Autor Subiect: Campanie - "Open your eyes"  (Citit de 3520 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Re: Campanie - "Open your eyes"
« Răspuns #10 : 20.Feb.2012, 06:26:04 p.m. »
Ideea este buna, nu numai pentru ceea ce se poate intampla intre motociclisti si soferi, ci in trafic, in general. Ma refer la orice tip de accident care poate decurge din lipsa de atentie, din mentalitatea de bivol, sau din starea necorespunzatoare a masinii. Multi soferi in Romania nu stiu de ce sunt date anumite reguli in circulatie, insa le respecta pentru ca daca nu, pot fi amendati... ceea ce e bine "pana la coada". Dar si mai bine ar fi daca li s-ar explica in scoala de soferi sau prin alte metode media logica lor. De exemplu mi-am pus intrebarea mai demult, de ce nu se modifica limita vitezei legale in localitate peste 50-60km/h. Pai pentru ca la aceasta viteza 80% din victimele accidentelor supravietuiesc. Si am aflat mai multe in 2 ani si jumate cat am circulat cu dovada, stand pe holurile politiei judetene, uitandu-ma la clipuri ca cele din pagina 1; ti se face parul maciuca.
Acum... e important cum se va desfasura campania. Trebuie detaliata un pic ideea, probabil din cauza asta nu prea s-a bagat lumea pana acum.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
« Răspuns #11 : 20.Feb.2012, 08:46:54 p.m. »
Dragi colegi,

Va multumesc pentru interes si va rog sa aveti rabdare cu mine pentru cele multe randuri pe care le voi scrie astazi in scopul detalierii ideii campaniei.
Noi, ca forum-isti putem face foarte putine si in acelasi timp foarte multe.
Ca sa va starnesc interesul va dau mai jos cateva variante, mai simple sau mai complexe de organizare, dar va atrag atentia ca acestea, mai mult ca sigur, vor suferi imbunatatiri aduse de dumneavoastra pe masura ce avansam cu ideea:

1. Mars Stradal ( simplu )

Cea mai simpla varianta. Un grup de Suzu insotite ( daca reusim ) de o coloana de motociclisti ( mentionez ca implicarea lor nu este obligatorie insa trebuie sa recunoastem ca atat copii nebuni care conduc vitezane cat si veteranii care respecta codul rutier - ma refer la bikeri - ne scapa de multe ori prin oglinzi ). Implicatie financiara minima, max. 10 ron de persoana pentru realizarea sticker-elor ce vor fi afisate. Continutul lor ramane in dezbatere.

2. Mars Stradal ( complex )

A.
In functie de amploarea evenimentului putem solicita sprijinul politiei. S-ar putea sa nu sune rau sa avem si o coloana care sa ne insoteasca. Mai mult, cred ca ideea le-ar pica bine si ar merita macar sa-i informam. Aici intervin fondatorii clubului care trebuie sa ia legatura cu ei in calitate de reprezentanti legali. Recunosc ca nu stiu daca clubul are personalitate juridica, cel pe care am activat pana acum ( Club Ford ) avea. In caz contrat pot incerca eu sa iau legatura cu departamentul lor de presa sa le expun ideea.

B.
Mediatizare.
La fel ca mai sus, in functie de numarul de participanti, putem conta, sau nu, pe acoperirea in mass-media a evenimentului. In acest caz putem conta aprope sigur pe figuri publice precum Vali Porcisteanu si Titi Aur care promoveaza securitatea rutiera. Aici ne pot ajuta si cei de la Suzuki Romania in cazul in care reusim sa-i implicam. Si aici pot incerca eu sa iau legatura cu departamentul lor de presa, in cazul in care nu avem sustinere din partea unui membru care are deja un contact la ei.

C.
Activitati complementare.
Daca chiar dorim sa facem o diferenta putem sa incercam mai multe. Cautarea unei sponsorizari din partea unei tipografii pentru realizare de flyere. Contactare de ONG-uri care sustin siguranta rutiera. Realizarea unui buget creat din donatii ale membrilor pentru relizare de flyere in cazul in care nu gasim suport din sponsorizari.
Realizarea unei campanii de o zi, separat de mars, in care 20 de membrii ai clubului, imbracati corespunzator, impart flyere intr-o zona bine circulata.

P.s: in realizarea flyerelor putem lua in calcul si varianta editarii de catre cineva ( eu am o cunostinta cu know-how-ul respectiv ) a flyerelor si ulterior printarea lor la un centru specializat. Cred ca un buget de 200-300 ron ar asigura undeva la 500 de flyere.

D.
All weekend event.

Aici deja intram in povesti.
Mitsubishi Romania a organizat ani la rand un eveniment interesant pentru posesorii de marca. Intr-un weekend, organizau un track day. Inchiriau pista de carting de la iesirea din Bucuresti spre Tunari si, pe clase de masini, acorda ca premii fie obiecte promotionala Mitsu, fie un curs de pilotaj cu Titi Aur, in functie de timpii obtinuti pe pista. In functie de implicarea Suzuki Romania, de sponsorizarile obtinute, de amploare pe care ne-o dorim si de bugetul pe care il luam in calcul, putem incerca si asa ceva. Sloganul ( just off the top of my head ) ar fi: Speed ON...the track, not off it.

Gata, am terminat pe scurt o parte din idei. Pentru detalieri ar trebui sa ne intalnim undeva, sa stam de vorba si ulterior sa postam o concluzie a brain-storm-ingului nostru :).

Slogane, continuturi, idei, sunt sigur ca exista, ele trebuie doar dezbatute si astfel realizat un post si un eveniment corespunzator.
Eu, mai mult ca sigur, am gresit cand am postat aici, probabil trebuia sa incerc sa fac mai vizibila idea.

Acum divaghez un pic.
Eu ca sofer, sunt mai lipsit de experienta decat dumneavoastra.
Job-ul pe care il am acum, m-a purtat prin toata tara intr-un interval scurt. Peste tot, pe toate drumurile, la toate orele, in toate conditiile atmosferice.
Astfel timpul meu este mai tot timpul limitat si ma gasiti in mare parte prin Timisoara, Iasi, Craiova sau Alba Iulia.
Trebuie sa recunosc ca in unele cazuri "exagerez" cu pedala de acceleratie insa in 6 ani de cand conduc am luat 2 amenzi. 1x Parking, 1x Speeding. Amandoua corecte si in ambele cazuri nu am contestat PV-urile cu toate ca motive ar fi fost. Oamenii si-au facut datoria corect iar eu nu am respectat legea.
Ce trebuie insa noi sa intelegem este ca de fiecare data cand exageram, exista riscuri pe care ar trebui sa le intelegem si sa ni le asumam fara drept de apel. Trebuie sa intelegem ca nu toti suntem soferi "priceputi" cu toate ca ne place sa credem asta. Trebuie sa intelegem ca gresim des si in loc sa ne enervam ar trebui sa recunoastem, sa intelegem si sa invatam... Nu este de ajuns sa iei "carnetu' " este important sa studiez ulterior, sa inveti despre masina ta, despre comportamentul ei ( la viteza, in viraje, pe diferite tipuri de carosabil, in diferite momente din zi si in diferite momente ale traseului ); acest lucru iti poate salva viata.
Un exemplu cat se poate de scurt:
Conduceam pe Valea Oltului ( unde nu depasesc decat daca e loc pentru a face asta in siguranta ). Eram treaz de aproape 20 de ore si condusesem deja 800 de km cu pauzele de rigoare. Eram alert...dar... in linia cea mai dreapta ( bucata de 1,5 km fara viraje ) am depasit un TIR. M-am incadrat inapoi pe banda si imediat dupa aceea, de pe contrasens a trecut in mare viteza o masina alba pe langa noi. Eu, surprins, m-am uitat la prietena mea care era alba ( saraca este un copilot de vis, orice zic eu ). Am intrebat-o de unde a venit acel nebun. Ea mi-a raspuns ca se mira ca nu l-am vazut cand am intrat in depasire si ca e surprinsa ca am facut eu o depasire asa de scurta. Concluzia: corpul nostru reactioneaza altfel in functie de odihna, stimuli, grad de concentrare. Avem soarele in fata, masina era alba, era prima ocazie de depasire. NU L-AM VAZUT. De atunci, fac pauze la fiecare 2 ore indiferent de gradul meu de concentrare. Evit sa plec obosit in cursa si ma asigur ca sunt in permanenta alert.

Leave Sooner, Drive Slower, Live Longer.

L.E: evenimentul poate fi organizat simultan sau gradual in diferite localitati din tara unde numaruld e posesori de Suzuki permite si unde putem obtine suport din partea participantilor ( moto, auto, Suzuki Romania, acoperire mass-media etc. )

« Ultima Modificare: 20.Feb.2012, 08:57:35 p.m. de Chips »
Every thing I'm not made me everything I am

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
« Răspuns #12 : 22.Feb.2012, 05:49:40 p.m. »
Flyerele le pot rezolva eu, am pe cineva care e interesat sa se implice si ne-ar putea ajuta cu realizarea lor. Cred ca undeva la 500-600.

Zi faina !
Every thing I'm not made me everything I am