Autor Subiect: Martori in bord pt cuplare 4×4 grand vitara ddis 2006  (Citit de 4492 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nasta

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Alba Iulia
Martori in bord pt cuplare 4×4 grand vitara ddis 2006
« : 02.Iun.2018, 05:20:09 p.m. »
Salutari. Am achizitionat recent din uk o suzuki grand vitara ddis 2006. Cand vreau sa cuplez una din optiunile N, 4H lock sau 4Llock, imi raman aprinse in bord intermitent cei 3 martori fara avertisment sonor. Indiferent care optiune as alege dintre cele 3(N, 4Hlock sau 4Llock) cei 3 martori din bord se aprind simultan (din cate am vazut in tutoriale ar trebui sa se aprinda unul pt fiecare optiune aleasa insotit de avertisment sonor). In modul 4H masina merge f bine, nu se aud zgomote suspecte. Daca puteti sa ma ajutati cu ceva sfaturi, cu ce ar trebui sa incep.... Mulțam!
  • Suzuki Grand Vitara ddis 2006

Offline Lysander

Re: Martori in bord pt cuplare 4×4 grand vitara ddis 2006
« Răspuns #1 : 11.Dec.2018, 09:46:14 p.m. »
Ai rezolvat problema ?? Pentru ca am si eu aceiasi problema si nu stiu de unde sa incep sa verific.
  • Grand Vitara

Offline nasta

• Newbie
  • *
    • Alba Iulia
« Răspuns #2 : 11.Dec.2018, 10:31:42 p.m. »
Salut. Prima verificare am facut o la reprezentanta Suzuki si rezultatul testerului a fost ca aveam tensiune(curent) la selectorul cutiei de transfer, iar recomandarea lor a fost sa verific motorasul de pe cutia de transfer. Problema era la motorasul respectiv care are in interior doi magneti, iar acestia practic s au dezlipit. Solutia: curatata bine carcasa pe interior si lipiti cu poxipol. Inainte de a l monta, l am legat la baterie sa vad daca merge si e ok(un rahat de motoras cu 2 magneti si o bobina NOU e vreo 2200 lei). Din spusele altor persoane mai cunoscatoare in ale offroadului am inteles ca e posibil sa nu fi fost folosita masina in modul 4h sau 4l si din cauza asta sa se fi dezlipit magnetii. Acu....
  Am schimbat si kitul de ambreiaj si mi a fost usor sa l repar, altfel e destul de stramt... Acum, daca comut spre exemplu in pozitia N(neutru pt tractari), masina nu pleaca de pe loc chiar cuplata intr o treapta de viteza - deci e ok.   
Amu astept prima iesire pe zapada
  • Suzuki Grand Vitara ddis 2006

Offline Lysander

« Răspuns #3 : 11.Dec.2018, 10:34:05 p.m. »
Multumesc mult, cum ajung la masina asta o sa fac
  • Grand Vitara

Offline tavihd

• Newbie
  • *
    • HD.
« Răspuns #4 : 17.Iun.2019, 07:23:55 p.m. »
Salut,

Si eu am patit acelasi lucru. A ramas blocat pe 4H L si palpaiau cei 3 martori, am pus un tester, a dar ceva modul cutie transmisie. Ceva sfaturi?

moderator: am editat eu mesajul, cred ca ti s-a blocat CapsLock
« Ultima Modificare: 18.Iun.2019, 08:15:50 a.m. de toma »
  • suzuki grand vitara 1,9 ddis 2006