Autor Subiect: Solutie de indepartare a picaturilor de bitum de pe caroserie  (Citit de 7515 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline xim

Re: Solutie de indepartare a picaturilor de bitum de pe caroserie
« Răspuns #20 : 15.Sep.2010, 06:39:44 p.m. »
1. NU. Nu ti-a curs niciodata benzina pe masina in timp ce alimentai ? S-a scorojit sau matuit vopseaua in jurul gurii de alimentare ???

observatie corecta ... la fostul logan dupa ce i s-a facut tratamentul cu ceara in praguri si usi .. pe praguri erau niste scurgeri de ceara intarita de toata frumusetea...le-am scos tot cu benzina .... nu trebuie frecat din prima, risti sa zgirii, le inmoi putin le lasi si pe urma este foarte usor...spor.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline Daniel42

« Răspuns #21 : 20.Nov.2010, 06:44:14 p.m. »
Eu am folosit si recomand gaz normal lampant . Nici nu stiti ce bine sterge , nu ataca lacul si vopseaua . Dizolva totul fara probleme . Problema este ca nu se prea mai gaseste , eu am intr-o sticla mai demult . Este perfect , va spun fara sa-i aduc o lauda aiurea .  ;)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 21.Nov.2010, 10:07:45 a.m. »
...am folosit si recomand gaz normal lampant ....nu se prea mai gaseste...
De mult timp incerc sa va explic ca petrolul lampant sta la baza tuturor solutiilor de curatare sau deblocare:
http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-9/solutie-de-indepartare-a-picaturilor-de-bitum-de-pe-caroserie/msg75045/#msg75045

Deh, la noi intii se comenteaza si apoi se incearca sa se vada veridicitatea unor lucruri (vezi solutia de prevenire a aburirii geamurilor si/sau http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-9/solutie-de-indepartare-a-picaturilor-de-bitum-de-pe-caroserie/msg75134/#msg75134 )

In Kaufland se gaseste sub denumirea de "lichid pt aprins carbunii".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline florincs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #23 : 24.Ian.2011, 08:39:26 p.m. »
e foarte buna si motorina la asa ceva....am folosit dupa un traseu Sebes Alba-Obarsia Lotrului-Ranca

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #24 : 24.Ian.2011, 11:14:16 p.m. »
Asa actioneaza un produs dedicat acestei operatiuni:

Dupa ce am sters cu o carpa ieftina de microfibre:

Acesta e rezultatul:

Inca odata,am inteles ca si alte produse pot curata bitumul de pe vopsea.Dar parerea mea e ca folosind produsele dedicate,sansele de a strica vopseaua (ma rog,lacul) sunt reduse la minim.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI