Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki JIMNY
»
Piese auto Jimny
(Moderator:
shpeedy
) »
oglinda dreapta jimny 2009
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
Mergi Jos
Autor
Subiect: oglinda dreapta jimny 2009 (Citit de 2902 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
gebys
Newbie
Mesaje postate: 2
Gen:
oglinda dreapta jimny 2009
«
:
18.Oct.2010, 10:12:46 a.m. »
caut oglinda partea dreapta pt jimny numai sticla +plasticul din spate (oglida este electrica)ma puteti ajuta ?? la autonet este 140 euro toata oglinda
memorat
lucianer
Hero Member
Mesaje postate: 8047
Gen:
Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: oglinda dreapta jimny 2009
«
Răspuns #1 :
18.Oct.2010, 10:27:06 a.m. »
Momentan am gasit asa:
http://www.ingaraj.ro/?search=articole&producator=577&modelgrup=3972&model=19991&an_fab=2009&codMotor=0&grupa=10666
memorat
Go Terios!!!:)
unde
Hero Member
Mesaje postate: 918
Gen:
«
Răspuns #2 :
18.Oct.2010, 01:54:49 p.m. »
Vezi ca difera carcasa oglinzii intre modelul curent si cel anterior
deci tine cont si de lucrul asta.
memorat
Suzuki Jimny 1.3i 2004
stema
Newbie
Mesaje postate: 39
«
Răspuns #3 :
12.Ian.2011, 02:36:11 p.m. »
SCENARIUL (meu) suna cam asa:
Din cauza distantierelor de 4cm montate,rotile din fata arunca apa pe carcasa oglinzilor laterale.aceasta ramane intre geamul oglinzii si suportul de plastic pe care este fixata(spatiul avand mai multe gauri de infiltrare), dupa care foarte usor la inghet ,oglinda face BUM.
REZOLVARE (a mea):
Dupa indelungi cautari de geam oglinda (SUZUKI JIMNY "98-05) ,la firme cu pretentii in domeniu, ajung si la un magazin BARDI AUTO (sper sa nu fie problema de reclama,da chiar o merita!) unde imediat primesc 2 coduri pentru Jimnylica si un termen prompt de livrare: 24 h !
Devin putin suspicios pana la primirea oglinzilor, fiindu-mi frica de o eventuala inadvertenta de coduri si ani (dupa 2005 este un alt model).
Oglinzile sosesc in termen, sunt prevazute la montaj cu hartie cu adeziv pe ambele fete.
Nu folosesc metoda aceasta pentru ca suportul de plastic in care sunt fixate geamurile nu tolereaza un plus de grosime, incalzesc suportul cu pistol cu aer cald pentru a permite intrarea geamului in rama perimetrica, ajutata cu putina vaselina oglinda intra la locul ei perfect.
Izolez cu silicon gaurile de pe spate pentru a mai impiedica infiltrarea apei si gata....o infig in clemele suportului.
Astept acum sa vedem cata viata o avea...
RECAPITULAM:
NUMAI LA BARDI AUTO:
-GEAM OGLINDA STANGA cod TL13- SUZ2867
-GEAM OGLINDA DREAPTA cod TL13- SUZ 2868
AMBELE NUMAI PT.JIMNY 1998-2005
oglinzile sunt fabricate in Ungaria ,de calitate buna
memorat
unde
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #4 :
12.Ian.2011, 02:58:44 p.m. »
Ai uitat sa dai si un pret
Asta nu e rezolvare, e doar o aminare pina la viitorul inghet a problemei
rezolvarea se cheama overfendere si dupa cum banuiesti, nu o sa mai ajunga nimic in interorul oglinzii care mai apoi sa inghete, care mai apoi...
memorat
Suzuki Jimny 1.3i 2004
stema
Newbie
«
Răspuns #5 :
12.Ian.2011, 04:19:59 p.m. »
Sper ca ai citit si ca am izolat gaurile suportului de plastic din spatele geamului oglinzii (daca stii cum arata...)
Multumesc de incurajari, astept ceva constructiv de la tine, toata lumea se pricepe la dat cu parerea....
Si daca speli masina cum mai protejeaza overfenderele oglinzile, Aaa?Subiect inchis, cine vrea informatia bine,chibitii sa se abtina.
«
Ultima Modificare: 12.Ian.2011, 04:28:21 p.m. de stema
»
memorat
unde
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #6 :
13.Ian.2011, 02:16:35 p.m. »
Gaurile alea au fost proiectate pentru a permite apei sa se scurga, deci nu cred ca e bine sa le astupi.
Daca speli masina, apa aia niciodata nu o sa inghete si o sa produca spargerea oglinzii pentru ca circula repede, nu are timp sa inghete. Gheata care a ajuns la tine in spatele oglinzii s-a acumulat acolo, nu era apa si si-a schimbat starea de agregare si a trecut in solid. Iar ca apa aia sa inghete totusi, inseamna ca afara sint multe grade sub minus si ar trebui sa amini spalarea. Spre exemplu eu m-am intors in Bucuresti dupa sarbatori si dupa 500+ km masina era murdara de noroi, zapada inghetata si sare. Si totusi am aminat spalarea pina intr-o zi cind temperatura a fost undeva in jur de zero grade.
Overfenderele chiar sint o solutie (constructiva ca sa te citez) si nu am inventat-o eu, iar solutia asta e verificata in practica. Pun si niste poze daca vrei.
Pexic edit : am sters bucata de flame
puteti vorbi in privat astfel de chestii (adica flameuri), dar eu va rog frumos sa nu va certati, doar sa discutati cu argumente, multumesc frumos.
«
Ultima Modificare: 13.Ian.2011, 02:20:44 p.m. de pexic
»
memorat
Suzuki Jimny 1.3i 2004
stema
Newbie
«
Răspuns #7 :
14.Ian.2011, 08:18:37 a.m. »
Ideea este ca daca sunt mai multe masini cu aceeasi problema, clar este un defect de proiectare.Da-le naibii, am avut o groaza de masini si la nici una nu s-a intamplat aceasta problema.Sunt mai multe gauri acolo,din care numai una este pentru scurgere, ce zici tu ..ca :
"Daca speli masina, apa aia niciodata nu o sa inghete si o sa produca spargerea oglinzii pentru ca circula repede, nu are timp sa inghete.
Gheata care a ajuns la tine in spatele oglinzii s-a acumulat acolo, nu era apa si si-a schimbat starea de agregare si a trecut in solid.""
\
Asta e vrajeala,nici nu pricep ce vrei sa zici,ca a ajuns gheata acolo,de fapt nu e apa.....
Oricum las-o asa ,iti doresc sa nu ti se intample si tie ,sau daca
vreun cub de gheata s-o infiltra si la tine (!?)
vezi ca am postat adresa de unde sa le cumperi
«
Ultima Modificare: 14.Ian.2011, 08:21:30 a.m. de stema
»
memorat
Tipărire
Pagini: [
1
]
Mergi Sus
« precedentul
următorul »