Eu am bagat metabond de 2 ori pana acu, urmeaza la urmatorul schimb sa pun ce mi-a mai ramas din flacon, peste 1000 km, cand ajung la 40.000; ca si concluzie, pot sa spun ca mi-a scazut consumul de benzina, mai ales iarna se simte; in prezent consumul mediu arata 8 %, -s_a facut anul de cand am pus, deci efectele sunt diminuate; Pana anul trecut, mas a fost in garantie, deci trebuia sa ma prezint la revizie cand se facea anul sau 10.000 km; la mine se facea anul...in primul an am avut vreo 7000 km, apoi vreo 14-15.000. Pt ca anul trecut am pus un ulei de top ( zic eu- Repsol 5w- 40), am decis ca anul asta merg pana la 15.000 km cu schimbul de ulei! deocamdata am 14.000, uleiul arata ft bine ( la nivel si culoare), si cred ca anul asta e ultima oara cand mai pun Metabond, ca tot mai e ceva in flacon; ma gandesc ca daca ii pun ulei sintetic nu merita sa mai dau 160 lei si pe tratament., decat dupa 100 k km. Dar daca ai consumul marit din dif motive, , si faci schimbul de ulei la inceputul iernii, daca puneti Metabond, consumul scade cu 2 lt/ 100 km...deci asta inseamna ( dupa mintea mea) reducerea frecarilor la cuzineti, deci cresterea duratei de viata a motorului. Acum, parerile sunt ft dsputate pe alte forumuri, eu mi-am spus parerea mea, dupa experienta mea...Am bagat sapt trecuta si la un Logam van 1,5 dci, care are 90 k km si mananca cam 1 lt de ulei la 10k km, sunt ft curios daca mai tb sa completez ulei, e prea devreme acum pt o concluzie.