Autor Subiect: Volanul nu mai revine după virare  (Citit de 2759 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Mihailos

Volanul nu mai revine după virare
« : 04.Mar.2016, 05:22:07 p.m. »
Am observat ca volanul nu mai revine după virare. Fenomenul nu cred că este normal comparând cu alte mărci, nu știu cum este la alte Swift-uti.  Aș vrea sa știu dacă se manifesta și la alții și care ar fi cauzele?

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Volanul nu mai revine după virare
« Răspuns #1 : 04.Mar.2016, 07:59:51 p.m. »
 Din alte postari ale tale, am vazut ca ai probleme si cu caseta de directie. Cel mai probabil exista o legatura intre probleme.
Alte motive posibile (dar mai putin probabile): geometrie roti, sau roti (rau) desumflate.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Mihailos

« Răspuns #2 : 04.Mar.2016, 08:24:50 p.m. »
Nu zic ca nu ar putea fi din casetă... poate s-a spart un rulmentul sau mă lasă motorașul, oricum e ciudat să trag de volan non-stop.

Offline enicky

« Răspuns #3 : 04.Mar.2016, 08:35:08 p.m. »
   Probabil ca e din caseta : http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-suzuki-sx4/volan-care-nu-mai-revine-drept-dupa-viraj/8/#gsc.tab=0
   Daca ai noroc e doar reglaj, sau lipsa de vasilina :).
« Ultima Modificare: 04.Mar.2016, 08:38:05 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #4 : 08.Mar.2016, 09:11:17 a.m. »
În eterna saga pe care am avut-o cu caseta de direcție de pe Swift, primul tratament aplicat de cei de la Autonet (nu avea nici măcar un an mașina) a fost să ”strângă” nuștiuce pe-acolo. Drept rezultat nu mai troncănea nimic la mersul pe piatră cubică/drum denivelat dar... volanul nu mai revenea la ”0” decât ajutat. Ca urmare, au mai umblat iar pe-acolo și au mai slăbit ceea ce strânseseră mai devreme, în acest fel lucrurile au revenit la „normal” - caseta troncănea dar volanul revenea singur.

Ulterior, după ce am luat legătura cu cei de la Suzuki - m-au trimis la Rădăcini (pe vremea când erau încă pe Giurgiului) și am schimbat caseta de direcție pe garanție. Un pic mai târziu și coloana de direcție. Încă peste ceva timp iar caseta. Bineînțeles între timp a expirat garanția și...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: Don Napoleon