Autor Subiect: Despre proprietățile uleiului de motor  (Citit de 42150 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Despre proprietățile uleiului de motor
« Răspuns #260 : 01.Mai.2025, 01:44:39 p.m. »
Sub nici o forma, clipul de mai jos NU este reclama (mascata) ci clarifica anumite probleme despre uleiul de motor. Este interesant pentru cei ce vor sa-si clarifice anumite chestiuni privind bazele de hidrocracare (HC vs PAO).

Lamuriri mai gasiti si aici: https://boutiqueoils.ro/ro/content/36-intrebari-frecvente?srsltid=AfmBOopZkql47YuEq0wkSHi1eE0iXKdWH7SJu4rqVmLBkudpv5087ASt

P.S. Ramine la latitudinea moderatorului sa stearga postarea in cazul in care e considerata a fi reclama.

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1643
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #261 : 02.Mai.2025, 09:06:05 a.m. »
Sau aici
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #262 : 02.Mai.2025, 02:51:27 p.m. »
Sub nici o forma, clipul de mai jos NU este reclama (mascata) ci clarifica anumite probleme despre uleiul de motor. Este interesant pentru cei ce vor sa-si clarifice anumite chestiuni privind bazele de hidrocracare (HC vs PAO).

Lamuriri mai gasiti si aici: https://boutiqueoils.ro/ro/content/36-intrebari-frecvente?srsltid=AfmBOopZkql47YuEq0wkSHi1eE0iXKdWH7SJu4rqVmLBkudpv5087ASt

P.S. Ramine la latitudinea moderatorului sa stearga postarea in cazul in care e considerata a fi reclama.

Am prieten bun in Germania si care este pasionat de masini/motoare, lucreaza la DKV dar...el nu a auzit in Germania de acest ulei! Locuieste in Koln...Trageti voi concluziile mai departe. Eu am folosit motorul in doua schimburi dupa care, am segmentat   X-(
Go Terios!!!:)

Offline Laurentiu

« Răspuns #263 : 03.Mai.2025, 03:36:52 p.m. »
Am prieten bun in Germania si care este pasionat de masini/motoare, lucreaza la DKV dar...el nu a auzit in Germania de acest ulei! Locuieste in Koln...Trageti voi concluziile mai departe. Eu am folosit motorul in doua schimburi dupa care, am segmentat   X-(
O fi atit de ''pasionat'' incit poate nu a vazut si pagina asta: https://www.ravenol.de/en/company/about-us
Poate cere ceva informatii la: Deutsche Ölwerke Lubmin GmbH Freesendorfer Weg 4 17509 Lubmin
Tel: +49 38354 1795-30; Fax: +49 38354 1795-79
info@dol-oil.de

Eu am zeci de schimburi si motorul si cutia de viteze sint inca virgine. Daca ai segmentat motorul doar dupa doua schimburi de ulei, sigur motorul era obosit cu mult inainte de la schimburile anterioare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #264 : 03.Mai.2025, 04:48:39 p.m. »
Nu vreau sa intru in polemica, stiu cine mi-a vorbit despre subiect. Ravenol este clar un ulei de nișă...
Go Terios!!!:)

Offline ntire2000

« Răspuns #265 : 04.Mai.2025, 12:06:42 a.m. »
Eu atât pot să vă spun: mie mi-a înghețat curul în mașină în două ierni la rând - 2023 si 2025 când in motor am avut Ravenol DXG 5W-30.
Asta din cauză că motorul se încălzește mai greu ca urmare a lipsei frecării componentelor, iar cei 18 km până la job nu erau suficienți pentru o încălzire completă.

In 2024 mi-au pus cei de la ATP Exodus Baia-Mara celebrul înlocuitor al Ecstar mult lăudatul Motul.
Și n-am dus lipsă de căldură, dupa maxim 3-4 km era cald ca vara în habitaclu.

Acuma fiecare detine adevarul absolut si fiecare face cum vrea muschiul lui.
Eu o să rămân în continuare pe Ravenol.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #266 : 04.Mai.2025, 09:34:14 a.m. »
Eu atât pot să vă spun: mie mi-a înghețat curul în mașină în două ierni la rând - 2023 si 2025 când in motor am avut Ravenol DXG 5W-30.
Asta din cauză că motorul se încălzește mai greu ca urmare a lipsei frecării componentelor, iar cei 18 km până la job nu erau suficienți pentru o încălzire completă.

In 2024 mi-au pus cei de la ATP Exodus Baia-Mara celebrul înlocuitor al Ecstar mult lăudatul Motul.
Și n-am dus lipsă de căldură, dupa maxim 3-4 km era cald ca vara în habitaclu.

Acuma fiecare detine adevarul absolut si fiecare face cum vrea muschiul lui.
Eu o să rămân în continuare pe Ravenol.

Ravenol e un ulei laudat...cei care il folisesc au dat feedback pozitiv.

Acum ca nu se feaca semerigu' de la el si nu se incalzeste antigelul....trebuie sa o notez!
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Laurentiu

« Răspuns #267 : 04.Mai.2025, 12:17:00 p.m. »
Ravenol este clar un ulei de nișă...
E strict parerea ta si nu incerc sa te conving decit ca te inseli asupra termenului ''ulei de nisha''.Poate daca ai fi vizionat filmul pina la final, ai fi inteles de ce Ravenol e o firma de prestigiu.
P.S. Decit niste uleiuri slabe si eventual shmenuite, mai bine ai folosi in motor AMSOIL (USA) numai ca atentie, bidonul e la 900 ml.

Ai mai jos o explicatie destul de clara iar faptul ca ti-ai segmentat motorul doar dupa doua schimburi, ar trebui sa cauti explicatia in alta parte.
... motorul se încălzește mai greu ca urmare a lipsei frecării componentelor ...
Lipsa frecare => asigurare ungere optima => lipsa uzura => protejare componente motor si C.V. aflate in miscare.

Ravenol e un ulei laudat...cei care il folisesc au dat feedback pozitiv.
Si nu e normal fata de unii care nu-l folosesc si vorbesc doar din auzite?
  • Suzuki SX4

Offline wolfin

« Răspuns #268 : 04.Mai.2025, 03:32:25 p.m. »
Si daca il folosesti devii automat inginer in uleiuri?

Nu tot de pe net se ia informatia?..sau din gura in gura
« Ultima Modificare: 04.Mai.2025, 03:56:30 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline wolfin

« Răspuns #269 : 04.Mai.2025, 04:31:14 p.m. »
La garaj (taxi) am vazut cum :) arata un motor cu ulei prost si cum arara un motor cu ulei schimbat la timp si de calitate. Si vorbesc de motoare de dacii..care din nastere erau proaste....piese slab calitative....ungere deficitara...gpl...oras...etc.

Daca impingen discutia in sensul asta ravenol normal ca protejeaza mult mai bine fata de dacia oil sau elf sau alte uleiuri de 100 lei bidonul de 4 litri in 200 mii km.  In regim de taxi sau wrx...wrc...
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970