GÂSCA, GĂLEATA ȘI GĂINILE
Un fermier s-a oprit la un magazin cu de toate și a cumpărat o găleată, o cutie cu vopsea, două găini și o gâscă. Apoi, s-a întrebat cum să-și care toate cumpărăturile acasă. În timp ce se scărpina în cap a fost abordat de o frumoasă doamnă, care i-a spus că s-a rătăcit și l-a întrebat: „Îmi puteți spune, vă rog, cum să ajung la această adresă?”. Fermierul a spus: „Ei bine, ferma mea este foarte aproape de casa aceasta. V-aș conduce acolo, dar nu pot căra atâtea.”.
Doamna a sugerat: „De ce nu puneți cutia de vopsea în găleată, duceți găleata într-o mână, puneți câte o găină sub fiecare subsuoară și duceți gâsca în cealaltă mână?”. „Vă mulțumesc foarte mult”, a spus el și a însoțit-o pe doamnă spre destinație. Pe drum, i-a spus: „Haideți să o luăm pe scurtătura asta, printre copaci, ca să ajungem mai repede”.
Doamna l-a privit lung și a spus: „Sunt o biată văduvă, fără un soț care să mă protejeze. De unde știu că atunci când vom ajunge în pădurice, nu mă vei țintui de un copac, nu-mi vei ridica fusta și nu-mi vei face... ce vei vrea?!”. Fermierul a spus: „Dumnezeule, doamnă! Car o găleată, o cutie cu vopsea, două găini și o gâscă. Cum aș putea să te lipesc de un copac și să fac una ca asta?”.
Doamna a răspuns: „Pune gâsca jos, acoper-o cu găleata și pune vopseaua deasupra găleții!
Păi și găinile?
Găinile le țin eu, zice doamna!