Autor Subiect: Update scaune incalzite + airbag-uri laterale  (Citit de 2481 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Chris87

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
  • Gen: Bărbat
Update scaune incalzite + airbag-uri laterale
« : 07.Apr.2010, 03:15:48 p.m. »
Sper sa nu fi gresit deschizand un nou topic pe aceasta tema,dar chiar nu am mai gasit pe nicaieri si de aceea as dori sa dezbatem un pic aceasta problema.

Ideea este urmatoarea...as avea posibilitatea sa achizitionez 2 scaune fata pt suzuki Ignis si sa le inlocuiesc pe ale mele care sunt standard.....cele despre care vorbesc sunt cu incalzire,airbag-uri laterale si ma rog..cel de la sofer reglabil pe inaltime... Acuma dilema mea este urmatoarea..nu ma bag sa cumpar nimic pana nu aflu daca pot sa fac ceva cu ele referitor la conectarea airbag-urilor, daca merg conectate si cum se face asta....+ ce alte dispozitive mai trebuie...cum ar fi SDM'u...si mai stiu eu ce.Mentionez ca masina nu are decat 2 airbag-uri....si inca o chestie,la fel si cu incalzirea scaunelor...nu cred ca este vreun circuit sau niste mufe astfel incat sa faci doar plug & play.

Multumesc tuturor celor ce imi vor putea da o mana de ajutor!

Offline miocrl

Re: Update scaune incalzite + airbag-uri laterale
« Răspuns #1 : 07.Apr.2010, 03:18:45 p.m. »
cu airbagul e destul de delicat.. nu stiu daca ai sa poti rezolva usor.
incalzirea in scane e usor de rezolvat

daca vrei doar incalzirea poti sa scoti si sa vinzi airbagurile :)

Offline Chris87

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #2 : 07.Apr.2010, 03:25:36 p.m. »
Bine,ideea era sa fac un improvement si la siguranta masinii..sporind numarul de airbag-uri...dar daca se dovedeste a fi complicata treaba va trebui sa abandonez...poate totusi ma va lamuri cineva cat mai exact cam cum sta treaba si vad ce e de facut...am sa incerc sa arunc o intrebare si la un service ceva sa vad ce imi zic.

Doar pt incalzire si un reglaj pe verticala al scaunului de la sofer nu stiu daca merita sa mai fac investitia..dar mai vedem.

Offline cobra20

« Răspuns #3 : 07.Apr.2010, 04:32:29 p.m. »
Cu aibaguri nici eu nu ma bag, ca nu ma pricep, dar cred ca este un pic complicat, mai ales ca trebuie reprogramat calculatorul, sau cel putin asa am citit. Cu incalzirea scaunelor eu am luat asa: achizitionat 2 butoane pentru locasurile ei, 2 bucati de foi de incalzire (cel care se monteaza sub husa) si legat frumos la siguranta. Ce am observat ca eu am siguranta pusa la locul ei, deci cred ca si montajul ar fi usor de facut, la un electrician bun, si nu la vreun carpaci. La reglajul inaltimii scaunelor la mine nu se pune problema ca vad destul de bine si asa. Eu sincer nu cred ca merita sa iei 2 scaune dotate asa, mai bine iei ce iti trebuie si rastul baniilor il bagi in rezervor sau unde vrei tu  :D
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline hugbear

« Răspuns #4 : 07.Apr.2010, 10:40:19 p.m. »
Pentru airbag-uri, pe langa un calculator care sa stie de ele (cel actual stie de cele fata si... atat), iti trebuiesc si senzorii de impact.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Myrcea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
« Răspuns #5 : 25.Apr.2010, 07:04:50 p.m. »
Pentru airbag-uri, pe langa un calculator care sa stie de ele (cel actual stie de cele fata si... atat), iti trebuiesc si senzorii de impact.

In sfarsit, un raspuns la obiect :)
Nu trebuie reprogramat nimic, trebuie doar senzorii de impact legati la modulul de control al airbag-ului. Dar probabil si modulul de airbag trebuie schimbat...
Oricum, e destul de dificil si nu stiu daca se merita...
Suzuki Ignis 1.3 VVT 4x4 Cat's Eye Blue (+eleron spate :D)