Autor Subiect: semnal viteza  (Citit de 2591 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

semnal viteza
« : 17.Mai.2010, 02:36:25 p.m. »
am un HUD(head up display) pe care vreau sa il pun sa afiseze viteza pe parbriz. momentan afiseaza doar ceasul.. info inutile.
am gasit pe forumul un forum strain ca oamenii au luat semnalul de viteza pentru functia AVC de la mufa de radio.. si anume un fir violet. am folosit si eu acel fir pentru a culege semnal viteza dar nu stiu daca e ce imi trebuie.
ori HUD nu e bun ori pe fir nu am semnal viteza.

aveti idee unde mai pot gasi semnal viteza in habitaclu? nu vreau din compartimentul motor, pentru ca nu vreau sa tai fire acolo unde ajunge muulta apa

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
Re: semnal viteza
« Răspuns #1 : 17.Mai.2010, 04:41:36 p.m. »
Asigura-te ca ai luat firul de pe pinul care trebuia. Acolo ar trebui sa ai fix semnalul de viteza care e si in bord.
http://www.isham-research.co.uk/quattro/wiring/Typ85/isopin.html

Daca nu ai nimic acolo (verifica daca iti vine tensiune cand mergi), poti sa iei firul din mufa bordului, dar nu stiu pe unde e la suzuki si cat de usor se ajunge la ea.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 17.Mai.2010, 05:48:15 p.m. »
partea ce mi se pare ciudata e ca HUD scoate 4 volti  pe firul unde eu trebuie sa ii dau semnalul de intrare:(

Post Merge: 17.Mai.2010, 08:30:48 p.m.

@deco: nu prea seamana mufa aia cu ce am eu la radio :(

Post Merge: 17.Mai.2010, 09:45:53 p.m.

mufa radio, firul mov cica e firul de semnal viteza!?

« Ultima Modificare: 17.Mai.2010, 09:46:37 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline hugbear

« Răspuns #3 : 17.Mai.2010, 11:12:29 p.m. »
Te ajuta cu ceva asta?:

Post Merge: 17.Mai.2010, 11:23:09 p.m.
P.S. Vezi ce gasesti si pe pinul 3 din conectorul L-54 (mov/alb, PPL/WHT - duce din BCM in SDM)

Post Merge: 17.Mai.2010, 11:48:16 p.m.
NU!, nu verifica pinul ala, acolo e:

« Ultima Modificare: 17.Mai.2010, 11:48:16 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #4 : 23.Mai.2010, 08:51:26 p.m. »
Asa cum am promis la intilnirea din Iasi, am discutat cu prietenul meu (electrician+electronist auto) despre traductorul de viteza al vitezometrului de bord. Din spusele lui am inteles ca la autoturismele cu CV manuale semnalul se ia din cutia de viteze, o cupla cu 3 sau 5 fire, in zona "grupului". In principiu, pe cutie exista si cupla senzorului de mers inapoi care are unul ori doua fire.
Exceptie de la aceasta "regula'' fac autoturismele Opel dar si BMW seria 5 fabricate pana in anul 2000, de la care semnalul se obtine prin compararea semnalelor de la senzorii ABS.
Din punctul lui de vedere, nu conteaza de unde vine semnalul, acesta exista pe CAN (?!) si implicit in bord.
Ar fi dispus sa verifice pe documentatia detinuta de el despre SX4 dar peste vreo 2 saptamani, find prins in anumite activitati. ;-)
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline hugbear

« Răspuns #5 : 23.Mai.2010, 11:42:20 p.m. »
La vitezometrul din bord vine SIGUR pe CAN, info fiind decodata si transmisa motoraselor de un microcontroller.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #6 : 24.Mai.2010, 01:06:42 p.m. »
Intrucat omul era pe fuga iar eu nu intentionez sa-mi introduc curand surubelnita maiastra pe sub bord , nu am intrebat ce e CAN-ul.
Am aruncat o privire pe wikipedia acum si mi-am facut o idee.
Asta imi aduce aminte de o poveste cu o seama de cursanti de seama, care la pregatirea pt examenul de finalizare a cursului de instalatii si sisteme hidraulice, a cerut lectorului sa-i explice ce este VERINUL, deoarece a observat ca termenul se repeta cu o frecventa enervanta in curs.
« Ultima Modificare: 24.Mai.2010, 01:26:19 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 24.Mai.2010, 01:37:15 p.m. »
C.A.N. Bus e un standard pentru comunicatii seriale de date, folosit in inustrie si adoptat extensiv de industria auto.

Cat de incult poa' sa fie un actionarist daca nu stie ca Verin-ul e un DEMON?!  ( =)) )