Autor Subiect: Problema Inchidere / deschidere Haion  (Citit de 2732 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
Problema Inchidere / deschidere Haion
« : 15.Mar.2010, 09:12:56 p.m. »
Pai sa va zic ce s-a intamplat:

Astazi eu munceam de zor si vine inginerul de service sa imi arate ca am haionul deschis .. iar usile erau inchise (din telecomanda) ... ma apuc sa blochez din telecomanda si tot nu vrea. il inchid / il deschid de vreo 2-3 ori iar apoi s-a blocat ca si cum ar fi inchis, dar problema apare cand vreau sa il deschid ca nu mergea nici motorasul sa dezarmeze (se dezarmau doar usile) si nici cu cheia nu mergea ... dadeam stanga dreapta si nu facea nimic.
Am ajuns acasa m-am apucat sa demontez din interior ... am reusit sa trag de masca de plastic incat sa bag mainile pe sub ea si dupa ce m-am chinuit vreo ora jumate am reusit sa il deschid ... se pare ca se blocase tija care armeaza si dezarmeaza. Am incercat sa vad daca merge cheia, butucul a mers cu portbagajul deschis insa cand l-am inchis iar ... s-a blocat.
Acum ca stiu jmenu pot sa il deblochez din interior .. adica trag de tija care armeaza apoi de ceacare deschide.

2 Probleme raman:

1) de ce nu merge motorasul care armeaza? cum se verifica?
2) de ce se blocheaza tija ... - Aici probabil ca trebuie sa curat pe la incuietoare si din cate am vazut este un arc care tensioneaza clantaul - probabil trebuie sa il inlocuiesc

PS: mi se mai intampla uneori cand il deschideam sa se deschida un pic apoi ramanea agatat ... si trebuia sa il imping la loc si sa o iau de la capat.

sper sa intelegeti ce am scris ... inca mai sunt nervos!
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline AFR11

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
  • Ignis 1.3 4x4
Re: Problema Inchidere / deschidere Haion
« Răspuns #1 : 15.Mar.2010, 10:43:35 p.m. »
Scoate cauciucul din dreapta sus şi verifică firele de legătură cu hayonul.Şi eu aveam probleme cu motoraşul şi erau rupte vreo 4 fire, nici lampile număr nu se mai aprindeau.Le-am înnădit cu fire  de aceeaşi culoare şi am rezolvat problema.
Suzuki Ignis 1.3 4x4 Albastru metalizat 2005

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #2 : 17.Mar.2010, 10:13:56 a.m. »
ieeeeeeeeeeeeeeeee, nu e stricat motorasul si nici circuitul nu este taiat :))) azi de dimineata in timp ce ii aratam unui coleg ca nu merge .. ghici ce? a mers :))

am constatat ca defectiunea este de la slabirea suruburilor si de la partea mecaninca. Trebuie sa il dau jos sa il curat, eventual sa verific arculetul care deblocheaza. Am observat ca se poate inchide dar nu se poate deschide din cheie ... deci e ceva la butuc care blocheaza. Va tin la curent!

PS: cred ca slabierea a fost alimentata si de subwoofer

Offline danker

« Răspuns #3 : 17.Mar.2010, 04:49:01 p.m. »
- Daca esti bucuros  e bine, da pune si tu o poza taica'.... tare mai esti zgarcit cu pozele. :baston:
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #4 : 18.Mar.2010, 01:52:41 p.m. »
ok, azi am ajuns la concluza finala:

motorasul nu merge din cauza ca s-a rupt firul de unde zicea AFR11 (multumesc)

butucul nu se deschide cu cheia din cauza ca are joc si nu mai culiseaza bine tija.