Suzuki Club ROMANIA

Cafeneaua SCR - discutii diverse NON-AUTO => Paharul de ... vorba => Subiect creat de: shpeedy din 25.Ian.2011, 11:09:23 p.m.

Titlu: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: shpeedy din 25.Ian.2011, 11:09:23 p.m.
Mi-am prioritizat cumparatorile astfel:
-   pe primul plan: fabricat in Romnia de companii romanesti. Foarte, foarte greu, dar am gasit totusi destule produse care mi-au satisfacut prin calitate si pret pretentiile
-   in al doilea rand: fabricat in Romania de companii straine/mixte. Intr-adevar profitul se duce peste granite la firmele mama, dar macar ceva se face in Romania si am sprijinit niste locuri de munca si painea unor frati
-   trei: fabricat in strainatate de firme romanesti si importate. Nu ajuta foarte mult pe muncitorul din Romania, dar macar stiu ca niste bani vin acasa
-   patru: produse importate. Asta e … exista si lucruri care efectiv sunt indispensabile si pentru care din pacate nu (mai) exista interes sa se fabrice acasa.

Pornind de la postul lui Leutz, m-am gandit ca ar fi bine daca am face un topic cu ce am cumparat/ce recomandam "made in Romania".

O sa incep eu cu cateva sugestii, pornind de la 'cosul' saptamanal:
- produsele lactate de la Napolact;
- sucurile de la Fruttia;
- ciocolata Rom - in toate dimensiunile.

Trecand la chestii mai high-tech, ar fi Nokiile de Jucu: 1650, 1200, 1208, 1209, 2600 Classic, 2630, 5000, 6300 (d'asta am si eu ca telefon de servici), 2700 Classic, 5130 XpressMusic, 2730, 2330 Classic.

Daca acceptam ca macar R&D este "made in Romania" am putea considera si brandurile Serioux (periferice si accesorii PC, GPS-uri - toate de o calitate destul de slaba, poate pentru ca sunt de fapt produse in China) si E-boda. Legat de e-Boda, nu stiu despre calitatea intregii game, dar recomand DVD-playerele: am inceput prin a-mi cumpara mie unul (DV-555x) si am cumparat si parintilor cate unul. Pina acum au mers toate fara probleme (cel mai vechi face aproape 5 ani).
 
Tot pentru casa, ar fi Arctic - dar numai de electrocasnice stiu sa fie facute la noi, televizoarele am inteles ca sunt Vestel-uri (made in Turkey) - corectati-ma daca gresesc.

Legat de masini, Ford face deocamdata la Craiova modelul Transit Connect, iar din 2012 va produce si B-Max-ul.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: lucianer din 25.Ian.2011, 11:13:18 p.m.
Sa amintim si de cei din Brasov:
http://www.allview.ro/ (http://www.allview.ro/)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: cristyyy2003 din 25.Ian.2011, 11:53:48 p.m.
Multe din produsele lor sunt made in china. Parerea mea.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Forte din 26.Ian.2011, 12:08:23 a.m.
Genial topic!

In Norvegia se cumpara doar ce este produs acolo ... McDonalds a stat gol golut luni de zile, pana au schimbat strategia si au scris peste tot ca ingredientele sunt produse in Norvegia ... astfel au inceput sa aiba clienti!
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: cristyyy2003 din 26.Ian.2011, 12:16:25 a.m.
Consum Ciucas iar la intalnire voi aduce Recas :D
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Silfax din 26.Ian.2011, 12:19:56 a.m.
Ce-mi vine in minte acum ca am deschis acest topic, este legat de "Casa Traditiei" (http://www.casatraditiei.ro/magazine/)  din cadrul centrului comercial Felicia din Iasi. Incepand de la cozonaci, preparate din carne, branza maturata "Trapist" si terminand cu Zacusca de bureti - incercate toate si demne de toata lauda! Toate produsele sunt autohtone.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Leutz din 26.Ian.2011, 01:46:46 a.m.
Multe din produsele lor sunt made in china. Parerea mea.
Am citit si eu de 'allview'. Cred ca era chiar un link pus aici pe forum, nu mai tin minte. Managerii firmei explicau cum a trebuit sa mute toata productia in Asia, pentru ca in Romania devenise prea scump. Totusi ... e bine ca macar exista firma si produsele. Sunt niste venituri si niste profituri care vin acasa si e de laudat.

In alta ordine de idei salut deschiderea topicului  :clap:
In opinia mea nu e greu sa 'pierzi' 10 secunde in plus la raft, in care sa citesti pe ambalaj unde e facut produsul si de cine. Si daca nu scrie de bine, sa alegi produsul de alaturi care da de mancare unui muncitor de-a nostru.

Deci, haideti oameni buni, ca se poate !!!  :prty:
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: hubbabubba din 26.Ian.2011, 08:56:49 a.m.
... la intalnire voi aduce Recas :D

Bun vin, multe amintiri  ;-)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: sfichiu din 26.Ian.2011, 09:35:04 a.m.
.va invit sa vizitati si acest site.Mai marii din conducerea judetului,si nu numai  fac reclama la;PRODUS IN BUCOVINA!http://www.produsinbucovina.ro/
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Silfax din 26.Ian.2011, 09:41:27 a.m.
Nu ca as face-o de cand a izbucnit criza, dar si in trecut preferam produsele alimentare autohtone din varii motive, dar acum cred ca este mai necesar ca niciodata sa le preferam si sa le promovam.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: shpeedy din 26.Ian.2011, 01:04:34 p.m.
Trecand la chestii mai high-tech, ar fi Nokiile de Jucu: 1650, 1200, 1208, 1209, 2600 Classic, 2630, 5000, 6300 (d'asta am si eu ca telefon de servici), 2700 Classic, 5130 XpressMusic, 2730, 2330 Classic.

Pe langa telefoane, Nokia se pare ca si-a mutat la Jucu si toata productia de accesorii pentru Europa - romania-the-only-producer-of-nokia-accessories-for-europe (http://www.financiarul.ro/2009/06/03/romania-the-only-producer-of-nokia-accessories-for-europe/)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Batranul din 26.Ian.2011, 01:20:10 p.m.
Eu dupa o experienta pozitiva, personala, am luat pentru masina baterie CARANDA  ;).

Si chiar de merg la supermarket, prefer sa iau nu neaparat produse romanesti, ci chiar locale - aici ma refer, bineinteles, la produse alimentare (asta in detrimentul link-ului anterior postat  :D).

Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: rexkrokiDAU din 26.Ian.2011, 03:26:23 p.m.
prefer sa iau nu neaparat produse romanesti, ci chiar locale - aici ma refer, bineinteles, la produse alimentare

Asta e un lucru foarte bun. Problema e sa existe o informatie explicita in acest sens pe produs. Pe aici prin Berna vad ca exista anumite produse ce sunt fabricate in zona si pe eticheta e scris ceva de genul "Din regiune, pentru regiune". Sunt de regula produse ale unor firme mai mici dar de calitate.

In plus am observat, nu stiu daca e o lege in acest sens sau e doar initiativa producatorilor, pe fiecare produs scrie tara unde e fabricat si cu ce ingrediente. De exemplu la salm, Fabricat in Elvetia cu carne din Elvetia. Chiar si la fast-fooduri exista afise cu componenta burgerilor, carne de vita din Brazilia, salata din Elvetia etc.

Si eu in Romania preferam sa cumpar produse romanesti, sau care credeam eu ca sunt facute in Romania. Cu conditia ca acestea sa nu fie mult mai scumpe ca cele importate si sa fie de aceiasi calitate.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: bogdanb din 26.Ian.2011, 03:58:20 p.m.
Cartofi, varza si gogosari de Lunguletu, calitate ECO si preturi mult sub preturile din supermarket. De calitate nu mai vorbim!
Merita un drum de 50 km dus-intors pentru o aprovizionare de toamna :good:
Mai exista, din pacate se gasesc din ce in ce mai greu: robinetii romanesti, singurii care se potrivesc pe bateriile model vechi (si cei mai de calitate). Sau tot ce inseamna cabluri si contactori (pana la banalele prelungitoare).
Din pacate multe intreprinderi s-au dus de rapa, iar in locul lor au rasarit hypermarketuri sau cladiri de birouri.
Neam de intelectuali, ce sa mai...
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Batranul din 26.Ian.2011, 04:01:07 p.m.
Patriotism local ori regional, exprimat prin afisari 'produs in italia' sau 'produs in alto adige/trento ' e.t.c. (in limba italiana, evident) am intalnit in Italia...in vara, mult mai vizibil decat pana acum (probabil s-au coalizat nitel de cand cu criza).

Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: gabineg din 26.Ian.2011, 04:01:12 p.m.
Domnii mei, cred ca problema e falsa. Cumparam romaneste oricum, pentru ca banii cu care cumparam sunt produsi in Romania. Dar cu roadele muncii noastre trebuie rasplatite cu produse de calitate, astfel incat satisfactia noastra ca si cumparatori sa fie deplina. Dar asta nu mai depinde de noi, ci de producatori, comercianti si guvernanti, toti activand in Romania.
Primii trebuie sa produca marfuri de calitate si ieftine, utilizand forta de munca din tara si platind impozitele la stat.
Comerciantii care se aprovizioneaza din productia interna trebuie sa plaseze produsele romanesti cu prioritate in fata celor din import. Nu, ei exporta graul cand nu are cautare pe piata interna si il reimporta atunci cand e cerere pe piata.
Iar guvernantii trebuie sa adopte masuri fiscale si financiare astfel incat nu sa favorizeze producatorul roman, dar cat sa nu-l defavorizeze fata de cel din strainatate.

Acum ma adresez lui @Leutz, cel ce a deschis discutia in cauza. E meritoriu sa cumperi produse romanesti o luna pe an. Noi, cei ramasi acasa, cumparam probabil vreo sase luni. Totusi tu, @Leutz, ai ales un serviciu de lunga durata din strainatate, vaduvind prin asta un distins profesor universitar din Romania sa conduca un doctorand de calitate superioara.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Forte din 26.Ian.2011, 05:22:01 p.m.
De ce nu punem combustibil doar de la Petrom?
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: rexkrokiDAU din 26.Ian.2011, 05:44:02 p.m.
Cand eram in tara eu doar de la ei si OMV alimentam. Cand voi veni la intalnirea de iarna tot de la ei o sa alimentez.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: sfichiu din 26.Ian.2011, 08:18:39 p.m.
poate si de asta Forte:Sa continuam si in luna februarie cu boicotarea totala a statiilor PETROM; sa evitam alimentarea de la PETROM si sa ne servim de celelalte. PETROMUL va inregistra pierderi si va fi nevoit sa dea pretul inapoi. Cind se produce asta, vom migra toti spre PETROM raminind celelalte statii fara consumatori. La inceput boicotam un singur distribuitor pina pica si apoi restul. Avem ceva de pierdut ?
Incercarea moarte n-are !
p.s. postare LAURENTIU
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Laurentiu din 26.Ian.2011, 09:00:48 p.m.
Sa continuam si in luna februarie cu boicotarea totala a statiilor PETROM
Acum e un caz fortuit. De ani de zile numai de la PETROM am alimentat iar de cumparat, am cumparat numai lucruri romanesti in limita a ceea ce am gasit pe piata. Dupa revolutie am putut sa vad diferenta de calitate a marfurilor ce au inceput sa invadeze tara. Daca inainte, China era apreciata pt calitatea marfurilor aduse in Romania, dupa revolutie am ajuns sa le cumparam rebuturile sau ce refuzau altii iar in ultimul deceniu, vad ca am ajuns lada de gunoi a statelor dezvoltate.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Leutz din 27.Ian.2011, 01:01:34 a.m.
Acum ma adresez lui @Leutz ... E meritoriu sa cumperi produse romanesti o luna pe an. Noi, cei ramasi acasa, cumparam probabil vreo sase luni. Totusi tu, @Leutz, ai ales un serviciu de lunga durata din strainatate, vaduvind prin asta un distins profesor universitar din Romania sa conduca un doctorand de calitate superioara.

Sunt de acord cu ce spui legat de partea cu profesorul si doctoratura. Sunt si lucruri strambe de care sunt constient si sper ca intr-un fel sau altul sa le indrept de-a lungul timpului  :( Ele sunt chiar mai multe decat ai observat tu si decat se pot vedea la suprafata. Dar asta e ... ce sa fac. Ce pot sa repet e ca nu am plecat definitiv si ca pe termen lung prestatia asta prin tarile calde isi va regasi utilitatea acasa. Despre asta sunt absolut sigur.

Stiu si ca suna penibil discursurile astea moralizatoare. Tocmai de la ala care si-a pus, cum spuneam, palma-n c.. si-a plecat la mai bine. Tot ce am enumerat insa la un moment dat nu era nici laudabil nici meritoriu in vre-un fel. Am vrut doar sa stopez pleiada plangerilor si sa subliniez ca se poate si altceva.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: adrian_r5 din 27.Ian.2011, 07:39:25 a.m.
Stiu si ca suna penibil discursurile astea moralizatoare. Tocmai de la ala care si-a pus, cum spuneam, palma-n c.. si-a plecat la mai bine.
Inca o dovada ca treaba cu sa faci ce face popa nu ce zice popa e cit se poate de adevarata   >:)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: gabineg din 31.Ian.2011, 08:29:47 p.m.
Sa reluam topicul:

http://www.money.ro/romanii-de-la-evolio-scot-tableta-de-200-de-euro_841456.html (http://www.money.ro/romanii-de-la-evolio-scot-tableta-de-200-de-euro_841456.html)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: lucianer din 31.Ian.2011, 09:22:06 p.m.
Eu ma declar in continuare un "fan".Ultimul in lista pe care l-am "capatat":
http://www.e-boda.ro/hd/media-player-mkv-full-hd-1080p-e-boda-hd-for-all-500.html (http://www.e-boda.ro/hd/media-player-mkv-full-hd-1080p-e-boda-hd-for-all-500.html)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Laurentiu din 31.Ian.2011, 09:31:41 p.m.
Daca tot e sa ne dam romani aici pe forum, nu prea vad la multi sa aibe (si) o masina romaneasca. Oare de ce  :-/ :-/ :-/
Facem campane de cumparat de pe piata lucrurile ieftine romanesti iar pe cele scumpe le importam  :-/
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: adrian_r5 din 31.Ian.2011, 09:43:21 p.m.
Daca tot e sa ne dam romani aici pe forum, nu prea vad la multi sa aibe (si) o masina romaneasca.

... pai ... vezi ce am scris aici (http://www.suzuki-club.ro/forum/cafenea/sa-cumparam-romaneste-!!!/msg88739/#msg88739)  :D
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: VAXXi din 31.Ian.2011, 09:51:40 p.m.
Facem campane de cumparat de pe piata lucrurile ieftine romanesti iar pe cele scumpe le importam  :-/

Da, pentru ca atata timp cat am muncit pentru banii mei, nu m-am prostit sa cumpar lucruri de calitate inferioara din pompieristicul avant "sa cumpar romanesc". A, daca am de ales intre scobitori chinezesti si scobitori romanesti cu aceleasi calitati, logic ca iau produsu' romanesc.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Silfax din 05.Feb.2011, 10:18:17 p.m.
Eu sincer am avut Logan si nu am avut ce-i reprosa, dar daca este sa ne luam dupa ce conducem majoritatea celor de pe forum, astept sa se infiinteze rubrica "Sa cumparam ungureste" :D.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: bogdanb din 05.Feb.2011, 10:31:40 p.m.
astept sa se infiinteze rubrica "Sa cumparam ungureste" :D.

Pai asa si eu as intreba daca ti-a placut de ce l-ai mai dat ca sa-ti cumperi masina straina? Si tu mi-ai replica ceva la care eu as raspunde asemenea, iar in timpul asta pietele continua sa fie invadate de patrunjel din Ungaria, mere din Slovenia, ceapa dinPolonia si mai stiu eu ce din toate colturile lumii.
Deci, abordarea nu ar fi din start corecta.
Ca sa incetam odata chestia asta cu "da, ne pretindem nu stiu cum, dar avem masini straine" am sa raspund: ca la vremea cand am cumparat SX4, Suzuki a fost singurul care mi-a oferit ce aveam nevoie, pentru banii pe care-i detineam la acel moment. Daca as fi avut o alternativa romaneasca la acel moment, probabil ca as fi ales-o. Asa... :fluier:
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: adrian_r5 din 05.Feb.2011, 10:55:19 p.m.
daca am de ales intre scobitori chinezesti si scobitori romanesti cu aceleasi calitati, logic ca iau produsu' romanesc.
In asemenea conditii ...eu il iau pe pe cel mai ieftin ... logic  :D

sa se infiinteze rubrica "Sa cumparam ungureste" :D.
... ungurii sint deja pregatiti:

(http://s3.postimage.cc/2xkjf7ytg/cora_hu.jpg) (http://postimage.cc/image/2xkjf7ytg/)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Silfax din 06.Feb.2011, 07:34:19 p.m.
... sunt pregatiti sa vanda ungureste ;).
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: adrian_r5 din 06.Feb.2011, 07:42:47 p.m.
adică  :-/ :-/ :-/
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Silfax din 06.Feb.2011, 07:48:42 p.m.
Credeam ca ce ai postat este din pliantele de la unguri....
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: adrian_r5 din 06.Feb.2011, 08:01:51 p.m.
Da, de la unguri ... de aici (http://ro.cora.hu/) ... da' n-am inteles ce ai vrut sa spui prin "sa vanda ungureste"  :(
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: gabineg din 06.Feb.2011, 08:05:55 p.m.
Adrian, preturile in lei sunt doar ca sa se orienteze cumparatorul roman, sau chiar primesc RON la casa ?
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: adrian_r5 din 06.Feb.2011, 08:19:58 p.m.
La Cora la ei n-am platit niciodata cash ... doar cu cardu' ... da' nu cred sa primeasca lei ... De schimbat lei in forinti am schimbat si la Szeged si la Budapesta dar sume mici (100 lei grei) ... prefer plata cu cardu' peste tot pe unde se poate.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: cristyyy2003 din 07.Feb.2011, 12:02:05 a.m.
Consum o bere cu nume romanesc, URSUS ;)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: rexkrokiDAU din 07.Feb.2011, 12:17:55 a.m.
Consuma una si pentru mine.   :cheers:
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: hubbabubba din 07.Feb.2011, 12:52:48 a.m.
Consum o bere cu nume romanesc, URSUS ;)
Sa-ti multumesc ca ai ramas fidel fostilor tai clienti?  :P
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: sfichiu din 03.Mai.2011, 12:36:09 p.m.
Sa mai continuam cu....

Incercati sa fiti... patrioti !
Sa presupunem ca...
Guvernul acorda fiecaruia din noi cam 100.000 de roni.
· Daca cheltuim acesti bani prin hypermarketuri, ei vor ajunge in China.
· Daca cumparam benzina, vor ajunge la arabi.
· Daca cumparam calculatoare, vor ajunge in India si Hong Kong.
· Daca cumparam fructe si legume, vor ajunge in Turcia, Spania, Italia, Egipt sau Iran.
· Daca cumparam autoturisme mici si economice, vor ajunge in Japonia sau Germania.
· Daca cumparam unul din multele gadgeturi electronice, vor ajunge in Taiwan... si nu vor ajuta cu NIMIC economia româneasca.
· Singura posibilitate de a pastra acesti bani acasa in Romania, este de a-i cheltui pe curve, gustosul vin românesc sau pe tuica... deoarece acestea sunt garantat produse autohtone!
Eu asa incerc sa fac!
...Dar e cam greu sa-ti convingi nevasta ca faci aceste lucruri numai din patriotism! :D :D :D
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Laurentiu din 03.Mai.2011, 12:39:28 p.m.
...Dar e cam greu sa-ti convingi nevasta ca faci aceste lucruri numai din patriotism! :D :D :D

Trebuie cultivat PATRIOTISMUL si in Romania.  ;) :D
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: bogdanb din 03.Mai.2011, 12:43:27 p.m.
Dar daca banii dati de noi din adanc patriotism vor fi cheltuiti de catre curve pe parfumuri din Franta, haine din Austria,  pantofi din Italia sau bijuterii din Turcia?
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: hugbear din 03.Mai.2011, 11:14:04 p.m.
Pai cautam curve betive...
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: cristian_ionescu din 03.Mai.2011, 11:28:14 p.m.

Sa presupunem ca...
Guvernul acorda fiecaruia din noi cam 100.000 de roni.


Se mai fac AK47 in Romania?  >:)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Laurentiu din 04.Mai.2011, 08:44:30 p.m.
Se mai fac AK47 ...?  >:)
Intrebarea corecta ar fi: se mai folosesc ? Prin alte parti chiar au succesuri.  :)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: gabineg din 28.Mai.2011, 09:13:34 p.m.
La targul Boierului Roman din incinta Muzeului Taranului Roman am cumparat azi 2 borcane de mustar de Tecuci (reteta tarditionala) pe care vi-l recomand in mod deosebit (daca il gasiti) si am facut ceva poze.

(http://s2.postimage.cc/366y5bt7o/28052011257.jpg) (http://postimage.cc/image/366y5bt7o/)(http://s2.postimage.cc/3671gei78/28052011258.jpg) (http://postimage.cc/image/3671gei78/)(http://s2.postimage.cc/3674rh76s/28052011259.jpg) (http://postimage.cc/image/3674rh76s/)

Si am mai cumparat un kil de telemea de vaca ce merge de minune cu rosiile cherry !
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: bogdanb din 29.Mai.2011, 11:56:35 p.m.
ce merge de minune cu rosiile cherry !
alea romanesti... >:)
Imi aduc aminte de gradina de legume din armata, de unde am mancat cele mai gustoase rosii vreodata. Este ultima data cand am vazut rosie care creste pe arac si nu ciorchine. Care are pe ea un puf care te inteapa usor cand o culegi. Si care are gust intepator si putin acid, dar care iti ramane mult dupa ce o mananci...
Din fericire pentru branza inca avem alternative mai aproape de Bucuresti (http://www.laptesibranzadecapra.ro/) sau putin mai departe, dar numai la  o plimbare  (http://www.moscapra.ro/) distanta.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: cristian_ionescu din 30.Mai.2011, 11:20:19 p.m.
mamaaaa... de cand caut o cana d-aia de lut pentru vin. Am una dar e cam mare.. 2 litri.. :fluier:
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: hugbear din 30.Mai.2011, 11:32:52 p.m.
Asta e, ce sa-i faci! Atat ai, atat bei... :D
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Silfax din 01.Iun.2011, 12:08:30 a.m.
Se mai fac AK47 in Romania?  >:)
Anul trecut inca mai exportam (http://www.ak-47.us/Romanian.php). Dar de ce intrebi, te bate gandul sa "cumperi romaneste" unul?

Si apropos de intrebarea asta, imi aduc aminte ca in '91 in bazarul vechi din Iasi, daca stiai pe cine trebuie, se putea achizitiona cu 500$ modelul cu teava scurta, iar daca nu stateai bine cu finantele, puteai lua macar o grenada defensiva cu 5$ bucata  B-).
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: gabineg din 26.Iul.2011, 01:41:31 p.m.
In timp ce ma duceam sa fotografiez asta (http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-9/sa-ne-jucam-recunoaste-masina!/msg102178/#msg102178), am gasit ceva pe care scria "Fabricat in Romania". Avea si tricolorul arborat.

 (http://s2.postimage.cc/1ntkf6pgk/26072011289.jpg) (http://postimage.cc/image/1ntkf6pgk/)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: sanduraveica din 26.Iul.2011, 06:05:19 p.m.
     E un subiect incheiat din pacate. Daca ar fi fost destepti, ar fi scos ceva de nota 10, adevarata emblema nationala, brand cum se zice. Si eu am visat cand eram mic sa am una d'asta. Am si ,,condus'' una cu unchimiu' langa mine binenteles pe un drum de munte. Poate de aceea am ramas cu o amintire placuta despre fostul nostru SUV! :)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: sfichiu din 05.Nov.2011, 08:30:37 p.m.
Bucuresteni.si numai,va recomand sa mergeti la targul PRODUS IN BUCOVINA!
http://www.youtube.com/watch?v=PafgvfmkN5s (http://www.youtube.com/watch?v=PafgvfmkN5s)
La BACIU sunt produse excelente!!! :good:
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Silfax din 05.Nov.2011, 10:39:01 p.m.
Eu am avut treaba pe la Radauti saptamana trecuta, iar la trecerea prin Milisauti, nu m-am putut abtine si am luat o budana cu celebrele muraturi... Bucovina rulz!
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: bogdanb din 06.Nov.2011, 06:45:59 p.m.
In ultima vreme prin Bucuresti se organizeaza aproape saptamanal tot felul de targuri unde se vand in general branzeturi si preparate din carne, in general direct de catre producatori. Dar am doua probleme:
1) Pretul este dublu fata de produsele similare din magazine (gen 25 RON/kg slanina afumata, 25-35RON /kg telemea, 50-60RON/kg pulpa afumata, etc...), iar explicatia este mereu aceeasi: "sunt produse naturale".
2) Natural pe dracu'  >:) asta e vrajeala pentru cumparatorii de la oras, care nu cunosc produsele si dedesubturile fabricarii. In extrem de multe cazuri produsele sunt contrafacute la greu. Telemeaua e inmultita cu faina, slanina afumata e data cu colorant, mierea e inmultita cu melasa sau chiar cu zahar ordinar

Si ma intreb: sa mai cumpar romaneste, si sa platesc dublu pentru o marfa cu calitate de supermarket?
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: LTD din 06.Nov.2011, 07:37:07 p.m.
nu am fost la astfel de tirguri, dar la cora sun plazza este un stand al producatorilor din sibiu.
tot cu brinzeturi si produse din carne. produsele sint bune si preturile chiar si mai bune. :)
de exemplu, muschiuletul de porc afumat e la 35 ron kg daca nu ma lasa pe mine memoria
iar alaturi, muschiuletul de porc de la "mari" producatori industriali e aprox la acelasi pret,  da' zici ca porcul lor era cel putin cit un elefant...
si e plin de apa sau solutie de habar n-am ce...
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: roberto din 06.Nov.2011, 07:37:28 p.m.
O mare parte dintre mezelurile comercializate la aceste targuri sunt cumparate de la marii procesatori. Un ochi format poate detecta "falsul" insa nu cu mare usurinta. Cele mai piratate sunt toba, slanina si specialitatile.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: shpeedy din 18.Iul.2019, 07:23:08 a.m.
Nu este vreun indemn (fiind vorba de un produs de nisa), dar m-am bucurat sa aflu ca exista o asemenea oferta premium <made in Romania>:

https://youtu.be/lSaii_a8ajg

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: gabineg din 05.Oct.2019, 07:24:58 a.m.
Ca unul care mananca din cand in cand covrigi, m-am mirat tare cand am citit ca si pe piata acestora exista deficit. (https://lantulalimentar.ro/piata-covrigilor-romania-cumpara-cu-aproape-100-de-milioane-de-dolari-mai-mult-decat-vinde/)  :(
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: sfichiu din 05.Iun.2020, 09:26:58 p.m.
https://www.tvlitoral.ro/ue-nu-ne-mai-lasa-sa-ne-promovam-produsele-autohtone/?fbclid=IwAR0g1xjSJxTr43-YUNZnr
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: enicky din 06.Iun.2020, 12:44:57 a.m.
  Chiar daca cineva ar spune ca n-are sens, eu tot as cita cateva pasaje din articol :
Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și atât!

Vorbim despre Legea 28/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009
Președintele Asociației Fermierilor din România..., Adrian Rădulescu, a explicat de ce au fost interzise cuvintele „Produs în România” pe rafturile din magazinele din țară.

"Am făcut o lege care era normal să fie pentru producția românescă și pentru produsul românesc. Bruxelles, în momentul în care a văzut-o, a citit-o și a spus foarte clar: ”Ilegal pentru România dacă nu modificați”"
   
    De remarcat că la începutul anului 2017, a fost adoptată o lege care îi obliga pe marii comercianți, care își desfășoară activitatea în România, să dețină la raft produse românești în proporție de 51 %.

Această obligație a fost revocată chiar în luna aprilie a acestui an, în plină pandemie, în favoarea retailer-ilor occidentali.   

Uite ca pentru asta s-a gasit timp !!! S-au a trecut tot "tacit" ?!
 
   Atunci cum ramane cu :
Statul român   ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. (http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=1#t1c0s0sba2)
   
    Un raspuns ar fi cam asa :
Ramane cum am stabilit, noi va dam mancare, voi ne-o platiti !
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: toma din 15.Iun.2020, 10:52:19 a.m.
Interesant totusi din ce castigam banii daca noi nu producem nimic si doar suntem piata de desfacere... adica de unde avem bani sa le platim produsele? Numa' zic  :-?

Tot interesant si urmatorul aspect: cand gasesc un produs care-mi place si sunt multumit si de pret, il caut si il tot cumpar - chiar daca se mai schimba design-ul etichetei sau reclama de pe raft. Cred ca cine produce ceva bun si de calitate nu se ingrijoreaza de asta.

Hai sa citim o declaratie integrala a altcuiva (eu zic ca explica mai clar niste lucruri):

" Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov, Silviu Costea, avertizează că mai multe modificări legislative care au avut loc luna trecută şi care vor intra în vigoare din 16 mai dezavantajează producătorii autohtoni. Astfel, comercianţii nu vor mai putea afişa faptul că este vorba despre produse româneşti, ceea ce va face ca acestea să fie mai greu de identificat. Termenul de 30 de zile în care comerciantul era obligat să plătească producătorului marfa a fost eliminat, iar cel de 7 zile în care trebuiau plătite produsele proaspete a crescut de la 7 la 14 zile. Totodată, se abrogă obligativitatea comerciantului de a acorda spaţii distincte de expunere şi vânzare a produselor româneşti. La fel se întâmplă şi în cazul raportului între produsele autohtone şi cele din import. Astfel, se abrogă obligativitatea comerciantului ca, pentru categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, produsele lactate şi de panificaţie, să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% din volumul de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse alimentare, provenite din lanţul alimentar scurt.
Potrivit lui Silviu Costea, produsele autohtone vor putea pierde din vizibilitate şi acces în marile magazine în detrimentul produselor din import, care nu întodeauna se evidenţiază prin calitate superioară, dar  subvenţiile şi politicile agricole din ţările de origine fac ca preţul la raft să fie mai accesibil. În aceste condiţii, consumatorii braşoveni rămân singurul sprijijn pentru producătorii locali, astfel că, atunci când fac cumpărături, trebuie să aleagă mai cu seamă produse ale producătorilor din zona noastră."


Tot interesant este ca in general stirea apare pe site-uri obscure nu de multe ori insotita de astfel de completari:

"Unul dintre capetele de acuzare nespuse împotriva lui Liviu Dragnea a fost acela că înființase Cooperativa Unirea, un lanț de aprozare pentru produsele românești."

Hopaaa...

@enicky, sunt total de acord ca trebuie sustinute produsele romanesti. Statul nu poate face asta in afara regulilor EU care nu sunt intotdeauna corecte cu interesele tarilor mai putin puternice. Daaar, pe tine in calitate de cumparator nu te poate forta nimeni sa cumperi ceva. Cumpara ce vrei! Cumpara numai produse romanesti! Asa iti arati sustinerea. Ca veni vorba: de ce nu ai cumparat Dacia?

Ai dracu' imperialisti care te-au obligat sa cumperi Suzuki!
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: enicky din 15.Iun.2020, 12:01:44 p.m.
    Mi s-a mai pus intrebarea asta, probabil retorica("de ce nu ai cumparat Dacia?"), iar raspunsul a fost, din acelasi motiv pentru care prefer branza de la cioban/taran si legumele din gradina unui agricultor, in detrimentul branzei/legumelor de import din supermarket. Adica pentru ca tin la sanatatea mea, Vitara avand atunci 5* NCAP, iar Dacia 2-3. Iar despre cat de romaneasca este Dacia, asta e o alta discutie...

    Totusi, interesanta abordarea ta, in prima faza sustii si citezi cadrul legal dezavantajos produselor autohtone, ca apoi sa ma tachinezi pe mine! :-?
Adica transferi o discutie(de principiu!) din plan general,  in plan personal....
   
   Problema nu se limiteaza la auto, productia romaneasca, care a fost vasta si in toate domeniile, prin grija guvernantilor, a fost pusa pe butuci, situatie in care acum, orice lege care ar putea ajuta producatorii autohtoni, este binevenita, sau in cazul de fata, le face un mare rau.
   
    Cat despre intrebarea "din ce ne castigam banii?", cred ca avem fiecare un raspuns...

P.S. Probabil ca acele site-uri obscure nu sunt atat de pupincuriste ca cele mari, de stiri, care nu vor sa "atace" o lege "rectificata" de ue.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: toma din 15.Iun.2020, 12:36:16 p.m.
@enicky: suntem in UE, jucam dupa regulile UE. Intr-adevar uneori acestea nu reprezinta cel mai bine interesele noastre. Dar facand suma si tragand linie apartenenta la UE aduce mai multe beneficii decat dezavantaje. Esti de alta parere?

La modul general sunt foarte iritat de curentul asta idiot, sustinut in principal de nostalgicii comunismului sau de oameni care inteleg prea putin lumea in care traiesc si care este denumit total gresit "nationalism". Nationalism nu inseamna ca produsele romanesti trebuie sa aiba loc pe raft obligatoriu. In privinta asta daca sunt bune isi fac loc singure pe raft ca le vrea lumea. Daca sunt scumpe (pentru ca alte tari poate isi permit subventii mai mari) inseamna ca un cumparator "nationalist" trebuie sa bage mana mai adanc in buzunar: unii o fac, altii nu.

Dar mai rau decat pseudonationalismul asta (Romania nu e "lasata" sa fie mareata) ma irita la nivel personal... cum sa spun fara sa jignesc? Lipsa de consecventa.
Trebuie sa intelegi ca sustinerea produselor autohtone o face cumparatorul, la fel si boicotul altor produse, tot la cumparator este.

Acum, cum se numeste cumparatorul care deplange soarta produselor romanesti dar achizitioneaza produse straine cand le considera pe acestea mai potrivite? Nu e o intrebare retorica, te rog sa raspunzi.

Ai vazut poze cu dictatori de prin statele alea bananiere care le explica oamenilor ce de cacao e imperialismul capitalist de la adapostul limuzinelor Mercedes, cu ceas Rolex la mana si imbracati in costume Armani? La o scara muuuult mai mica e @enicky care ne explica dintr-o masina japoneza (facuta in UE totusi) cam cat de oropsite sunt produsele romanesti....

Deci daca la masina e o scuza valida: am luat asta ca era mai buna pentru mine, la alte produse scuza nu mai este buna? Cam unde tragem linie? Intre rosii si branza, la ulei de motor, anvelope, paracetamol sau sireturi?

PS: Daca e nasoala directiva de la UE, poate ar fi cazul sa ne uitam mai cu atentie pe cine trimitem acolo sa ne reprezinte interesele.
      Ai lista aici: https://www.europarl.europa.eu/romania/ro/eurodeputatii_romani.html
      Au trecute si adresele de email. Da-le un mesaj, intreaba ce au facut ca sustina interesele noastre acolo in aceasta privinta. Vezi daca raspunde vreunul.

Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: enicky din 15.Iun.2020, 02:02:35 p.m.
   Hai sa vorbim de masini,  de excursii, ca subiectele astea cu economia sunt grele rau....  :-?
 
    Tomita eu credeam ca vrei sa-mi faci vreo urare, ca tocmai a fost ziua mea, dar tu ma compari cu dictatorii...multumesc frumos...dar,  stii vorba aia: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere ! :dknw:
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: ... din 15.Iun.2020, 02:10:08 p.m.
Sa ne impacam cu ideea ca la Suzuki exista repere fabricate in Romania, win-win pentru ambele parti.

Sa comparam atunci biletele de avion anulate de Wizz, unguri, cu Blueair, romani: de 3 luni astept banii inapoi de la Wizz, am vreo 5 schimburi de mailuri si reclamatii/sesizari/solicitare de conversie credit etc.

La Blueair au anulat ruta de zbor cu 2 luni inainte de zbor, am stat la telefon 30 de minute, am verbal un termen de returnare a banilor de 4 luni de la incheierea situatiei de urgenta si zero mailuri/confirmari de mesaje. Nici macar factura originala din ianuarie nu am primit.

Cred ca daca viitoare iau Ryanair :)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: toma din 15.Iun.2020, 02:43:23 p.m.
   Hai sa vorbim de masini,  de excursii, ca subiectele astea cu economia sunt grele rau....  :-?

Pai daca-s grele de ce le deschizi?

Sa stii ca nu am nimic personal cu tine (chiar daca, pe bune dreptate, asa pare). Intamplarea face sa postezi des pe subiecte la care eu am "arici". Sa stii ca oricine ar face-o ar primi acelasi raspuns de la mine.


    Tomita eu credeam ca vrei sa-mi faci vreo urare, ca tocmai a fost ziua mea, dar tu ma compari cu dictatorii...multumesc frumos...dar,  stii vorba aia: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere ! :dknw:

Iar sunt in urma cu cititul forumului (de o saptamana n-am mai apucat sa citesc mai nimic). Am remediat problema pe topicul dedicat  :pardon:

PS: De la MegaImage si Lidl cumpar des o varietate intreaga de produse sub brandul "Gusturi Romanesti": icre, carne afumata, pasta de rosii etc. Etichetele sunt cu motive traditionale romanesti si cu tricolor... si sensibil mai scumpe decat alte produse similare. Le cumpar pentru ca-mi plac si pentru ca raportul calitate/pret mi se pare bun. Nu mi-e clar la ce se refera interdictia "Produs in Romania" ca produsele astea sunt bine merci in aceeasi forma. Poate se refera la faptul ca nu mai exista o zona speciala pe raft, marcata in acest fel: "produs in Romania". Dar daca stii sa citesti o eticheta nu e chiar greu.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: boga81 din 15.Iun.2020, 03:13:43 p.m.


    Iar despre cat de romaneasca este Dacia, asta e o alta discutie...
Ei, hai, sa nu zici ca e frantuzeasca. Dacia are al 2lea procent din PIB adus, dupa OMV Petrom. Peste 70% din componente sunt produse aici. Angajatorul nu e doar Dacia, ci si firmele care fac subansamble pentru Dacia. Zeci de mii de oameni. Romani. Din Romania.

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: enicky din 15.Iun.2020, 03:56:49 p.m.
Citat
Nu mi-e clar la ce se refera interdictia "Produs in Romania" ca produsele astea sunt bine merci in aceeasi forma.
  Acum trebuie sa scrie "Produs in UE". Si trebuie sa te uiti cu mai multa atentie ca sa observi ca-s facute la noi.
Si faptul ca achizitionam din magazine produse romanesti, nu inseamna ca suntem nostalgici, comunisti sau avem nu-s-ce reminescente!
Pur-si-simplu produsele alimentare romanesti mi se par a fi mai pe gustul nostru !
Citat
Angajatorul nu e doar Dacia, ci si firmele care fac subansamble pentru Dacia. Zeci de mii de oameni. Romani. Din Romania.
   Perfect adevarat Bogdane si ar fi o tragedie sa nu mai avem Dacia. Daca ne amintim, la preluare, "Renault" a primit si multe facilitati fiscale din partea statului . Pacat ca nu fac si autostrada, se  perinda toti presedintii pe la ei prin uzina si ii tot mint ca le face !
   Si recunosc, imi place cum suna Dacia, produs romanesc , dar,  cam atat...  :)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: toma din 15.Iun.2020, 03:59:41 p.m.
Pai ai pus degetul pe rana: ne place doar cum suna. Si ma refer aici la fraza: "sa sprijinim produsele romanesti!"  >:)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: ntire2000 din 15.Iun.2020, 05:27:08 p.m.
Sa ne impacam cu ideea ca la Suzuki exista repere fabricate in Romania, win-win pentru ambele parti.

In afara de gume (cele mai proaste din gama Continental - la orice ploaie mai acatarii parca pluteste) si presuri mai exista ceva care mi-a scapat?  :-?
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: ... din 15.Iun.2020, 07:28:25 p.m.
Jantele de otel, centurile, airbag-urile. Poate nu toate loturile și modelele, dar cu siguranță fabricate la noi. Posibil și cablaje.
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: enicky din 14.Iul.2020, 11:19:16 a.m.
  Din UE ptr. romani : https://www.lidl.ro/ro/c/fii-chef-in-bucataria-ta/c2928/w1
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: ... din 14.Iul.2020, 01:35:28 p.m.
Cel mai bun accesoriu pentru chefii de acasa: perna de scaun :)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: ntire2000 din 14.Iul.2020, 03:53:16 p.m.
Dar de promotia la beri n-a zis unul.
Ce, credeti ca nu v-ajunge si voua, egoistilor?  :P
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: Christian 1 din 21.Oct.2020, 01:33:41 p.m.
Recomand:
https://www.facebook.com/malvaleather/
Un produs 100% natural romanesc, un portofel de exceptie fabricat de un om cu suflet mare,Cosmin.
Pe Cosmin il gasiti si in Atelierul de detailing pe Youtube, este "filmasul" de serviciu. Am un portofel de la el, face toti banii! :)
Titlu: Re: Sa cumparam romaneste !!!
Scris de: gabineg din 28.Nov.2020, 07:57:24 a.m.
A venit vremea caciulilor (https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-24447131-caciulile-lui-radu-florin.htm).

Deși modelul nu mi se potriveste in oras, port cu drag cand merg in natura una croșetata de mama in urma cu cateva decenii.🧙‍♀️