Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 648317 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Pâna la urma va ramâne si asta fara niste dinti si cu niste coaste rupte (în cel mai fericit caz) si atunci as vrea sa-l mai vad cât de mult iubeste glia strabunilor care au murit degeaba pentru ca sa ajungem în halul de acuma.
Când ajungi sa-ti testezi copilul cu teste de saliva importate de Nutu Camataru nu cred ca mai poate fi vorba de iubire neconditionata.

Am tot ezitat sa scriu textul de mai jos sau, tinând cont ca .... nah, e ziua noastra, a tuturor fraierilor care ne încapatânam sa mai rezistam pe aici cu speranta idioata ca mai contam si ca mai putem schimba ceva.
Dar adevarul doare si daca astia suntem ....  n-avem ce face...

sursa

1 decembrie. Iluzia unirii în cuget și simțiri pentru o zi. Un simulacru de patriotism cu miros de fasole și cârnați de parcă foamea ar întreba de noi la semafor. Nesătui prin definiție, purtăm tricolorul ca stindard al neputinței de a ne ridica din patul constiinței.
Un soi de „Desteaptă-te, române pentru a te culca la loc”, ignorând o carte ce ai uitat-o pe noptieră, vorba Mirabelei Dauer. Un popor rupt în fund cu aere de aristocrat, a cărui școlarizare se face pe internet și din povești de cârciumă.

Valorile morale ale acestui neam de pricepuți au rămas în carul cu boi al lui Nicolae Grigorescu… Singurul atelaj care exprimă viteza de reacție a românului puturos cu bagaj educațional ce încape în portofel.

Suntem în Uniunea Europeană, dar avem ștampila de țară în curs de dezvoltare cum ne-a lăsat Ceaușescu, păstrând în noi promiscuitatea spiritului descurcăreț, victoriile acelea efemere obținute din combinații stradale care sfidează legea. Să mai trăim și mâine este o logică ce depășește dictonul „trăiește clipa”.

Țara asta sacrifică zilnic, pe lângă porci acum în prag de Crăciun, cultură și civilizație fără asumare. Se întâmplă la nivel înalt, iar jos plebea, îmbrăcată în „treling” de firmă și cu „Adibas” în picioare, joacă la nuntă.

Poporul nu mai umblă desculț prin iarbă. E prea deștept de pe telefon și televizor, toți suntem în esență și Paulescu, și Coandă, și Brătieni, și Maniu, Nadia sau Hagi. „Ehehei, voinicii mei”, a rămas înfipt în creierul nației ca o căpușă pe banii statului ăsta putred și care supraviețuiește din puterea oferită de Chuck Norris și Van Damme, că doar ăia îi băteau pe toți.

Așa cum și Nuțu Cămătaru, plin ochi de proxenetism, tâlhărie, droguri și cămătărie a ajuns erou de carte! Acest Papillon mai are puțin și va fi ecranizat. Îi lipsește o stea pe aleea celebrităților și o decorație, dar în inima multora el le are deja cumpărate.

În România asta difuză, în care se lasă o ceață densă peste ochii celor care citesc o carte de-a lui Cărtărescu, Paleologu sau Herta Muller, românca laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, Nuțu Cămătaru este rege. Adio, Ferdinand, Carol sau Mihai I!

1 decembrie, un ignat al sacrificării bunului simț
Ne îmbrăcăm în costum popular, mâncăm cârnați cu fasole și ascultăm manele ca să moară dușmanii. Suntem proprii noștri dușmani, exact ca bacteria Myxococcus descoperită în Țara Galilor care este un prădător și mănâncă alte bacterii. Ne mâncăm între noi și schingiuim sfânta limbă română pe altarul socializării.

Nu producem decât minciuni perisabile, nepăsare și ipocrizie. Începând cu politica, această scursură din organele comunismului, care sapă groapa sentimentului național. 1 Decembrie a devenit un priveghi, o pomană cu steaguri tricolore scoase de la naftalină. Până și muzica imnului, versurile sună a epitaf. N-avem zvâc, n-avem Înălțare decât în calendarul ortodox!

Dumnezeu este folosit ca ajutor electoral, Nașterea Domnului are ca reprezentare porcul pe masă, ideologiile de partid sunt ambigue ca și timpul probabil, patriotismul s-a scurs iremediabil în ceea ce bagi în gură și pe câți tragi în țeapă. Da, da, Țepeș a devenit Dracula, iar Marea Unire a fost doar un mare chiolhan!

A sosit 1 decembrie, dar pentru acest popor este o altă zi anonimă. Tristă prin definiție.
Am ajuns aici devenind în 32 de ani… Ipu. Nebunul satului din „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”. Sacrificat ca să trăiască alții. Șmecherii. Șmenarii. Combinatorii. Proxeneții viitorului. Cămătarii nației.

Iar noi? Noi plătim biletul la galerie, imaginându-ne că stăm în primul rând la spectacolul Marea Unire. O copie mizerabilă a originalului de la 1918.

Aplaudăm dezastrul național ca o victorie a României la Mondialele de Fotbal. „GOOOOOOOL” a strigat Ilie Dobre timp de 48 de secunde și a intrat în Guiness Book. Este golul acela imens pe care-l strigă istoria, eroii, țara și care ne înconjoară.

Nu, nu atunci i-am condamnat pe toți la moarte, ci acum ar fi timpul să îi condamnăm pe toți la moarte prin ignoranță. Pe toți cei care ne-au adus aici.


PS: astazi am vazut doar doua drapele atârnate în blocul unde stau eu, unul la balconul unui fost militar pensionat saracul la 48 de ani, iar altul la streasina masinii unuia de la SVSU - care pare si el cam obosit si mai are de dus vreo 3 ani pâna la pensie.
Astia sunt patrioti adevarati, nu eu care o sa muncesc pâna ma ia dracu', cel mai probabil pe la 68 de ani fara ca sa mai apuc pensia.
Restul, ce sa mai sarbatoreasca? Factura la gaze sau aia la lumina? Pâna si apa de ploaie s-a scumpit.
« Ultima Modificare: 01.Dec.2021, 05:42:39 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline ntire2000

  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline toma

   Si daca ar fi marit impozitul pe propietate/auto, parca era mai de inteles, dar la 9m2 de bitum(pe care, atentie, nici n-ai voie sa-ti speli masina!) s-l faci de 8x... nicio multinationala n-avea curajul asta ! Da' usereu are sange-n c...e !!!

@enicky, desi toata lumea e obisnuita cu "primarul in sus, primarul in jos", hotararile intr-un oras, legal, le ia de fapt Consiliul Local (sau General in cazul Bucurestiului)

Citat
În România, Consiliul Local este o autoritate administrativă autonomă deliberativă, compusa din primar și consilieri aleși în condițiile legii pe o perioadă de 4 ani. Consiliul Local se întrunește lunar în ședințe ordinare și, ori de câte ori este nevoie, în ședințe extraordinare. În intervalul dintre ședințe, Consiliul își desfășoară activitatea prin comisiile de specialitate, care propun, prin rapoarte, admiterea sau respingerea proiectelor de hotărâri sau a altor acte prezentate consiliului.

Administrația publică în unitățile administrativ-teritoriale se organizează și funcționează în temeiul principiilor descentralizării, autonomiei locale, deconcentrării serviciilor publice, eligibilității autorităților administrației publice locale, legalității și al consultării cetățenilor în soluționarea problemelor locale de interes deosebite. Consiliile locale și primarii funcționează ca autorități ale administrației publice locale și rezolvă treburile publice din comune, orașe și municipii, în condițiile legii. Consiliile locale sunt compuse din consilieri locali aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în condițiile stabilite de legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Consiliul local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepția celor care sunt date prin lege în competența altor autorități ale administrației publice locale sau centrale.

Degeaba ar vrea sa faca ceva, orice, primarul, daca nu are sprijinul Consiliului Local.


Vorbind despre majorarea taxei de parcare in Bucuresti, presa scrie asa:
Citat
Majorarea face ca prețul unei parcări de reședință din Capitală va crește de la 60-80 de lei pe an, în prezent, până la 600 de lei, în funcție de zonă, potrivit unui proiect aprobat marți de Consiliul General al Municipiului București.

Si acum sa vedem componenta Consiliului General, pe site-ul primariei: https://www.pmb.ro/consiliu/10
Sunt acolo toti, cu nume si prenume, si partidul din care fac parte.

@enicky te rog sa calculezi tu cine are majoritate in consiliu si sa-mi explici cum scumpirea locurilor de parcare ar putea fi o masura USR daca PNL si PSD s-ar fi opus.

PS: ca sa-ti fie mai usor, am numarat eu cati sunt.
PMP   5
PNL   12
USR   17
PSD   21
Total 55
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline ...

Busted!!!

@enicky you got owned! :)
 

Offline enicky

Degeaba ar vrea sa faca ceva, orice, primarul, daca nu are sprijinul Consiliului Local.
    Pana la coponenta consiliului si la vrajeala ca acesta e mare si tare si primarul este o marioneta(pentru ca exista instrumente de convins consiliul!), si ca NU primarul a venit cu propunerea cresterii taxei, ci Consiliul  :-)), vezi pe site-ul primariei ca in primavara hotararea asta a fost pusa in dezbatere publica, ca toti primarii de sectoare au avut sedinta cu primarul general si asa s-a ajuns la sumele respective.
  Observ ca ai frustrari legate de usr, si eu am, dupa experientele de la Capitala, mai ales de cand  a venit iarna, pentru ca noi ne mai si tundem, mai vrem sa facem si baie...
PS : majoritatea este asta : PMP  5+PNL  12+USR  17=34
 Pai puteai sa calculezi si majoritatea, sau n-o stiai?! Ca e adunare simpla... :-))


  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14351
  • Thanked: 3379 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline toma

@enicky conteaza cine a propus sau conteaza cine a aprobat?

De fapt, nici nu stiu de ce ma obosesc...  :popa:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline enicky

       Renate Weber: De ce pandemia înseamnă sfârșitul drepturilor omului

     "Nu pot să nu remarc, cu tristețe, felul insidios în care s-a ajuns aici: felul în care OMS și statele lumii și-au propus să lupte cu pandemia, nu cu virusul. Pentru a combate virusul ar fi fost suficient un tratament adecvat. Din păcate, el nu e nici azi disponibil pentru toată lumea. Pentru a combate pandemia au fost utilizate restricții severe ale libertății de mișcare, închideri de țări și activități, carantine, izolări, internări forțate, vaccinuri și, din nou, după un an restricții severe ale libertății de mișcare, închideri de țări și activități, carantine, izolări, rapeluri peste rapeluri de vaccin. Si nu e sigur că s-a terminat. Au mai fost, în ultimii 75 de ani, și alte epidemii care au avut nevoie de abordări complexe, inclusiv de campanii de vaccinare, de exemplu contra poliomielitei, contra tuberculozei, contra rujeolei, dar niciodată până acum nu a fost folosită agresivitatea colectivă pentru impunerea lor. Când drepturile colective sunt astfel susținute și impunerea lor se face prin constrângere, directă sau indirectă, cele individuale deja au murit. Mi-as dori să nu am dreptate. Niciodată nu mi-am dorit atât de mult să nu am dreptate."
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 
The following users thanked this post: ntire2000, cristidav

Offline ntire2000

Problema cea mai mare este indiferenta cu care toti au/am acceptat încalcarea acestor libertati individuale în numele unui scop asa-zis nobil.
Se ivesc zorii unei noi ere, aceea în care vom reprezenta doar niste coduri QR (doar ca înca nu ne dam seama).

Nici macar nu trebuie sa fim cipati asa cum striga unii, e suficient sa prezentam oriunde ne deplasam acel cod devenit un tracking perfect al vietilor noastre.
Cu toate variabilele vietii noastre "private" adunate la un loc AI e suficient de dezvoltata astfel încât sa poata stoca pentru fiecare dintre noi un profil pe baza caruia sa se poata ulterior determina probabilitatea oricaror scenarii în care participam ca actori.
Si pâna acum se putea face asta pe baza activitatii social-media (facebook, instagram, etc.) dar cu o acuratete mult redusa din cauza ca nimeni nu era obligat sa-si asume adevarata identitate.
Pandemia a devenit un mijloc perfect pentru a repara aceste neajunsuri.

PS: pun pariu ca în viitorul foarte apropiat toate "obiectivele neesentiale" (mall-uri, cinematografe, institutii, etc.) vor fi obligate/dotate cu scannere QR, astfel încât la intrare sa dovedesti ca ai fost vaccinat trimestrial/semestrial/anual împotriva unei "maladii"
Vom intra ca la metrou doar pe baza "cartelei de acces QR" care sa garanteze "integritatea" (sanatatea) celorlalti "participanti" la shopping sau "viata sociala"....

PS2: Equilibrium pare a fi un film SF al carui scenariu în urmatorul secol sa devina realitate...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline NicNic

       Renate Weber: De ce pandemia înseamnă sfârșitul drepturilor omului

     [...]

Acest articol nu se refera doar la situatia din Romania.
Dar abordeaza o problema foarte discutata in ultimul timp.
Cred ca orice discutii, pro sau contra, despre masurile anti pandemie ori anti Covid, sunt doar superficiale atat timp cat nu stim exact motivele impunerii acestor masuri, obiectivele reale.

Renate Weber ar trebui sa se gandeasca la faptul ca masurile asa zis "anti-libertate" pe care le critica, sunt impuse de toate societatile actuale.
Eu nu cred ca absolut toate societatile/tarile democratice au ajuns sa fie corupte, asa deodata, de acelasi interes malefic....
Ceva nu se leaga, da cu virgula.

Or fi bajbaieli, masuri antidemocratice sau prost gandite, dar nu pot sa cred ca exista o intentie globala in implementarea lor.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 
The following users thanked this post: toma