Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 650040 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

...Pe tine @enicky te intereseaza in mod direct, fiind locuitor al sectorului 2.
  Da, am citit, dar n-am incredere.

   Acum sunt putin prins, tocmai am gasit un mersul trenurilor si vreau sa pun mana pe el/ea.

Editat de moderator: a zburat pentru ca am facut curat, se gaseste in alta zona. Sa tinem discutia la obiect fara "floricele" (popcorn)
« Ultima Modificare: 01.Feb.2019, 01:16:29 p.m. de toma »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline toma

Domnilor, va rog sa pastram dezbaterea asupra ideilor.

Pentru forma in care si-au exprimat parerea in ultimele postari colegii @shpeedy si @f.cristi au primit avertisment. Tinand cont ca ne aflam pe un topic unde spiritele se incing repede am considerat ca o interpretare mai laxa a regulamentului este mai folositoare.

NU continuati pe acelasi ton pentru ca nu doresc sa sanctionez suplimentar pe nimeni!

Pentru ceilalti care se exprima aici: va reamintesc ca discutiile se poarta la obiect, fara offtopic, fara atac la persoana.



  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2505
  • Thanked: 1295 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
https://adevarul.ro/locale/slatina/video-fost-recompensata-femeia-sunat-politie-anunte-gasit-suma-bani-bancomat-1_5c51c93edf52022f752d3302/index.html?utm_source=recomandari_articol&utm_medium=Direct&utm_campaign=recomandari

Parca e din alta lume, citind ce scriem noi pe aici, nu-i asa? Si totusi , nu e...Femeia si cu Politistul au mai mult decat toti parlamentarii la un loc. Bun simt.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: toma

Offline toma

  Da, am citit, dar n-am incredere.

Ce nu crezi? Ca a fost introdusa taxa? Ca a fost suspendata in instanta?

Legat de introducerea ei, iti pot spune ca am primit personal mail de la <office@impozitelocale2.ro> in data de 29 Dec 2018 at 23:45

Continutul mail-ului este urmatorul:

Citat
Depunere Online Taxa de habitat

Taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare este instituită ca taxă specială în temeiul prevederilor art. 484 alin. (1) ţi (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi ale Legii nr. 101/2006, republicată - serviciului de salubrizare a localităţilor, fiind fundamentată pe necesitatea asigurării prestaţiilor efectuate pentru salubrizarea Sectorului 2, de care beneficiază întreaga comunitate locală şi individual.

Vă informăm că în conformitate cu prevederile H.C.L. 392 / 04.12.2018 începând cu anul fiscal 2019 persoanele fizice - locuitori ai Sectorului 2, au obligaţia de a achita la bugetul local al sectorului taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare.

Toate persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea permanent sau temporar pe teritoriul administrativ al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti, nu plătesc taxa de habitat, dar trebuie să aibă încheiate contracte directe cu prestatorii de servicii specializaţi pentru ridicarea, transportul, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor produse, precum şi să contacteze şi să efectueze acţiunile necesare de dezinsecţie şi deratizare a sediilor şi punctelor de lucru de câte ori este necesar.

În vederea calculării taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare proprietarii (unul dintre coproprietarii) imobilelor situate pe raza Sectorului 2 vor depune, în termen de 60 de zile de la data adoptării hotărârii mai sus menţionate, Declaraţia de impunere pentru stabilirea taxei de habitat cu destinaţia specială de salubrizare în care vor declara pe propria răspundere numărul de persoane care locuiesc în imobilul pentru care se completează declaraţia precum şi numele, C.N.P.-ul şi calitatea acestora faţă de proprietar (membru al familiei/chiriaş). În cazul în care o persoană deţine mai multe imobile, va trebui să depună declaraţie pentru fiecare imobil în parte.

Contribuabilii au obligaţia de a depune o Declaraţie rectificativă la Direcţia Venituri Buget Local Sector 2, în termen de 30 zile de la data apariţiei oricărei modificări în ceea ce priveşte numărul de persoane care locuiesc în imobil.

Pentru contribuabilii care locuiesc la bloc, Declaraţia de impunere şi Declaraţia rectificativă pot fi depuse şi la Asociaţia de proprietari de care aparţin, în baza contractului/protocolului de colaborare încheiat de Primăria sectorului 2 cu asociaţia, urmând ca aceasta din urmă să le înainteze la Primarie în maxim 3 zile.

Declararea se va face pe propria răspundere sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice.

Precizăm că aceste declaraţii vor putea fi transmise online pe site-ul direcţiei https://www.impozitelocale2.ro/dvbl/index.php?p=habitat , la sectiunea DECLARARE ONLINE TAXA HABITAT, începând cu data de 14.12.2018 sau la sediul nostru situat în Piaţa Obor, etaj 2, str. Ziduri Moşi nr.4, începand cu 03.01.2019.

A pus si administratorul blocului afis la avizier legat de asta.

Dupa ce am primit mail-ul, in care nu se spune cat e cuantumul taxei, am citit in presa la cat a fost stabilit.   X-(


Apoi am citit ca si la sectorul 4 s-a intamplat ceva similar anul trecut, tot opozitia a reusit sa rezolve problema
https://sectorul4live.ro/taxa-de-salubrizare-sectorul-4/
https://sectorul4live.ro/usr-ataca-in-justitie-tarifele-pentru-salubrizare-ce-replica-are-primaria-sectorului-4/
https://sectorul4live.ro/tmb-suspenda-taxa-salubrizare-sectorul-4/

USR se pare ca a rezolvat si pentru sectorul 2.

Si daca te intereseaza, pe 5 februarie, la ora 17:00, Primăria Sectorului 2 organizează o a doua întâlnire pentru dezbaterea publică a taxei de habitat. Poate te duci la ea sa ne povestesti cum se desfasoara chestiile astea!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline saureign

Adică să nu mai fie asa permisiv si sa-si îmbunătățească mecanismele de supraveghere si control, corect ?
Nu ma intereseaza folosirea/deturnarea interesata a oricarui argument.
Revenind, in acest moment, nici o autoritate de control si supraveghere nu functioneaza normal, ba chiar unele functioneaza exclusiv in folosul partidului aflat la putere (ex. CNA, ASF, IJ s.a.m.d.). Pana cand statul nu va fi re-intarit, n-am facut nimic. Nu e de ajuns sa nu mai fie la putere cei de acum, totul trebuie regandit.
  • Swift 2019 allgrip
 
The following users thanked this post: shpeedy, toma, Costique

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2505
  • Thanked: 1295 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
https://adevarul.ro/news/politica/dragneapiere-mana-primarilor-1_5c536097df52022f75389be4/index.html

Asta nu o intelesesem, se pare ca bugetul chiar e facut pe genunchi daca ei schimba banii sa inchida gura unora si uita de ceilalti...Dar au timp, ca la trecerea prin Parlament se mai intampla multe.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14357
  • Thanked: 3380 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
V-ati lasat cumparati cu niste mariri de salarii de nu mai vrea nimeni sa se mai gandeasca sa lucreze in mediul privat si pentru acele mariri ii pupati si-n c... si acceptati toate magariile (inclusiv conducerea de niste nulitati dpdv profesional, uman) fara sa mai ganditi daca este sustenabil sau nu sa fiti platiti decat cei ce produc valoare in tara asta (dupa cum se vede, nu este sustenabil, banii terminandu-se la un moment dat).

Chestia asta nu e dovedita si generalizarea ei este cam fortata. Asa cum nu exista alb sau negru absolut ci nenumarate nuante de gri, asa sunt si bugetari care, chiar daca au beneficiat de cresterea veniturilor, nu agreaza actuala putere prin prisma celorlalte actiuni ale acesteia in domeniul justitiei, economiei, educatiei sau sanatatii. Si bugetarilor li se retin impozite, CAS, si alte taxe mentionate mai sus. In plus, cohorta de bugetari cumpara bunuri si servicii produse si vandute de privati (ca statul nu mai se ocupa cu asta). Daca n-ar mai cumpara, s-ar putea ca si privatii s-o duca mult mai rau (vezi socul pozitiv asupra industriei turismului dupa aparitia vaucherelor de vacanta). 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline NicNic


[...]
 In plus, cohorta de bugetari cumpara bunuri si servicii produse si vandute de privati (ca statul nu mai se ocupa cu asta). Daca n-ar mai cumpara, s-ar putea ca si privatii s-o duca mult mai rau (vezi socul pozitiv asupra industriei turismului dupa aparitia vaucherelor de vacanta). 

Situatia asta e una bazata pe finantare fortata a populatiei. Dar banii respectivi trebuie sa provina de undeva. Si oricare ar fi sursa, se va epuiza.

Nu contesta nimeni rolul bugetarilor in functionarea economica a unui stat. Doar ca totul trebuie gestionat in baza unor reguli  preponderent economice, nu politice.

  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2505
  • Thanked: 1295 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Am mai scris-o, nu va mai agitati, este politica economica decisa de partidele socialiste europene pentru reducerea urgenta a decalajului dintre unii si ceilalti. Iar cu restul...invata sa inoate aruncati fiind in apa...In nici un caz sa nu credeti ca totul e gresit.  Si nu uitati ca moneda proprie face posibila inflatia, mama tuturor problemelor de deficit de cont sau care mai vreti. Ca dupa e pustiu...a mai fost prin 95. Cati mai tin minte vremea cand painea se dubla la saptamana ca pret?
Atata timp cat populatia are mai multi bani ca datoriile... nu stiu daca realizati...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2505
  • Thanked: 1295 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008