Autor Subiect: Scut metalic motor pentru Suzuki Vitara allgrip 2023  (Citit de 528 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dragos M

Scut metalic motor pentru Suzuki Vitara allgrip 2023
« : 15.Apr.2023, 04:30:35 p.m. »
Salutare !
 Am căutat în postări și nu am reușit să găsesc nicio informație despre scuturi metalice ce pot fi montate pe noul Suzuki Vitara allgrip 2023. Mă interesează să le achiziționez pentru că urmează să sosească mașina, însă de la reprezentantă, mi s-a spus că pentru modelele începând cu 2023 nu se mai potrivesc găurile de prindere pe caroserie. Am sunat la un producător, parcă de la Odorheiu Secuiesc și mi-au spus că au auzit și ei, însă nu au avut până acum nicio mașină nouă ca să poată verifica. Este cineva, posesor de Vitara allgrip, fabricație 2023 care a reușit să monteze scuturi metalice? Și dacă, da, de unde le-a cumpărat!
 Mulțumesc și zi frumoasa, tuturor.! 👍
  • Suzuki Vitara mild hybrid allgrip
 

Offline saureign

Re: Scut metalic motor pentru Suzuki Vitara allgrip 2023
« Răspuns #1 : 15.Apr.2023, 05:59:46 p.m. »
salut. Ca fost posesor de Vitara (din prima sută sosită în Ro), pot înțelege nevoia punerii scuturilor. Dar, după ani de șoferie, pot spune că e nevoie de scuturi numai dacă faci off-road intens, ori Vitara nu e mașină de off-road, e de șosea. Ca atare, nu prea ar fi cazul de scuturi. În cel mai rău caz, se murdărește motorul, atât. Da, ar fi mers un scut de plastic, măcar. La Jimny scuturile sunt obligatorii, mașina te îmbie să intri pe coclauri. Vitara, în ciuda istoriei și numelui, nu sfătuiesc. Cel mult, un drum forestier neted. Asta, după 4 ani de Vitara 2015, și înainte, încă 4 ani de Panda 4x4.
  • Swift 2019 allgrip
 

Offline Dragos M

Re: Scut metalic motor pentru Suzuki Vitara allgrip 2023
« Răspuns #2 : 16.Apr.2023, 01:30:40 a.m. »
Mulțumesc pentru răspuns, însă, sunt de părere că deși mașina are o garda la sol bunicică, are nevoie de un scut motor pentru o minimă protecție. Nu o cumpăr pentru off road nicidecum,  însă sunt convins că un astfel de scut îi oferă o protecție mai bună fără să afecteze performanțele sau functionarea motorului. Mă gândesc dacă totuși vrei să mergi la un picnic la pădure, pe un drum forestier, cum va arăta motorul după câțiva km.. În plus, o piatră, o bucată de lemn, , etc poate sparge baia de ulei foarte ușor. Tocmai din experiența pe care o am și eu, de peste 2 milioane de km consider că un astfel de "accesoriu" este util oricărui autoturism, fie din plastic ori metalic.
  • Suzuki Vitara mild hybrid allgrip
 

Offline saureign

Re: Scut metalic motor pentru Suzuki Vitara allgrip 2023
« Răspuns #3 : 16.Apr.2023, 07:57:08 a.m. »
De acord, dacă se iese cu ea de pe asfalt. Dar, nu recomand Vitara în afara asfaltului - dar fiecare face cum dorește.
Da, un scut de plastic ar fi fost foarte util pentru ușoarele escapade pe un drum forestier neted. Dar, fabricantul nu l-a prevăzut - de ce, pt că mașina e pt asfalt.
Plus, e proiectată ca în cazul unui accident, caroseria să se deformeze, astfel încât motorul să intre dedesubt; ori, cu scut metalic, nu se mai întâmplă comportamentul prevăzut, și apar dezastrele. De aceea, fabricantul nu recomandă scuturi metalice.
Dar, cum spuneam, fiecare face cum crede de cuviință, eu atât am avut de spus.
Drumuri bune și lipsite de evenimente să aveți!
  • Swift 2019 allgrip
 

Offline FritzVonSpritz

Re: Scut metalic motor pentru Suzuki Vitara allgrip 2023
« Răspuns #4 : 16.Apr.2023, 11:14:51 a.m. »
Hristos a inviat!
Eu am Ignis, dar mi-am pus scut, nu neaparat pentru iesirile in afara asfaltului.
Imi era frig in masina iarna, nu baga suficienta caldura, asa simteam eu.......picioarele imi erau reci, desi sus, in habitaclu era caldura.
Situatia s-a schimbat de cand am pus scut ( de la Odorheiu Secuiesc), in iarna ce tocmai a trecut nu am mai suferit din acest punct de vedere.  Sa fie chiar efectul scutului, sau autosugestie, nu stiu..... :dknw:
Sotia insa confirma ca nu mai e asa frig in masina, ca inainte.
Succes in orice decizie iei, de a monta sau nu.....Cat despre locul unde ai gasi acel scut, nu stiu, eu am gasit la producator, in Odorheiul Secuiesc, Scut Motor parca ii spune firmei  :-?
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....
 

Offline Dragos M

Re: Scut metalic motor pentru Suzuki Vitara allgrip 2023
« Răspuns #5 : 16.Apr.2023, 03:59:28 p.m. »
Salut și Adevărat a Înviat !
  Da, îi știu și i-am sunat, însă pentru noile mașini, din 2023, nu se mai potrivesc, așa cum spuneam. Aș vrea să știu dacă cineva care are mașină nouă, de anul acesta, a reușit să-și monteze.
  • Suzuki Vitara mild hybrid allgrip