Suzuki Club ROMANIA

Suzuki - discutii TEHNICE => Suzuki NEW VITARA => Probleme tehnice NEW VITARA => Subiect creat de: Costique din 05.Dec.2016, 07:39:46 p.m.

Titlu: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 05.Dec.2016, 07:39:46 p.m.
Acum cateva zile am luat inca o pietricica, pe asta am avut timp s-o si vad - sub 1 cm diametru. Beleaua este ca mi-a afectat parbrizul in adancime, mi-a aparut o dunga la interior. Si m-au luat dracii! Aprope ca n-a pietricica luata in trafic care sa nu-mi fi facut gauri in parbriz. Prima am luat-o cand aveam vreo 600 km facuti. Ma duc la dealer - pune kitul de repartie, face suprafata dar a ramas o pata de 2-3 mm diametru, de parca e o picatura apa uscata, drept in fata mea...De atunci am mai facut vreo 6 ciupituri dar le-am last asa ca prefer ciupitura decat pata mult marita ca diametru. Ultima este insa in adancime  pe langa ciupiturile exterioare (3 grupate mi-a facut!) , se poate repara? Asa raman toate reparatiile la parbrize sau au fost aia de la dealer prost pregatiti -pete de parca e apa uscata? Si ale voastre sunt tot asa de slabe- sensibile? Se poate monta un parbriz mai dur care nu se ciupeste de la orice pietricica? Sincer sunt foarte nemultumit, nici macar nu mergeam cu viteza, ce ma faceam la viteza mai mare? Toate pietricelele imi fac tandari parbrizul la 120km/h? Si ce dracu fac cu maxim 200, merg cu ochelari de polizat? Exista vreun tip de folie externa care sa preia impactul cu pietriclele?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Catalln din 05.Dec.2016, 07:46:50 p.m.
Te inteleg perfect, dar se pare ca de aceasta boala nu doar New Vitara sufera, ci toate masinile noi, deh suntem o societate de consum.+
Aceiasi poveste am patit si cu alte masini noi.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Laurentiu din 05.Dec.2016, 07:58:28 p.m.
... am luat inca o pietricica, ... mi-a afectat parbrizul ...
"Paza" parbrizului o poti face in mai multe feluri: pui degetul mare (de la mina care crezi ca o poti "desprinde" din condus) pe parbriz pt a amortiza lovitura - asta o faci cind circuli pe criblura si stii ca exista posibilitatea de a trece pe linga tine in viteza un zevzec. O alta metoda este sa reduci viteza cit mai mult posibil si sa tragi masina pe dreapta cit iti permite drumul cind observi o masina ce trece pe linga tine.
Or mai fi si alte metode insa eu nu le cunosc.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 05.Dec.2016, 08:10:50 p.m.
Si la mine a sarit o piatra in parbriz si l-a ciupit. Am reparat in ziua urmatoare si a ramas, cum ziceai si tu, o urma ca o picatura de apa. Din pacate am fost si eu neplacut surprins de acest lucru. Cu masina anterioara, Nissan Tiida, am luat o gramada de pietre, pe multe le si vedeam cum vin catre parbriz si nu a avut nimic. Dar la Vitara, prima lovitura = prima ciupitura. Nu am inlocuit parbrizul, desi am Casco, deoarece lovitura a fost pe partea pasagerului, nu vreau sa risc cu inlocuirea acestuia (nu stiu cata atentie ar acorda mecanicii unei astfel de operatiuni - demontare ornamente interioare/exterioare fara deteriorarea acestora, taierea chederului fara zgarierea tablei, curatarea corecta a adezivului vechi, fara zgarierea tablei, bordului sau a altor elemente invecinate sau repararea corecta/completa a locului zgarieturii de pe tabla, folosirea cantitatii corecte de adeziv pt lipirea noului parbriz) si nici nu am vrut sa cresc valoarea politei la reinnoire.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: shpeedy din 06.Dec.2016, 09:06:44 a.m.
"Paza" parbrizului o poti face in mai multe feluri: pui degetul mare (de la mina care crezi ca o poti "desprinde" din condus) pe parbriz pt a amortiza lovitura - asta o faci cind circuli pe criblura si stii ca exista posibilitatea de a trece pe linga tine in viteza un zevzec.

Sper sa nu fie cu suparare...

Desi imi place sa cred ca am o imaginatie destul de bogata, imi este greu sa vizualizez cum ai putea face acest lucru... Asta si conducand... :-?

Imi pare la fel de usor ca antrenamentul maestrului Miyagi... :D

https://www.youtube.com/watch?v=J1gAHil89Z4

Astept (cu oareshce interes) un filmulet de la cineva care a trecut deja la nivelul urmator - anticipeaza unde ii va sari piatra in parbriz, pune degetul mare pe locul de impact, asta in timp ce si filmeaza, si conduce masina...     :happy:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Laurentiu din 06.Dec.2016, 09:32:51 a.m.
pui degetul mare (de la mina care crezi ca o poti "desprinde" din condus) pe parbriz pt a amortiza lovitura

imi este greu sa vizualizez cum ai putea face acest lucru... Asta si conducand... :-?
Imi este greu sa cred ca nu ai condus niciodata cu o singura mina pe volan. Daca nu ai masina cu cutie de viteza automata, ma intreb cine iti schimba vitezele?

Cind circuli pe criblura nu cred ca exista cineva intreg la minte si a carui masina sa-i fie in proprietate care sa circule cu viteza mare. La apropierea unui alt vehicul motorizat, se poate lua o mina de pe volan aplicind degetul mare pe parbriz. Ca sa fii mai sigur ca nu te depaseste cineva in viteza, e bine sa mergi cit mai pe mijlocul drumului; cind cineva se apropie din spate in viteza, tragi masina pe dreapta cind cel din spatele tau e aproape de tine. In felul asta vei mari distanta intre cele doua vehicule in momentul depasirii.

Cind circuli pe asfalt care ti se pare ca nu e tocmai "curat"(de pietre), reduci viteza, pui degetul pe parbriz si tragi masina cit mai mult pe dreapta.

anticipeaza unde ii va sari piatra in parbriz, pune degetul mare pe locul de impact, asta in timp ce si filmeaza, si conduce masina...     :happy:
Nu a spus nimeni sa anticipezi UNDE iti va sari piatra. Trebuie sa constientizezi tu asta cind te afli pe un drum in care exista posibilitatea de a primi o lovitura in parriz, In orice loc pe parbriz vei pune degetul, lovitura va fi amortizata, iar filmarea o face automat camera de bord si nu soferul.

Incercind, vei ajunge sa fii expert; daca nu, vei fi mereu clientul atelierelor de parbrize. Asta e intreaga filozofie si poti considera  nivelul terminat.  :)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AT din 06.Dec.2016, 09:36:41 a.m.
La modul general, calitatea unui reper trebuie sa o vedem in primul rand prin prisma rezistentei lui la utilizarea normala in trafic, agenti atmosferici, etc. raportata la durata medie de utilizare a produsului comunicata de producator.  Calitatea in utilizarea normala trebuie sa existe si sa se mentina pe toata perioada duratei medii de utilizare a produsului, cu atat mai mult in perioada de garantie.  Lipsa calitatii (sau a imposibilitatii mentinerii calitatii pe durata medie de utilizare a produsului)  poate insemna o problema si trebuie tratata ca fiind o neconformitate. Insa revenind la situatia particulara a parbrizului mai sus expusa de colegi, chiar daca este vorba de o actiune mecanica externa datorata pietricelelor, actiune care nu poate fi imputata producatorului, ramane insa din pacate pentru noi problema calitatii parbrizului si aici prin calitate intelegem duritatea suprafetei lui exterioare care sa-i permita sa faca fata conditiilor de utilizare normala (actiunea stergatoarelor, actiunea apei, prafului sau agentilor normali din atmosfera) astfel incat acesta sa nu capete zgarieturi pe durata perioadei medii de utilizare a produsului. Ar fi util de aflat daca pentru parbrize exista reglementari in privinta duritatii minime pe care ar trebui sa o detina un parbriz.


Pentru parbrizul montat pe Vitara singura informatie pe care o detin este ca versiunea diesel are un alt model de parbriz.
Ar trebui sa incercam sa obtinem mai multe informatii despre cele doua variante (poate dupa codul produsului).
Posibil specificatiile tehnice despre cele doua variante ne vor reliefa si daca sunt difernte in privinta duritatii exterioare.
Ideal de aflat si daca exista parbrize compatibile, produse de un alt producator (poate cu specificatii mai bune referitoare
la duritate) in ideea in care ar fi de preferat apelarea la o asemenea varianta in cazul necesitatii inlocuirii parbrizului actual.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: shpeedy din 06.Dec.2016, 10:24:44 a.m.
Nu a spus nimeni sa anticipezi UNDE iti va sari piatra. Trebuie sa constientizezi tu asta cind te afli pe un drum in care exista posibilitatea de a primi o lovitura in parriz, In orice loc pe parbriz vei pune degetul, lovitura va fi amortizata, iar filmarea o face automat camera de bord si nu soferul.

Daca nu e nevoie sa anticipezi, inteleg ca pur-si-simplu mergi cu dejtu' pe parbriz?!  :-?

Acuma - pe langa faptul ca mi se pare cam incomod sa ma-ntind pana la parbriz - la mersul pe criblura, cel putin, as prefera sa tin, pe cat posibil, ambele maini pe volan; controlul masinii pe criblura mi se pare o chestie de siguranta mult mai importanta in comparatie cu orice parbriz... Parerea mea de ne-expert...  ;)

Desi am mers pe o varietate de suprafete, recunosc ca am reusit sa evit - in 6 ani de zile - orice incident la nivelul parbrizului. In vara am facut un drum pana la Suceava si m-am ales cu o piatra in parbriz pe E85. Acum am o frumusete de fisura in partea de jos si tot caut sa-mi schimb parbrizul. Din motive de fransiza, incerc sa nu bag la inaintare Casco-ul si am ales sa rezolv problema in regie proprie. Se pare ca parbrizul original la SX4 este Pilkington - centrul de parbrize din zona Filaret (pentru cei din Bucuresti) mi l-a cotat la 750ron cu toate cele necesare si montaj. Mi-au oferit si cotatie pentru un parbriz polonez (inclin sa cred ca e vorba de Nordglass (http://www.nordglass.pl/en/)) la 400ron cu toate cele si montaj (dar nu e deocamdata pe stoc).
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: fireburn din 06.Dec.2016, 10:49:55 a.m.
In locul degetului se poate pune o maimuta din aia confectionata din balon umplut cu nisip, faina....
https://www.google.ro/search?q=papusa+confectionata+din+balon+umplut+cu+faina&client=firefox-b&tbm=isch&imgil=b3wF1suDX6j_gM%253A%253BtC-wKf7AitJxFM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fursuletinazdravani.com%25252F2012%25252F05%25252F26%25252Fmodelino-baloane-cu-faina%25252F&source=iu&pf=m&fir=b3wF1suDX6j_gM%253A%252CtC-wKf7AitJxFM%252C_&usg=__nKZojf1XVTKF818F6lOs5MJT3g0%3D&biw=1600&bih=789&ved=0ahUKEwjU_6XUl9_QAhXqB8AKHZzmBx8QyjcIKA&ei=iXtGWJSXKeqPgAaczZ_4AQ#imgdii=h3Nm6J24G_9m3M%3A%3Bh3Nm6J24G_9m3M%3A%3BhKA2xjmHC4qBaM%3A&imgrc=h3Nm6J24G_9m3M%3A (https://www.google.ro/search?q=papusa+confectionata+din+balon+umplut+cu+faina&client=firefox-b&tbm=isch&imgil=b3wF1suDX6j_gM%253A%253BtC-wKf7AitJxFM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fursuletinazdravani.com%25252F2012%25252F05%25252F26%25252Fmodelino-baloane-cu-faina%25252F&source=iu&pf=m&fir=b3wF1suDX6j_gM%253A%252CtC-wKf7AitJxFM%252C_&usg=__nKZojf1XVTKF818F6lOs5MJT3g0%3D&biw=1600&bih=789&ved=0ahUKEwjU_6XUl9_QAhXqB8AKHZzmBx8QyjcIKA&ei=iXtGWJSXKeqPgAaczZ_4AQ#imgdii=h3Nm6J24G_9m3M%3A%3Bh3Nm6J24G_9m3M%3A%3BhKA2xjmHC4qBaM%3A&imgrc=h3Nm6J24G_9m3M%3A)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Laurentiu din 06.Dec.2016, 10:53:35 a.m.
1. Daca nu e nevoie sa anticipezi, inteleg ca pur-si-simplu mergi cu dejtu' pe parbriz?!  :-?

2. Acuma - pe langa faptul ca mi se pare cam incomod sa ma-ntind pana la parbriz

3. la mersul pe criblura, cel putin, as prefera sa tin, pe cat posibil, ambele maini pe volan;
1. Am spus PUI degetul pe parbriz. Il pui doar in momentul cind est depasit sau trece unul pe linga tine.

2. Te intinzi pina la parbriz pt ca mergi in pozitie culat (spatar mult lasat pe spate). Daca ti-ai pozitiona scaunul cum ar fi normal, cu degetul de la mina stinga ajungi foarte usor la parbriz in zona parasolarului.

3. Daca ai merge (pe criblura) cu 80-100 km/h te-as intelege.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: shpeedy din 06.Dec.2016, 10:57:43 a.m.
2. Te intinzi pina la parbriz pt ca mergi in pozitie culat (spatar mult lasat pe spate). Daca ti-ai pozitiona scaunul cum ar fi normal, cu degetul de la mina stinga ajungi foarte usor la parbriz in zona parasolarului.

Nu neaparat... Mai mult ca sigur ca e chestie de inaltime (1.85m, craci lungi)... ;)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AT din 06.Dec.2016, 11:35:55 a.m.
Bine de stiut:
http://www.automarket.ro/stiri/reportaj-parbrizele-care-iti-pot-salva-sau-lua-viata-30200.html
https://www.parbrize.ro/parbriz-pilkington-atermic-vs-normal_article59.html
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Laurentiu din 06.Dec.2016, 11:41:46 a.m.
1.85m, craci lungi... ;)
Banuiesc ca esti proportional si ajungi la parasolar.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 06.Dec.2016, 03:01:05 p.m.
Salut,

Am mai postat pe forum despre parbriz, am patit eu acum un an si ceva si colegii de forum mi-au spus atunci ca am fost eu ghinionist sa iau o piatra aruncata de tir.
Atunci m-am interesat unde este fabricat parbrizul : Salglas - Ungaria, nu va obositi, nu raspund la mailuri. Am dorit sa aflu si daca "privacy glass" inseamna factor de protectie solara sau este doar o sticla colorata.
Pe modelele diesel, parbrizul este acustic, are folia aceea de la mijloc mai speciala, este tratata si astfel in masina nu se aude motorul - ca la un benzinar. Dar nu este atermic, am intrebat la mai multi producatori de parbrize (eu doream atunci sa pun si pe laterale un heliomat sau atermic), dar nu au pentru modelul nostru. Asa ca ... asta e !
Plus ca acum sa schimbi parbrizul, e trista treaba, dupa aia poate iti ploua in masina alte alea ... sau ai probleme cu semnalul gps samd.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 06.Dec.2016, 03:01:38 p.m.
Multumesc pentru raspunsuri dar...nu prea ajuta. Nu vorbesc de criblura si circulat cu viteza  in aceste conditii (intradevar atunci pui o mana pe geam sa faci atenuare dar asta merge la pietre mari, nu la mici care oricum te ciupesc si apoi am vazut doar una din  ele). Eu am descris circulatia de autostrada , 120-130 km/h si cate o pietricica ce poate sa sara si de la roata altuia din fata. Asa cum am scris, am luat  vreo 6 in 11200km si toate mi-au lasat semne, unul mai maret ca altul. Si asta nu prea imi vine bine, daca la 120-130 km/h o pietricica iti ciupeste parbrizul ce face la mai mult? Unde e siguranta si mai ales in ce am investit, ca doar nu vreau o masina ciupita de varsat dupa 1 an/20000km! Iar reparatia parbrizului mi-a lasat un gust amar , va dati seama cum o sa arate cu si mai multe reparatii? Pentru mine e clar, exteriorul e slab si in mod sigur le scriu celor de la Suzuki (si vopseaua mi-a sarit intr-un loc dar pentru ea mi-au dat deja tubul de culoare , sa dau cu "oja").
Deci stie cineva ceva mai bun? Oricum suntem dezavantajati ca masina e nou aparuta, eu unul in afara de dealeri nu am incredere in ce prezinta altii. Ma gadeam poate exista o variata cu folie adeziva exterioara, a facut vreo firma ceva in genul?
Cand circuli 2 h zilnic pe autostrata nu exista ghinion ci doar certitudine...cel putin eu am depasit "norma" de o piatra/ciupitura pe luna, ce ma fac in 24 de luni? Va inchipuiti un parbriz cu 30 de ciupituri? Oricum e clar, trebuie sa incep sa "sap" dupa ceva mai bun. Si cu vopseaua e o discutie, mi-a atins pragul cineva cu calcaiul pantofului, s-a zgariat de parca a dat cu smirghel...chiar asa , economie de consum?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 06.Dec.2016, 03:09:19 p.m.
Eu iti recomand sa stai cu ochii pe producatori aftermarket si cand apare unul calumea, il montezi la niste neni in care ai incredere. Pana atunci, din pacate, nu se pune nimic pe parbriz. Siguranta este , ai folia aceea la mijloc care, teoretic, nu lasa sa-ti cada geamul in poala. Are niste standarde de securitate impuse de UE. Te inteleg si la partea cu vopseaua si ghici ce : tabla nu e galvanizata ! asa ca stai cu ochii pe caroserie, cum e ciupita, cum repara ca atlfel intra rugina pe sub si iti "fierbe" vopseaua peste cativa ani.
Spalat des, reparat ciupituri, reparat parpriz, este cam tot ce poti face. La vospea poti pune folie peste, dar eu nu sunt adeptul.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 06.Dec.2016, 03:09:33 p.m.
Eu stiu ca pe parbriz sunt interzise foliile de orice fel (cu exceptia celor care coboara doar pana la nivelul maxim al parasolarelor), dar asta in Romania.

Daca ajungi prin Romania si vrei sa-ti schimb parbrizul si in alta parte decat la dealer, eu iti recomand centrul de parbrize de pe Calea Serban Voda (in apropiere de Piata Eroii Revolutiei) din Bucuresti. Eu acolo am montat pe masina anterioara un parbriz Pilkington. Si m-am declarat multumit de cum au lucrat, de grija acordata masinii iar parbrizul a fost mult mai rezistent decat cel de origine (schimbat si el dupa ce cel cu care venise masina luase multe lovituri) care se crapase anterior in mai putin de o luna de la montaj, din cauza unei pietre. Schimbul l-am facut pe CASCO si am ales sa nu-l fac in service de marca si nu cu piesa de origine.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 06.Dec.2016, 03:22:47 p.m.
Am cautat, Pilkington inca nu are ceva pentru noi  cu noua Vitara. Mai rau e ca nici altii. Asa ca... ma apuc de fumat ( "rabdare si tutun" parca era...)!
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AT din 06.Dec.2016, 04:06:30 p.m.
... parbriz ... standarde de securitate impuse de UE.
... vopseaua ghici ce : tabla nu e galvanizata ! asa ca stai cu ochii pe caroserie, cum e ciupita, cum repara ca atlfel intra rugina pe sub si iti "fierbe" vopseaua peste cativa ani. Spalat des, reparat ciupituri, reparat parpriz, este cam tot ce poti face. La vospea poti pune folie peste, dar eu nu sunt adeptul.


Parbriz:  poate reusim sa aflam daca in aceste standarde UE sunt si prevederi legate de nivelul de protectie (duritate minima) al suprafetei exterioare pe care trebuie sa-l asigure un parbriz montat pe masinile produse in UE.  Apoi putem trage o concluzie.

Vopsea:  folia de protectie pare in acest moment singura solutie de rezolvare a calitatii foarte slabe de protectie a lacului/vopselei respectiv prevenirii riscului coroziunii a tablei subtiri.  Daca tabla este negalvanizata atunci riscul este si mai mare.  Altfel, fara folie de protectie a caroseriei nu stiu cum se poate mentine garantia oferita X ani pentru caroserie. Singurul impediment pe care-l vad in acest moment pentru a aplica o asemenea masura de protectie (corectie a problemei?) o reprezinta  costul aplicarii foliei de protectie a caroseriei, de aprox. 3800 lei .
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 06.Dec.2016, 10:20:48 p.m.
      Recunosc ca am "luat" si eu o piatra destul de mare in parbriz undeva de la jumatate in sus si stanga. Dupa urma lasata si zgomotul puternic am crezut ca e deja spart dar era urma pe praf. Am dat cu mana si nu mai era nimic.
      Cand am pus folia pe geamurile laterale am vazut un mercedes caruia ii colantau parbrizul cu o folie complet transparenta. Cred ca asta e singura solutie viabila de protectie. Nu cunosc rezistenta lui la zgaraieturi(stergatoare).
      Si daca tot ai zis de parbriz, verifica si zona frontala a capotei.
      In zona reparatiei parbrizului incearca o "polisare" cu carpa si pasta de dinti, de mai multe ori si cu marci diferite(intai mai proasta/de 4-5 ori apoi mai buna la fel). Pe vremuri atenuam zgaraieturile geamului de la ceasul de mana cu aceasta metoda.
      L.P. Vad ca se aprofundeaza iar subiectul garantie vopsea : eu zic sa nu mai despicam firul in 4 inutil, pt. ca din ce-mi amintesc eu(n-am chef sa mai verific), garantia acopera o corodare de la interior catre exterior.(deci garantia este lejer "acoperita") Asadar exteriorul ne apartine total, independent de garantie. :angel:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ASZ din 07.Dec.2016, 10:05:22 a.m.
Si Vitara mea a primit (cu bucurie...) in parbriz o piatra cat o moneda de 50 de bani, iar coliziunea s-a lasat cu o mica ciobitura pe parbriz. Pare un parbriz mai casant decat cel avut pe SX4 ...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 07.Dec.2016, 10:15:16 a.m.
Eu, dupa ce parbrizul Vitarei a incasat o piatra care a lasat o urma, am pansat locul cu scoci, ca sa nu intre praf si umezeala si in ziua urmatoare am chemat pe cineva sa o repare. Acum se vede ca o picatura de apa uscata :)

Daca la tine nu inceput sa se intinda iar lovitura nu este intr-o zona care sa te deranjeze atunci cand conduci, o poti repara...nu costa mai mult de 70-80 de lei.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: fireburn din 07.Dec.2016, 12:15:16 p.m.
Pare un parbriz mai casant decat cel avut pe SX4 ...
Poate e doar mai subtire pe Vitara.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ASZ din 07.Dec.2016, 02:43:29 p.m.
Poate e doar mai subtire pe Vitara.
Foarte usor a lasat o ciobitura (mica, deci nu e cazul de reparatie) asa ca nu cred ca grosimea lui sa fi fost cauza, ci mai degraba materialul ... Parerea mea care este ...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: kellogs din 07.Dec.2016, 05:37:28 p.m.

Vopsea:  folia de protectie pare in acest moment singura solutie de rezolvare a calitatii foarte slabe de protectie a lacului/vopselei respectiv prevenirii riscului coroziunii a tablei subtiri.  Daca tabla este negalvanizata atunci riscul este si mai mare.  Altfel, fara folie de protectie a caroseriei nu stiu cum se poate mentine garantia oferita X ani pentru caroserie. Singurul impediment pe care-l vad in acest moment pentru a aplica o asemenea masura de protectie (corectie a problemei?) o reprezinta  costul aplicarii foliei de protectie a caroseriei, de aprox. 3800 lei .

Daca ar fi sa aleg din nou cred ca as merge pe o vopsea siliconica. Nu am experienta ei ci doar a foliei de vinil. Banuiesc ca vopseaua aceea e mult mai usor de aplicat si mult mai ieftina. Posibil mai durabila si mai usor de reparat acolo unde s'a racait.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: proof din 15.Dec.2016, 06:50:37 p.m.
Nici nu am facut un an vechime si am avut neplacerea de a inlocui parbrizul, la vitara diesel, piatra luata in trafic. Am asteptat cca o luna sa-l trimita din Hunga... X-(
Parerea mea este ca nu stilul de condus conteaza la astfel de neplaceri. M-am pomenit cu pietre in parbriz la viteze de sub 60 km...asta denota starea soselelor .
Parbrizul ca parbrizul, dar sablarea celorlalte componente-tablaraie, vopsea, faruri :inteligent:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: rexkrokiDAU din 15.Dec.2016, 10:11:21 p.m.

Parerea mea este ca nu stilul de condus conteaza la astfel de neplaceri. M-am pomenit cu pietre in parbriz la viteze de sub 60 km...asta denota starea soselelor .


Ai dreptate, sunt foarte multe pietricele pe drumurile din Romania. Inclusiv pe autostrazi am vazut ca le-au maturat si strans gramajoare intre sensuri, dar au uitat sa le mai ia de acolo. Va dati seama ca vantul si ploaia le duc din nou pe benzile de rulare si de acolo au mari sanse sa ajunga in parbriz.  :(
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 19.Dec.2016, 09:35:00 a.m.
eu sambata am descoperit o zgarietura de cc 20 cm pe parbriz....paralela cu stergatoarele. probabil zgariat de copii la munte cand au luat zapada de pe parbriz sau eu cu racleta cand am curatat.... X-(

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Laurentiu din 19.Dec.2016, 11:03:20 a.m.
...am descoperit o zgarietura ... zgariat ... cu racleta ...
Racleta o poti folosi pe celelalte geamuri dar in nici un caz pe parbriz. Cu motorul pornit, cu degivrarea in functie, nu te atingi de parbriz sub nici o forma pina cind gheata nu se inmoaie. Poti ajuta gheata sa devina maleabila si cu solutie speciala de dezghetat ori cu alcool tehnic combinat 50% cu apa.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 19.Dec.2016, 11:35:22 a.m.
Eu folosesc o folie antiinghet pt parbriz (ceva asemanator cu asta (https://www.zoso.ro/folia-parbriz-anti-inghet/), dar cumparata de la Lidl anul trecut cu 10 lei). Dimineata o dau jos de pe masina si o duc in casa la uscat. Iar seara o pun uscata pe parbriz si o fixez cu usile din fata (are 2 urechi laterale care se fixeaza cu usile) si cu stergatoarele. Operatiunea de dat jos de pe parbriz, dus in casa si pus la uscat si reintors la masina nu-mi ia mai mult de 2 min (timp in care masina e pornita iar geamurile laterale incep deja sa se dezghete).
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AT din 19.Dec.2016, 02:09:12 p.m.
Intradevar folia antiinghet + solutia alcolica pentru dezghetat parbrizul in cazul formarii ghetei, raman cele mai bune solutii pentru evitarea zgarieturilor. 
Racleta  - trebuie evitata cat mai mult posibil.   Am vazut folia si solutia pentru dezghetat in magazinul Auchan. Circa 20 lei amandoua. 
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ariciul din 20.Dec.2016, 10:48:21 a.m.
eu mai puneam pur si simplu parasolare (alea care le pui vara pe bord sa nu friga cand te intorci) pe parbriz ca sa nu inghete sau daca ningea dimineata il scoteam de pe masina cu zapada cu tot fara sa mai dau cu ceva.
presupun ca o folie specializata adera insa mai putin pe parbriz si e mai ok sa o scoti dimineata, parasolarul daca nul pui pe parbrizul uscat dimineata va fi lipit de el.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 20.Dec.2016, 11:23:26 a.m.
Asa e si cu folia de care scriam eu. De-aia o duc in casa la uscat dimineata si nu o iau cu mine in masina. Ca sa se usuce bine pana seara cand o pun din nou pe parbriz.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Catalln din 20.Dec.2016, 11:25:31 a.m.
Fizica inca e aceiasi in ambele cazuri :).
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ecodrive din 20.Dec.2016, 03:50:46 p.m.
Daca stai la bloc nu prea iti vine sa faci sportul asta. Ca sa nu mai spun de hoti.
Dupa ce am cumparat-o am realizat ca in teorie e buna, dar in practica nu-mi foloseste si sta frumos in portbagaj sub placa.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 20.Dec.2016, 08:35:30 p.m.
Ca si sfat: daca stai la bloc, ai putea avea 2 folii de genul asta. Una e la masina. Dimineata, cand cobori la masina, cobori cu una din ele. O dai jos de pe parbriz si pleci la serviciu. Seara, la intoarcere, o pui pe parbriz pe cea cu care ai coborat de dimineata din casa (si care e uscata!) si urci cu cealalta, data jos de pe parbriz dimineata si depozitata in masina si o pui la uscat in casa. Si tot asa :) Eu asa as face.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 21.Dec.2016, 07:35:46 p.m.
Folosesc folia pentru bruma , deocamdata a venit caldura (3-6 grade). Foarte folositoare, inclusiv cand ninge. Dupa ce faci manevra de vreo 10 ori iti intra in reflex miscarea si descoperi ca dureaza 10-30 de secunde cu totul. Se merita si e ieftina. Apoi cu hotii - la mine se fixeaza de cheder (ma si temeam sa nu-l afecteze), ar trebui sa o taie sau rupa asa ca ...care e beneficiul hotului? Sa faca rau? Se poate. Daca ai vreun prost prin jur...ti-o face si "din gluma"...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: aleksanders din 21.Dec.2016, 08:26:21 p.m.
 :-t daca tu vorbesti de hoti.... cine naiba sa fure o chestie de 20 lei ( 4-5 euro probabil acolo) intr-o tara cu apa calda  :D
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 22.Dec.2016, 09:27:22 a.m.
sunt destui romani si acolo  :ad sub masa: :ad sub masa: :ad sub masa: :ad sub masa:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: toma din 23.Dec.2016, 12:10:51 p.m.
Eu mi-am luat o pietricica in parbriz la putin dupa ce am cumparat masina. Mi-a lasat o ciobitura de sub 1cm diametru si care pare sa aiba adancime cam jumatate din grosimea sticlei. Acum, dupa mai bine de 1 an vad ca arata la fel.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 24.Dec.2016, 12:21:53 a.m.
Am renuntat sa le mai numar si nici nu le mai repar.
Din nefericire pentru Romania chinezariile au cam acelasi pret , am dat cam 17 RON pe protectia externa.  In schimb masina a costat cam 2000 euro in plus fata de Romania. Dar si transportul se pune...Astept ca Pilkinger sau altii sa faca unul mai bun ca asta unguresc e cam varza...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 05.Ian.2017, 02:18:46 p.m.
Asa e si cu folia de care scriam eu. De-aia o duc in casa la uscat dimineata si nu o iau cu mine in masina. Ca sa se usuce bine pana seara cand o pun din nou pe parbriz.

Luni, 9 ianuarie, va fi din nou la Lidl folia de parbriz (http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?action=showDetail&id=65211) de care scriam.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Lerua07 din 06.Feb.2017, 07:29:10 p.m.
Interesant !  :happy:
http://www.promotor.ro/masini-noi/news/cine-banuia-ca-niste-punctulete-au-un-rol-atat-de-important-16151120
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AnCh din 26.Feb.2017, 04:36:52 p.m.
Am tot citit de situatii in care sticla folosita pe masinuta aceasta nu este tocmai de calitatea si duritatea acceptata pe alte marci.
Si in dimineata aceasta am avut ocazia sa mi se confirme acest lucru negativ. :(

Situatie: geamurile inghetate, nevoia urgenta de a pleca pentru a ajunge la timp intr-un anumit loc si spray-ul de dezghetat golit de la diminetile inghetate in zilele anterioare.
Solutia ramasa: racleta.
Problema aparuta: parbrizul a primit cateva zgarieturi foarte usoare dar totusi vizibile in lumina iar geamul lateral cateva zgarieturi mai groase si mult mai vizibile.
Banuiala: parbrizul, fiind constant spalat, nu a pastrat prav foarte mult pe el sub gheata pe cand geamul lateral avea destul. Motivul pentru care ceva firicele de praf pot face o asa problema este pur si simplu duritatea scazuta (calitatea proasta a sticlei) facuta in tara vecina, de unde sunt importate.

Eu personal, timp de 10 ani, nu am avut deloc aceste probleme (cu foarte mici exceptii in timp) la masina anterioara (hyundai accent) ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva suntem luati de prosti.

Personal am sa scriu, la un moment dat, catre firma suzuki despre aceste probleme pentru ca vad ca se tot strang si noi, obisnuiti cu problemele, le peticim in loc sa le dam in cap pentru un serviciu prost facut din partea lor desi este platit, nu gratis.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Dan T din 23.Mai.2017, 11:14:26 a.m.
1. Cateva muste zdrobite si uscate, foarte incapatanate la diverse tentative de a le curata.
2. Una bucata burete de bucatarie, multa apa si curatarea cadavrelor.

1 + 2 = parbriz de tot rahatul flotei maritime. Zgariat de parca as fi folosit diamante.

Concluzia mea este ca Suzuki a folosit, la fabricarea modelului Vitara si poate nu numai, materiale de FOARTE proasta calitate in scopul scaderii pretului final de achizitie.
Parbrizul este ultima porcarioara gasita. Am identificat pana acum prea multe ca sa le mai enumar, din nou. Am facut-o in alt topic.

Am avut 6 masini noi si alte vreo 12 second hand. Doar la Trabant am mai avut atatea probleme cu calitatea...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 23.Mai.2017, 11:28:07 a.m.
Da ! Asa e ! Dar nu cred ca e doar cazul Suzuki, am o banuiala ca mai multi producatori incearca o asemenea reteta. Acum si masina ieftina si produsa in UE ... :)))
Recomand cu caldura : tratament aquapel sau similare, formeaza o pelicula protectoare pentru parbriz si stergatoare, plus ca nu se mai "lipeste" nimic. Daca totusi se lipeste, apa calda sau solutie pentru spalat geamurile masinilor (din experienta, cele cu spuma sunt mai ok) si neaparat o laveta de microfibra pentru sticla.

Pentru protectie anti pietre ... nu exista solutie. Mi-am luat o pietricica, parbrizul s-a ciobit instant. Reparata cu rasina din aceea, se mai vede un pic, dar macar nu e descoperit acolo.
Aveti mare, mare grija cu aceasta masina, in general, mai ales pentru exterior ! Este o masina "sensibila" :)

P.S. producatorii geamurilor de pe Suzuki New Vitara nu raspund la mailuri. I-am contactat pentru detalii referitoare la "privacy glass" si pentru geamuri laterale cu protectie solara after market, pentru model ... nici un raspuns.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: migabi din 23.Mai.2017, 11:55:08 a.m.
Aceeasi chestie cu parbrizul este si la sx4. Suspectez ca am agravat problema folosind o solutie gen aquapel (i-am uitat numele).
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 23.Mai.2017, 12:00:04 p.m.
Salut Migabi, de crezi ca ai agravat problema cu solutie pentru parbriz  ?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: migabi din 23.Mai.2017, 12:33:04 p.m.
Stiu ca scopul tratamentului este sa nu apara o pelicula de apa pe geam dar daca se murdarea parbrizul si foloseam stergatoarele, mizeria era plimbata de stergatoare pe uscat in loc sa fie "inmuiata" si indepartata.
Daca incercam sa folosesc stergatoarele pe timp de ploaie, lamela stergatoarelor nu reusea sa adune suficienta apa cat sa curete parbrizul cum trebuie si mergeau pe uscat.

Ulterior am accentuat si eu problema curatind in mod incorect parbrizul. In schimb pe oglinzile si exterioare si geamurile laterale, a functionat mult mai bine.

Si da, lacul e foarte sensibil si regret ca nu am infoliat-o la achizitie desi mi s-a recomandat.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 23.Mai.2017, 12:41:24 p.m.
hmm ciudat cum ai patit tu.
Iti spun cum este la mine: daca parbrizul este uscat si cu praf si actionez spalarea parbriz, acesta se curata imediat, adica la modul ca din prima. Lamelele nu scartaie niciodata pe parbriz si aluneca frumos. In urma stergatorului raman cateva dare, ca si cum as avea grasime pe parbriz, ceea ce cam asa este, dar se usuca repede in mers si fara urme. Aplic acest tratament de 2 ani de 2 ori pe an.
Cand ai aplicat solutia, ai curatat parprizul foarte bine cu apa + alcool izopropilic  sau claybar? Stiu ca este foarte important ca parbrizul sa fie "luna", altfel nu sunt rezultate ok.
Pe timp de ploaie, cand intra stergatoarele, "fuge" toata apa de parpriz, adica in urma lor e clar. Daca sunt in mers si am peste 50km/h, stergatoarele mai rau ma incurca. 
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Dan T din 23.Mai.2017, 01:54:56 p.m.
Hai sa fim seriosi... sunt de acord ca am devenit societate de consum, la nivel global. Dar ca sa infoliez masina noua ori sa dau cu tot felul de solutii ca sa nu se zgarie geamul ori sa cumpar si sa fac tot felul de operatiuni toate avand scop o buna functionare... suna exact ca la Dacia antica. Trusa de scule cu rezerva de piese. O platina, o bobina de inductie, bujii, curele, jigloare etc.

Incep sa reconfigurez urmatoarea achizitie de peste 3-4 ani. Sar la o masina de cca 30-35.000 euro si la o marca mai "pretentioasa" numai din curiozitatea mea de a ma lamuri ca "ce este ieftin este slab calitativ"
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 23.Mai.2017, 02:04:12 p.m.
dap, asa este ! grija mare la vopsea, grija mare la geamuri... sa speram ca pe partea tehnica nu vor fi probleme :) si ca acestea au fost singurele "sacrificii".
Sa stii ca modelul meu nu a fost chiar ieftin si pretul nu mai este o garantie, in aceste zile. Nu ai de unde sa iti dai seama ce ai cumparat decat dupa ce folosesti ceva vreme acel ceva, mai ales un model nou. Cand pui pe lista toate echiparile pe care trebuie sa le ai cand vinzi o masina in UE si probabil ca iti doresti sa ti-o mai cumpere si cineva, undeva trebuie as faci un compromis. Cine ar da pe o Vitara 35.000, dar sa vina echipata cu lac rezistent, caroserie galvanizata, parbriz atermic samd. ?
Eu am inteles aceste minusuri, chiar daca nu am stiut de ele de la inceput si daca lista de opreste aici, eu sunt multumit. Daca intra in partea tehnica, atunci ...trist si grav. Va deveni "way of life, never again" . :)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Lerua07 din 23.Mai.2017, 03:17:51 p.m.
S-au facut deja 2 ani de la lansare si sunt destule masini care au parcurs peste 30-40 k km fara sa apara probleme tehnice (cel putin asa rezulta de la cei care sunt membrii SCR). Eu cred ca dpdv tehnic masina este OK !  :good:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 23.Mai.2017, 03:21:58 p.m.
Masina este ok dar am luat si eu o pietricica in parbriz, la nici un an de cand am cumparat-o, si s-a ciobit. Am reparat si deocamdata "buba" arata la fel si acum, la 8 luni de la reparatie.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Dan T din 23.Mai.2017, 03:50:53 p.m.
Daca intra in partea tehnica, atunci ...trist si grav.

Am vreo 35.ooo cu ea si nu au aparut probleme tehnice... inca... Sper sa nici nu apara. Se comporta foarte bine si pe off-road, cam prea rigida pe spate dar se descurca.
Calitatea interiorului si a exteriorului lasa de dorit. Integral. Inclusiv functii care nu pot fi folosite sau functioneaza aiurea ori partial. Vezi mirror link, RBC, blocarea senzorului de temperatura, AC insuficient etc.

Una peste alta este... acceptabila si buna de hartanit. Daca vrei sa tii masina pe termen lung, multi ani... recomand tratamente si chirurgie plastica  :-)) :-)) :-))
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Bobcat134 din 23.Mai.2017, 04:01:31 p.m.
Am vreo 35.ooo cu ea si nu au aparut probleme tehnice... inca... Sper sa nici nu apara. Se comporta foarte bine si pe off-road, cam prea rigida pe spate dar se descurca.
Calitatea interiorului si a exteriorului lasa de dorit. Integral. Inclusiv functii care nu pot fi folosite sau functioneaza aiurea ori partial. Vezi mirror link, RBC, blocarea senzorului de temperatura, AC insuficient etc.

Una peste alta este... acceptabila si buna de hartanit. Daca vrei sa tii masina pe termen lung, multi ani... recomand tratamente si chirurgie plastica  :-)) :-)) :-))


De ce ai mai cumparat masina atunci?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bogdanzarnescu din 23.Mai.2017, 04:09:09 p.m.
Vă atrag atenția preventiv că sunteți foarte offtopic și o să vă apară niște dungi peste scris și apoi cu roșu offtopic.

Ah, scuze, numai mie mi se întâmplă, dar na, aveți grijă  :-S
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 24.Mai.2017, 07:57:10 p.m.
Intre timp la masina mea de 24.000 euro ( ca deh , e mai scumpa in nord!) are un parbriz...o minunatie de vazut in soare! Am o grija , sa am  plin tot timpul tancul de solutie de parbriz, cel putin cand il ud , nu mai am puzderia de "stele" cand soarele imi bate din fata sau piezis...Pilkington inca nu le face iar fabricantul maghiar este departe de ce ar fi vrut  un obisnuit  al drumurilor...Consumabil e putin spus...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 12.Iun.2017, 12:43:01 p.m.
Salut,

Am contactat Sallglas si au raspuns ! :) cu privire la "privacy glass", pentru cine este interesat, pentru ca eu sunt intrucat nu vreau sa pun folie pe masina de aiurea (avand in vedere ca voiam sa pun air 80 ceramic, as fi vrut crystalline 70 sau 90, dar la noi nu s-a inventat inca), am intrebat ce valori au acele geamuri, daca sunt doar colorate sau fac si ceva... Iata raspunsul mai jos :

Below you can find the technical parameters for this type of glass.
The thickness is 3,15mm, so you can see the first line.
Ex: Total solar transmission is 23,6%, the rest of solar energy is rejected or absorbed.


 Sper sa va ajute !

@cosmin09 : ma bucur ca iti este de ajutor, am intrebat si despre pobilitatea achizitionarii unei solutii atermice pentru laterale fata si parbriz. Poate avem noroc ... eu as vrea sa am pentru laterale fata si parbriz. Folia imi pare o solutie de mijloc si implica treburi legale. Asa, daca vine de la producator, este conforma cu legile din start, sper eu.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Cosmin09 din 12.Iun.2017, 12:49:39 p.m.
As fi apasat pe butonul Thanks dar nu mai este....Asa ca...multumesc pt informatie. Este foarte utila :)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 12.Iun.2017, 01:17:10 p.m.
si pun inca o postare, sper sa ma ierte adminii, iata raspunsul pentru laterale fata si parbriz, performantele cu privire la "soare"

For the front side windows we don’t have athermic solution, for that glass the solar transmission is 82%, the UV transmission is cca 41%.
For the front windshield the solar transmission is 81%, the UV transmission is 15%. 

Deci ce inteleg eu, avem un factor de protectie de 18%, iar razele UV sunt taiate aproape la jumatate - pentru parbriz si pentru laterale fata, avem 19% protectie si transmisie UV de doar 15%.
Daca adaugam si un LLumar 80 sau chiar si 90 (nu stiu daca se gaseste la noi), putem ajunge cu protectia mai jos de 50%, ceea ce echivaleaza cu un SPF f bun. Nu vorbesc de lege aici.
Consider util pentru cei care au probleme medicale si trebuie sa evite expunerea la soare pe perioade lungi.

P.S. de aici si excplicatia ca cine statea in spate era bine merci , la racoare si cine statea in fata (adica eu), se cocea incet si sigur la soare.
P.P.S. am rezolvat problema A.C.-ului care imi parea slab si ca nu face fata, il tin permanent pe butonu de dezaburire si acum este altceva. La 20 de grade nu-l pot tine mai mult de treapta 2, pentru ca se face chiar frig.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 12.Iun.2017, 04:49:38 p.m.
eu de joia trecut is infoliat aproape tot.

se simte mai putin soarele...dar parca m am tepuit cu suntek ul..cu lumarul era mai bine.....
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 12.Iun.2017, 05:04:17 p.m.
Eu m-am luat de ganduri cand am auzit scorurile pentru luneta laterale spate si trapa ... plus ca voiam ceramic si transparent pentru ca deja am destul de inchise geamurile si nu voiam s-o fac dubitza.
Apoi mai era si treaba ca folia pe luneta e cam aiurea si poti avea probleme cu ea... Asa a ramas de pus pe fata si trapa.
Cei din service mi-au zis ca "privacy glass" inseamna doar sticla colorata ... am zis "nu zau!" si iaca, avem pe masinile noastre "filtraplus" :)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: aleksanders din 15.Iun.2017, 10:43:29 p.m.
eu ma simt norocos dupa un drum de bulgaria si una bucata piatra in parbriz - partea buna este ca spartura este circulara si nu exista riscul sa plece vreo crapatura si in felul asta imi da timp sa aleg momentul de schimbare pe casco  :D
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 20.Iun.2017, 04:13:14 p.m.
Poate gasesti aftermarket atermic
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 19.Dec.2017, 03:09:08 p.m.
Dezgrop acest thread doar sa adaug un punct de sustinere pentru cei ce afirma calitatea slaba a parbrizelor pe Suzuki-uri. :(
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 19.Dec.2017, 03:11:34 p.m.
Esti in aria New Vitara, iar tu posezi New Ignis. Pe ce te bazezi, vorba lui Moromete?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 19.Dec.2017, 03:14:46 p.m.
Stiu ca sunt dar ma gandesc ca sticla este aceeasi, problema la fel. Nu are rost sa deschid un thread nou, doar voiam sa spun si eu ca aveam asteptari mai mari.

https://ibb.co/bvELX6
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 19.Dec.2017, 03:19:41 p.m.
Amanunte? Pietricica sau alta cauza?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 19.Dec.2017, 03:25:35 p.m.
Imi dau cuvantul ca nu mi-am dat seama pana astazi cand am iesit in pauza de masa.  Am poze de cand am spalato in weekend si era ok. A doua oara cand plec din oras cu ea, a doua oara cand ii fac poza inainte sa ma intorc si e ok, a doua oara cand intampin probleme dupa ce ajung in Bucuresti. La a III-a am sa plec cu trenul :)

Daca era pietricica ma gandesc ca o auzeam ... in fine, am pus scotch si ma duc la austroglass pentru ca este flesh wound si nu are rost sa stric Casco dar ca idee, faceam drumul asta saptamanal pe Golf si nu am avut o zgarietura.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 19.Dec.2017, 03:37:13 p.m.
In urma cu doua saptamani i-a crapat parbrizul unui Fiat 500 (Pilkington) apartinand cumnatei mele. Masina era parcata pe un drum de tara in fata unei locuinte, pe sensul de mers care nu permitea aruncarea de pietre de la masinile in mers. Crapatura a pornit de la un soc de marimea unui varf de ac, de vreo 5 ori mai mic decat craterul din poza ta.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 19.Dec.2017, 07:19:49 p.m.
100 lei mai tarziu, ca nou :)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: f.cristi din 19.Dec.2017, 07:47:36 p.m.
Stiu ca sunt dar ma gandesc ca sticla este aceeasi, problema la fel. Nu are rost sa deschid un thread nou, doar voiam sa spun si eu ca aveam asteptari mai mari.

https://ibb.co/bvELX6
Of. Pare destul de adanca. Ai rezolvat-o ?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 19.Dec.2017, 07:52:46 p.m.
Nu era adanca in ideea ca am coborat sa lipesc zona cu scotch sa nu se adune impuritati si nu simteam adancitura la deget.
Ce nu imi place este ca ploua afara, baietii de la service au spus ca nu are treaba, doar cateva zile sa nu o urc pe borduri sa nu se torsioneze structura masinii (stiu ca suna a prostie dar am inteles la ce se referea).
Au zis ca nu are treaba cu vibratiile de la drumurile proaste din Bucuresti sau de la ploaie.
Ca tot eram acolo mi-am pus folie pe faruri sa previn ... la fel, nu ar afecta ploaia deloc doar sa nu o duc la spalat cu jet direct pe ele cateva zile.
Sper sa tina treaba pentru ca afara ploua de cateva ore (inainte sa ajung la ei) si nici acum nu s-a oprit.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 20.Dec.2017, 12:10:36 a.m.
  Piatra puteai s-o iei si cand nu erai in masina. Eu am luat pe autostrada, a pocnit tare de-am crezut ca se sparge, dar nici macar nu s-a ciobit. Cred ca, cu  50 lei ai facut-o.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 20.Dec.2017, 10:13:53 a.m.
100 ca am vrut si bon :)
Si eu am mai nimerit pietre dar rareori doar zgaria (pe alte masini), nicidecum asa.
Poate contribuie si inclinarea parbrizului ...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: danielrosca din 22.Feb.2018, 09:31:02 p.m.
Dupa aprox. 60 000km s-a crapat si parbrizul meu  :(.
S-a intamplat intr-o noapte pe autostrada, insa nu stiu ce m-a lovit, pentru ca eram singur pe drum.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ... din 22.Feb.2018, 09:41:53 p.m.
Parcă de anul ăsta se trece ITP-ul cu fisura în parbriz, dacă nu afectează vizibilitatea. În România. Nu știu în Danemarca...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: kellogs din 23.Feb.2018, 10:22:15 p.m.
Dupa aprox. 60 000km s-a crapat si parbrizul meu  :(.
S-a intamplat intr-o noapte pe autostrada, insa nu stiu ce m-a lovit, pentru ca eram singur pe drum.

Norocul :D

Sau o fi fost deja slabit parbrizul acolo si avea sa crape mai devreme sau mai tarziu.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: DeuxEx din 25.Mai.2018, 05:14:26 p.m.
Nu am facut bine nici 2200 de km si am luat si eu o pietricica in parbriz. A schimbat cineva parbrizul la reprezentanta? Stie cineva un pret pentru Vitara?

Trimis de pe Xiaomi Note 4

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: aavii din 25.Mai.2018, 05:20:14 p.m.
De ce vrei sa il schimbi neaparat la reprezentanta? Cred ca orice alt parbriz (de exemplu de la SaintGoben parca) e mai bun :)
Eu am masurat zilele trecute geamul lateral (in grosime) la astra H si la vitara... la astra H as zice ca e o data si jumatate mai gros  :->
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: DeuxEx din 25.Mai.2018, 07:08:14 p.m.
Nu neaparat la reprezentanta. Un pret pentru acest model aftermarket?

Trimis de pe Xiaomi Note 4

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: steph din 25.Mai.2018, 11:06:24 p.m.
Baga un tel aici: https://www.parbrize.ro/network.php

Targu Jiu, GJ
str. Bucegi nr. 26
tel: 0253212705
tel: 0745894920
fax: 0253212705
mail: antispam
Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

Au sediu si in Targu Jiu
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: DeuxEx din 26.Mai.2018, 07:29:45 a.m.
Am fost la ei. Nu au auzit de parbriz de Vitara (2015), dar se intereseaza.
Am rezolvat-o momentan cu o solutie speciala. Inca se vede o urma, dar trebuie sa iau in considerare un nou parbriz in viitor. E fix in dreptul soferului si e deranjant.
M-ar interesa un pret, daca a facut cineva operatiunea de schimbare (original sau aftermarket)

Trimis de pe Xiaomi Note 4
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 26.Mai.2018, 07:49:23 a.m.
Uite aici (https://www.pieseauto.ro/parbriz/suzuki/vitara/parbriz-suzuki-vitara-ii-5-usi-suv-dupa-2015-nou-1021242560.html) o ofertă. :good:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 26.Mai.2018, 02:14:32 p.m.
  Daca de la lovitura n-a plecat o crapatura, acesta se poate repara si costa sub 100lei si nici nu se mai vede. In Bucuresti exista centre care fac astfel de reparatii.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: DeuxEx din 27.Mai.2018, 02:37:59 a.m.
Uite aici (https://www.pieseauto.ro/parbriz/suzuki/vitara/parbriz-suzuki-vitara-ii-5-usi-suv-dupa-2015-nou-1021242560.html) o ofertă. :good:
Thanks! Vine si cu posibilitatea montarii senzorilor, oare?

Trimis de pe Xiaomi Note 4

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 27.Mai.2018, 06:49:46 a.m.
E un buton verde acolo... :)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: katalanu din 29.Iul.2018, 07:55:13 p.m.
  Daca de la lovitura n-a plecat o crapatura, acesta se poate repara si costa sub 100lei si nici nu se mai vede. In Bucuresti exista centre care fac astfel de reparatii.

Salutare,

Am avut ghinionul sa iau si eu azi o piatra pe autostrada si m-am ales cu o ciobitura in parbriz + o mica crapatura. Ai idee daca la reprezentanta se poate repara? Sau daca nu, poti sa-mi recomanzi un centru de reparatie prin Bucuresti?

Multumesc!
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 29.Iul.2018, 08:30:47 p.m.
  N-are cum reprezentata. Vezi pe Bd.Ferdinand vis-a-vis de trezoreria sect.2. Am pus eu si-o poza undeva, niste porti mari gri, au firma.E cam nasoala lovitura, sa nu fuga mai departe, mergi de urgenta.
  Hai c-am cautat iar. Aici este.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: katalanu din 29.Iul.2018, 08:54:10 p.m.
Ok. Multumesc!
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Ruhestand din 30.Iul.2018, 12:18:52 a.m.
eu as zice ca nu e neaparat vorba de calitatea parbrizului cat de calitatea/curatenia drumurilor din Romania. La masina anterioara m-a tinut parbrizul neatins 6-7 luni (pocnit pe E85)...la Suzi n-a rezistat nici 3 luni...surpriza a venit pe acelasi E85...
la noi in tara eu as trece parbrizul la "consumabile".
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 30.Iul.2018, 12:20:54 a.m.
La fel si  in Europa, am zeci de urme pe parbriz iar 3 sunt pocnituri serioase. 2 in Suedia si una in Franta...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Ruhestand din 30.Iul.2018, 12:28:42 a.m.
in afara evident ca n-am mers la fel de mult ca in tara...dar am avut noroc in cei probabil putin peste 20k km condusi...

apropo de reparatii...a folosit careva in ultima vreme in Bucuresti? ideea e ca reparatia facuta pentru masina anterioara n-a fost chiar atat de invizibila...e drept totusi ca desi era o gaura destul de adanca, n-a evoluat deloc dupa 8 ani
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: delles20022002 din 15.Oct.2018, 12:27:27 p.m.
Salutari ,

Sunt proaspat posesor de parbriz bubuit de piatra pe Centura Bucuresti la 60km \ora aruncata de un tir de pe contrasens , masina 4 luni , 4700km pe bord .

Autoparbriz SRL 500 ron+manopera
Austroglass 825 ron allin
Pilkington 1100 ronallin
Dab auto 2100 ron allin
Autonet 2000 ron allin

Just fiy....material de kko parbrizul ungurilor
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Blitzu din 15.Oct.2018, 04:19:12 p.m.
La Ignisul soției s-a zgariat de la stergator si de la spălătorie...parca e din plexiglass

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 16.Oct.2018, 06:39:19 p.m.
Dupa 27 de luni si 65.500 km parbrizul meu (reparat in 3 locuri mai serios atinse) arata ca unul sablat usor. In soare se vad mii de puncte stralucitoare de parca e dat cu praf de diamante...Nu "iexista" decat varianta inlocuirii...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Mmarza din 09.Dec.2018, 02:00:35 p.m.
salutare,

azi am observat o "mica" crapatura in coltul dreapta jos

la lumina am vazut sursa" o mica pierdere de substanta (probabil o pietricica) sub stergatorul dreapta, la jumatatea distantei stergator-coltul dreapta jos
momentan are cam 10 cm crapatura, vedem daca se poate repara
revin cu detalii
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AT din 09.Dec.2018, 02:58:19 p.m.
Am aceeasi situatie, nu se mai poate repara, am verificat ieri situatia la un centru reparatii parbrize.
Trebuie inlocuit parbrizul.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: jante.otel din 09.Dec.2018, 04:27:36 p.m.
Si eu am luat-o acum o luna rau de tot. A fost un adevarat cataroi.
Mare noroc ca nu mi s-a spart de tot parbrizul. Am trei urme mari stopate sa nu infloreasca la o reprezentanta Pilkinhton in Valcea. Oricum in primavara trebuie sa schimb geamul ca ma deranjaza la condus.
Cost estimat 650 RON cu montaj cu tot.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 09.Dec.2018, 05:35:01 p.m.
E bine, eu la Swift nu am reusit sa gasesc sub 750 lei cu montaj.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Mmarza din 11.Dec.2018, 06:58:46 a.m.
a evoluat cu 2 cm de duminica
am fost la 2 doctori de parbrize, ambii cu acelasi verdict: alt parbriz

la autoglass - parbriz + montaj = 590 ron, 4-5 ore, se va intampla miercuri toata povestea (plus 50 ron un tratament hidrofob daca tot suntem acolo :)

vreau sa il si protejez cu folie transparenta, vad unde gasesc si daca e ok pe temperaturile astea
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Blitzu din 11.Dec.2018, 09:39:20 a.m.
Sa ne zici daca găsești ceva tip de folie care sa reziste la trecerea stergatoarelor. Pe mine cel puțin,m-ar interesa.
Bafta

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 11.Dec.2018, 09:44:29 a.m.
Eu am mai discutat odata despre folie si am ajuns la concluzia ca nu este cea mai buna idee. La momentul respectiv nu se omologaul (nu stiu acum) si putea fi problematic in ideea unui impact - parbrizul trebuie sa se comporta intr-un fel incat sa te protejeze; Acea folie ar fi intervenit ...

@delles20022002 ce varianta ai ales? Sunt curios daca este careva destul de ambitios sa plateasca 2000/2100 lei la dealer pentru un produs care se gaseste la 500 lei. Nu sunt convins ca exista calitate mai buna la piesa originala Suzuki ... dupa cum se vede in threadul asta.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 11.Dec.2018, 10:01:26 a.m.
oricum parbrizul e laminat..deci nu se sparge..folia nu ar fi o problema (pe cand pe laterale da e cu semn de intrebare.....asa cum se pune problema la blocarea usilor......). la ora actuala exista la noi doar o folie  omologata...pe albastru sau verde...ceramica...llumar..cc 400 lei.

pe exterior....nu se monteaza.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Blitzu din 11.Dec.2018, 10:19:44 a.m.
Pe interior nu ma intereseaza. După cum știm,parbrizele de pe Suzuki se zgarie foarte usor,de-aia ma interesa daca exista o folie de protecție. 
Ca se sparge sau se crapă,asta e,nu ma intereseaza,este Casco pt asta. În schimb,pt zgarieturi,casco nu acoperă din cate stiu.
Deci in concluzie,cand e zgariat prea tare,trebuie sa-l "tratez" cu pietre...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 11.Dec.2018, 10:31:23 a.m.
Parbrizele OEM sunt AGC.
Am gasit AGC pentru Swift la H&D Autoglass - 790 lei cu tot cu montaj. La Dageco, acelasi AGC se monteaza pentru minim 1800 lei.
In rest, Pilkington - in reteaua lor, pe Grivitei - 975 cu tot cu montaj, iar la Austroglass - 700 lei cu montaj - nu se stie ce marca de parbriz, posibil chinezarie.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 11.Dec.2018, 10:31:35 a.m.
da :(
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Blitzu din 11.Dec.2018, 10:43:51 a.m.
Eu am avut o experiență plăcută cu Pilkington la un Renault Master.
Parbrizul de fabrica ă fost lovit de Ceva pietricica după care a început să fuga crapatura  in 3 directii,aproape văzând cu ochii . Se vedea clar ca e subtire si fragil.
L-am schimbat cu un Pilkington,la montaj am vazut clar ca e mult mai gros si laminarea ext. este mult mai rezistenta. Am testat cu cheia intr-un loc,daca nu prinzi cu zimtii cheii si sa apeși tare,nu prea ai sanse sa-l zgarii. Cu stergatoarele nici pe-atat.  Pret in Ro 100€ (fara senzor ploaie,fara suport oglinda retrovizoare)
Trebuie să văd la Vitara FL ce e lipit pe parbriz,ca sa stiu la ce sa ma astept

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 11.Dec.2018, 11:08:01 a.m.
Tot nu cred ca este o idee buna cu folia pe parbriz:
- parbrizul se va comporta diferit in caz de impact, granulele de geam fiind prinse ca in sandvis, probabil de asta este si greu de omologat;
- sa pui folie pe Suzuki e cum te-ai duce cu bicicleta la spalatorie ... sunt masini ieftine, se strica->schimbi.

Daca este cum spunea colegul de cea d ela llumar, 400lei, nu mai bine pui inca 100 si iti cumperi produs nou?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 11.Dec.2018, 11:12:29 a.m.
folia e pt confort termic


si nu prea inteleg ce zici ref accident. folia pe interior protejeaza ochii...in caz ca sare sticla....si la parbrizele din ce stiu e norma de prin 70 sa fie laminate..sa nu mai accidenteze pasagerii...

am avut geamul stanga sofer spart.....s a facut mozaic...dar a ramas pe pozitie..nu a cazut...nu a intrat nimic in masina. (am folii pe toate geamurile...si pe foste si pe actuale)

17k nu e eftin...cel putin la mine
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Blitzu din 11.Dec.2018, 11:20:24 a.m.
Colegul zicea de cea de la Llumar ca se pune doar pe interior,deci iese din discuție.
Am sa-l crap cand se zgarie si gata. Asta va fi la prima spălare la perii, daca e acelasi material ca si la Ignis.
Nimic nu se mai face ca pe vremuri,asta e clar. Am avut un Clio Paris Initiale din '99.
Parbrizul era indestructibil,atât la lovituri cat si la zgarieturi. Cand l-am "aruncat" in 2017,parbrizul era ca si in prima zi,deși nu a fost menajat.  Nu am avut racleta pt gheata niciodata,asa ca foloseam de la CD ,carcase CD,lama de cutter,pana la monede sau alte obiecte metalice si tot nu am reusit sa-i fac nici cea mai mica zgarietura . Apoi soția "l-a dat" pe un Ignis la care după 2 saptamani s-a zgariat parbrizul din cauza stergatoarelor.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: kellogs din 11.Dec.2018, 11:37:53 a.m.
(plus 50 ron un tratament hidrofob daca tot suntem acolo :)

vreau sa il si protejez cu folie transparenta, vad unde gasesc si daca e ok pe temperaturile astea

Sunt curios cum se comporta protectiile astea sub stergatoare pe timp de iarna. Stratul hidrofob - probabil bani aruncati, dar sa ne zici!
Despre temperaturi, din experienta proprie iti pot spune ca cine se incumeta sa faca trebuie neaparat sa aiba incinta incalzita in care lucreaza. Parca de pe la 10 grade in sus e OK, nu mai retin, depinde si de folie. Apoi dupa operatiune masina trebuie sa stea un timp acolo la caldura. Daca gasesti alte conditii de lucru nu da banii.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 11.Dec.2018, 11:53:23 a.m.
Uite iti pot spune eu, folosesc o solutie de genul asta, este ca un gel care vine intr-un aplicator. Il folosesc de vreo 2 ani. Pe timp de ploaie , face exact ce zice - adica picaturile de apa nu stau pe parbriz, ca bonus , stergatoarele nu scartaie nicioata pe parbriz.
Iarna nu am probleme, nu face "umbre" si nici nu se abureste. Dar solutia este una din cele mai bune de pe piata si functioneaza cand este aplicata corect, nu as putea spune despre alte marci.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Blitzu din 11.Dec.2018, 11:56:02 a.m.
O poza face cat 1000 de cuvinte

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 11.Dec.2018, 11:59:23 a.m.
iaca
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Blitzu din 11.Dec.2018, 01:36:39 p.m.


Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 11.Dec.2018, 01:54:35 p.m.
@SPIRIDUSHU ce inseamna aplicare corecta (http://www.aquapel.com/how-Aquapel-works.php)? Nu am mai folosit astfel de produse dar as vrea sa incerc de curiozitate.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 11.Dec.2018, 02:01:24 p.m.
https://www.youtube.com/watch?v=qtnUnETBVOk
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: kellogs din 11.Dec.2018, 02:28:52 p.m.
@SPIRIDUSHU si cam cat tine, o aplicare ? PE timp de vara, dar pe timp de iarna ?
Are sa fie cam greu de aplicat acum la sub 15 grade.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 11.Dec.2018, 02:33:21 p.m.
cu mentiunea ca in video, la capitolul curatare, nenea avea deja parbriz curat. Daca solutia nu a mai fost aplicata si daca masina sta pe sub copaci... parbrizul nu a fost niciodata curatat calumea, atunci recomandarea este : fie curatate cu argila, fie curatate cu IPA fie curatate cu solutie dedicata puternica (ar putea fi cea din film, dar nu am incercat).
Apoi la curatarea produsului, trebuie sa stergeti destul de energic , sa nu apuce sa se usuce , ca e nasol. Trebuie sa stiti ca se sterge destul de greu fiind un soi de grasime, deci rabdare !
Efectul tine si mai mult de 6 luni, adica n-am apucat sa raman fara protectie, eu fac aceasta operatie inainte de primavara si inainte de toamna (cand oricum dau si o ceara pe masina si o curat asa ca la carte), anotimpurile ploioase, ca atunci ma intereseaza sa fie "proaspata" treaba.
Acum, pe iarna, cred ca trebuie un garaj ... cu temperatura ok.
...am uitat, nu am aplicat corect pe masina sotiei, acum vreun an si m-a sunat de pe drum ca nu mai vede nimic, era tot parbrizul un abur. Mi-a fost lene sa curat parbrizul cum trebuie si am dat doar cu solutie de spalat geamuri , gen Clin. Am dat jos Aquapel cu alcool izopropilic, am curatat bine si am aplicat iar ... Deci atentie !
Din experienta, aplicatorul este arhisuficient pentru : parbriz si laterale fata sau luneta.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 11.Dec.2018, 02:42:31 p.m.
Cred ca pentru lateralele fata face toti banii, caci acolo nu sunt stergatoare...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ... din 11.Dec.2018, 03:04:23 p.m.
Pe oglinzile laterale ar face minuni, chiar/mai ales daca sunt incalzite. Am condus si masina cu oglinzi incalzite si stropii murdari acopereau completa oglinda cu un strat uscat, greu de indepartat.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 11.Dec.2018, 03:24:25 p.m.
n-am incercat dar suprafata este mica si din ce stiu nu prea este sticla, poti face o proba.
Foarte important de stiut : nu se da jos usor !!! Se da jos cu argila, alcool izopropilic sau solutie speciala, cu altceva ... nici o sansa.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 11.Dec.2018, 03:46:08 p.m.
Si cand se invecheste se curata/duce sub forma de pete? Intreb pentru a imi da seama odata angrenat daca necesita mentenanta obligatorie.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 11.Dec.2018, 03:59:56 p.m.
nope, nici un semn,  pur si simplu observi ca apa incepe sa te deranjeze , ca nu mai aluneca de pe parbriz.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 11.Dec.2018, 04:05:42 p.m.
eu am dat cu rainexpert de la prox....anul trecut...a fost ok...nu  m am plans..dar e deranjul prea mare. mai  ok a fost cel pt abur pe interior. bine era expirat..dar inca merge  :P
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Lerua07 din 11.Dec.2018, 04:22:00 p.m.
Cred ca cea mai buna solutie este ... parbriz mentinut curat (bine degresat) + stergatoare bune ...  ;)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Blitzu din 12.Dec.2018, 10:54:46 p.m.
Cred ca cea mai buna solutie este ... parbriz mentinut curat (bine degresat) + stergatoare bune ...  ;)
Si un scut anti-pietre ca la masinile jandarmeriei

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 13.Dec.2018, 10:13:25 a.m.
pentru cei care sunt in proces de schimbare a parbrizului : cautati unul atermic sau unul antifonat (cum este cel de pe varianta diesel).
Daca exista varianta de atermic, verificati intai si intai : sa mearga ok cu senzorul de termperatura si sa fie ok cu semnalul gps de pe masina.
Daca luati varianta antifonata, veti avea cel mai silentios interior posibil si daca ii mai puneti si o folie ceramica, va veti bucura si de un sistem de racire AC mai eficient.

:)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 13.Dec.2018, 10:34:59 a.m.
fff de acord...eu inca astept sa crape  :D
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Mmarza din 13.Dec.2018, 11:45:23 a.m.
am schimbat ieri la auto glass (adus masina dimineata la 8 si luat la 4)

am optat pentru parbriz antifonat si cu tratament hidrofob

total platit: 681.71 ron

recomandari - 2 zile fara spalatorie si fara sa pun masina cu vreo roata suspendata
 
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 13.Dec.2018, 12:03:15 p.m.
E ok...se simte diferenta....fonic ma refer.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: sancheznfy_br din 13.Dec.2018, 04:37:00 p.m.
Pune codurile de parbriz, te rog!

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: kellogs din 13.Dec.2018, 05:33:21 p.m.
pentru cei care sunt in proces de schimbare a parbrizului : cautati unul atermic sau unul antifonat (cum este cel de pe varianta diesel).
Daca exista varianta de atermic, verificati intai si intai : sa mearga ok cu senzorul de termperatura si sa fie ok cu semnalul gps de pe masina.
Daca luati varianta antifonata, veti avea cel mai silentios interior posibil si daca ii mai puneti si o folie ceramica, va veti bucura si de un sistem de racire AC mai eficient.
:)

Deci diesel are antifonat ? Cum ii cu folia ceramica, reflecta din razele solare, ori ?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 13.Dec.2018, 05:41:43 p.m.
E filtru uv...90%..sau pe acolo.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 13.Dec.2018, 05:53:53 p.m.
pentru cei care sunt in proces de schimbare a parbrizului : cautati unul atermic sau unul antifonat (cum este cel de pe varianta diesel).
Daca exista varianta de atermic, verificati intai si intai : sa mearga ok cu senzorul de termperatura si sa fie ok cu semnalul gps de pe masina.
Daca luati varianta antifonata, veti avea cel mai silentios interior posibil si daca ii mai puneti si o folie ceramica, va veti bucura si de un sistem de racire AC mai eficient.

:)

Ce inseamna folie ceramica ? Si unde trebuie sa las talonul pentru asa ceva ?  :baston:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 13.Dec.2018, 07:05:09 p.m.
Nicaieri. E singura omologata rar...foarte legala.

Pt noi e cc 400 lei. Vezi la mutley la ignis..is mai multe date..plus google. :baston:

Am zis ca pun si eu vara asta...nu am reusit. La itp....domne aveti folii pe fata...pierdeti talonul. Ok...uite certificat rar pt fata. Si pun si pe parbriz. Mi a urat drum bun.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 14.Dec.2018, 09:38:42 a.m.
Pune te rog link.
La @Muttley nu am gasit.

M-ar interesa pe geamurile fata in special.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 14.Dec.2018, 09:46:50 a.m.
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=8062.150

@Detailprotekt
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 14.Dec.2018, 10:39:52 a.m.
Este legal si nu este legal. Folia ceramica poate fie blue air de la LLumar sau Crystaline de la 3M(cea din urma nu se gaseste la noi, inca). Regula este simpla, folia + parbriz sa nu scada sub 70% vizibilitate. 
Iti garantez ca doar cu mijloace de masura a transparentei isi poate da seama cineva ca in loc de 70% ai 65%-68%, nu sesizezi diferenta nici din afara si nici din interior.
Aceste folii au fost dezvoltate special pentru restrictiile de vizibilitate aplicate pentru laterale si parbriz si sunt foarte eficiente. Ca exemplu, da mergi vara cu soarele in parbriz nu vei mai simti ca se incinge asa rau corpul sau mana. Asta nu inseamna ca daca o lasi in soare o sa fie rece in masina ... no way. Folia are un grad de saturatie, dar daca mergi cu AC pornit si e racoare in masina, se pastreaza mult mai bine.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 14.Dec.2018, 10:43:26 a.m.
Corect nu o sa fie rece in masina vara.

dar scaunul soferului nu mai e fierbinte...e cald...ac-ul nu mai merge nonstop...e placut la drum lung.

plus..are rol si antiefractie. acum zic 6-7 ani au vrut sa imi sparga geamul sofer sa fure scaun copil.......ghinion..doar l au spard, de cazut nu a cazut.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 14.Dec.2018, 10:48:12 a.m.
Da, asa e ! In plus dispare senzatia aia , nu stiu daca ati avut parte de ea, cand e rece in masina dar soarele te incinge grav si degeaba e aer rece daca tu stai fix in fata "cuptorului".
Folia este observabila cand sunt purtati ochelari polarizati, pe unele parti se sus a parbrizului apare un mic curcubeu, dar este neobservabil la drum. Ingrijire ? Pai nu prea, daca a fost montata folia intr-un service de incredere, specializat (aa.. la reprezentanta nu va baga in seama daca va duceti cu folia), si daca folia este originala si nu vreun fake.

Ce se intampla cu fake-urile : incep sa faca basici, se dezlipesc, fac "ape" pe geam, nu ofera protectie solara ... poate strica si ochii ...

@wolfin : felicitari pentru achizitie, cred ca ai facut cea mai buna alegere !
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 14.Dec.2018, 11:10:54 a.m.
mersi..dar la vitara nu am reusit sa infoliez si parbrizul. restul da..dar pt parbriz trebuia sa ma duc in alta parte.

am facut programare..dar nu am mai ajuns...si timpul o trecut. la primavara nu mai scapa.

si fake ...ai dreptate...llumar e f contrafacuta. am preferat sa pun suntek.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: duculetu din 14.Dec.2018, 11:42:33 a.m.
Intrebare de novice: folia care scade transparenta la 70% ajuta si cand te orbesc cei din fata cu farurile, sau nu are nici o legatura? Ignisul e mai inalt dar mai sunt momente cand dai un ursulet cu xenoanele semnalizand vapoare ...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 14.Dec.2018, 11:47:10 a.m.
nu are legatura, de altfel tu nu vei sesiza scaderea transparentei in trafic.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Muttley din 14.Dec.2018, 12:02:59 p.m.
Ce am pus eu e folie de exterior, e un plastic pentru protectie la pietre.

Dar la Detailprotekt se poate face orice in materie.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 14.Dec.2018, 01:11:14 p.m.
daca nu ma insel si la sss ai avut pe exterior.

oricum de ce am avut impresia ca la ignis ai pus pe interior...ceramica de la lumar... :-/ unde normal se si monteaza

parca m am si contrazis cu cineva dincolo ...ca eu tot ziceam ca e pe afara altul ca e pe interior....montata. in fine. :fluier:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AT din 14.Dec.2018, 06:10:56 p.m.
Pentru cei care sunt nevoiti sa-si schimbe parbrizul si doresc cu aceasta ocazie unul mai bun,
exista Saint-Gobain , cu protectie acustica, senzor ploaie/ lumina/oglinda.
Pret cu montaj inclus la A.G.E.R. Service in Bucuresti 1098 lei.
Astazi am efectuat inlocuirea.
Detalii tehnice si cod parbriz https://www.guardianautomotiveglass.com/en/windscreen/231/suzuki-vitara-5t-2015
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AT din 19.Dec.2018, 11:59:29 a.m.

Atasat si poza cu zona inscriptionata a  parbrizului, unde se poate observa si pictograma care indica protectia acustica.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 19.Dec.2018, 01:07:11 p.m.
Se simte diferenta ?

A avut cineva cu protectie termica ?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: kellogs din 19.Dec.2018, 03:14:10 p.m.

Atasat si poza cu zona inscriptionata a  parbrizului, unde se poate observa si pictograma care indica protectia acustica.

Care pictograma, cea cu oglinda aceea si o sageata in jurul ei ?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 19.Dec.2018, 03:39:30 p.m.
pictograma care arata o ureche o  sageata (sunet) si un parbriz.  :-? 
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: AT din 19.Dec.2018, 03:59:57 p.m.
Da aceea este pictograma. Se simte diferenta fata de parbrizul original care nu avea insonorizare. Sper sa fie si mai rezistent la zgarieturile fine pe care multi colegi le sesizau ca apar destul de repede pe parbrizul original. Desi il am montat de cateva zile, acest Saint-Gobain pare a fi un produs de calitate superioara. Dupa cateva zile de utilizare inclusiv pe ploaie, lapovita, ninsoare, pare a avea si o transparenta mai buna  (nu din cauza ca este nou).
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: sancheznfy_br din 17.Ian.2019, 06:54:55 p.m.
Un link pt PILKiNGTON unde sa gasim modele de parprize pentru VITARA peste 2015?

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Andrei2009 din 27.Ian.2019, 01:27:56 p.m.
Este cineva care si-a pus parbriz la Austroglass Pipera? Ma intereseaza sa stiu daca lucreaza bine.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Andrei2009 din 30.Ian.2019, 12:03:10 p.m.
Revin cu o alta intrebare, poate aici am mai mult noroc : este cineva care si-a montat parbrizul la Centru de Parbrize de pe Calea Grivitei, Pilkington ?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 30.Ian.2019, 12:22:05 p.m.
Eu am montat la Austroglass bd. Timisoara.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Utilizator_Anonim din 24.Sep.2019, 01:50:23 a.m.
De evitat austroglass sunt tepari si obraznici
Eu am comandat prin telefon un parbriz pt scross
Eu eram la birou
Au venit cu el neechipat si i-au zis sotiei ca senzorii si oglinda nu ii pot monta la domiciliu (urma sa platesc si deplasarea) ci dupa 2 zile la sediu sa vin sa-i lipesc
Am sunat la callcenter, intr-un final am vorbit cu o sefa lor care mi-a spus ca revin ei dupa 2 zile sa-i lipeasxa
Pana m-au plimbat de la un operator la altul echipa m-a anuntat ca sa o cred eu ca mai vin ei sa faca restul montajului dupa 2 zile si au plecat pana era sotia la bancomat, lasand totul vraiste
Am revenit cu un telefon, am anuntat ca au tulit-o si sa revina sa remonteze chederul macar, sefa lor a zis ca mint, ca nu au demontat nimic etc
I-a trimis pe mail pozele de pe camerele video, si i-am scris ca le trimit si inregistrarile cu echipa daca in continuare nu ma crede
Evident nu m-a sunat nimeni de la firma sa-si ceara scuze.
Asa ca evitati firma asta, vin cu parbrize neechipate corespunzator
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar reactiona daca s-ar intampla ceva in garantie, in urma unui montaj defectuos
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: RalucaEmy din 26.Sep.2019, 09:38:56 p.m.
Si eu mi-am ciupit parbrizul... Mi-a sarit de la o masina din fata. Am vazut piatra cum vine dar n-am avut nicio sansa sa pot face ceva... Eu am decis sa-l schimb pe Casco chiar daca e pe partea pasagerului.

Moderator: foloseste cu incredere cratima  :D
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: IssHauti din 08.Dec.2019, 09:46:29 p.m.
Are cineva idee ce dimensiuni are parbrizul pe Vitara?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: shpeedy din 08.Dec.2019, 10:13:18 p.m.
Tinand cont de particularitatile fiecarui parbriz, nu cred sa te ajute prea mult dimensiunile...

Pur si simplu suni la un centru de parbrize si soliciti cotatie / faci comanda pentru un parbriz de Vitara LY. Vezi ca parca cele pentru diesel sunt diferite de cele pentru benzinare...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 09.Dec.2019, 12:34:06 p.m.
OK, se pare ca oferta de parbrize non-OEM a crescut, exista pe udeva vreun catalog care sa ne ajute in alegerea unuia sau altuia? Care sunt specificatiile normale, care sunt cele speciale, ce se recomanda a se urmari si de catre cine? Multumesc tuturor celor care au trecut prin experienta si o impartasesc cu noi.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Fujitsu din 09.Dec.2019, 12:55:41 p.m.
Centrele (atelierele) specializate pe parbrize au cataloage.
La un model nou lansat, in primii 3 ani gasesti numai parbrize originale, la pret ... original (undeva la 1000 euro daca e cu senzori de ploaie si lumina).
Dupa 3-4 ani primesc si alti furnizori dreptul de a fabrica parbrize after-market, la pret mai convenabil.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Costique din 09.Dec.2019, 01:53:53 p.m.
Imi pare rau de ei dar original nu cred ca mai montez nici daca mi-l pun gratis.
In discutiile de pana acum am gasit Pilkington si Saint Gobain. Mai stiti si alti producatori?

Pilkington
Pe:
https://www.pilkington.com/en-gb/uk/automotive/makes-and-models/suzuki
si pe
https://www.parbrize.ro/parbrize/?q=vitara
arata ca NU au parbrize de Vitara. Le doarme IT-ul?
La Saint Gobain nici macar nu gasesc ce parbrize fabrica. Dar am gasit de 10 ori ca sunt sustenabili si prietenosi cu mediul...ce va spuneam...noua religie...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 09.Dec.2019, 02:05:24 p.m.
Cele mai ieftine : https://www.hndautoglass.ro/preturi.php?pid=main

Luati AGC - este producatorul original Suzuki.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: andrei_r0 din 19.Ian.2020, 09:33:00 a.m.
Salutare!

Aseară am luat și eu o pietricica de la o mașină din fata mea... In București... Pare să fie crăpat circular parbrizul, 1-2 cm. A fost seara, nu am făcut poză, o să revin dacă e și cu o poză.

1. Aveți idee dacă trebuie reparat sau rezistă așa?
2. Dacă nu, unde recomandați reparația să fie ok? Pe OLX am văzut care repara și la 50 lei...
3. Dacă trebuie schimbat parbrizul, eu am varianta allgrip, cu senzorul dual, laser, etc... Există riscul la montaj să fie lipiți înapoi prost? Gen să se activeze frana singură aiurea (nu luam în calcul când se sperie de gardurile din inelul median), sau să nu mai meargă cruze control-ul adaptiv?

Weekend frumos!

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 19.Ian.2020, 09:51:12 a.m.
1. Repara-l sau o sa se intinda cu prima ocazie cand o sa fie diferenta mai mare de temperatura intre exterior si interiorul masinii (ex. -5 grade afara si mergi cu caldura pornita spre dezaburire parbriz).

2. Gasesti destui pe OLX, ar fi bine totusi sa mergi la cineva recomandat, ca sa isi faca treaba bine.

3. Din cate stiu eu, senzorii de care vorbesti sunt in bara, in spatele emblemei suzuki.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 19.Ian.2020, 09:54:02 a.m.
Dacă vrei sa-l repari, ar trebui sa acoperi spartura cu o bucățică de scoci, sa nu intre particole de praf in crapatura.
Iar daca nu se poate si are atâtea restricții (senzori, etc.), inlocuire cu original pe Casco.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: toma din 19.Ian.2020, 09:55:21 a.m.
@bisti 3. La facelift s-a schimbat solutia tehnica.

Eu am schimbat parbrizul pe Casco (varianta de dinainte de facelift) la Radacini Militari. In afara de factura naucitoare (la care am platit doar fransiza) restul pare in regula dupa mai bine de jumate de an de la schimbare (senzori ploaie, senzori lumina totul ok).

Aveam o mica ciobitura, care nu s-a extins in peste 3 ani, am ales sa schimb parbrizul pentru ca am schimbat asiguratorul CASCO si la inspectie ar fi aparut ca dauna existenta inainte de inceperea contractului, prin urmare "bucuria" a cazut pe vechiul asigurator.

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Utilizator_Anonim din 19.Ian.2020, 10:09:12 a.m.
Senzorii se recupereaza, e intre 400-800 lei un parbriz la orice centru de parbrize
La suzuki costa 1500 si nu sunt la fel de proaste
Deocamdata du masina la un centru de parbrize sa umple gaura pana nu se extinde
Nu lucra cu austroglass am povestit aici ca sunt tepari

https://suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6865.150
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: steph din 19.Ian.2020, 10:40:11 a.m.
Am ciobit si eu prin toamna ambele parbrize. La S-Cross am niste puncte si la Vitara tot o chestie circulara. Nu ai ce sa repari daca e ca la mine. Un punct mic pe foaia de sticla exterioara si o chestie ca un vulcan pe interior. Au trecut 3 luni si nu s-a extins.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Utilizator_Anonim din 19.Ian.2020, 10:45:25 a.m.
Eu l-am schimbat pt ca a crapat tot de la o ciobitura pe care n-am vazut-o
Era pe marginea neagra
Saint gobain e cam 800 lei, chinezesc 400
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: toma din 19.Ian.2020, 11:35:38 a.m.
La mine arata ca in ultima poza a lui steph. Am mers cu el mai bine de 3 ani fara sa se extinda... probabil o chestie de noroc.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: gabineg din 19.Ian.2020, 12:32:26 p.m.
La ce-am pățit acum 1 an, cand cu ploaia înghețata, eu l-aș schimba la primavara... :fluier:
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 19.Ian.2020, 02:27:45 p.m.
@toma - nu stiam ca s-a schimbat solutia tehnica la facelift. Oricum, senzorii se recupereaza daca se face lucrarea ingrijit si nu pe marginea drumului.

Parbrize de calitate, chiar original Suzuki, AGC, gasesti la H&D autoglass. Ii recomand si eu pentru ca am primit si eu la randul meu o recomandare pentru ei de la un amic.
Fata de reprezentanta, unde se arunca la 1500 de lei FARA montaj, la H&D gasesti la 800-900 lei cu tot cu montaj.

Aceeasi ciobitura ca Steph am avut si eu, anul trecut cand am mers la mare. Dupa 2 zile de stat masina in parcarea hotelului s-a extins fisura pe jumatate de parbriz. Probabil, cum ti-e norocul.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: FlorinSuzuki din 19.Ian.2020, 03:05:18 p.m.
Si eu am patit-o acu vreo doua luni si am ales sa il repar. Vad ca a tinut pana acum, nu s-a extins. Practic, dupa ce m-a lovit piatra, s-a facut ca o picatura asa, nu a fost crapatura.
Reparatia a fost la tipii astia: https://www.autoglassfix.ro/. Le-am spus unde sa vina si m-au sunat cand au ajuns, totul a durat vreo 15 minute. Costul - 70 de lei a fost, daca imi amintesc bine.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: andrei_r0 din 21.Ian.2020, 12:55:08 p.m.
Multumesc frumos tuturor pt raspunsuri!

Si eu am patit-o acu vreo doua luni si am ales sa il repar. Vad ca a tinut pana acum, nu s-a extins. Practic, dupa ce m-a lovit piatra, s-a facut ca o picatura asa, nu a fost crapatura.
Reparatia a fost la tipii astia: https://www.autoglassfix.ro/. Le-am spus unde sa vina si m-au sunat cand au ajuns, totul a durat vreo 15 minute. Costul - 70 de lei a fost, daca imi amintesc bine.

Multumesc frumos! Am apelat tot la ei si eu, 70 lei a costat, a durat tot cam 15-20 minute. F profesionist si de treaba acel domn  :)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: VictorN din 23.Feb.2020, 08:53:50 p.m.
Săptămâna asta am șters parbrizul cu soluție dedicata și hârtie sul. Mare greșeală. E plin de zgârieturi fine din care se refracta lumina. La fel e și pe luneta care a fost ștearsă cu material textil fin și tot a dobândit zgârieturi.

Vechea mașina era un Passat vechi, din 2001. În timp, i-am șters parbrizul și cu buretele de vase, dar zgârieturi ca la Vitara nu are nici acum.




Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Tatallor din 23.Feb.2020, 10:17:33 p.m.
Deorece n-am gasit topic dedicat stergatoarelor de parbriz, voi scrie totusi aici. Dupa aproape 1 an si 3 luni stergatoarele au cam cedat, la fiecare actionare lasa o pelicula pe parbriz. Voi cu ce marca le-ati schimbat?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 23.Feb.2020, 10:57:21 p.m.
   Am folosit marca @bekxy . F.bune !
P.S. Incearca sa le intorci, poate mai tin.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 10.Ian.2021, 03:10:26 a.m.
M-am trezit azi cu parbrizul crăpat după un drum pe e85.

Pare să fi fost ceva mai vechi care s-a extins de la vibrații.

Singura soluție pare să fie înlocuirea.

Inițial mă gândeam să merg pe bd Timișoara,dar văd că sunt recenzii negative.

Ceva recomandări pentru schimbarea parbrizului?

Recomandați tot original?

Sincer aș vrea ceva mai calitativ.
Să nu se zgârie atât de ușor.

Poze cu crăpătura aici https://pasteboard.co/JIUZvnx.jpg
S-a mai extins de atunci.
A ajuns și la partea transparenta a parbrizului.

La întoarcere se vedea din habitaclu.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 22.Apr.2021, 08:55:07 a.m.
H&D Autoglass pare inchis definitiv.
Aveți alte recomandări?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 22.Apr.2021, 10:18:13 a.m.
 Saint-Gabain (https://www.saint-gobain.ro/marci/saint-gobain-sekurit) cred ca sunt cele mai bune. Nu stiu ce avem acum.
 Service de montat, doar de pe net (https://www.google.com/search?q=inlocuire%20parbriz&rlz=1C1GGRV_enRO752RO752&oq=inlocuire+parbriz&aqs=chrome..69i57j0l7j0i457j0.9886j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8&tbs=lf:1,lf_ui:2&tbm=lcl&sxsrf=ALeKk02V4LaCZ3Asgdz7twdDLtkr_AWKXQ:1619074977045&rflfq=1&num=10&rldimm=12338621828581215783&lqi=ChFpbmxvY3VpcmUgcGFyYnJpelomChFpbmxvY3VpcmUgcGFyYnJpeiIRaW5sb2N1aXJlIHBhcmJyaXqSAQ9hdXRvX2dsYXNzX3Nob3CqARkQASoVIhFpbmxvY3VpcmUgcGFyYnJpeigW&ved=2ahUKEwj66PumpJHwAhUKgv0HHdRrAkMQvS4wBXoECB4QLg&rlst=f#rlfi=hd:;si:8853519871312422763,l,ChFpbmxvY3VpcmUgcGFyYnJpelomChFpbmxvY3VpcmUgcGFyYnJpeiIRaW5sb2N1aXJlIHBhcmJyaXqSAQ9hdXRvX2dsYXNzX3Nob3CaASRDaGREU1VoTk1HOW5TMFZKUTBGblNVTlJNSE5wVURoblJSQUKqARkQASoVIhFpbmxvY3VpcmUgcGFyYnJpeigW;mv:), n-am avut nevoie, din fericire.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 22.Apr.2021, 12:12:09 p.m.
Salut,

Nu iti pot recomanda marca dar daca gasesti unul atermic, go for it ! De altfel stiu ca la Suzuki poti gasi si unul anti fonic, liniste deplina in masina, folosit la diesel.
* la cel atermic trebuie sa verifici si care e treaba cu senzorul de temp si semnalul gps, in functie de tehnologie, poti ecrana semnalul.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 22.Apr.2021, 12:25:54 p.m.
Omul intreaba de firma care monteaza parbrize si voi ii recomandati modele de geam.

Daca vroia modele, banuiesc ca stia sa caute si singur. El vrea o firma serioasa, cu reputatie, care lucreaza bine.

Din pacate, H&D erau singurii care aduceau parbrize originale, japoneze, la pret de importator. Nu ca magarii din reprezentante care cer 2000+ lei pentru parbriz si montaj.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 22.Apr.2021, 12:41:08 p.m.
Omul intreaba si daca sa mearga pe cel original au ba, postul meu se referea la intrebarea lui. Cred ca am fost destul de clar cu raspunsul meu, in sensul ca Suzuki are in oferta unul anti fonic si, din ce stiu eu, inca nu are atermic. Deci atermic ar fi o varianta after market si nu original.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 22.Apr.2021, 12:48:37 p.m.
Fii atent la data, omul a intrebat in IANUARIE despre marca. Ultima intrebare se refera la montator.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: SPIRIDUSHU din 22.Apr.2021, 01:04:49 p.m.
Yep, asa e, fiind primul post mai mare, l-am citit pe acela. Greseala mea !  :">
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 22.Apr.2021, 10:40:18 p.m.
Salutare,

Mulțumesc pentru recomandări.
Din cauza timpului limitat, nu mă mai interesează marca.
Am trecut azi pe la centrul de parbrize pilkington Grivița si am făcut programare pentru marți.

Parbriz antifonat pilkington.
Tot halatul, sub 800 Ron.
M-a surprins prețul mic. Era singurul model.
Las masina la 8, o iau peste 5 ore.

La banii ăștia montez un parbriz pe an, nici nu mă chinui să il curăț.  :-))
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 23.Apr.2021, 09:06:07 a.m.
S-a intamplat ceva cu ei ?
Anul trecut, in martie, am trecut si eu pe la ei pentru parbriz pentru masina mea si mi-au aruncat un pret dublu fata de H&D.
Parbriz simplu (nu atermic, nu cu parasolar, nu antifonat) pentru masina mea pornea de la 950 fara TVA si fara montaj.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: VictorN din 23.Apr.2021, 09:18:59 a.m.
Covid s-a intamplat cred.

Trimis de pe al meu SM-G991B folosind Tapatalk

Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 23.Apr.2021, 11:09:22 p.m.
Vă anunț marți dacă apar surprize sau nu.

Ce preț au dat.
Tot cei de pe Grivița?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 24.Apr.2021, 12:10:54 p.m.
Da. In curtea unde erau constatarile de accidente acum vreo 15 ani.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 27.Apr.2021, 03:34:07 p.m.
Am schimbat azi parbrizul.
Ma declar foarte multumit.
Seamana cu cel din fabrica ca design, dar este si acustic.
Pretul este de 770 RON.
2 zile nu spal masina, nu o parchez stramb, nu fac offroad.
In rest circul normal, folosesc stergatoarele.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 27.Apr.2021, 03:57:27 p.m.
2 zile nu spal masina, nu o parchez stramb, nu fac offroad.
In rest circul normal, folosesc stergatoarele.
  ..... si nu pui frana brusca !! :)
 
   Sa-l stapanesti sanatos.
Sa ne spui cum e cu acusticul.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Valentin.Bartolomeu din 27.Apr.2021, 04:05:41 p.m.
Si cele de fabrica sunt acustice. Chiar m-am intrebat ce inseamna acel semn cand am cumparat masina. Am descoperit ulterior pe net. Practic e un moft. Masina se stie ca nu este izolata fonic. Mai conteaza daca parbrizul este sau nu tratat fonic?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 27.Apr.2021, 10:42:43 p.m.
@enicky
Vă zic după drumurile de Paște.

Am avut totuși și o surpriză neplăcută.
Era deconectat furtunul care duce la duzele de parbriz

Partea și mai nasoală este că îmi lipsește capacul care acoperă amortizorul.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 27.Apr.2021, 11:25:21 p.m.
@enicky
Vă zic după drumurile de Paște.
  Da, eu nu cred ca am desenul cu urechea pe parbriz. Poate aveau Passion sau Spirit.
Cred ca grav era furtunul de la stergator, cat despre capac, unele masini nu-l au, dar poate il recuperezi.

Il vezi la drum lung daca e mai liniste in masina.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 29.Apr.2021, 11:59:02 a.m.
Am gasit si referinta de la piesa cu capacul, daca va intereseaza, o sa comand 2 bucati

Capac Piulita Amortizor fata – POZITIA 8 - 41724-68L01-000- Termen de livrare 3-5 zile lucratoare – PRET : 5.88 lei fara TVA / buc
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Meltdown din 10.Mai.2021, 03:59:32 p.m.
Ca un update, totul este bine.

Cei de la Pilkinton s-au oferit sa remedieze problemele si sa imi cumpere piesa lipsa.

Din fericire si cei de la reprezentanta Radacini s-au oferit sa imi faca rost de capacel moca cu livrare direct acasa.

Am acceptat oferta celor de la Radicini.

Per total ok la Pilkonton Grivita. As mai merge la ei.
Lumea mai greseste.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: zambru din 19.Dec.2021, 10:46:29 p.m.
La cumpararea unui parbriz nou, acesta vine insotit de ghidaje sau se achizitioneaza separat?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: zambru din 20.Dec.2021, 05:40:02 p.m.
Stie cineva cum se demonteaza parbrizul spart de pe Ignis?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Sefer Jesirah din 20.Dec.2021, 06:05:01 p.m.
 Am vazut abia acum, asa ca scuze pentru completare, dupa ceva timp. Semnul cu urechea de pe parbriz, este specific pentru motorizarile diesel, cel putin la Suzuki. Puteti verifica la o intalnire/iesire. Si, da, Pilkington sunt ok.
 -Stie cineva cum se demonteaza parbrizul spart de pe Ignis?- se taie cu o sarma garnitura/mastic/cu ce se lipeste, cel putin asa am auzit. Daca nu e meserias si zgarie vopseaua, in timp o sa ai niste rugina....
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ntire2000 din 20.Dec.2021, 08:40:43 p.m.
In cel mai bun caz cu un cutter de calitate (ca exista si din alea de 5 lei prin comert).
Ii doare pe aia la basca ca o sa apara rugina peste câtiva ani, oricum e garantata caroseria doar 12 ani.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Catalln din 20.Dec.2021, 11:30:36 p.m.
...
 -Stie cineva cum se demonteaza parbrizul spart de pe Ignis?- se taie cu o sarma garnitura/mastic/cu ce se lipeste, cel putin asa am auzit. Daca nu e meserias si zgarie vopseaua, in timp o sa ai niste rugina....
https://youtu.be/Ye8yMxiikVM (https://youtu.be/Ye8yMxiikVM)
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ntire2000 din 20.Dec.2021, 11:42:15 p.m.
In teorie asa se face, dar practica (ne) omoara.
La Ignis am avut 4 parbrize schimbate în 12 ani (cu primul am început la 7000 de km, ultimul a fost spart de tembelii care coseau iarba cu motocoase cu sârma - mi-au aruncat o piatra în el).
Nici macar unul nu a fost schimbat cu procedeul din videoclip, aia de la "filiala" din Bistrita a lui Pilkington aveau doar cuttere.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: sfichiu din 30.Ian.2022, 12:01:39 p.m.
Oare chiar asa e???? :-?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ntire2000 din 30.Ian.2022, 04:32:37 p.m.
SF-uri, daca e asa de miraculoasa solutia aia, atunci vreau sa vad un clip în 4K ca sa ma edific complet.
Iar ecranul telefonului sa fie luminat.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Hoinar din 30.Ian.2022, 05:24:46 p.m.
Este o sarma speciala pentru demintat parbrizele. Cu o sarma din aia speciala, am dat jos doua lunete fara sa le sparg, au iesit foarte usor. Mai am avut si un prieten langa sa ma ajute in locurile delicate si sa tina de geam la sfarsit. Cu o ventuza din aia, treaba merge si mai usor si se poate face intr-o singura persoana.
Nu este nimic "rocket science " sa demontezi un geam de pe masina.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 30.Ian.2022, 06:32:01 p.m.
.Nu este nimic "rocket science " sa demontezi un geam de pe masina.
  Cred ca se refera la solutia de lipit, nu la demontarea parbrizului.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: NicNic din 30.Ian.2022, 07:37:04 p.m.
In teorie asa se face, dar practica (ne) omoara.
La Ignis am avut 4 parbrize schimbate în 12 ani (cu primul am început la 7000 de km, ultimul a fost spart de tembelii care coseau iarba cu motocoase cu sârma - mi-au aruncat o piatra în el).
Nici macar unul nu a fost schimbat cu procedeul din videoclip, aia de la "filiala" din Bistrita a lui Pilkington aveau doar cuttere.

La SUVI, au fost schimbate pana acum 5 parbrize. Tocmai urmeaza al saselea.
Intodeauna acela a fost procedeul de demontare folosit, atat la reprezentanta Autonet, cat si la alte 2 firme specializate in parbrize auto.
Probabil ca la Bucuresti sunt mai dotati ...
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: enicky din 30.Ian.2022, 08:41:30 p.m.
Oare chiar asa e???? :-?
  Postarea ta cred ca e invizibila ! :-))
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Lucian BLK din 22.Feb.2024, 03:16:25 p.m.
Salut, trebuie sa schimb parbrizul si nu stiu ce sa pun. Am CASCO asa ca nu e problema de pret. Cum este Pilkington fata de cel original? Exista solutii mai bune? Ma gandesc ca poate il pun in regie proprie.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: ASZ din 22.Feb.2024, 03:27:38 p.m.
Sunt in aceeasi situatie .. am primit acceptul de Generali, acuma caut info daca sa fie de la reprezentanta, Pilkington, Gimarom sau AustroGlass.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Lucian BLK din 22.Feb.2024, 03:34:01 p.m.
Am primit oferta pentru regie proprie de 1700 lei. Groupama. Pentru Pilkington am oferte de 945 lei cu senzori si 1010 acustic cu senzori.  :-?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 22.Feb.2024, 05:42:06 p.m.
Nu puneti Pilkington.
Cautati AGC sau SaintGobain.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 22.Feb.2024, 06:54:52 p.m.
Nu ca ar fi mai rasarite si cele spuse de @bisti ..sunt mult peste piki rpc.

Eu acu. Am saint gobain....a rezistat putin mai  bine la zgarieturi ca cel oe......

Dar..amu. ca iti raman niste $...faci cum crezi.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 22.Feb.2024, 08:12:06 p.m.
AGC sunt de origine, Suzuki. SG sunt mai bune, calitativ, decat Pilkington. Au mai multe straturi si se ciobesc/zgarie mai greu.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Lucian BLK din 23.Feb.2024, 03:58:41 p.m.
Pana la urma am comandat Pilkington acustic cu senzori. 1100 cu totul. Motivul a fost ca nu stiau ce marca va veni cel OEM, cu sigla Suzuki.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: wolfin din 23.Feb.2024, 04:09:40 p.m.
In 1100 lei intra si chederele?


Si alea se schimba. Nu prea se recupereaza cele vechi.
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: Lucian BLK din 23.Feb.2024, 05:53:43 p.m.
Sper. Oferta a fost, 1100 cu montaj cu tot.  :-?
Titlu: Re: Calitate parbriz
Scris de: bisti din 23.Feb.2024, 06:40:48 p.m.
Chederele sunt deja lipite pe parbriz. Doar se curata bine masticul vechi si se pune altul nou.
Daca te lasa sa asisti, sa ai grija sa fie o linie continua de mastic. Sa nu ai surprize sa se infiltreze apa.