Autor Subiect: cand ai nevoie de SANATATE...  (Citit de 27833 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #100 : 01.Iul.2017, 09:17:39 a.m. »
Mi s-a recomandat, dar nu am încercat. Nu am vrut să ajung în faza în care să cred că sunt controlat de migrene sau durere. Plus că după 30 de ani, deja știu ce, unde, cum. Conviețuim
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308
 

Offline enicky

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #101 : 01.Iul.2017, 12:02:37 p.m. »
.... Plus că după 30 de ani, deja știu ce, unde, cum.
             Imi pare rau sa aud ca ai migrene, sincer, cand aud de boala,uit de orice. Am avut prea multe in familie.
      Eu cred ca ar trebui sa mai faci investigatii !
   
    Totusi, am remarcat afirmatia citata mai sus, afirmatie regasita la mai multi colegi(de serviciu), prieteni cu varste intre 25-35 ani.
 
    Nu miza pe asta ! :)
   
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline gigel

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #102 : 01.Iul.2017, 02:05:59 p.m. »
   Bună ziua
I-mi pare rău să aud că avem colegi cu migrene..Știu foarte bine ce înseamnă o migrenă pentru că soția,a avut migrene,  vreo 25 ani, două zile pe lună, in care nu suporta ,lumina, zgomotul,nici măcar să o intrebi cum se mai simte.Investigații,RMN,CT,etc.Operatie de colecist,neurologie,acupunctură- cateva sute bune de ședințe,presopunctura,energoterapeuți,kiropractician,mai stiu eu ce? fără nici un rezultat.Așa cum zice Bogdan la un moment dat , înveți sa conviețuieşti cu boala.Stii ca iti e rau, două zile zaci și apoi viața curge mai departe.Nu puteam să planificam nimic, pentru că se culca seara bine și se trezea in criză.Se stia :două zile nu se ducea la serviciu.
   Vestea bună este că,după atata timp ,când nici nu mai speram,am reușit  să scapam de migrene.Nu stim nici noi prea bine dacă infiltratiile in zona nervului Arnold sau amitriptilina a rezolvat problema.Are 18 luni de cand nu a mai avut o criză, in conditiile în care 25 ani a avut lună de lună.Au dispărut brusc,de atunci nu a mai facut nici o infiltrație, in schimb și acum ia amitriptilina, două pastile seara.
  Multă sănătate la toată lumea.
  • S Cross Start -Silky Silver Metallic
 
The following users thanked this post: kellogs

Offline bogdanzarnescu

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #103 : 01.Iul.2017, 02:41:40 p.m. »
Eu am două zile pe lună fără migrene. E drept, durerea nu se duce în zona aia cumplită. Un antinevralgic forte luat când începe, o ține sub control. Uneori nu trece, mă chinuie o zi. Migrenele sunt de atât de multe feluri și se comportă atât de diferit de la om la om încât cred că am putea fiecare scrie câte o carte despre asta. De asta spun, eu am învățat să trăiesc cu ale mele și să le țin sub control. O posibilă explicație poate fi o meningita ușoară din copilărie în urma căreia a rămas meningele sensibil. Lucru care nu se vede şi nu se tratează, dar e doar o posibilitate.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308
 

Offline cristyyy2003

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13489
  • Thanked: 238 times
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #104 : 01.Iul.2017, 02:50:33 p.m. »
Totul pleacă de la stil de viața, părerea mea. Si eu am trăit vreo 10 ani cu arsuri zilnice la stomac... zilnic. Indiferent de ce făceam, ce pastile luam...ele erau acolo.
Tot ce am învățat din experienta asta este ca nu trebuie sa te obișnuiești cu o durere ci sa încerci cumva sa o surprinzi a.i. sa scapi de ea.


Sent from my iPad using Tapatalk
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!
 

Offline bogdanzarnescu

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #105 : 01.Iul.2017, 02:57:47 p.m. »
Ai dreptate, parțial. Stilul de viață evident că este important, fie că ai o problemă, fie că nu. Iar cu durerea nu te obișnuiești, înveți să trăiești cu ea, e o mare diferență. Adică și cum s-o previi, s-o combați, s-o păcălești, s-o faci suportabilă.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308
 

Offline miaunica

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #106 : 03.Iul.2017, 10:51:37 a.m. »
@gigel , pot intreba ce varsta are sotia? ...in cazul meu, dupa o poala de investigatii ( cam cele mentionate de @bogdanzarnescu ), o explicatie ar fi ca sunt de natura hormonala... Maica-mea a scapat de dureri...dupa menopauza :D
cainii au stapan...pisicile au anturaj
 

Offline gigel

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #107 : 03.Iul.2017, 06:03:19 p.m. »
 
   Soția are 53 ani.S-ar putea să fie și asta.Cum am zis, nici noi nu știm prea bine ce să credem.Timp de 25 ani nu am reușit să facem o legătură între cauză și migrene.Apăreau total aleatoriu,fără o cauză anume.Dar durerile erau crunte, nici pe departe o durere de cap obișnuită.
   Dacă vrei alte detalii cu mare plăcere,eventual pe PM.


  • S Cross Start -Silky Silver Metallic
 

Offline fireburn

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #108 : 04.Iul.2017, 11:29:38 a.m. »
Imi pare rau sa aud ca-s colegi cu probleme de sanatate.
Eu va doresc la toti insanatosire grabnica!
_______________________
Fac ce vreau, dar stiu ce fac ?
 

Offline ariciul

Re: cand ai nevoie de SANATATE...
« Răspuns #109 : 04.Iul.2017, 12:38:09 p.m. »
Migrenele sunt totusi ceva obisnuit mai ales dupa 40-45 de ani. Eu pana la varsta respectiva nu stiam ce-s alea dar apoi am aflat  :(
Pot fi o gramada de factori care o declanseaza dar mai ales din cauza stresului , a nealimentarii (sari peste pranz ca de, ai treaba) etc.
In cazul meu s-a dovedit a fi eficienta prevenirea lor luand niste "leacuri" din plante care ajuta circulatia cerebrala. Chiar asa se si numeste "Circulatie cerebrala si memorie" de la Fares. Initial era un singur produs, eu din ala am luat regulat numai o singura capsula pe zi si efectele au fost evidente. Problema a fost cand am incetat tratamentul, migrenele au reaparut. in prezent nu ma mai chinuie cine stie ce, apar mai rar dar nici tratament nu fac! Cu un antinevralgic forte sau un cafetin le opresc in juma de ora daca iau pastila fix cum imi dau seama ca urmeaza o migrena. Daca astept prea mult efectul pastilei are loc mult mai tarziu!
Cat despre produsul Fares este doar pentru preventie, daca iei in timp ce te doare capul nu are efect! Din ce am vazut in prezent au facut produsul in doua variante 1 si 2. Va sfatuiesc sa luati numai  varianta 1 pentru ca varianta 2 contine doar Ginkgo biloba si e cam apa de ploaie zic eu! Au facut asta ca sa mai castige niste bani suplimentari , insa doar prima reteta e mai ok.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip
 
The following users thanked this post: kellogs