Autor Subiect: Pe cine doresti presedinte SUA  (Citit de 2349 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #10 : 05.Nov.2020, 08:46:29 p.m. »
Biden are momente în care nu e prezent.
Tare ma tem ca zice azi niste lucruri de care mâine nu-si mai aduce aminte.

toma a pus punctul pe i
Citat
Au si americanii de ales intre dement si senil
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline BrSx4

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1552
  • Thanked: 234 times
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #11 : 05.Nov.2020, 08:46:35 p.m. »
Un alt plus pt Biden este ca incurajeaza energia verde si reduce subventiile industriei petroliere.
Si va adera la Acordul de la Paris privind schimbările climatice.
Un minus important ar fi afacerile cu Rusia(e posibil si China) prin fiul sau si parca si ceva pe la noi ??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite
 

Offline shpeedy

Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #12 : 07.Nov.2020, 04:31:29 p.m. »
O analiza (foarte) interesanta:

My 2cents despre alegerile din SUA. Long read.

Joe Biden este noul presedinte al SUA. E o chestiune de ore, zile, saptamani pana cand va fi declarat si oficial, in functie de cat de repede justitia va lua decizii pe constestatiile echipei Trump.

Ma consider un moderat, incercand sa evit ambele extreme, atat cea de stanga, cat si cea de dreapta. Ma consider deschis la minte, acceptand toate minoritatile, indiferent de rasa, sex, preferinte sexuale, religie etc, acceptand casatoriile intre persoane de acelasi sex, dreptul la adoptie pentru cuplurile de acelasi sex, acceptand imigrantii, indiferent ca sunt musulmani, africani, de culoare, asiatici, romi etc. Condamn orice fel de discriminare a femeilor sau hartuirea lor sexuala si, in activitatea de zi cu zi, sunt inconjurat de multe colege pe care ma bazez si a caror munca o apreciez. Ma consider un libertarian in ceea ce priveste economia dar, pe masura ce imbatranesc, accept necesitatea implicarii statului in sustinerea si ajutorarea celor care au nevoie/nu se descurca/sunt defavorizati.

Joe Biden e un moderat. A fost suspectat, in trecut, de democrati, din randul carora facea parte, ca fiind chiar conservator si mai apropiat de republicani. A sustinut primul razboi din Irak si s-a impotrivit celui de-al doilea. A fost considerat arogant si era folosit de democrati pentru a negocia cu republicanii. Pentru ca vorbea pe limba lor. Cei 8 ani de mandat petrecuti langa Obama l-au schimbat. L-au cizelat.

Alegerile din SUA nu au fost insa intre Biden si Trump, au fost intre sustinatorii lui Trump si cei care-l urasc. Intre americanii de rand si elite. Intre femei si barbati. Intre persoanele de culoare si albi. Intre educati si cei mai putin educati. Intre cele doua coaste, de est si de vest, si mijlocul tarii. Intre nordul superior si sudul plin de “tarani”.

Donald Trump e un misogin. E un actor. E un bufon. E un personaj care a avut relatii cu actrite porno si care se lauda ca trebuie sa ”grab women by pussy”. Nu respecta femeile, nu respecta minoritatile, nu respecta drepturile minoritatilor, nu respecta aproape nimic. Este un narcisist la care totul este despre el. E un presedinte anti sistem care a schimbat toate paradigmele in ceea ce priveste politica americana de dupa al Doilea Razboi Mondial.

America de azi e mai divizata ca oricand. Chiar mai divizata decat a fost de razboiul din Vietnam, de anii 60-70, cand s-au “emancipat” acordand drepturi egale afro americanilor sau acceptand dreptul femeilor de a decide ce fac cu corpul lor. America de azi este America extremelor. America in care daca faci un compliment unei femei poti fi acuzat de hartuire sexuala. America in care albii se considera atacati in drepturile lor, neaceptand faptul ca e doar e chestiune de timp pana cand vor deveni minoritari.

Joe Biden va avea o misiune extrem de dificila. Va trebuie sa uneasca cele doua Americi, divizate de Trump, sa aduca alinarea unei natiuni “ranite” timp de 4 ani de politicile lui Trump. Joe Biden va trebui sa fie presedintele tuturor americanilor, indiferent de sex, religie, preferinte sexuale, doctrina politica, bogati sau saraci etc. Mesajele pe care le-a transmis in aceste zile au fost corecte. A spus ca va fi presedintele tuturor americanilor.

E greu ca cineva “normal la cap” sa-l placa pe Trump. Este de neinteles. Este inexplicabil. Asa am fost eu 4 ani de zile. Anti Trump. Socat de alegerea lui in 2016, socat de masurile luate, socat de comportamentul sau, complet atipic pentru presedintele celei mai mari puteri din lume. Socat de declaratiile sale, de superficialitate, de minciuni, de ipocrizie, de, de si de.

Dar Donald Trump nu poate fi ignorat, indiferent ca ne place sau nu. Trump ramane in istorie ca primul presedinte american care s-a opus dominatiei chineze. A avut un obiectiv pe subiect, reducerea deficitului comercial in relatia cu China, a avut o strategie, si-a urmarit-o, a fortat toate tratatele posibile, a amenintat, a dat decrete, a pus impozite, nu a abandonat pe parcurs. A livrat. Politica comerciala anti China a fost dublata de o politica externa de limitare a influentei chineze in lume. Pompeo a zburat in toate capitale lumii si si-a asmutit ambasadorii cu declaratii anti China, anti Huawei, anti investitii chineze, anti influenta chineza.

Donald Trump va lasa in urma o perioada de crestere economica, ca presedintele care a dus somajul la cel mai redus nivel din ultimii 50 de ani, ca presedintele care i-a pus pe arabi si evrei la aceeasi masa, fortand o pace istorica intre Israel si Emiratele Arabe Unite/Bahrain. Ca presedintele care nu a initiat nici un razboi, primul de la Reagan incoace. Ca presedintele care si-a pus aliatii sa plateasca daca vor sa fie aparati si sa aiba jandarmul american la usa, pentru a-i proteja.

Joe Biden va prelua o America ravasita de pandemie. De trei zile SUA bate record dupa record, depasind suta de mii de cazuri pe zi. Putem spune ca pandemia, nu Biden, i-a spulberat visul lui Trump pentru un al doilea mandat. Fara acest virus Trump ar fi castigat alegerile. E greu de spus ce va putea face Biden mai bine si cum va gestiona pandemia. Isi va prelua mandatul in ianuarie, in plina iarna, cand s-ar putea sa aiba 200.000 de cazuri pe zi. Daca ne uitam la puterile vestice europene, de la UK la Franta, sunt depasite in acest moment. Franta tocmai a raportat peste 60.000 de cazuri la nivelul unei zile, avand o populatie de cateva ori mai mica decat SUA. Va sacrifica Biden o economie deja slabita de pandemie? Sau va merge pe sirma, intr-un compromis, ajutat de valul de simpatie si intelegere de care se bucura orice presedinte in primul an de mandat?

Donald Trump nu a slabit partidul Republican asa cum estimau toti expertii politici sau sondajele din ultimele luni. Donald Trump nu lasa in urma un partid slabit ci unul mai puternic. Republicanii si-au pastrat controlul in Senat si au redus diferenta in Camera Reprezentantilor. Republicanii din Senat si seful lor ii vor face viata grea lui Biden, cel putin in urmatorii doi ani, avand posibilitatea sa-i blocheze orice incercare de reforma majora. Republicanii au castigat pe fondul influentei tot mai mari a socialistilor in partidul Democrat.

Joe Biden e un moderat care trebuie sa gestioneze influenta lui Bernie Sanders si a adeptilor sai in partidul Democrat. Deja sunt voci care cer ca termeni precum “socialist” sau “socialism” sa dispara din vocabularul politicii duse de Democrati. Pentru ca electoratul i-a sanctionat, iar unii dintre ei puteau pierde alegerile pentru Congres in state considerate traditional democrate. Ii va fi greu lui Biden sa blocheze ascensiunea unor staturi tinere si pline de energie si sustinere in partid, si in afara lui, ca AOC.

Primul semn de intrebare l-am avut in vara, in timpul protestelor BLM. Pe care le-am sustinut, inclusiv prin mesaje pe aceasta pagina, si le sustin. M-a socat insa pozitia si sustinerea fata de violentele, jafurile, incendiile provocate de o parte dintre adeptii acestei miscari, inclusiv de catre presa americana. “Sunt necesare pentru a atrage atentia”. ”Sunt normale daca vrem sa fim luati in seama”. “Sunt justificate tinand cont de violenta politiei”. “Orice revolutie majora a fost violenta”.

Al doilea semn de intrebare l-am avut cand o femeie alba, care statea pe o teresa, era sa fie linsata de protestarii BLM, atat albi cat si afro americani, pentru ca a refuzat sa ridice pumnul in semn de sustinere a miscarii. Toti cei din jurul ei au ridicat pumnul, inclusiv cea cu care era la masa, insa ea a refuzat. Si a fost inconjurata, in tipete si urlete, pentru a i se cere sa ridice pumnul. Si a refuzat. Si era sa fie linsata pentru asta pe principiul “cine nu e cu noi, e impotriva noastra”. Scena este definitorie si trebuie vazuta pentru a intelege cu adevarat gravitatea situatiei.

Donald Trump a fost votat de 70+ milioane de americani. Nu doar ca si-a pastrat numarul de votanti de acum 4 ani dar a convins alti 7+ milioane sa iasa din casa si sa-l voteze. Sigur ca e simplu sa spunem ca toti cei 70 de milioane, prin reducere la absurd, sunt tampiti. Pe mine m-au pus pe ganduri rau aceste numere. Mi-au ridicat multe semne de intrebare. M-au facut sa caut explicatii. Sa-mi evaluez proiectia despre Trump. Sunt eu mai destept si mai superior decat cei 70 de milioane de americani? Ce vad ei la Trump si mie imi scapa? Cum il evalueaza ei pozitiv pe Trump tinand cont de tot ceea ce a facut, de felul lui de a fi si a se comporta, de declaratiile si minciunile lui, de toti acesti 4 ani. Inainte de alegeri eram convins ca Biden va castiga fluierand. Nu neaparat uitandu-ma la sondaje cat analizand prestatia din ultimii 4 ani a lui Trump. Consideram ca e imposibil ca americanii moderati sa-l voteze pentru un al doilea mandat. Dupa alegeri mi-am dat seama ca nu pot fi toti cei 70 de milioane tampiti/sexisti/ipocriti/nationalisti etc. E imposibil. Nu l-am reevaluat pe Trump si am ramas cu semnele de intrebare.

Joe Biden a fost protejat de presa americana, speriata de perspectiva de a trai inca 4 ani cu Trump. Asta in timp ce comportamentul fata de Trump a fost la 180 de grade, demonizandu-l cu fiecare ocazie, indiferent daca o merita sau nu. Orice deontologie a fost lasata deoparte in fata “inamicului comun”. Sigur ca nu putem sa judecam copiii pe baza faptelor parintilor, la fel cum nu putem judeca parintii pe baza faptelor copiilor (desi aici tine totusi de educatia acordata). Comportamentul lui Hunter Biden, in termeni romanesti, ar putea fi catalogat drept golanesc. A refuzat sa-si recunoasca un copil nascut in 2018, sa-i plateasca pensie alimentara dupa ce testul ADN a relevat ca este tatal copilului, sa furnizeze documente despre veniturile sale pentru a stabili nivelul alocatiei. Abia cand a fost chemat in instanta si obligat sa furnizeze documentele s-a conformat. Si poate, probabil, a facut-o doar pentru a evita un standal care sa-i afecteze campania tatalui sau. Acelasi Hunter a primit $50.000 pe luna de la Burisma, o companie energetica din Ucraina. Nimic ilegal dar cu semne de intrebare de ce o companie din Ucraina ar plati o asemenea suma, mare, inclusiv pentru piata americana, pentru un loc in bord. Si tot Hunter e implicat in alte scandaluri, prin alte tari, fiind acuzat ca si-a folosit numele pentru a castiga bani. Evident, Joe Biden nu are nicio vina si nu s-a dovedit in vreun fel ca ar fi fost implicat in actiunile fiului sau sau ar fi comis vreo ilegalitate. Dar in timp ce Trump a fost tocat zilnic de media din State, Biden a fost protejat, orice incercare de a fi dezbatuta macar etica actiunilor lui Hunter vs mesajul anti coruptie transmis de tatal sau in timp ce era in administratia Obama fiind blocata, iar semnatarii ignorati si marginalizati.

Presedintia lui Biden va aduce o premiera, prima femeie vicepresedinte, prima femeie de culoare vicepresedinte si prima femeie cu origini din India vicepresedinte. Unele voci sustin ca fosta procuroare va fi adevaratul presedinte, legand numeroasele semne de “confuzie” manifestate in spatiu public de Biden de o incapacitate a acestuia de a conduce Casa Alba.

Presedintia lui Biden va incepe cu un suport electoral masiv in randul populatiei. Nu doar ca a castigat votul popular dar a devenit cel mai votat candidat in alegerile prezidentiale, depasind, cu cateva milioane, recordul prietenului sau Obama, inregistrat in 2008.

In urmatorii 4 ani, intreaga planeta va sta cu ochii pe Biden si pe actiunile sale, asteptand sa vada directia catre care va duce America. Sa-i uram succes, pentru ca are nevoie, iar implicatiile politicilor sale ne vor afecta si pe noi, si pe altii, mai mult sau mai putin.

Semnat,
Un moderat


Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Sursa
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: costin_bad, toma

Offline toma

Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #13 : 07.Nov.2020, 05:57:06 p.m. »
Interesant, totusi fara o concluzie clara, alta decat sa fie bine ca sa nu fie rau.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline sfichiu

Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #14 : 07.Nov.2020, 06:39:46 p.m. »
E cam pe final...se stie .....e BIDEN!!!
  • VITARA S ,Matiz
 

Offline shpeedy

Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #15 : 07.Nov.2020, 08:28:53 p.m. »
Orlando Nicoara a gasit si ceva pozitiv in mandatul lui Trump. Eu recunosc ca nu sunt capabil sa gasesc ceva pozitiv pentru societatea umana actuala din ce a facut maimutoiul ala la Casa Alba.

Cine mai are dubii ca tocmai s-a incheiat (sau macar ameliorat) o perioada neagra pentru America (si nu numai), ii recomand (macar) ultimul sezon din Last Week Tonight with John Oliver.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline hugbear

Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #16 : 07.Nov.2020, 08:39:45 p.m. »
Aș vrea foarte mult să mă înșel, dar după o perioadă crâncen de neagră e posibil să vină una crâncen de grena.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2505
  • Thanked: 1295 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #17 : 07.Nov.2020, 11:07:11 p.m. »
Tratatul de la Paris este dezavantajat pentru economiile dezvoltate din Vest care își taie singure craca... Vad ca nu prea știți ce cuprinde. Limitează emisiile tarilor dezvoltate dar nu limitează pe a celorlalte. Așa ca fiecare uzina care se închide in Occident se deschide cu aceeași tehnologie si poluare in Africa, America de Sud, Asia sau unde mai vreți. Locurile de  munca dispar din vest. Dar nu ma mai interesează, vad ca corabia nebunilor este in plin avânt spre cascadă...In principiu, ca si comunismul, a fost nevoie de zeci de ani sa se vadă diferența...doar ca nu va mai exista nici un Vest sa mai salveze pe cineva... totuși mie mi se pare ca e cea mai rapida cale spre imperiul planetar si dispariția granițelor... ca asta e scopul globalizării. Restul e praf in ochi...Doar ca daca va închipuiți ca voi personal sunteți prin planul ala, va înșelați. Vor curge râuri de sânge...
PS: Cred ca dolarul va fi real la 1.3-1.5 fata de valoarea actuala in 4 ani. Adică o devalorizare externa de 30-40 % in 4 ani.
« Ultima Modificare: 07.Nov.2020, 11:18:21 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: ntire2000

Online ntire2000

Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #18 : 07.Nov.2020, 11:19:36 p.m. »
N-o sa curga nimic, ne rezolva astia pe "modul silent", mai un covid, mai o gripa....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 
The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2505
  • Thanked: 1295 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Pe cine doresti presedinte SUA
« Răspuns #19 : 07.Nov.2020, 11:23:48 p.m. »
Mai un Jihad, ca si ala are rolul lui...  ce ziceti, va mai exista Taiwan-ul ca entitate chineza separata peste 4 ani?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008