Autor Subiect: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant  (Citit de 5927 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Isaila_B

Re: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant
« Răspuns #10 : 11.Mai.2018, 05:21:43 p.m. »
Am văzut că, în Anglia, Suzuki Ignis III a renunțat la ICE-ul său primitiv (cu care depinzi de un anumit furnizor de hărți și de o anumită aplicație de navigare) și folosește un radio-navigator japonez Pioneer:


Compania Pioneer lucrează cu producătorii auto pentru a unifica calculatoarele proaste și multe dintr-un autovehicul într-un unul singur fiabil și performant. De exemplu aplicația care frânează automat la apariția unui obstacol trebuie să fie tot mai inteligentă, să câștige experiență, nu să rămână cum au făcut-o în fabrică. Să evolueze precum aplicația Google Search etc. Vor fi pe un singur ecran toate informațiile necesare.
  • Suzuki Ignis III (2017)
 

Offline copilus

Re: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant
« Răspuns #11 : 17.Oct.2022, 10:19:47 a.m. »
Desi vad ca pe acest subiect nu s-a mai postat de multa vreme, as vrea sa va impartasesc experienta mea cu o astfel de unitate aftermarket cu Android.
Am avut o navigatie cu display de 14" pe un Chevrolet Captiva. Daca achizitionati un model dedicat pentru masina, o saprimiti in pachet tot ce trebuie: cabluri, adaptoare, antene (GPS, Wifi, Bluetooth) rama si nu in ultimul rand un convertor CAN-BUS pentru comenzide pe volan. Instalarea e destul de simpla: daca ai schimbat vreodata un "casetofon" de masina, te descurci si cu asta.
Software-ul in schimb iti poate da mai mult de furca. In primul rand, la prima pornire trebuie configuratpentru modelul de masina pe care se instaleaza pentru a functiona corect comanzile pe volan si alte functii (in cazul meu, afisa si informatiile de la clima, senzori de temperatura si computer de bord). Daca vreti, va puteti opri aici. Totusi, software-ul e generalizat si se pune pe unitati pentru mai multe modele de masini, asa ca sa nu va surpinda cand o sa vedeti o Toyota Landcruiser sau un Ford Mustang afisat pe prima pagina. Sunt comunitati online ce ofera multe informatii despre cum puteti schima poza Mustangului cu o poza aleasa de voi (da, puteti pune o poza chiar cu masina voastra, dar e nevoie de putin Photoshop ca sa arate bine pe display). De asemenea se poate customiza destul de mult: imaginea si animatia de pornire, teme, sunete, se pot reconfigura comenzile de pe volan sa faca altceva si multe altele.
Desi multe zic ca suporta android auto, acest lucru nu este advarat. De fapt suporta afisarea ecranului telefonului pe display-ul navigatiei (Screen Mirroring), dar are foarte multe inconveniente (ecranul telefonului e pe verticala si va fi afisat foarte mic pe ecranul orizontal al navigatiei si, in plus, ecranul telefonului e complicat, cu multe butoane si e greu de utilizar pe de navigatie. Sunt totusi adaptoare (se vand separat) pentru Android Auto sau Apple CarPlay (nu am mai multe detalii - nu am folosit).
Se pot instala orice aplicatii doriti, mau putin plicatii de video streaming cu drepturi de copyright (Netflix, HBO Max etc) pentru ca softup e rootat si nu are suport HDCP. De exemplu Waze, google maps, Gmail. Am instalat chiar si senzori de presiune in roti (pachet cumparat separat) si a functionat perfect.
Ca recomandare, alegeti un model cu un display de calitate (conteaza foarte mult) si nu va zgarciti la procesor/RAM (capacitatea de stocare interna nu contraza, ca nu o sa intalati foarte multe aplicatii.
Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont e ca unele aplicatii (Waze) au nevoie de acces la internet. Puteti folosi functia hotspot a telefonului, dar de fiecare data cand urcati in masina trebuie sa o activati. Eu am alea varianta unui modem 3G/4G cu Wifi ce se conecta pe unul din USB-urile unitatii si pornea o data cu aceasta, si o cartela prepay cu optiune de date mobile.
M-am interesat si eu putin pentru ca in Martie am dat avans pentru un Ignis si pe atunci se livrau fara navigatie, iar cei de la reprezentanta cereau 900euro pentru modelele de la Lenovo. Se pare ca intre timp au rezolvat problema si cum eu prefer Android Auto, mai bine dau banii pe un adaptor AAWireless (recomand - folosesc intr-o alta masina)
Intre timp, am observat ca au aparut pentru Ignis modele de unitati cu display-uri verticale de 10". Pot spune ca merita sa luati acest model in locul celor de 8-9", arata mult mai bine pe verticala, dar totusi nu-mi plac butoanele de VW :) .
  • Ignis MF (facelift)
 

Offline Isaila_B

Re: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant
« Răspuns #12 : 04.Aug.2023, 10:15:07 p.m. »
M-ar interesa totuși dacă sunt probleme la conectarea unui GPS-radio-player Android aftermarket la mufele mașinii.

Acestea ar fi "prizele" unui GPS originl (Bosch):

  • Suzuki Ignis III (2017)
 

Offline bisti

Re: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant
« Răspuns #13 : 04.Aug.2023, 10:47:25 p.m. »
Cele AM vin cu mufe si antene proprii, nu stiu dacă merită efortul sa faci adaptări.
Eu am folosit antena care a venit cu tableta din China
 

Offline Catalln

Re: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant
« Răspuns #14 : 09.Aug.2023, 12:04:46 a.m. »
M-ar interesa totuși dacă sunt probleme la conectarea unui GPS-radio-player Android aftermarket la mufele mașinii.

Acestea ar fi "prizele" unui GPS originl (Bosch):
În pachet vine cu tot ce trebuie insa antena GPS a mașinii dacă vrei sa o folosești ai nevoie de un adaptor la fel si pentru camera OEM a mașinii ceva de genul.
Pentru a folosi ambele porturi USB ale unității Android fără sa ramai cu mate atârnate poți folosi ceva de genul.
La fel poți sa înlocuiești camera OEM deoarece are o rezoluție mai mică decât ce a unități dar ai nevoie de o mufa adaptoare doar ca aici trebuie sa fii atent la cum sunt cei patru pini (doi semnal si doi alimentare, sa fie legati corect altfel arzi camera daca dai alimentare pe semnal).
Funcție de unitate poți sa mai pui fie camera fata fie sistem de camere 360.
Poți sa conectezi adaptor OBDII și sa vezi pe unitate parametrii fie cu Torque fie cu SZ Viewer iar dacă ai dual screen vezi simultan doua programe gen navigatie/waze și Torque/SZ Viewer etc.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la
 
The following users thanked this post: gabineg, Hoinar

Offline Isaila_B

Re: In Car Entertainment (Navigator) mai perfomant
« Răspuns #15 : 07.Sep.2023, 11:13:17 p.m. »
Am cumpărat un carplay Android 12. Este mult mai bun decât echipamentul original de la Bosch (care rulează Linux).
https://www.amazon.fr/dp/B0CD29SHBK?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

Merge foarte bine Android Auto, cu un minim de aplicați de hărți, muzică, apeluri telefon. Nu sunt încântat de conexiunea Wifi cu telefonul. Tot cablul USB este baza.

Cablurile se conectează foarte ușor cu excepția celui pentru camera din spate. Cea veche nu este bună și îți trimit o cameră nouă. Lângă aparat, trebuie doar conectat și RCA galben mascul la RCA galben femelă cu cablu la aparat. În spate, după ce scoți plasticul de pe  ușa din spate, demontezi camera veche și o pui cea nouă. Trebuie găsite cu un ohmmetru care sunt cele două fire (ajută și culorile) pentru semnal video spre aparat. PLUSUL și NULUL se leagă la becul pentru mersul în spate, împreună cu alimentarea camerei și cu curent trimis spre aparat (ca să "știe" să schimbe imaginea cu cea de pe cameră).

Am avut nevoie deci de astfel de conectoare ca în imagine.
  • Suzuki Ignis III (2017)
 
The following users thanked this post: gabineg