Suzuki Club ROMANIA

Discutii auto generale => Cu si despre 4x4 => Subiect creat de: cristyyy2003 din 27.Feb.2012, 04:59:23 p.m.

Titlu: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 27.Feb.2012, 04:59:23 p.m.
Hmm...Ma uitam pe ici colo pe net si am mi-am amintit de Valea Cernei, DN66A. O parte din acest traseul l-am facut acum cativa ani cu Skoda Fabia. M`am jucat putin pe harta si am facut un traseu intre DN67, o bucata buna pe DN66A cu iesire in DN67 - Lacul Valea lui Iovan-Lacul Valea Mare

Pentru ca eu nu am idee daca e practicabil (cel putin bucata care nu se vede foarte bine pe harta) va intreb pe voi, care ati avut norocul de a ajunge prin zona: este practicabil acest drum? (in general DN66A) Este suficient de practicabil pentru un SX4 sau IGNIS (ambele 4x4 evident).


Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cezarm din 27.Feb.2012, 07:09:46 p.m.
Am fost acolo in urma cu aproape 2 ani. Ai aici ceva marturii:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=295356&view=findpost&p=8590314 (http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=295356&view=findpost&p=8590314). Nu stiu care-i situatia in prezent dar stiu ca pana in toamna nu erau probleme.
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 27.Feb.2012, 07:26:30 p.m.
Multumesc @cezarm. Misto traseu ati parcurs acolo. Nu te tenteaza sa il reeditezi aventura? Cum se numeste pensiunea unde ati fost cazati?

P.S. Putem copia postarea ta de acolo si aici?
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 27.Feb.2012, 07:53:23 p.m.
Am gasit inca ceva fain pe drum: Cheile Corcoaia. Undeva pe langa Cerna Sat.
DN66ADN66A


Credit foto: Skytrip
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: whizzy din 27.Feb.2012, 08:45:45 p.m.
Pe mine ma tenteaza :D
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: coq din 27.Feb.2012, 08:58:08 p.m.
mda si pe mine  ;)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 27.Feb.2012, 09:00:16 p.m.
Documentam si o punem de-o "excursiune". Chiar daca-s multi km de condus on road (destul de anevoios pentru mine) sunt convins ca peisajele merita ;)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: whizzy din 27.Feb.2012, 09:05:06 p.m.
de paste/i (niciodata nu am stiut cum se scrie corect) ?:D
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 27.Feb.2012, 09:13:33 p.m.
Oricand in Martie/ Aprilie! Sunteti ok cu traseul propus "desenat"?
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: rexkrokiDAU din 27.Feb.2012, 09:36:23 p.m.
Super initiativa.   :clap:

Zona e foarte frumoasa si chiar daca e cam departe de Bucuresti se poate face intr-o singura zi. Am fost pe un traseu asemanator in vara lui 2008 cand forumul nostruu inca nu se nascuse si de aceea am relatrat in alta parte excursia.

Traseul urmat de mine a fost cel din harta de mai jos.


(http://s15.postimage.cc/8hvulnlpz/traseu_jpg.jpg) (http://postimage.cc/image/8hvulnlpz/)


Mai multe poze puteti vedea aici (http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=399864&view=findpost&p=5009058) iar in continuare pun comentariul de atunci.  :)

[quote name='rexkroki' date='4th August 2008, 23:54' post='5005394']
cu SX4 prin Muntii Valcan

toata saptamana trecuta m-a framantat un gand, pe unde sa ma mai testez noua mea jucarie? Si cum sambata stiam ca ma intalnesc cu mrzmf si LeleaFloarea sa mai schimbam impresii despre zuzele noastre, ramanea valabila doar ziua de duminica. Am studiat mai multe variante relativ aproape de Bucuresti, dar ceva parca tot imi soptea: DN 66A ... Incercam sa-mi spun ca e cam departe, ca e mai bine de facut acest traseu in cel putin doua zile, dar degeaba... prea vroiam de mult timp sa trec prin pasul Jiu – Cerna incat sa ma sperie doar distanta pana acolo... si cum prognoza meteo anunta o vreme frumoasa iata-ma pornind la drum, cu noaptea ‘n cap... pe la 03:30 intram pe A1 astfel incat rasaritul soarelui m-a prins aproape de Tg Jiu. S-a adeverit proverbul “Cine se scoala de dimineata, departe ajunge”.
Am ales sa ajung la Campul lui Neag nu prin Defileul Jiului ci prin Cheile Sohodolului, chei de o frumusete greu de descris in cuvinte. Drumul ce urmeaza valea raului Sohodol trecand si prin Cheile Vidra este asfaltat pana la complexul turistic Bucium-Sohodol. De aici un drum forestier urca spre Saua Dalma Cazuta (1152 m) trecand pe langa Stancile si Izbucul de la Patrunsa. Drumul forestier ce serpuieste pe langa raul Sohodol este intr-o stare buna in prima parte, in aceasta zona fiind numerosi turisti cu cortul. Situatia se schimba insa cu cat ne apropiem de saua, in mare parte datorita exploatarilor forestiere din zona dar si a ploilor care au lasat urme adanci in drum. Dupa ce trece de Saua Dalma Cazuta drumul coboara spre Lacul Valea de Pesti pe malul caruia se afla motelul cu acelasi nume. Aceasta portiune de coborare este relativ scurta dar foarte abrupta si mult mai rea decat cea de la urcare. Am avut noroc sa cobor fara nici o problema dar nu cred ca m-as mai risca sa cobor de unul singur pe acolo. In nici un caz nu recomand strabaterea acestei portiuni fara 4x4.
Din Campul lui Neag spre pasu Jiu Cerna situatia se schimba radical. Drumul este asfaltat proaspat pana la Cabana Silvica Campuselul. Peisaju este deosebit de frumos, drumul strabatand zone minunate cum ar fi Cheile Scocului sau Campul Mielului. Dupa terminarea asfaltului drumul incepe sa urce spre Pasul Jiu – Cerna (1330m ) pentru ca apoi sa coboare spre Lacul Iovanul . Tot aici se afla si Izbucul Cernisoarei, un loc unde apa iese la lumina de sub stancile de calcar cu un debit impresionant. Daca nu ma insel este izvorul cu cel maim mare debit din Romania. Aceasta portiune neasfaltata a DN 66A, dintre Cabana Campuselul si Coada Lacului Iovanu, se afla intr-o stare foarte buna, fiind accesibila majoritatii autoturismeleor de oras. Se observa lucrari de amenajare si intretine recente, ziduri, camine de captare a apei, consolidari de versanti etc. In zona de la coada Lacului sunt numerosi turisti cu cortul.
DN 66A continua pe malul lacului spre Baile Herculane prin localitatea Cerna-Sat in apropierea careia se afla Cheile de la Corcoaia care nu trebuie ratate in caz ca ajungeti in zona. Din pacate drumul este blocat aproximativ pe la mijlocul lacului de o surpare de versant. Cum nu am avut noutati privind deblocarea drumului, de la coada lacului nu am continuat spre Baile Herculane ci spre Lacul Motru pentru a ma intoarce la Targu Jiu. Drumul urca la inceput in numeroasae serpentine pentru a cobori mai domol apoi pe valea Mileanului spre localitatea Closani. Pe portiunea de urcare drumul este foarte bun dar lipsit de peisaje spectaculoase. Portiunea de coborare este insa plina de gropi si de balti fiind foarte inervanta. Acest drum este practicabil si cu masini 2x4 dar este plictisitor si obositor datorita balanganelii continue la care te supune.
De la Lacul Motru si pana la intersectia cu DN 67D Baia de Arama - Tg Jiu drumul este asfaltat traversand zone foarte frumoase. In aceasta intersectie am facut stanga spre Tg Jiu si dupa cateva ore paraseam de asta data autostrada A1 la acelasi capat unde ma gaseam cu aproximativ 16 ore in urma.

Recomand din toata inima portiunea dintre Campu lui Neag si Coada Lacului Iovanu tuturor celor care iubesc zonele montane. Eu voi revenii cu siguranta cat de curand in aceste locuri. Zona ofera frumuseti deosebite si drumul este practicabil pentru orice masina pe vreme frumoasa dar in acelasi timp ii rog sa nu uite sa-si stranga gunoiul intr-o punga si sa-l arunce abia cand ajung acasa.

Din pacate m-am lungit cu vorba si nu am apucat sa redimensionez pozele, asa ca voi reveni maine (adica azi smile.gif ) cu o descrie in imagini a acestui circuit duminical prin Muntii Valcan.

[/quote]
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cezarm din 27.Feb.2012, 09:37:06 p.m.
Noi am optat pentru traseul: Runcu - Cheile Sohodolului - Campu lui Neag - Campusel - Lacul Iovanu - Cerna Sat - Baia de Arama – Runcu.
”Tabara generala” am stabilit-o la Pesiunea Nona din Runcu (150 lei camera/noapte, 2 vile a cate 3 camere fiecare, 5 camere inchiriate = 2 vilute intr-o curte superba, amadoua la dispozitia noastra; camere cu tot confortul, baie individuala, televizor, etc.). La acel moment am avut un super bulan. Pensiunea am inchiriat-o aiurea de pe net. Surpriza placuta a fost ca am fost singurii locatari, nici gazdele nu au stat cu noi. Complexul este compus din doua vile aflate in aceeasi curte ridicate de un nene care a folosit fonduri europene pentru a ridica o pensiune. Acest lucru era marcat mai peste tot in case. Atunci calculul lui era urmatorul: tine pensiunea atat cat este obligat (parca 5 ani minim) si apoi se muta acolo. Aveti la dispozitie si o curte generoasa cu tot ce trebuie: gratar, piscina, terasa, etc.
(http://s8.postimage.cc/mqvsok08h/scr_0.jpg) (http://postimage.cc/image/mqvsok08h/) (http://s12.postimage.cc/wosd4lmll/scr_28.jpg) (http://postimage.cc/image/wosd4lmll/)
(http://s14.postimage.cc/w5x24skod/scr_29.jpg) (http://postimage.cc/image/w5x24skod/) (http://s18.postimage.cc/5zmyzwtsl/scr_30.jpg) (http://postimage.cc/image/5zmyzwtsl/)
Drumul Runcu – Campu lui Neag via Cheile Sohodolului: 1/5 asfaltati , 3/5 drum forestier bun, 1/5, ultimii destul de interesanti , cu ceva sleauri dar negociabile. Unele curbe sunt foarte stranse, odata chiar fiind nevoit sa fac si o corectie (de ampatamentul…). De fapt este drumul judetean DJ 672C. Are o singura chichita, o intersectie unde partea pe care trebuie sa mergi este aia mai nasoala (in poza atasata, unde este orientat Outback-ul). Aveam varianta corecta pe Garmin! Dupa Valea de Pesti ajungi la DN 66a (drumul lui Basescu).
(http://s18.postimage.cc/p7f5tmifp/scr_1.jpg) (http://postimage.cc/image/p7f5tmifp/) (http://s15.postimage.cc/t02t3q6d3/scr_2.jpg) (http://postimage.cc/image/t02t3q6d3/)
(http://s13.postimage.cc/l7ynp32cj/scr_3.jpg) (http://postimage.cc/image/l7ynp32cj/) (http://s7.postimage.cc/z7jaooq1z/scr_5.jpg) (http://postimage.cc/image/z7jaooq1z/)
(http://s9.postimage.cc/rg7y7yhyz/scr_6.jpg) (http://postimage.cc/image/rg7y7yhyz/) (http://s7.postimage.cc/6pk1ojx0n/scr_7.jpg) (http://postimage.cc/image/6pk1ojx0n/)
(http://s17.postimage.cc/sehiim2tn/scr_4.jpg) (http://postimage.cc/image/sehiim2tn/) (http://s12.postimage.cc/5xgqjp0h5/scr_8.jpg) (http://postimage.cc/image/5xgqjp0h5/)
(http://s18.postimage.cc/vs5vmypqt/scr_9.jpg) (http://postimage.cc/image/vs5vmypqt/)
Pe DN 66a am strabatut o portiune de cca. 15 km asfalt f.f. bun, care se termina brusc, in panta, cu vizibilitate 0, fara vreun preaviz  si se continua cu drum forestier. Fireste ca am incercat senzatia de trecere de la 80 km/h de pe asfalt pe drum forestier. Bine ca nu se termina cu vreo prapastie sau cu vreun zid ca semnalizare inainte ciu-ciu. Chiar radeam la un moment dat, sa stationam in zona si sa vedem care “o mai fura” precum am patit-o noi.
Traseul, pana la barajul Lacului lui Iovanu, drum forestier bun spre foarte bun, frumos in majoritatea timpului , pe alocuri chiar spectaculos Din cand in cand bolovani cazuti pe traseu sau alunecari de teren dar care nu au pus probleme deosebite. Si aici, cand ajungi pe malul stang al raului Cerna, va trebui sa faci la dreapta, sa treci podul si apoi vei merge pe malul drept al raului pana la baraj. Si aici este un punct interesant: sa urci vreo 1000 m la izoarele Cernei (per pedes). Din cate stiu este izvorul cel mai mare din Romania ca sa spun asa. Practic raul apare direct din munte.
Problema era la “celebra” surpatura de la jumatatea drumului de-a lungul Lacului Iovanul, dar care fusese rezolvata cu ceva vreme in urma cand au venit cu un buldozer si au facut drumul superaccesibil . Aveam semnale de la gazda noastra ca rezolvasera problema.
(http://s18.postimage.cc/xcfsz3nit/scr_10.jpg) (http://postimage.cc/image/xcfsz3nit/)(http://s18.postimage.cc/cw4sgvd91/scr_11.jpg) (http://postimage.cc/image/cw4sgvd91/) (http://s7.postimage.cc/4za7eju93/scr_12.jpg) (http://postimage.cc/image/4za7eju93/)(http://s17.postimage.cc/hrww4o9fv/scr_13.jpg) (http://postimage.cc/image/hrww4o9fv/) (http://s13.postimage.cc/4vbadi0tf/scr_14.jpg) (http://postimage.cc/image/4vbadi0tf/)(http://s12.postimage.cc/wrlfix50p/scr_15.jpg) (http://postimage.cc/image/wrlfix50p/)
(http://s16.postimage.cc/if0urbcn5/scr_16.jpg) (http://postimage.cc/image/if0urbcn5/) (http://s10.postimage.cc/ib2rhzx5x/scr_17.jpg) (http://postimage.cc/image/ib2rhzx5x/)
(http://s16.postimage.cc/j24cukywx/scr_18.jpg) (http://postimage.cc/image/j24cukywx/) (http://s10.postimage.cc/ajm1jft0l/scr_19.jpg) (http://postimage.cc/image/ajm1jft0l/)
(http://s13.postimage.cc/tcl0if9ur/scr_20.jpg) (http://postimage.cc/image/tcl0if9ur/) (http://s18.postimage.cc/3jrmsu9cl/scr_21.jpg) (http://postimage.cc/image/3jrmsu9cl/)
Nu trebuie ratate Cheile Corcoaiei (noi le-am ratat, era seara, eram obositi) care se gasesc imediat dupa barajul Iovanu. Alt punct extrem de interesant este Podul lui Dumnezeu in localitatea Ponoare, pe DJ 670 de la Baia de Arama (cca 6-7 km). Este un pod natural, din piatra, care nu trebuie ratat! Atentie la vipere.
(http://s13.postimage.cc/5cxpl8skj/scr_24.jpg) (http://postimage.cc/image/5cxpl8skj/) (http://s18.postimage.cc/5upox0k45/scr_25.jpg) (http://postimage.cc/image/5upox0k45/)
(http://s13.postimage.cc/rv97hq0tf/scr_26.jpg) (http://postimage.cc/image/rv97hq0tf/) (http://s11.postimage.cc/fh8sw377j/scr_27.jpg) (http://postimage.cc/image/fh8sw377j/).
In concluzie, drumul merita facut, “sculele” noastre (Outback, Forester, Allroad) fiind peste greutatile intalnite (practic poate fi facut cu orice masina cu minim 15 cm garda si ceva bun simt). Cu Vitara si cu Sx4 chiar nu sunt probleme. Cred ca pana pe la jumatatea lui aprilie este cam greu spre imposibil, cel putin dupa ce zapezi au fost pana acum.
Sigur ca as mai merge pe acolo dar deocamdata sunt retinut in Bucuresti, trebuie sa-mi termin doctoratul ca ma dau astia afara de la Facultate. Timpul este valuta forte asa incat mai pe la vara. Oricum sezonul de ski l-am compromis, ramane ce de off-road.
Daca o sa pot merge, sigur dau semn de viata ca am ceva datorii pe aici. Mai ales ca playlistul anului 2012 este interesant pana acum. Poate bagam un Moldoveanu în varianta off-road+trekking.Tinem legatura.
Late edit:
Amicul @rexkroki are si el ceva de zis cu privire la traseu
@whizzy abia astep sa-ti vad pozele!

Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 27.Feb.2012, 09:47:35 p.m.
Super! Ma speriasem...si am zis ca nu merge facut intr-o zi....de aceea am taiat spre lacul Valea Mare. Eu ma gandeam la o iesire cu plecare Vineri dupa program spre cazare, ajuns acolo (Baia de Arama) spre seara (acum depinde fiecare de unde pleaca) iar Sambata dimineata (ora 8:00) plecare spre traseu. Ma gandeam sa pranzim (fara gratare and stuff) pe undeva pe traseu...gen scoatem scaunele de voiaj si savuram o apa plata si un senvis (uite un loc foare bun DN66A' title= si gratarul sa-l lasam pentru seara la pensiune unde vom povesti la un pahar de vin aventura din ziua ce tocmai s-a incheiat acompaniati, eventual, de imaginile surprise in timpul zilei.

Asadar, sfarsitul lui Martie inceputul lui Aprilie:

1. cristyyy2003 & Anna
2. coq
3. whizzy
4...


Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: lucianer din 27.Feb.2012, 09:48:17 p.m.
...lasand peisajele in umbra  :), SUBARU  :x :x
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 27.Feb.2012, 10:01:00 p.m.
Tu cu SUBARU, noi cu "cerculetele" :P
Bagi si tu Teriosu'? Sunt convins ca face fata :D
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: lucianer din 27.Feb.2012, 10:02:20 p.m.
Face ,face...nu-i bai!
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: LTD din 28.Feb.2012, 08:58:52 a.m.
ma bag si eu in vorba... asa cum zicea @cezarm sf lui martie s-ar putea sa fie dificil...
dar sf lui aprilie, combinat cu 1 mai... sau pt 1 mai sint alte idei ce trebuie puse in practica?
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 28.Feb.2012, 09:17:36 a.m.
Este o propunere @LTD. Aprilie, cred, sper sa gasim natura desmortita...
Ne vom ajuta cu prognozele meteo ;)
Te bagi @LTD?
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: LTD din 28.Feb.2012, 10:00:09 a.m.
tare m-as baga... acolo in zona, sint o gramada de frumuseti de vazut... si e pacat sa alergi sa bifezi totul intr-o zi...
vezi cheile nerei cu ochiul beiului si cascada beusnita, cheile carasului, trei ape, dunarea la cazane...
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 28.Feb.2012, 10:07:02 a.m.
Corect! Da' asta ar fi o excursie de weekend ;) E drept ca mere facut si un concediu in zona :)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: gabineg din 28.Feb.2012, 10:18:33 a.m.
Sau merge intgrat ca o portiune dintr-un circuit in timpul verii.
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: LTD din 28.Feb.2012, 10:48:35 a.m.
pai la sf lu aprilie, avem asa
27 apr vineri - dupa servici plecarea
28 apr simbata
29 apr duminica
30 apr luni - de luat o zi libera de la servici
1 mai - are liber toata lumea
e un weekend prelungit... :)
e si ziua putin mai lunga decit la sf lui martie...
iar primavara ar trebui sa fie deja peste tot...
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cezarm din 28.Feb.2012, 11:13:13 a.m.
Drumul nu atinge cine stie ce altitudini. Nu-mi aduc aminte sa fi vazut conifere pe drum, am ramas permanent la nivelul foioaselor. Functie de cum va fi vremea cred ca totusi poate fi abordat si la sfarsitul lui martie.
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: >pexic< din 28.Feb.2012, 12:47:29 p.m.
ok

- traseul propus mai sus nu are legatura cu cheile nerei, alea trebuie privite separat ca o alta excursie de weekend prelungit (cel putin).

dar indiferent care din cele doua trasee va fi ales eu vreau sa ma bag ;)  personal as prefera lacul lui iovan pentru ca nu l-am inconjurat inca.  bafta!
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 28.Feb.2012, 04:49:03 p.m.
Sfarsitul lui Martie inceputul lui Aprilie:

1. cristyyy2003 & Anna
2. coq
3. whizzy
4. pexic
5. ...

@LTD te tenteaza pana la urma intr-un weekend? @cezarm multumesc mult pentru informatii. Totusi, nu te intereseaza inca o vizita in zona? ;)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cezarm din 28.Feb.2012, 05:13:54 p.m.
Nu mai turna sare pe rana! Oricum, mi-ai bagat piticul in cap dar nu vreau sa va incurc! Vedeti-va de treaba, enjoy the ride! Va mai urmaresc si, daca o fi sa pot, va contactez.
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: LTD din 28.Feb.2012, 05:14:43 p.m.
da. ma tenteaza... tare de tot... o sa urmaresc atent topicul, si daca reusesc cu timpul liber... ma bag sigur...
nu ma trec pe lista, ca m-am trecut si la intilnirea de iarna... si n-am reusit sa ajung...  X-(
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: woe din 29.Feb.2012, 12:43:37 a.m.
Cristache draga, nu pricipesc cum veniti in kingdomul meu fara sa bateti la usa.

Daca va adaptati drumului forestier (garda la sol cam cat loganul) si va mananca mai offroad, va urc la 2000 de metri, la gol alpin pe Godeanu, sa stati oleaca de discutii cu divinitatea.

E cam devreme aprilie, poate doar asfalt si pe la poale, depinde cat bate foenul.

Cazare decenta e la pension la Valea Mare, Izbucul Cernei, Baia de Arama, Tismana, langa Godeanu, vorbit din timp fac si papica. Indecenta la mine in casa, garaj, fanar, la stana.

Partea nasoala e ca se fac 4-5 ore din Bucuresti pana acilea; eu tot in Bucuresti vegetez iarna, spre primavara fac retragerea in munti.

Va asez o harta http://www.domogled-cerna.ro/Harta%20Turistica.jpg (http://www.domogled-cerna.ro/Harta%20Turistica.jpg), pentru vise.
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 29.Feb.2012, 12:53:24 a.m.
Mea culpa  :">
Ai dreptate, e departe de Bucale...io stiu pe pielea mea! Cand am fost prin Valea Cernei am plecat din Bucale Vineri seara...si am ajuns tarziu in noapte in Baia de Arama. Sambata am plecat la drum via Skoda Fabia..atunci n-am ajuns prea departe, acum sper sa ajung  B-)

Daca-l diversificam traseul propus trebuie facut VARA categoric. In prima faza zic sa-l facem in varianta propusa, varianta care nu atinge altitudini prea mari (cred ca pana intra 1000m conform Google). Daca o sa ne placa, cred ca o sa-l facem, cel putin io, si in versiunea adaugita.

Pentru vara asta mi-am propus sa mai parcurg odata Strategica (http://www.suzuki-club.ro/forum/4x4/'strategica'/) si sa reusesc sa ajung si sus in varf, la Varful Ursu (http://goo.gl/WrkKJ).

Masina sa am...ca planuri am B-)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 15.Mai.2012, 03:01:38 p.m.
S-a pus prafu' aici...deci io dupa ce imi fac "bataia" la Junk urc pe cai. Mai mere cineva?
Ia sa vedem...va deschid apetitul cu fotografia asta DN66A Valea Cernei
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: lucianer din 15.Mai.2012, 03:53:10 p.m.
O poza mai mica...nu aveai? :)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 15.Mai.2012, 05:08:45 p.m.
Nu am gasit.. Dar caut :-)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: rexkrokiDAU din 15.Mai.2012, 06:46:42 p.m.
Mie mi-ai cam deschis apetitul, dar din pacate e cam in zadar.  :(
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cezarm din 15.Mai.2012, 06:49:56 p.m.
Uitati aici niste marturii mai recente:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=295356&view=findpost&p=11445913 (http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=295356&view=findpost&p=11445913)
Drum bun!
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: rexkrokiDAU din 15.Mai.2012, 07:11:09 p.m.
Daca drumul pe malul lacului spre Baile Herculane este impracticabil se poate continua de la coada lacului catre Lacul Motru, pe traseul descris aici (http://www.suzuki-club.ro/forum/4x4/dn66a-valea-cernei-si-nu-numai/msg114773/#msg114773).  :)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: unde din 17.Mai.2012, 11:09:16 a.m.
S-a pus prafu' aici...deci io dupa ce imi fac "bataia" la Junk urc pe cai. Mai mere cineva?
Ia sa vedem...va deschid apetitul cu fotografia asta <img src="http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/524472_325873760819102_151045078301972_783813_129234658_n.jpg" width="150" height="125" alt="DN66A Valea Cernei" </img src...

 Ma pregateam sa spun ca seamana cu Lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei, dar varianta mare nu prea mai seamana:

(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/524472_325873760819102_151045078301972_783813_129234658_n.jpg)

 Ce sa fie?... Ce sa fie?
 Ma bag si eu, mai ales ca m-am dotat cu MT-uri  :D
 S-a stabilit vreo data ceva?... ca vad ca pe lista cu pricina nu prea are curaj sa se treaca cineva.
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: LTD din 17.Mai.2012, 11:11:02 a.m.
daca drumu-i asa nasol, cu SX4 n-am nici o sansa... :(
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 17.Mai.2012, 11:47:25 a.m.
Sau asteptam sa vina VARA?
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: rexkrokiDAU din 07.Sep.2012, 09:27:46 p.m.
A venit si TOAMNA intre timp...   :fluier:
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: cristyyy2003 din 07.Sep.2012, 09:34:10 p.m.
Eu am si am masina disponibila... Un weekend liber ne-ar mai trebui...
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: krantz din 08.Sep.2012, 08:51:32 p.m.
Eu ma voi aventura in zona incepand cu 17.09 asa ca voi face o cronica la intoarcere  ;)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: Cristi (XTI) din 09.Sep.2012, 10:30:26 p.m.
N-ai fi zis si tu din timp...  ;-)
Oops, dar poate e o excursie privata!  :">

Ma scuzati!  >:D<
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: krantz din 10.Sep.2012, 08:36:28 a.m.
Va fi la ...inspiratie. Asa ca nu as fi avut cum sa incurc si pe altcineva ...  ;)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: mariusv_iser din 10.Sep.2012, 09:22:24 a.m.
Drumul pe Valea Cernei amonte de lacul Iovanu pana la Izbucul Cernei http://www.youtube.com/watch?v=0Wa2DsIGpxg este bun si se poate parcurge tot timpul, mai putin iarna. Intoarcerea pe valea Motrului, pe langa barajul Valea Mare, trebuie sa se faca cu putina atentie, dar pentru un SX4 este perfect. Pentru locurile cu noroi, este de preferat sa ai 4x4, dar cred ca merge si fara. Eu merg pe drumul acesta de cel putin 4 ori pe an. Consider ca cel mai rau este aval de satul Cerna Sat pana la drumul national, pentru ca a fost asfaltat candva si acum este plin de gropi.
Le doresc drum bun celor care vor sa vada niste locuri foarte frumoase.
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: rexkrokiDAU din 08.Oct.2012, 09:05:55 p.m.
Eu ma voi aventura in zona incepand cu 17.09 asa ca voi face o cronica la intoarcere  ;)

pana vine Krantz cu poze pun eu o poza din apropiere...   din ciclul "Fiind baiet paduri cutreieram" , vorba poetului national  :D


(http://s8.postimage.cc/hg6meh7td/IMG_1114_R.jpg) (http://postimage.cc/image/hg6meh7td/)
Titlu: Re: DN66A - Valea Cernei si nu numai
Scris de: rexkrokiDAU din 10.Apr.2016, 10:30:54 p.m.
Sa reactivam topicul acesta....  cred eu ca e o idee interesanta de soft off-road...  din fericire drumul inca nu e asfaltat...  :)