Suzuki Club ROMANIA

Cafeneaua SCR - discutii diverse NON-AUTO => Paharul de ... vorba => Subiect creat de: cristyyy2003 din 04.Mar.2019, 11:21:24 a.m.

Titlu: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: cristyyy2003 din 04.Mar.2019, 11:21:24 a.m.
De ceva vreme ii folosesc. Nu doar ca-i folosesc i-am si promovat de mi-a venit rau  B-)
Din punctul meu de vedere, este o super alternativa la cardul bancar obisnuit pentru ca:
- e prepaid;
- nu costa nimic (daca folosesti, ca mine planul free);
- pot efectua transferuri in strainatate la costuri zero! (e drept..ca nu se realizeaza chiar instant, dar in cateva ore comerciantul / persoana din afara au banii in cont);
- aplicatia este de departe cel mai mare castig atunci cand folosesti cardul lor;
- ideal pentru calatorii - cursul folosit de ei este aproape BNR;
- poti scoate de la ATM echivalentul a 200€ moca (tot pentru calatorii in afara RO);
- asigurare terminal (nu este foarte ieftina, dar pentru mine care nu imi cumpar terminal la abonament, este o alternativa ok; funny story, am folosit asigurarea (m-am trezit cu un burlan infipt in telefonul meu frumos si protejat) si totul a fost super ok)
- asigurare medicala / zi - pentru cei care isi fac...nu mi-am facut vreodata pana acum nici la Revolut si nici in alte sisteme.

Hai sa vedem..foloseste careva? Avantaje / dezavantaje?
Daca nu folositi puteti sa va faceti unul aici (https://revolut.com/r/cristi4p4).
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Meltdown din 04.Mar.2019, 11:30:27 a.m.
Vrei sa primesti black card ? :))

Eu folosesc. Am cont la ING si mi se pare mare cursul lor de schimb valutar.(probabil voi inchide acel cont in EUR la ING dupa ce o sa ma simt in siguranta cu REVOLUT)

Ca si dezavantaj, din ce am citit: daca transferi sume neobisnuit de mari prin TOP UP la ei risti sa te trezesti cu anumite functii blocate pana poti dovedi provenienta banilor.

In rest ca avantaje: cursul de schimb bun. Doar sa nu schimbi in weekend ca te arzi.

Chiar weekendul trecut am platit avand la un concediu 100 EUR la TUI travel. In rest folosesc pentru Aliexpress. Util mai este si pentru Amazon.UK

Alte avantaje ar fi impartirea notei cu alti utilizatori REVOLUT.

Functia de economisire.(VAULT)

Un mare avantaj ar fi faptul ca iti imparte cheltuielile pe categorii. Poti face bugete, etc.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 04.Mar.2019, 11:39:18 a.m.
Si eu. Posesor de Metal. Tin banii in $ si platesc in Romania in lei, evident in timpul saptamanii - nu am facut un calcul sa vad cat castig/pierd, dar cu astia la guvernare prefer asa (primesc $ pentru diverse servicii, altfel nu cred ca se merita sa cumperi $ doar pentru asta). Folosesc de asemenea serviciul de concierge cand nu am timp sa stau sa caut avion, hotel, etc.
Ca observatie: "cursul folosit de ei este aproape BNR" nu chiar. E rata interbancara, ce variaza tot timpul - de exemplu daca platesti in timpul noptii, platesti la cat este evaluat leul din cauza tranzactiilor in state. Pana si in weekend variaza cursul, de aceea te taxeaza extra - ei nefiind la munca, vor sa se protejeze de bizarerii gen schimb sambata la un curs si pana luni Revut iti datoreaza bani ca intre timp a cazut cursul. Efectiv, daca esti priceput, poti face bani din Revolut prin bisnita monetara - daca scoate trump o tampenie pe gura, vizi $ imediat, stai pe euro, cumperi $ cand isi revine, la lei la fel... Cum a fost haosul cu ordonanta lacomiei, puteai face cateva sute de lei usor si rapid.
A, si apropo - nu tin mai mult de 1000$. Nu am inca incredere 100% in ei, asa ca ii tratez ca pe un "rau necesar". Atata timp cat se achita de ce ofera, sunt multumit, daca se intampla ceva, sa nu ma doara inima prea rau.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: cristyyy2003 din 04.Mar.2019, 11:45:16 a.m.
Vrei sa primesti black card ? :))
Daca se poate, de ce nu...altfel cum am spus, is #sarak, folosesc varianta free cu asigurare de device la ei.

Ca observatie: "cursul folosit de ei este aproape BNR" nu chiar. E rata interbancara, ce variaza tot timpul - de exemplu daca platesti in timpul noptii, platesti la cat este evaluat leul din cauza tranzactiilor in state.

A, si apropo - nu tin mai mult de 1000$. Nu am inca incredere 100% in ei, asa ca ii tratez ca pe un "rau necesar". Atata timp cat se achita de ce ofera, sunt multumit, daca se intampla ceva, sa nu ma doara inima prea rau.
Eu am comparat intotdeauna cursul meu, Revolut, cu ce primea sotia pe extras de la ING.
Bani pe el...acum sunt banca acreditata, in teorie poti avea pana la 100.000€ la ei, ca ar fi asigurati de UE. Eu in general il alimentez de pe ING. Chiar si la "ghiseu" ca sa zic asa.
Concierge nu folosesc, am agenta mea de turism...la cat de dificil sunt, cred ca raman cu ea pe viata ;)
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 04.Mar.2019, 11:56:30 a.m.
"Eu am comparat intotdeauna cursul meu, Revolut, cu ce primea sotia pe extras de la ING"
Nu se compara. Nici macar cu ING Gold nu se compara. DAR, repet, nu strica ca casti bagi repede un google $ to RON sau Eur RON pantru ca e posibil sa ai surprize si sa platesti mai mult cu Revolut decat ING. Sansele sunt mici, dar la cat de volatil e leul...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: cristyyy2003 din 04.Mar.2019, 12:04:29 p.m.
Mai greu pe unde n-am net, dar tks  :good:
O intrebare, daca se poate: ai folosit lounge-urile din aerporturi? E mai rentabil ca la Visa Gold?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: toma din 04.Mar.2019, 12:12:45 p.m.
Cel mai bun articol citit de mine pana acum despre Revolut:
https://www.claudiufarcas.ro/revolut-de-ce-unele-banci-deconteaza-euro-si-de-ce-sa-te-feresti-la-unele-banci-sa-platesti-lei-afara-tarii/

De stiut ar mai fi asta:

Citat
Banca Transilvania a anuntat  actualizarea conditiilor generale de afaceri prin definirea unui nou tip de tranzactie cu cardul, cea cu scopul de transfer de bani, prin care loveste direct in Fintech-uri precum Revolut sau Orange Money, in cazul in care clientii decid sa porteze bani de pe cardurile de credit.

Astfel, clientii au fost informati ca, daca folosesc cardurile de credit pentru a “incarca bani” in aplicatii precum Revolut sau Orange Money, tranzactiile vor fi comisionate precum o retragere de la bancomat.

Banca defineste o tranzactie cu cardul pentru plata de bunuri/ servicii doar ca o operatiune efectuata la terminalele POS de la comerciantii care au afisate insemnele organizatiei internationale sub sigla careia a fost emis cardul (Visa sau Mastercard)

Pe de alta parte, in noile conditii de afaceri, BT nu mai considera achiziti de bunuri sau servicii tranzactiile cu cardul care rezulta in incarcarea cu bani a unui cont, card, aplicatie, transfer de bani prin si dintr-o aplicatie, precum si tranzactiile pe Internet cu scop de transfer de bani.

Prin urmare, in cazul cardurilor de credit cu care se efectueaza astfel de portari, banca a decis sa aplice un comision egal cu cel de retragere de numerar de la bancomatele sau POS-urile proprii, mai exact 1% din valoarea tranzactiei, dar minimul 2,5 lei.

Masura vine la cateva luni distanta dupa ce BT a decis sa nu mai acorde mile de calatorie in cazul tranzactiilor cu cardul BT Flying Blue pe care clientii le efectuau catre aplicatii si servicii de transfer de bani precum “Revolut, BRD Finance IFN, TSI-Paymentwall, Telecredit IFN, Libra Pay, Mobilo Finance, VivaCredit, Volt, M-pesa sau Orange Money”.

Banca Transilvania nu este singura banca din piata care a inceput sa descurajeze portarile catre Revolut. Clienti ai CEC Bank si OTP Bank au reclamat fie incadrarea tranzactiilor de portare a banilor in Revolut drept tranzactii valutare, trecand astfel prin cursul de schimb al bancii, fie imposibilitatea de a face portari catre Revolut.

Si bancile din strainatate au tratat in unele cazuri portarile din cardurile de credit ca retrageri de cash, care sunt taxate mai mult decat in cazul cardurilor de debit.

Si articolul nu e tocmai nou, din cate stiu eu sunt multe banci in RO care au inceput sa comisioneze tranzactiile topup catre Revolut, sa nu aveti surprize si cu ING.

Ar mai fi de citit si asta: https://www.economica.net/din-2019-revolut-devine-banca-europeana-si-va-oferi-inclusiv-in-romania-toate-serviciile-specifice-unei-banci-plus-avantajele-fostului-fintech_162467.html
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 04.Mar.2019, 12:13:06 p.m.
Nope. Nici măcar pe ăla de la ING. Strict din ce scrie, e gratis pentru utilizator și 10% la partener.
De obicei reușesc performanța de a aștepta maxim 40 min până la îmbarcare. Da, știu, o caut cu lumânarea.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: cristyyy2003 din 04.Mar.2019, 12:16:48 p.m.
@toma si garanti face magaria asta. Te asigur ca cel putin pana astazi inclusiv, ING nu comisioneaza top-up-urile Revolut.
Eu stiu clienti BT care si-au inchis toate conturile, chiar si credite (refinantari) din cauza mizeriilor de genu' asta. Chiar daca-s 2.5lei...
Asa reactioneaza cei slabi, cei care se caca pe ei cand apare concurenta.
@solymir si noi facem la fel, totusi cand ai layover de 2-3h intr-un aeroport, parca ar merge un lounge. Mai ales intr-un aeroport ca Ataturk  :fluier:
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 04.Mar.2019, 02:09:27 p.m.
Conform lu' nenea asta, mai sunt: https://cetin.ro/bancile-romanesti-navalit-peste-revolut/
So beware.

Si daca tot suntem la capitolul Revolut, azi dimineata am citit asta: https://www.wired.co.uk/article/revolut-trade-unions-labour-fintech-politics-storonsky
Acum, ca o fi real sau articol comunistoid care sa le faca publicitate negativa, nu stiu inca...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: cristyyy2003 din 04.Mar.2019, 02:18:14 p.m.
Am tot citit ca mediul de munca nu este tocmai plăcut.
Sincer, îl folosesc cât timp îmi răspunde nevoilor mele.. dacă la un moment dat dă chix, caut alternativa.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: toma din 04.Mar.2019, 03:02:34 p.m.
@toma si garanti face magaria asta. Te asigur ca cel putin pana astazi inclusiv, ING nu comisioneaza top-up-urile Revolut.

Fara sa fiu sigur 100%: Garanti comisioneaza numai cardurile de debit, daca faci topup de pe un card de credit nu platesti comision.

Lucrurile insa se misca cu repeziciune si la banci si la Revolut...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: BrSx4 din 05.Mar.2019, 10:24:01 a.m.
L-am primit si eu de circa 2 saptamini cel free, am facut o tranzactie de proba la McDonald's este ok pina acum.
Dar am citit ceva recenzii de pe Google Play cele cu o stea si m-au cam pus pe ginduri anumite recenzii cu bani blocati, greu de contactat serviciul clienti si cineva ?? i-a luat bani din cont "am cardul de 1 luna.initial am fost destul de multumit dar ieri cineva a facut tranzactii in numele meu si in afara de asta mi a furat si 50 €.nu recomand la nimeni "
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 05.Mar.2019, 10:27:00 a.m.
Huh?! Interesant. Dar îndoielnic. Nevasta? Au dispărut subit bani din cont și nu au apărut în desfășurator? Bizar. Până acum am 10000 lei cheltuiți prin Revolut cu 0 probleme.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: costin_bad din 05.Mar.2019, 10:31:56 a.m.
Citat
Lucrurile insa se misca cu repeziciune si la banci si la Revolut...
Și nu numai, vezi https://www.timesnewroman.ro/life-death/mitingul-taximetristilor-anti-uber-le-da-curaj-valutistii-cer-interzicerea-revolut (https://www.timesnewroman.ro/life-death/mitingul-taximetristilor-anti-uber-le-da-curaj-valutistii-cer-interzicerea-revolut) .
Revenind, și eu am Revolut, il folosesc pentru excursii pe afară, mi se pare bun pentru conversie în euro, nu e chiar BNR, dar e mult mai bun decât la băncile nostre cele de toate zilele.
Mi se pare tricky folosirea la ATM afară, chiar în țările cu moneda euro, căci trebuie atenție să nu se apuce să facă trecerea prin lira sterlină. Am pățit-o anul trecut, era prima dată.
Evident că, deși revolut te avertizează că trebuie să selectezi euro, meniurile ATM arată... cam altfel, în limbaj financiar.
Chiar și la magazin, la pos, am avut surpriza, noroc că vânzătoarea m-a întrebat și am putut selecta pe pos plata în euro.
Altfel, când am avut o problemuță de logare, din cauza mea, m-au uimit timpii de așteptare la call center: 30 min (ăsta era mic), 1h30min, și peste.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: BrSx4 din 05.Mar.2019, 10:35:00 a.m.
Eu am dat un exemplu dar unele cu o stea sunt infricosatoare.
De citit de pe telefon sau tableta pt a filtra rezultatele, cineva are 1550 de delori blocati in cont revolut
Eu am un card de debit de la Raiffesen care este gol mereu cind am nevoie de platesc undeva alimentez contul si fac plata si el devine iar fara bani dupa plata
Am sa testez anul acesta Revolut la retragerea banilor din bancomate sa vedem daca are 0 comision ca in rest la comercianti este zero comision la cardul de la Raiffaisen
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: costin_bad din 05.Mar.2019, 10:44:15 a.m.
Bine, și, procentual, câte evaluări de o stea sunt din toate evaluările?

Comision la retragere ATM e 0 până la 200 E lunar, la cardul standard.
La carduri și cel fizic și cel virtual poți să le dai ”freeze” din aplicație, când vrei să nu ”funcționeze”.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: koalu din 05.Mar.2019, 11:09:25 a.m.
Si eu folosesc revolut, nu am card fizic ca nu am prins cu livrare gratis inca :)
Folosesc de obicei pentru schimb valutar (curs bun).
Am facut top-up in lei din BT (card de debit) si Raiff (card debit) fara comisioane.
Schimbat lei in euro in revolut, apoi transferat in cont Alpha / BT, banii primiti intregi, zero comision

Am facut si top-up  de euro din BT (card de debit), la fel fara comisioane.
Cu cardul virtual revolut am trimis bani prin paypal, iar fara comisioane.

Mi s-a intamplat si faza cu blocatul banilor...am facut top-up de pe cardul sotiei si cand am vrut sa transfer ce schimbasem mi-a blocat suma.
I-am contactat pe chat, mi-au zis ca s-au declansat niste protectii automate pt ca la inceput limitele de top-up sunt mici (eu am schimbat 1000 Eur), au facut cateva verificari (poza cu ultimele cifre ale cardului de pe care facusem top-up, validarea actului de identitate) si in 15 min au deblocat contul si banii.

Pana acum ma declar multumit, sa vedem cat tine :)


Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: boga81 din 05.Mar.2019, 04:36:44 p.m.
@costin_bad: ai avut parte de DCC (Dynamic Currency Conversion). Intotdeauna trebuie sa selectezi moneda locala.
Am Revolut de 1 an si ceva si il folosesc in excursii si pe aliexpress. Il incarc direct cu EUR.
La Unicredit ai posibilitatea ca o ora pe zi 13.15-14.15 sa faci schimb valutar intre contul de RON si cel de EUR la cursul BNR al zilei urmatoare. Daca incarc de pe cardul de lei, il trece Visa prinEUR si pierd 2.5%
MasterCrad si Visa vor obliga toate bancile sa nu mai ofere DCC catre carurile prepaid incepand cu 12 aprilie 2019. Oricum, daca v-ati luat teapa cu DCC pe Revolut puteti cere chargeback la Revolut. Au contract special cu MC si Visa ca sa nu se ofere DCC. Bafta!


Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 05.Mar.2019, 09:50:44 p.m.
Toate serviciile costa, cine nu vrea sa plateasca - va avea surprize. Ca sa ma intereseze Revolut trebuie sa am o idee exacta a modelului de afacere, de unde castiga bani. Ca totul moaca ma face sa il ocolesc, nu sa il folosesc...Reclama la Revolut e pe toate saiturile de filme piratate de exemplu, nu este un loc unde ma satept sa gasesc reclame la firme "serioase" . Dar totusi , cine stie/intelege din ce fac ei bani? PayPal este doar un serviciu de plati si are comision "simtitor"...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: cristyyy2003 din 05.Mar.2019, 09:55:27 p.m.
Schimb valutar, conturi premium, broker de asigurari s.a.m.d.
Trebuie doar sa deschizi ochii :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 05.Mar.2019, 11:56:38 p.m.
@Costique De la mine, 500 de lei pe an. Și alții ca mine. Plus servicii de concierge. Comisioanele când depășești zona gratis. Ca orice bancă, puțin de la mulți.
Am uitat de o chestie, sunt fascinat cum am reușit. Cea mai importantă. Carduri virtuale permanente sau de unică folosință. Pe net nu mai am nicăieri cardul real. Dacă se întâmplă ceva, nasol, cardul ăla e mort în secunda in care s-au luat banii. Cele permanente sunt cu limite și, iarăși, inutilizabile de alte persoane


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: centel din 06.Mar.2019, 09:50:20 a.m.
Si eu il folosesc de ceva timp, pana acum, fara probleme. Avantajele sunt pe toate gardurile: "cont" in orice valuta, schimb valutar ca si la casele de schimb, fara comisioane, freeze card, virtual cards, bla bla
Inca nu am gasit dezavantaje....am avut contul blocat pentru ca am facut top up cu o suma mai mare dar s-a rezolvat repede problema dupa ce am prezentat provenienta banilor, am avut discutii cu suportul care au decurs intr-un mod acceptabil, (adevat ca a durat ceva pana au raspuns dar eu am considerat timpul acceptabil). Nu este perfect dar este o unealta foarte buna pentru a te scapa de plata unor comisioane.

Ce ma deranjeaza pe mine este ca e prezentat ca si o ALTERNATIVA la alte banci ceea ce este putin exagerat. Daca nu iti intra salariul/bani direct pe el, ca sa folosesti Revolut ai nevoie de un card/cont la alta banca clasica....deci nu poti sa excluzi complet bancile clasice. In momentul cand vor aparea si alte modalitati de top-up directe, bancomate de retragere/depunere Revolut, deabia atunci poti sa il prezinti ca si o ALTERNATIVA!

In rest numa bine! Folositi cu incredere Revolut !
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Leutz din 07.Mar.2019, 06:51:27 a.m.
Toate serviciile costa, cine nu vrea sa plateasca - va avea surprize. Ca sa ma intereseze Revolut trebuie sa am o idee exacta a modelului de afacere, de unde castiga bani. Ca totul moaca ma face sa il ocolesc, nu sa il folosesc...Reclama la Revolut e pe toate saiturile de filme piratate de exemplu, nu este un loc unde ma satept sa gasesc reclame la firme "serioase" . Dar totusi , cine stie/intelege din ce fac ei bani? PayPal este doar un serviciu de plati si are comision "simtitor"...

Subscriu la postarea lui @Costique. Nu stiam despre Revolut in special, dar am o idee despre bancile (asa-zise) online. In privinta Revolut, e important nu numai de unde vin banii dar si unde ajung ulterior.

M-am pus si eu pe citit despre Revolut. E adevarat ca poate fi o revelatie de tipul Google, Facebook sau Apple si poate cei care cumpara acum actiuni (*) vor avea profituri nebanuite pe termen mediu/lung. Dar poate fi si o mare chiftea care sa ascunda chestii urate, dintre care cele mai "usurele" sa duca la epiloguri gen faliment, Caritas etc.

Pe partea negativa, ar fi in primul rand lista investitorilor in Fintech (compania din spatele Revolut), unde pe un loc fruntas e un magnat (evreu) rus cu aparenta sustinere de la statul rus, care pare a fi de tipul Abramovici si alti oligarhi ai tranzitiei rusesti. Insasi fondatorii Fintech/Revolut sunt rusi la origini. Ar mai fi deasemenea si informatiile despre practicile legate de angajati. Au fost citate aici pe topic cateva surse; la o cautare am gasit si altele mai credibile. Apoi, mai sunt si ultimele stiri, de acum 2-3 zile despre suspiciunile de spalare de bani atat in mod direct de catre Fintech, cat de catre clienti prin patforma lor. Tot din stiri se pare ca si CFO-ul lor a deminsionat recent, dupa multe alte demisii. Ar mai fi apoi si problemele legate de technical si customer support, unde se pare ca sunt aproape inexistenti. Toate astea picteaza bine imaginea unui sacal financiar care cu greu poate fi considerat o entitate benigna in peisajul si-asa murdar al universului financiar.

Pe partea pozitiva, ar fi faptul ca in general clientii sunt multumiti de aspectul technic al serviciilor (arhitectura si workflow-ul serviciului, optiunile aplicatiei, accesibilitatea, etc.) dar si de partea financiara (reducerile obtinute prin utilizarea serviciilor). N-am mai gasit alte aspecte pozitive.


(*) Compania se pare ca nu e inca publica, desi unele site-uri (greu credibile) o dau ca listata, deci actiuni nu se pot cumpara. Teoretic s-ar putea totusi investi prin campaniile de crowdfunding pe care le (mai?) au deschise. E oricum destul de nebuloasa situatia Fintech. N-am reusit sa aflu prea multe. E un gen de ceata dintr-asta care seamana cu aia din timpul bulei cu criptomonede de acum vreun an. O gramada de informatie, multa tare, contradictorie, greu de filtrat, greu de categorizat...

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 07.Mar.2019, 09:12:03 a.m.
Yep. De aia am si zis ca nu tin prea mult la ei, daca se intampla ceva sa nu ma intereseze prea tare. Era o vorba, daca investesti in ceva nesigur, nu investi mai mult decat esti pregatit sa pierzi.
Acum, faptul ca e detinut de rusi sau firma pleaca de la un rus. Uite, compania la care lucrez a cumparat un produs rusesc acum... 15, 20 ani. Ii cunosc personal. Ii lasa rece situatia din Rusia si sunt occidentalizati complet. Acum, ca ala e oligarh... sincer, daca e sa cada Putin, de la ei i se va cade. Ca si la Dragnea. Ca si Hitler. Sunt un rau necesar in Rusia si singurii care tin balanta. Mi se pare de o ironie crunta ca, acum, Rusia pare mai aproape de nationalismul fascist ca niciodata...
Referitor la informatii... Orice companie are scheletii ei, indiferent ca e Google (vezi contracte cu armata, search specific pentru China), Amazon (saracii oameni din depozite), etc., etc. Stiu, mantra "nu ma afecteaza direct nu ma intereseaza" nu e sanatoasa, dar aparent, daca vrei sa fii corect moral ai sta la tara si ai manca urzici. Din pacate regula majoritatii functioneaza si aici - daca toti sunt nesimtiti, faptul ca si Revolut e nu e nici o surpriza. Mai ales pentru noi, romanii, unde tepele si siktirul primit e la ordinea zilei....

L.E. Tocmai m-a lovit un gand de paranoia. Avand in vedere ca Rusii nu au nimic pentru data collection - nu au CIA in case sub forma de Alexa/Google/Siri/Facebook/Android/Windows, poate e gaselnita lor de a colecta date despre lume. Daca nu mai postez, multumirile voastre sper sa imi tina de cald in beciul din Siberia.  :fluier:

L.L.E. Macar Fintech nu sunt singurii. Fix ce spuneam mai sus. O fac nume mult mai grele decat ei, deci... https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23013522-actiunile-unor-banci-europene-importante-scad-puternic-dupa-retea-internationala-ziaristi-dezvaluit-noua-schema-spalare-bani-rusesti.htm
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: rexkrokiDAU din 07.Mar.2019, 09:26:32 a.m.
Stai liniștit,  nu te mai duce nimeni până în Siberia. Se găsește o pădure prin jurul tău. :)

https://www.occrp.org/en/troikalaundromat/death-in-vienna
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 07.Mar.2019, 09:34:44 a.m.
Death by Cioacă. El a "revolut"-ionat practic avocatura.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 07.Mar.2019, 12:47:39 p.m.
Mda...adica pui la punct un sistem performat de comunicare si iti faci banca on-line? O fi asa de simplu? Ca imi fac si eu...ca alte trenuri le-am pierdut...
Orice banca/institutie finaciara face bani din comisioane. Daca comisioanele sunt mici, trebuie si cheltuielile sa fie mici. De asemeni se practica intens metoda de ocupare a nisei cu preturi mici si cheltuieli subventionate  ca apoi sa cresca incet incet la valoarea dorita , dupa ce "ai agatat fraierul". Asa fac chinezii (uitati-va la telefoane, mai vorbim peste cativa ani de "preturi mici"). Asa a facut de exemplu prin anii 2000 in Galati UPC, dupa ce a cumparat reteaua de cartier la care aveam cablu. Vreun an ne-a lasat in pace. Apoi a inceput sa  mareasca cu 5 lei luna de luna abonamentul...10% din abonamentul initial crescut lunar...Intr-un an l-au dublat. Si am platit, pana am avut alternativa Digi...care a facut la fel!
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 07.Mar.2019, 01:36:29 p.m.
Ca om care lucreaza in domeniul IT, de ce crezi ca ING nu prea are comisioane? Pentru ca toate serviciile devin on-line si renunta la partea umana. Revolut e si mai simplu, cel mai probabil nici nu au serverele lor cumparate, inchiriaza de la Amazon/Microsoft niste masini virtuale dinamice, redundanta mare, vreo 50-100 de programatori, au un contract cu Lloyds care sa le emita numerele de carduri - gata serviciul. DPMDV, Revolut nu e altceva decat un PayPal mai cool (si posibil mai ieftin). Faptul ca se vor scumpi sau nu - piata decide. Daca nu se mai merita, dispar din peisaj.

P.S. Aici e vorba de Revolut, dar nu sunt singurii. Nici pe departe. Monese, n26, TransferWise, Monzo. Revolut a prins cumva repede la noi, nu stiu exact din ce motiv. Probabil ca sunt oficial in Romania, spre deosebire de restul.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: costin_bad din 07.Mar.2019, 02:05:59 p.m.
Citat
in Fintech (compania din spatele Revolut)
fin-tech nu este firma din spatele Revolut. Fintech pare a fi:
Citat
Financial technology, often shortened to FinTech or fintech, is the new technology and innovation that aims to compete with traditional financial methods in the delivery of financial services.[1] It is an emerging industry that uses technology to improve activities in finance
... de pe wikipedia. Deci este o nouă tehnologie.
Revolut a obținut licență de bancă:
Citat
In December 2018, Revolut secured a Specialised Bank licence from European Central Bank, facilitated by the Bank of Lithuania. Having secured a Specialised Bank licence, Revolut is authorised to accept deposits and offer consumer credits. The main difference between a specialised and a full-range bank is that the former is not authorised to provide investment services. At the same time, an Electronic Money Institution licence was issued by the Bank of Lithuania.
tot de pe wiki.
Citat
Orice banca/institutie finaciara face bani din comisioane
corect ar fi și din comisioane... parcă băncile mai dau și împrumuturi, cu dobândă evident.
E drept că la noi am întâlnit comision de numărare bani, când îmi plăteam rata în cash.
În rest, cum zice solymir: dacă vrei sa fii corect moral până la capăt, ai sta la tara si ai manca urzici.
Fiecare e liber să analizeze riscurile și, cum se zice, profitul este o măsură a riscului.
Internetul schimbă multe... Și la ING poți să faci ”top up”... când îți portezi banii.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 07.Mar.2019, 02:09:22 p.m.
OK, pentru mine e clar acum, e un sistem de plati avansat cardless. Un Paypal in devenire. Am o problema, nu am inteles daca serviciul poate fi folosit numai pentru plati on-line sau poate fi folosit si la casa in magazine (cum functioneaza alternativa la card). Banuiesc ca autentificarea e electronica. Probabil ca pe net sunt multe informatii dar cred ca voi le puteti sintetiza mai bine. Aici in Suedia avem/folosim SWISH pentru plati de pe telefon , nici nu trebuie sa stii conturi, doar numarul de telefon al celui care primeste banii. Am ramas uimit sa descoper ca tara in care se fac cele mai multe plati electronice este Somalia unde aproape nimeni nu umbla cu bani la el, toti platesc cu telefonul...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: costin_bad din 07.Mar.2019, 02:15:43 p.m.
Ai și card fizic, și card virtual. Fizicul poate fi folosit la ATM, pos, uatever. bani să fie pe el.
Și ING are un serviciu de trimis bani unui ”pretin” (n-am putut să mă abțin), identificat tot cu telefonul... dar prietenul trebe să aibă cont în ING parcă.
Și revolutul permite splitarea, să-i zic așa, costurilor comune (la bere...) sau să trimiți bani contactelor din telefon, dar n-am folosit-o.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Leutz din 07.Mar.2019, 02:20:27 p.m.
Citat
in Fintech (compania din spatele Revolut)
fin-tech nu este firma din spatele Revolut.

Corect. Citind repede si in diagonala am procesat informatia aiurea  :pardon:. Erata: e vorba de Revolut Ltd.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 07.Mar.2019, 05:50:32 p.m.
Marele avantaj din faptul că acum sunt considerați bancă e faptul că banii trebuie/sunt asigurați până în suma de 100000€. Teoretic


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: boga81 din 08.Mar.2019, 11:47:23 a.m.
@Costique cardurile Revolut sunt MasterCard/VISA embosate. Poti face cam tot ce poti face cu orice card. Parca au unele operatiuni blocate, dar nu mai stiu care. Si la Revolut poti face plati instante catre numar de telefon. Cand mi-am facut cardul acum peste 1 an am fost surprins cati din agenda au deja. Acum sunt si mai multi prieteni care au Revolut.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: kellogs din 13.Apr.2019, 10:49:17 p.m.
A reusit cineva sa traga USD din Paypal in Revolut fara vreo conversie valutara ?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Utilizator_Anonim din 20.Iul.2019, 12:11:00 p.m.
La kaufland nu acepta Revolut, mi-a zis tanti de la casa, dupa ce m-am mirat ca-mi respinsese tranzactia
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: smiley din 20.Iul.2019, 12:43:08 p.m.
@hippo  m-ai facut curios, chiar am sa ma duc la Kaufland sa incerc treaba asta :))
Eu unul nu am gasit nici un loc unde sa nu-mi mearga. Decat o singura data pe autostrada in Croatia unde trebuie sa am activate platile swipe dupa activare a mers si acolo deci :-?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Utilizator_Anonim din 20.Iul.2019, 05:59:29 p.m.
Si la mine e prima oara cand o patesc
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: BrSx4 din 20.Iul.2019, 07:41:04 p.m.
A reusit cineva sa traga USD din Paypal in Revolut fara vreo conversie valutara ?
eu am trimis din PayPal euro in Revolut si dupa aceea am schimbat in lei, cursul a fost ca cel de la BNR
Scopul achizitionari cardului Revolut este, că are costuri reduse ....spre zero cind il folosesti la retragere din bancomate in afara tari.
Eu l-am folosit la retragere din bancomante Ungaria, Austria, Turcia, Bulgaria zero comision, si tot in acelasi tari la comencianti tot zero comision, am platit chiar la Duty Free in Viena la aeroport
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Meltdown din 20.Iul.2019, 11:49:37 p.m.
Ca un minus.
Blocarea contului la virarea de sume prea mari.

Am convertit 4000 euro și i-am trimis înapoi în ing.

Banii au ajuns în ING dar primesc notificare că mi s-a blocat contul până la verificarea sursei fondurilor.

A durat o săptămână.


O altă problemă a fost dublarea tranzacțiilor.

Mă trezesc sâmbătă cu minus de 20000 RON pe contul de debit de ING.
Sunt la bancă. Revolut a tras de 2 ori.

S-a rezolvat luni, dar putea să îmi facă probleme serioase.

Ca idee, nu aș tine economiile de o viață în Revolut.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Utilizator_Anonim din 20.Iul.2019, 11:52:36 p.m.
Clar nu, nici eu nu tin mult pe el
Eu il folosesc pt ca au curs bun de schimb si in toate tranzactiile online (bilete, cumparaturi, uber etc)
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 18.Sep.2019, 09:00:21 a.m.
Aveti cumva idee cum sa procedez cu cardul Revolut in Thailanda ?
Adica am lei pe el, insa ar trebui sa deschid cont de THB si sa fac schimbul unei sume inca de aici ?
Sau se poate sa las doar lei in contul de RON si cand platesc/scot THB sa las sa se faca conversia automat ?
(are dezavantajul ca sambata cand ajung, sa prind un curs dezavantajos, nu ?)
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: wolfin din 18.Sep.2019, 09:11:13 a.m.
e ok si asa sa lasi in lei..dar..in wend cursul nu e asa de bun.

sa nu uiti ca exista limita de scos la bancomat..parca 800 lei fara comision. oricum e mic din ce stiu ....cc 2 eur

parca as avea in buzunar si ceva us dollars
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: aavii din 18.Sep.2019, 10:11:10 a.m.
Aveti cumva idee cum sa procedez cu cardul Revolut in Thailanda ?
Adica am lei pe el, insa ar trebui sa deschid cont de THB si sa fac schimbul unei sume inca de aici ?
Sau se poate sa las doar lei in contul de RON si cand platesc/scot THB sa las sa se faca conversia automat ?
(are dezavantajul ca sambata cand ajung, sa prind un curs dezavantajos, nu ?)
Poti si / si. Din comoditate poti face plata direct cu cardul revolut, conversia se face automat la cursul bancii beneficiarului deci te poti astepta la cursrui de schimb diferite la tranzactii diferite in aceeasi zi
Ce trebuie sa stii insa este ca nu toate bancile agreaza revolut (inclusiv la POS-uri) asa ca sa ai mereu un al doilea card la tine in caz ca...
Revolut este o solutie ieftina pentru lucruri ieftine... daca treci la pretentii mai mari o sa ii intelegi limitarile :)
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: BrSx4 din 18.Sep.2019, 10:25:12 a.m.
De anul acesta în Grecia aproape la toate bancomatele la retragere îți percepe comision.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: boga81 din 18.Sep.2019, 10:28:00 a.m.
Doar ptr cardurile Revolut?

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: BrSx4 din 18.Sep.2019, 10:31:14 a.m.
Da, ca celelalte aveau de mult comision
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 18.Sep.2019, 04:05:20 p.m.
...Poti si / si. Din comoditate poti face plata direct cu cardul revolut, conversia se face automat la cursul bancii beneficiarului deci te poti astepta la cursrui de schimb diferite la tranzactii diferite in aceeasi zi
Pai daca am un cont de THB pe Revolut si am convertit si ceva THB in contul de pe Revolut, la plata cu cardul Revolut nu ar trebui sa mi se scada direct THB? Caz in care cursul /comisionul nu ar mai conta, nu ?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 18.Sep.2019, 04:07:27 p.m.
Corect. Doar sa ai toata suma necesara in bahti, altfel ia din contul de lei, sau se refuza tranzactia, Revolut nu o imparte.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 19.Sep.2019, 12:24:54 a.m.
Când scoți de la bancomat THB îți ia un comision fix destul de mare banca respectiva, chiar daca ai thb pe card.
Nu uita că cu Revolut poți scoate gratis numai echivalentul a 800 lei, după aia te taxează.

In esență, cardul revolut se recomandă numai pentru plati în  și cu suma schimbata înainte în thb.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 19.Sep.2019, 09:39:57 a.m.
Pai dintre cardurile de la ING, BT, BCR si Revolut pe care le am as utiliza Revolut pt. plati cu card, iar pt. platile cu numerar mi-am pregatit ceva USD si EUR, pe care sa le schimb in statiune.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 19.Sep.2019, 10:38:02 a.m.
Da, așa e cel mai bine.
Cu mențiunea să ai thb pe card (schimbați anterior) că sa eviți cursul de schimb mai slab din weekend.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 28.Nov.2019, 12:16:54 p.m.
Ar trebui sa platesc o anumita suma in EUR, catre o persoana fizica din Ucraina ... insa Revolut spune ca transferul bancar catre un cont cu IBAN de Ucraina nu este activ.
Cel de la hotel spune, ca daca ii dau datele cardului (fara CVV), el poate face plata catre contul lui. (e un hotel la care am mai fost .. par de incerede .. plus ca au zis ca zilnic proceseaza astfel de plati)
Aveti idee daca e ok sa dau aceste date ale cardului (cardul e mereu gol; as incarca doar suma solicitata) si daca va putea face transferul sumei catre contul lui ? (am card Revolut care permite retragerea a maxim 800 de lei .. nu stiu daca are vreo importanta)
Alte variante de-a face acest transfer ?
(la ING e un comision de minim 50 lei + 0.2% +2 EUR deschiderea de cont ... iar conversia o fac la un curs imens; Moneygram au comision de 15 EUR, iar Western unuin cam tot pe acolo))
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: dthem din 28.Nov.2019, 12:26:19 p.m.
Da-i card virtual si il stergi.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 28.Nov.2019, 12:31:17 p.m.
Adica, ar trebui sa creez un card virtual in aplicatia Revolut, care ar avea acces la acelasi cont, nu ?
(iar in cont sa am DOAR suma solicitata de el)
Dupa ce a extras suma solicitata pt. avans (e mai mult de 800 de lei .. va putea lua suma mai mare ?), sa sterg acel card virtual?

Scuze, dar sunt novice inca cu functionarea Revolut ...

PS. Am creat cardul virtual, voi incarca contul cu suma solicitata si ii voi trimite datele .. sa vedem daca poate retrage mai mult de 800 de lei (si maxim cat trebuie sa-i platesc)
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: dthem din 28.Nov.2019, 01:08:54 p.m.
Exact, ai înțeles perfect. După ce îți ia banii ștergi cardul virtual și aia a fost.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 28.Nov.2019, 01:32:49 p.m.
Apropo de reinvierea discutiei. Am platit cu cardul Revolut la un magazin local si tranzactia s-a desfasurat normal, dar in aplicatie nu exista nicio urma, nicio notificare pe loc sau ulterior, soldul e acelasi, adica tranzactia nu exista efectiv in aplicatia mea. Dar am bonul de la POS si bonul fiscal de la magazin cu plata aprobata. Acum 2 zile se intampla asta. Ati mai patit asa ceva?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 28.Nov.2019, 01:38:29 p.m.
Acum 3 zile am platit cu cardul BT la Carrefour Express si am patit la fel .. a aparut SMS-ul si plata dupa 2 zile ...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: bekxy din 28.Nov.2019, 02:23:27 p.m.
Din ce am sesizat, asta se întâmplă doar la unele tranzacţii contactless. Cel puţin la cele "domestice".
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: dthem din 28.Nov.2019, 02:59:30 p.m.
Am sesizat si la mine. Nu m-ar deranja sa nu se mai inregistreze niciodata tranzactiile  :-))
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 28.Nov.2019, 03:04:45 p.m.
Asa am zis si eu initial, dar imi sta pe creier ideea de a nu fi platit efectiv. Si culmea, toate produsele cumparate erau pentru donatii, deci pot spune deocamdata ca a donat Carrefour pt. mine.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 28.Nov.2019, 03:19:40 p.m.
Am reusit sa fac plata 9aduca sa preia suma dorita de pe cardul virtual).
Un pic ciudata a fost tranzactia, adica mi-au retras 731.79 lei, in valoare de 150 EUR (4.000 UAH) .. adica un crus de 4.8786 lei/EUR ... WTF Revolut, parca aveai curs mai bun :(
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 28.Nov.2019, 03:22:33 p.m.
De ce nu ai deschis un cont in grivne, cu schimb valutar din lei?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: rzv din 28.Nov.2019, 03:46:29 p.m.
AM platit in Grecia, la un restaurant in octombrie 1,9 E, in loc de 19 E...greseala lor. Nu am vazut pe moment,am vazut dupa ce am ajuns acasa, verificand platile din vacanta.
 Dupa aproape doua saptamanani, au venit inapoi 1,9E si au luat din cont 19E .... aveam acolo ceva suma schimbata in E pt cheltuieli.

Eu ma declar multumit de Revolut, il folosesc la plati pt Aliexpress si alte cumparaturi on line de la magazine mai ciudate.
Transferul catre nr de telefon este super ok,vad in agenda din ce in mai multe persoane folosind
Niste neni din SUa au refuzat plata, blocat banii ( probabil ca pt verificare) dupa care in 24 ore au fost deblocati si am putut face din nu plata la acelasi vanzator, cu acelasi card Revolut si aceeasi suma.

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 28.Nov.2019, 03:47:56 p.m.
De ce nu ai deschis un cont in grivne, cu schimb valutar din lei?
Pt. ca nu exista moneda asta in Revolut ? :)
Plus ca el dorea sa retraga EUR .... asa ca am verificat cursul EUR/Lei .. am lasat in cont lei ca sa se faca automat conversia ... poate ca au exista ceva comisioane la plata intr-o tara care nu are Revolut-ul implementat ...
Poate ca au simulat plata la un POS de hotel, ceva gen Booking .. si acolo sa fi fost ceva comision (de 14-16 lei pt. aceasta tranzactie .. si atunci ar fi ok cursul de 4.78)
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: kellogs din 28.Nov.2019, 06:15:58 p.m.
A reusit cineva sa creeze un link de plata *fara* a avea card de credit / debit fizic dela Revolut ?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 28.Nov.2019, 06:30:31 p.m.
Ce înțelegi prin "link de plata" ?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: kellogs din 28.Nov.2019, 07:07:16 p.m.
Mergi la Plati, Cere bani, apesi butonul cu "link de plata". Face un link si il dai cui doresti; plata se face cu orice card, nu mai este nevoie de Revolut la platitor.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 28.Nov.2019, 07:40:24 p.m.
Da, am verificat, se poate. Am cerut bani de la cineva care nu are revolut și a plătit cu un card oarecare urmând link-ul.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: kellogs din 28.Nov.2019, 07:50:21 p.m.
Ok, iar tu nu ai card fizic Revolut, asa e ?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 28.Nov.2019, 07:53:37 p.m.
Ba, da, am. Mi-au trimis automat și card fizic când am deschis contul revolut.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: kellogs din 28.Nov.2019, 08:52:08 p.m.
Aha! ia sa vad eu cum procur unul... asa de vinerea neagra
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: boga81 din 30.Nov.2019, 09:01:04 a.m.
Acum 3 zile am platit cu cardul BT la Carrefour Express si am patit la fel .. a aparut SMS-ul si plata dupa 2 zile ...
1. plati offline
Daca faci achizitii in avion, iti pot veni in decontare si dupa cateva luni
2. Plati contactless sub un anumit prag (care depinde de banca emitenta) care vin in decontare direct de la MC/VISA, in general in max 2 zile

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 30.Nov.2019, 06:20:31 p.m.
După 2 zile și ceva a apărut și tranzacția mea. Totul e bine când se termină cu bine.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: BrSx4 din 30.Nov.2019, 07:41:32 p.m.
In avion(wizz) nu mi-au acceptat fetele plata cu un card Visa vroia doar Mastercard
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 01.Dec.2019, 12:20:07 a.m.
In avion(wizz) nu mi-au acceptat fetele plata cu un card Visa vroia doar Mastercard
Astia de la wizz au tot felul de restrictii in ultimul timp.
Visa electron - nu
Mastercard debit prepaid (cum e cel de la Revolut) - nu.

Probabil s-au lovit de refuzuri de plata avand in vedere ca nu se autorizeaza tranzactia instant ci dupa aterizare.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: boga81 din 01.Dec.2019, 09:52:45 a.m.
Bine ca nu baga restrictii ca la inchirieri auto: card de credit

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: kellogs din 02.Dec.2019, 06:22:59 p.m.
Confidentialitatea a la Revolut. Primit email:

" Dacă dorești să renunți la distribuirea acestor informații, deschide pur și simplu aplicația și mergi la Meniu principal > Setări > Confidențialitate, apoi deselectează Platforme de socializare și de publicitate"

Aha, deci trebuie sa ma scot eu singur, altminteri din oficiu sunt cu tranzactiile la cheremul socialelor.

Ia sa vedem...

(https://i.imgur.com/3BeJ0BF.png)

" Platforme de socializare și de publicitate" nu se exista. Voi ce intelegeti, pentru a avea confidentialitatea mult ravnita, bifez ori nu bifez acolo jos la "Marketing directionat" ?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: NicNic din 02.Dec.2019, 07:19:25 p.m.
Pune meniul pe limba engleza si va fi mai clara exprimarea .

Eu zic sa nu bifezi.

La mine scrie asa:

"Social media& advertising platforms.

I'm happy for Revolut to share my name, email address and app events with social media platforms, to allow revolut to advertise meand others like me."

Deci, nu as bifa ....
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 02.Dec.2019, 07:20:38 p.m.
Eu tocmai am debifat, pentru a nu "beneficia" de opțiunea aia.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: NicNic din 02.Dec.2019, 07:30:00 p.m.
Si io ...  :D

Nu ma asteptam sa fie "by default" asa de "phishing"-atoare ....
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 03.Dec.2019, 07:03:36 p.m.
Mi-am facut si eu cont astazi , standard. Cardul standard este VISA, asa e si la voi? Livrarea costa si vine in 2 saptamani. O sa merg pana in Rusia si o sa vad ce e de capul lui, daca e bun de ceva sau am aruncat banii. Multumesc pentru atentionarea  optiunilor, si la mine erau toate pornite. Am facut contul pe telefon, v-a cerut si voua poze la actul de identitate si la fata?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 03.Dec.2019, 07:52:54 p.m.
La noi e card Mastercard in standard. Dacă spuneai din timp, îți dădea unul dintre noi un link și nu mai plăteai cardul. Afirmativ la foto și poza feței.
Eu câștig cu Revolut chiar și 150 de lei pe lună din cursul valutar avantajos față de Raiffeisen, deci merită cu vârf și îndesat.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 03.Dec.2019, 08:18:55 p.m.
Da-mi te rog link-ul, ca mai sunt si altii care ar avea nevoie. Multumesc.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 03.Dec.2019, 08:20:25 p.m.
Așa e, din cursul valutar foarte apropiat de cel oficial vine câștigul cu Revolut.
Sunt limitări la retrageri gratuite de cash , deci pentru plati la comercianți in străinătate e util.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 03.Dec.2019, 08:24:04 p.m.
Da-mi te rog link-ul, ca mai sunt si altii care ar avea nevoie. Multumesc.
Acum dacă ți-ai făcut cont, vei putea chiar tu sa oferi gratuit card prietenilor. Daca încă nu îți apare, o să ai foarte curând opțiunea asta.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: kellogs din 03.Dec.2019, 09:06:09 p.m.
Da-mi te rog link-ul, ca mai sunt si altii care ar avea nevoie. Multumesc.

Cu alte cuvinte e prea tarziu. Am pandit si eu de Vinerea Neagra sau Ciberlunea de ieri... nimic, am fost nevoit sa ma scotocesc de 27.78 lei :(
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 18.Dec.2019, 08:41:23 a.m.
Ce ziceti de asta:

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23555569-cardul-revolut-anaf.htm

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 18.Dec.2019, 10:10:22 a.m.
Eu nu rulez bani negri prin Revolut, deci dorm linistit. ANAF sigur vegheaza!
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: dthem din 18.Dec.2019, 10:14:47 a.m.
Eu nu rulez bani negri prin Revolut, deci dorm linistit. ANAF sigur vegheaza!
Nu cred că rulează nimeni, verificările legate de sursa fondurilor, mai ales la sume peste 5k eur sunt drastice.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 27.Ian.2020, 12:27:21 p.m.
Nu am avut probleme pana acum. Pot spune ca folosind Revolut am salvat cateva sute de euro, doar din schimburile valutare. Dar mai sunt si din astea:
https://www.zoso.ro/pound-7000-blocati-revolut-jumatatea-decembrie/
A mai patit cineva asa? Cititi va rog si comentariile.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 27.Ian.2020, 03:05:05 p.m.
Putini sunt cei care ruleaza sume asa de mari frecvent, chiar si cont METAL. Eu am patit acum cateva zile cu Revolut faza urmatoare: am platit cu card virtual, in euro, un bilet de avion, a venit pe mail confirmarea platii, datele zborului, dar dupa vreo 10 zile, verificand intamplator contul de euro, am constatat ca tranzactia figura ca anulata si banii erau in cont. Dupa un mail la Blueair in vreo 2 ore tranzactia a aparut in cont ca fiind realizata (culmea, initiata cu o zi urma, in intarziere fata de data initiala a platii) si am primit pe mail itinerarul. Dar inca nema factura, in contul de client Blueair nu apare zborul rezervat, trebuie sa caut rezervarea dupa cod. Mai astept, sa vad...Cert e ca nu voi mai face cu card Revolut achizitii de bilete de avion.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 27.Ian.2020, 03:21:50 p.m.
Eu am cumparat acum 2 saptamani 10 bilete de avion la trei curse, banii luati si plata facuta, confirmate biletele...sper...Wizz air si Ryanair.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 27.Ian.2020, 03:25:32 p.m.
Vezi in contul Wizzair daca apare zborul urmator, ca sa fii sigur. Mai au si soft-urile astea glitch-uri, dar macar sa fi primit o atentionare in aplicatie ca tranzactia a fost anulata.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: toma din 27.Ian.2020, 03:30:22 p.m.
Un alt aspect de remarcat despre Revolut: bancile din RO si-au dat seama ca existau multi care foloseau Revolut pentru a obtine cash din cardurile de credit. "Portita" asta se inchide rapid cam peste tot.

Citat
Incepand cu data de 18 ianuarie 2020, reincarcarea cardurilor Revolut din cardurile de credit Bonus Card, sunt purtatoare de dobanda conform tipului de tranzactie de transfer numerar, fiind practic un transfer din linia de credit acordata de banca in alt cont/card, nu o plata de bunuri/servicii prin intermediul cardului. Astfel, in cazul in care reincarcati cardul Revolut din Bonus Card, se va aplica dobanda ca si pentru o retragere numerar, incepand cu ziua efectuarii tranzactiei.

...si dobanda la retragere numerar de pe cardul de credit este "usturatoare"!
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 27.Ian.2020, 04:28:41 p.m.
Ei , hotelul a luat 1 euro si l-au pus inapoi de pe cardul bancar , asta nu au putut face pe contul Revolut. Posibil si pentru ca Revolut a vrut ca eu sa validez tranzactia dar ea mi-a aparut tarziu pe telefon (sau eu am vazut-o tarziu, dupa ce deja am avut mesajele cu card invalid pe saitul de rezevare).
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: boga81 din 27.Ian.2020, 06:31:01 p.m.
Legat de returnarea banilor la unele tranzactii, Revolut are contracte cu MC si VISA astfel incat daca nu vin in decontare tranzactiile in 7 zile, se considera vina acceptatorului/bancii si se returneaza banii clientului. Dar tranzactia e OK.

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 27.Ian.2020, 08:01:14 p.m.
Top up Revolut cu card de debit - cel mai ok
Unele bănci nu taxeaza top up nici de pe card de credit (ex. BCR).

Concurența între bănci și fintech-uri se va accentua ...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 28.Ian.2020, 11:01:58 a.m.
OK. Hai sa intreb ceva on topic, ca ma framanta. Eu am primit aici card VISA, cu chip si toate alea. Culmea este ca la banca mea aveam pana acum vreun an carduri VISA si tam-nesam mi le-au schimbat pe toate cu Mastercard. Voi aveti in tara carduri MASTERCARD de la Revolut. Inteleg ca sunt firme diferite si au diferite aranjamente finaciare cu utilizatorii corporate dar la nivel de utilizator final ati simtit  vreodata vreo diferenta intre VISA si MASTERCARD? Eu unul nu am simtit diferenta si nu stiu daca nu cumva din cauza ca nu mai vad sau nu mai simt... :D
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: FlorinSuzuki din 28.Ian.2020, 11:17:49 a.m.
Eu unul nu am simtit diferenta si nu stiu daca nu cumva din cauza ca nu mai vad sau nu mai simt... :D

Eu m-am simtit un pic diferit  :-S ...   parca eram mai "usurat" nitel cand plateam cu VISA ...    :D
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 28.Ian.2020, 11:22:29 a.m.
@Costique Eu n-am putut cumpara bilet online la Rijksmuseum in Olanda pentru cineva folosind card de debit Visa. Doar cu MC a functionat. In rest, nu simt nicio diferenta in utilizarea cotidiana.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: toma din 28.Ian.2020, 11:24:08 a.m.
Din punct de vedere al Revolut serviciile sunt identice indiferent de tip (Visa sau Mastercard).
Diferentele pot sa apara in functie de restrictii impuse de beneficiarul platii: accepta sau nu tipul respectiv de card. Sau alte minunatii...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: dthem din 28.Ian.2020, 11:31:17 a.m.
N-am simtit nicio diferenta. Eu am card revolut VISA in Romania.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: boga81 din 29.Ian.2020, 12:11:46 p.m.
VISA e mai des intalnita in State, MC prin EU. La fel am patit si eu o data sau de 2 ori, sa nu pot plati cu una din ele, dar nu am avut celalat tip de la aceeasi banca, sa vad diferenta. In general imi iau carduri diferite, pe acelasi principiu: pica VISA, am MC. Ma indooesc ca va fi vreodata cazul, dar na

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: rzv din 29.Ian.2020, 11:42:34 p.m.
Pt EU nu-s probleme....Tarile din America de Sud, de exemplu, aru o reala probema cu Mastercard.  daca ai Visa , merge oriunde. Probabil ca aste-s diferentele generale.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Fujitsu din 30.Ian.2020, 01:23:31 a.m.
Cel mai bine e sa ai vreo 4-5 carduri de diverse tipuri: visa, mastercard, debit, credit.
Unul tot o să meargă ...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: rzv din 30.Ian.2020, 10:06:45 a.m.
Cel mai bine e sa ai vreo 4-5 carduri de diverse tipuri: visa, mastercard, debit, credit.
Unul tot o să meargă ...

Da, da, si toate bine garnisite cu cateva mii...Lei, Eur  :D
Folosesc Revolut lejer de tot,pana acum am platit concedii. nu este cel mai fericit moment sa il blocheze cand esti plect cu multi bani pe el. din care cauza, la mine revolut functioneaza doar ca u portofel de maruntis.Cand este nevoie , il aprovizionez cu sume mici, zilnic, pt siguranta.
Bancile din Ro au deja costuri 0 pentru cine isi primeste salariul, pt diversi ce-si negociaza bine sau ... Am 0 totul atat la BRD cat si Raiff. plus 4 carduri la ei. Revolut doar sa ma strang la schimbul valutar..cu toate ca mai nou, zilnic raiff are costuri 0 pt schimb lei-Eur in anumit interval orar...... dar avantajul Revolut sunt schimburile in moneda locala.cu buba ca treb lucrat zilnic , sistematic si iti treb ceva disciplina si timp. Daca pui 3000E pt o vacanta si ai doar cardul ala....te cam risti....

Singura smecherie pe care o vad este sa ai mai multe carduri, mai multi furnizori si optiuni pe care stii sa le manevrezi....deja diferentele sunt mici,la sume mici, insesizabile.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 30.Ian.2020, 11:24:16 a.m.
Am fost in Rusia de curad si Revolut a facut toti banii ca instrument pentru schimbul valutar in moneda locala.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: solymir din 31.Ian.2020, 10:47:13 a.m.
Tocmai am implinit un an de Metal.
Rulaj total: ~10000E
Bani returnati in Cashback: 48 lei
M-am jucat un pic si prin trading, interfata extrem de simpla, usoara dar nimic nu mi-a inspirat incredere - m-am retras dupa o saptamana cu profit de 10$  :inteligent:
Folosit business lounge la Heathrow & Changi
Asigurarea personala si pentru partener nefolosita
Folosit concierge de 2 ori
Cash scos prin afara de la ATM
Carduri virtuale dispozabile folosite: fara numar

Se merita 500 lei pe an? Greu de zis. Raman la motto-ul "Take all you can, give nothing back" si a nu tine mai mult de ~500$ pe el. Nu mi se pare de incredere pentru sume mari, cum au unii curaj sa manevreze zeci si chiar sute de mii de <insert_moneda_straina> ma fascineaza.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ASZ din 03.Sep.2020, 05:54:41 p.m.
Aveti idee daca la POS pot plati cu aplicatia Revolut sau doar cu cardul fizic ?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: teutzue din 03.Sep.2020, 06:18:25 p.m.
Nu se poate plati cu aplicatia in sine. Poti plati insa cu revolut daca iti inregistrezi cardul in Google Pay/Apple Pay/ Samsung Pay. Apoi doar apropii telefonul de POS si plata se va inregistra.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 22.Sep.2020, 10:19:22 a.m.
Revolut mi-a schimbat ieri IBAN-urile de Marea Britanie ale conturilor, trecand la cele de Lituania. Timp de 2 luni, pana pe 21.11.2020, vechile IBAN-uri vor continua sa fie active in paralel cu cele noi.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: gabineg din 04.Nov.2020, 05:11:52 p.m.
In curand si IBAN-uri (https://adevarul.ro/economie/bani/revolut-ofera-iban-uri-locale-celor-125-milioane-utilizatori-romani-cnd-folosite-1_5fa28ede5163ec427183c4cf/index.html) incepand cu RO. >:D<
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 04.Nov.2020, 06:26:03 p.m.
Am văzut și eu stirea. În felul ăsta, va pune mai ușor gheara ANAF pe mișcările de conturi.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: BrSx4 din 04.Nov.2020, 07:25:01 p.m.
Acum este cont de Lituania.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 06.Ian.2021, 10:03:43 a.m.
Un lucru pe care nu-l credeam posibil pentru o aplicatie FinTech, si anume procedura de chargeback, a fost procesata cu succes de Revolut si a fost anulata tranzactia catre Blueair realizata pe 20 ianuarie 2020. Daca stiam, o initializam mai repede, nu in noiembrie. A fost nevoie doar de 2 capturi de ecran din conversatia pe mail cu acestia. Cred ca-mi iau concediu si sparg banii pe seminte :)
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: teutzue din 06.Ian.2021, 10:33:09 a.m.
Acum ca UK a iesit din EU, am primit anunt in aplicatie ca nu se va mai putea face trading prin RTL (Revolut trading ltd). Stiti daca revolut va putea fi folosit ca in trecut si acum sau exista schimbari si la platforma de baza/functionalitatea acesteia? Am incercat sa caut pe net dar n-am gasit nimic relevant, numai despre RTL.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 06.Ian.2021, 10:39:19 a.m.
Nu folosesc RTL, nu stiu. Cum Revolut are licenta bancara in Lituania, alte functionalitati nu vad sa fie afectate, ba chiar am creat azi un card virtual de unica folosinta pentru cumparaturi online, gratuit. Inainte aveam doar un virtual simplu.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: teutzue din 06.Ian.2021, 11:28:34 a.m.
Luând prin eliminare, trag  concluzia ca dacă nu zic nimic despre funcționalitatea de baza, nu se schimba nimic acolo. Uite mesajul despre rtl.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 06.Ian.2021, 03:01:17 p.m.
Am încercat sa plătesc cu cardul acum 2 săptămâni in Suedia dar nu a vrut sa accepte tranzacția. Nu știu de ce...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 06.Ian.2021, 04:00:28 p.m.
Poate ai blocate platile pentru furnizorul respectiv sau altceva blocat in aplicatie...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: teutzue din 06.Ian.2021, 04:09:03 p.m.
Din august tot platesc cu el in Suedia fara probleme. Vezi prin setari..
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: sfichiu din 06.Ian.2021, 06:12:17 p.m.
Ca un necunascator pun in discutie urmatoarea problema.....mi-am deschis un cont pentru a plati on line cu Revolutul apa rece consumata furnizorului..toate buna pana la final cand......Check your Revolut App to authorize this payment....dati-mi o idee, ce sa fac! :-?
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 06.Ian.2021, 07:00:01 p.m.
Deschizi aplicația Revolut și confirmi acolo plata online dorită. Ți se va afișa mesajul respectiv pentru confirmare.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 11.Ian.2021, 09:59:24 a.m.
Pentru cei cărora le țâțâie fundul fiscal:

https://www.economica.net/conturile-individuale-revolut-scapa-de-controlul-fiscului-inaugurat-pe-11-ianuarie-prin-legea-anti-terorism-ele-nu-pot-fi-poprite-de-anaf_195271.html
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 01.Mar.2021, 01:03:58 p.m.
https://www.startupcafe.ro/afaceri/revolut-operatiuni-bancare-romania.htm (https://www.startupcafe.ro/afaceri/revolut-operatiuni-bancare-romania.htm)

Eu zic ca asistam la inceputul sfarsitului succesului Revolut. Majoritatea, daca nu toti utilizatorii, foloseau Revolut tocmai pentru ca nu era banca, tinand cont de reputatia lor.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: dthem din 01.Mar.2021, 02:11:28 p.m.
Ma îndoiesc, mulți erau reticenți la revolut tocmai pt ca nu avea licența bancară. Plus ca ești liber sa nu accepți Tranziția și sa mergi către alte instituții de plata, sunt zeci pe planeta și sunt foarte serioase. De asemenea, dacă nu vrei sa te găsească ANAF nu ascunzi banii pe revolut, hai sa fim serioși...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 01.Mar.2021, 02:19:22 p.m.
Ramane de vazut.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 01.Mar.2021, 03:01:50 p.m.
Revolut avea cele mai mici comisioane la schimb valutar - cel mai bun curs de schimb... Diferență de pana la 10% intre a plăti cu cardul băncii unde îmi iau salariul si intre cardul Revolut, in plați internaționale cu schimb valutar automat. Sa vedem la vara...
Mulțumesc pentru atenționare, aveam oprita plata cu cardul in Suedia din setări.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: dthem din 01.Mar.2021, 03:11:08 p.m.
Au in continuare, nu aduce nicio schimbare bank charter-ul la ratele de schimb.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: enicky din 01.Mar.2021, 03:31:05 p.m.
Revolut avea cele mai mici comisioane la schimb valutar
  Si inca are, aseara am verificat c-o achizitie .
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: toma din 04.Mar.2021, 04:39:47 p.m.
Ceva mai multe informatii:

Vodafone oferă 30% cashback la plățile cu cardul Revolut atât online, cât și în magazinele fizice (https://www.mobilissimo.ro/stiri-diverse/vodafone-ofera-30-cashback-la-platile-cu-cardul-revolut)


Despre conditii noi legate de comisionarea retragerilor: (https://www.mobilissimo.ro/stiri-diverse/revolut-bank-a-debutat-in-romania-servicii-bancare-pentru-utilizatorii-revolut)

Citat
Săptămâna trecută Revolut a anunţat şi noi comisioane pentru retragerea de bani de la bancomat. Până acum posesorii de carduri Revolut cu planul Standard aveau o limită de 800 de lei pentru retrageri lunare gratuite de la bancomat. După atingerea pragului plăteau comision 2%.
Din 23 aprilie 2021, aveţi şi o limită lunară de 5 retrageri de la bancomat, în afară de cea de 800 de lei, iar la şasea extragere aveţi comision. Există o schimbare şi aici: comisionul de 2% rămâne, dar există şi un comision minim de 5 lei. Asta înseamnă că vei plăti suma mai mare dintre 5 lei şi 2% din retragere.


Despre licenta bancara in Romania (https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/spune-bnr-faptul-revolut-primit-licenta-bancara-romania-romania-19939428)
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 24.Mar.2021, 02:22:26 p.m.
Alaltaieri am primit aproape 16 lei cashback in contul Revolut, fara alte explicatii. Nu stiu sa ma fi inscris anterior la vreo campanie.

Aseara mi-a aparut in aplicatie tab-ul cu oferta Vodafone cashback, pe care...am activat-o. 
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 19.Mai.2022, 02:13:47 p.m.
Modificari, modificari...

Nu știu cum e in România dar am fost de Paste in Germania. M-a costat mai mult sa cumpăr cu cardul Revolut decât cu cardul băncii mele, exact invers de cum a fost acum 1 an...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 19.Mai.2022, 02:41:58 p.m.
In ce sens, conversia din coroane suedeze in euro te-a costat, indiferent de suma schimbata? La noi, cu pachetul standard gratuit, 5000 de lei pot fi schimbati gratuit in monedele disponibile.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: enicky din 19.Mai.2022, 02:56:25 p.m.
...Nu știu cum e in România dar am fost de Paste in Germania.
La noi e mai ca pentru saraci asa, pe revolut e cel mai bun curs leu-ruro sau leu-dolar.
     Si dac-au vazut ca te-ai "miscat" din Suedia in Germania, s-au prins ca esti in lovele grele si ti-au dat un curs "bun" ! :-))
  La noi cand vede ca faci tranzactii mici, iti mai trimit cate-o donatie, cum a patit @cad in Martie. :-))
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 19.Mai.2022, 05:10:13 p.m.
In ce sens, conversia din coroane suedeze in euro te-a costat, indiferent de suma schimbata? La noi, cu pachetul standard gratuit, 5000 de lei pot fi schimbati gratuit in monedele disponibile.

Simplu, am luat cardul Revolut pentru ca atunci când cumpăram cu cardul era mai bun cursul la Revolut, cu 10-15%. Acum a fost invers, m-a costat mai mult in coroane sa cumpăr cu Revolut decât cu cardul băncii mele. Cu vreo 5%. Am auzit ca băncile au luat masuri pentru ca multi clienți au plecat sa plateasca cu Revolut. Acum am si văzut. Au redus comisioanele.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: ... din 19.Mai.2022, 05:30:37 p.m.
Dacă ai făcut tranzacții seara și în weekend, e posibil. Dar eu schimb din capul locului în moneda țării respective și apoi toate plățile sunt efectuate fără comisioane.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 19.Mai.2022, 05:47:30 p.m.
Pai am făcut lucrurile cu cap, ca sa compar mere cu mere. Si asta a fost, când am plătit parcarea in Germania in zile diferite cu card diferit, am constatat cate coroane mi-a luat Revolut si cate banca suedeza. La 20 de Euro o diferență de vreo 8 coroane, adica cam 0.78 euro, m-a costat in plus sa plătesc cu cardul Revolut. Pe amândouă carduri am coroane. Acum un an era invers, chiar mai mult, diferența era in favoarea Revolut cu pana la 15%.
Asta înseamnă ca Revolut a ridicat comisioanele iar banca suedeza le-a micșorat. In România se pare ca băncile au ridicat si mai mult comisioanele... O sa fac un test când ajung in tara la cumpărături in lei, de curiozitate.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: enicky din 19.Mai.2022, 06:36:25 p.m.
Pe amândouă carduri am coroane.
... O sa fac un test când ajung in tara la cumpărături in lei, de curiozitate.
   Gresit, pe Revolut trimite euro, cand faci plati externe.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 19.Mai.2022, 06:53:32 p.m.
Poate ca nu se înțelege. Eu am coroane si pe mine ma interesează cate coroane ma costa când plătesc cu un card fata de altul. Eu nu am euro si apoi când schimb in euro a fost ghidușia pentru ca in Germania am plătit in euro. Asta tot spun, ca m-a costat mai mult sa plătesc acum cu Revolut fata de cardul băncii, pe când acum un an a fost invers.
Despre asta vorbesc, cum agita ei comisioanele nu ma interesează, pe mine ma interesează la aceeași cumpărătură care card îmi trage mai muti bani din cont...
Si chestia cu banca e ca in Suedia si Germania nu exista comisioane la plata cu cardul iar per total a costat mai puțin sa plătesc 20 de euro cu cardul băncii decât cu cardul Revolut (adica comisionul de schimb valutar si cursul luate împreună la banca au fost mai mici decât la Revolut)...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: enicky din 19.Mai.2022, 07:11:04 p.m.
  Ba am inteles @Costique, d-aia zic, sa nu-i mai lasi pe ei sa faca conversia in timpul platii, il incarci dinainte cu euro. Poti sa testezi cu 10-20eu sa vezi ce iese.
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: Costique din 19.Mai.2022, 07:18:18 p.m.
Pai tocmai asta e, ca n-am euro. Pe mine nu ma interesează cat e comisionul de plat prin card, ma interesează costul total ce include schimb valutar si curs de schimb. La vara o sa testez sa vad cum evoluează costul total la dublul schimb valutar (din coroane in euro si spoi din euro in lei, așa se fac acestea). Am mai testat un lucru: cel mai prost ieși când vrei sa scoți euro la bancomat. Este foarte scump sa scoți bani fizici...
Titlu: Re: Revolut, alternativa digitala la BRD, BT, ING sau mai stiu eu
Scris de: enicky din 19.Mai.2022, 08:39:48 p.m.
Mda, inteleg ca n-ai facut plati decat in coroane, noi am mai platit on line si in$ si in eu, dar fa teste sa vezi, se transforma simplu. Oricum, 10 euro nu-i o avere... :)