Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 650345 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabone77

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
am avut si eu niste specimene la bloc care conduceau fara carnet pana au fost prinsi. dar nu am auzit de ei in mass-media. probabil ca vin alegerile in curand si o sa tot vedem din astea pe la tv si in presa.
77
 

Offline body

Foarte interesant ce am gasit pe site la mitsu.ro .
"Am folosit în titlu două sintagme: una este titlul celui mai cunoscut manifest al tuturor timpurilor semnat de Emile Zola, iar cel de-al doilea e mult mai recent, şi a creat panică pe vremea lui Iliescu, când un grup de intelectuali ardeleni, în frunte cu Sabin Gherman, declarau tare şi răspicat că s-au săturat de patria mumă! Am să dezvolt putin, chiar dacă nu mă pot compara nici cu Zola şi nici nu-mi iau câmpii să mă retrag la Monaco , unde să-mi trăiesc liniştit viaţa, îngurgitând o rentă viagera de urmaş de la vreun soţ miliardar!

Mă enervează în tara asta mizeria, mucurile de ţigări aruncate pe geam la stop, rahaţii şi lătrăturile câinilor proprietate personala sau vagabonzi, blocurile cu apartamente mici şi înghesuite, cu maşini mai scumpe decât apartamentul parcate în faţa lor. Mă copleşeşte mirosul de ghenă din verile fierbinţi, casele care se învârt după soare, dar care au nişte desfundături de străzi în faţă şi ostentaţia cu care potentaţii îşi plimbă maşinile de sute de mii de euro pe străzile fără noimă, dar cu borduri, ale patriei.

Mă exasperează ca nu avem autostrăzi, drumuri, căi ferate, infrastructură în general, dar suntem plini de lucrări şi pasaje inutile, cu care băieţii deştepţi găuresc bugetul. Îmi plesnesc venele în cap când realizez că ne-au minţit ani şi ani, cu realizări măreţe, pruneţe şi mălăieţe, iar în realitate nimic din indolenţa noastră milenară nu s-a schimbat. Ba mai mult, ne mint în continuare cu zâmbetul pe buze: nu e aşa, domnu’ Berceanu, că faceţi 832 de kilometri de autostradă până în 2012? Hai sictir, că ne insulţi inteligenţa!

Mă scoate din minţi că şi-au făcut un renume din şpaga încasată, că suntem o ţară cu corupţie fără corupţi, dar cu spectacol de circ la DNA, cu o justiţie fără scrupule, dar cu un simţ tactil al dracu’ de dezvoltat. Simt că am un Nagasaki în cap când văd un ghiolban înjurând o femeie, pentru simplu motiv că e la volan, sau când băieţii de băieţi
sparg în cluburi cu târâturi siliconate milioanele furate de taţii lor cu ajutorul sistemului ticăloşit! La munca, mă luzărilor, nu la tras pe nas praf cumparat, fireste, din milioanele făcute pe mustaţa lu’ ăl bătrân, ori din pădurile exportate de guzganul rozaliu senior!

Îmi vine să urlu când plătesc impozitele ca boul, pentru a primi în schimb spitale infecte, unde în 2009 încă se face hepatită de la transfuzii sangvine şi în care-ţi plăteşti şi simpla aspirină. Tot pentru impozite plătite suntem răsplătiţi cu un învăţămant în care ministrul garantat de un analfabet notoriu interzice sportul, mişcarea şi teoria evoluţie pe motiv că sunt inutile.

Mă uit cu greaţă la emisiunile politice, cu realizatori ciutaci, libidinoşi şi sceleraţi, care pupă în cur patronii tv şi interesele lor fără pic de demnitate şi moralitate. Mi se face rău când văd preşedinţi plângând la comandă sau şefi de partide “suferind” lângă pensionari, din vârful piramidelor de bani pe care uită să-i pună în declaraţiile de avere! Mă sufoc de indignare când un cioban cu 2 clase şi fără nici cea mai elementară noţiune de bun simt roteşte miliardele şi grohăie grobian în fiecare seară la televizor ce “salvator al saivanului” şi ce “buricul pământului” e el! Marş mă la pârnaie de unde ai ieşit, oligofren ce esti, şi pe celălat tribun trimite-l la balamuc, unde-i e locul!

Mă revolt când văd pipiţe întreţinute, pline de ifose, sugând banii miliardarilor de carton sau piţipoance pe post de “noua clasa politică”. Îmi fierbe sangele în vene când impostura atinge cote maxime. Vreţi un exemplu? Veniţi în Bucureşti să vedeţi cum a reuşit chirurgu’ (care are mai nou gânduri să devină preşedinte) să pună tot oraşul pe butuci, cu concursul celorlalţi primari, la fel de “pricepuţi” ca el!

Mă satur de România imediat ce deschid televizorul şi văd defilând în curul gol ciumace şi naomi, sau cum caută lobotomizatul de ogica rămăşiţele Elodiei. De rostogolorile urduroase ale nichitei pe asfalt, în cautarea unei sinucideri nesigure nu mai spun nimic, că şi aşa face domnu’ Dan banu’ grup de pe urma nefericiţilor care încă-l cred
“amărâtul” de serviciu şi patronul “televiziunii poporului”. Şeful televiziunii popoului, mă nagâţ de Caracal, asta eşti!

Îmi provoacă repulsie să văd la ştiri cum Esca îi prezintă pe guţa şi adrian piticul minunat încasând bani fără număr pentru tanguirile jalnice. Bani pe care-i strâng cu sacii, şi pe care nu plătesc nici leţcaie de impozit. Că “impozitele e pentru fraieri”, nu pentru “minoritatea discriminată”, supusa stereotipurilor, şi pe care am exportat-o cu succes în toată Europa, de ne spun ăia Gipsyland, nu România!

Toate acestea mă distrug incet, şi VĂ ACUZ PE VOI, cei care sunteţi la fel de oripilati ca şi mine de ceea ce se întâmplă, cei care gândiţi că maine copilul vostru trebuie să se mute în altă ţară pentru o viaţă normală, VĂ ACUZ că intoarceţi capul şi suportaţi cu stoicism toate porcăriile astea care vă omoară câte un pic în fiecare zi. VĂ ACUZ că vă complaceţi în mlaştina asta, din care ştim sigur că nu avem scăpare! Pentru că vedeţi voi, nimic nu e mai plăcut pentru scârbele descrise mai sus decât nepăsarea şi indiferenţa celor cu bun simţ!

Ce ziceţi? Inventam partidul bunului simţ? Din păcate, mă uit la mine, mă uit la voi şi tare mi-e teamă că nimeni nu o să plătească vreo cotizatie in partidul asta. Trist, dar adevărat. În România asta, eu nu mă mai regăsesc demult, traiesc doar cu speranţa, utopică evident, că vom reusi să facem o ţară paralelă în care lăturile şi ororile care ne distrug să dispară!

Noapte buna, România, oriunde te-ai afla! "

E un pic cam mult dar zugraveste intocmai tara asta !
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara
 

Offline tribalro

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 324
  • Gen: Bărbat
de cand ma stiu am fost mandru de tara asta si istoria ei , nu pot sa nu fiu indurerat cand alti cretini o manjesc cu bravurile lor de cocolari sau alta specie...
am umblat mult si am simtit o oarecare retinere dupa ce am zis sunt roman .

ma doare ca suntem prosti , condusi de berbeci care pradeaza tara intr un ritm alarmant , pe vremea lui ceasca cresteau margarete pe ei..
nu suntem in stare sa zugravim ce a construit nea ceasca , transfagarasanu in 4 ani? bai la mine un amarat de pod in 5 ani nu l au facut si au furat dupa el
toata primaria .... ajungem sa ne divizam de dragu ca eu is chinez a nu somalez...    unde e respectu pentru care au murit sa apere culorile steagului si pamanturile astea , ma bine lasam sa intre rusi si fascisti sa puste toata gloata de nestiutori...

aruncam gunoaie peste tot si dam manelele la maxim , ajung sa cunosc nemtii care strang gunoaiele lasate de romani pe la lacu rosu , si cu rusine imi
cer scuze si ma apuc sa strang si eu , ca asa e normal nu poti sa lasi gunoaie in asa locuri...
ba ne doare in cot si de drepturile animalelor si vad cu 4 pufani din buzau omoara o pisica ca pur si simplu a trecut pe langa ei , o omoara cu salbaticie
ca mi a dat lacrimile efectiv ...

unde naiba suntem? unde ne indreptam , ajungem ca la 12 ani sa se reguleze si sa fim high  , asta e o tara care ori monarhie ori dicatatura are nevoie ,...



ce sa zic ma consider roman cu bun simt fata de ce ma inconjoara tin enorm la natura si animale , fac donatii pe mai multe segmente ...


astept sa se trezeasca prea mandri nostri conducatori si sa si faca harakiri daca chiar stiu cuvantu onoare....

sunt din familie de evrei , pot merge cand doresc in israel dar nu o fac deoarece asta e tara mea si aici ma gasesc acasa
sper ca si alte specimene sa simta la fel si sa lase tinuturile autonome pentru povesti, basme si legende , cu toti stim ca nu s adevarate.... ;)
« Ultima Modificare: 19.Sep.2009, 11:27:53 p.m. de tribalro »
 

Offline Suzika

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
Eu am fost pusa , si acum un an, si acum cateva zile, in situatia de a alege intre a ramane in tara, si a merge in Franta, mai exact in sudul Frantei, intr-o zona de vis, unde de altfel am si facut un stagiu de 6 luni cand eram rezidenta...Atunci m-am intors sa imi dau specialitatea, sa ma mai gandesc...Acum am primit mail de la directoarea acelui spital, ca au un post pentru specialitatea mea, si ca ma asteapta.Pana pe 1 oct trebuie sa imi anunt "candidatura".

Am inceput sa ii scriu un mail, in care sa ii explic de ce ii refuz oferta, dar m-am oprit de multe ori, ascultandu-mi argumentele.Cei  din jur, care stiu, imi spun , majoritatea, ca este o mare greseala, ca ei ar pleca "maine", si ma inversunez si eu si ii intreb, "de ce nu plecati?"

Pentru ca eu NU VREAU SA PLEC.Vreau sa traiesc aici, in mizeria asta, da.Vreau sa imi cresc copiii citindu-le din creanga , si nu, nu sunt sentimentalisme.Poate ca sunt prea optimista sau aeriana, nu stiu, dar mai cred intr-o sansa pentru copiii mei (pe care inca nu ii am , dar mi-i doresc), si, prin ei, si pentru mine.

Nu vreau sa mai daram muntii si sa schimb fata lumii, am inteles ca din punct de vedere "colectiv" nu se va intampla nici o minune, nici azi, nici la noapte, dar inca mai cred in acele schimbari individuale.Stiu ca nu se face primavara cu o randunica, dar eu ma lupt sa am cat mai multe randunele in jurul meu.

Eu nu sunt NEVOITA sa traiesc aici.

Ma opresc aici pentru ca nu vreau sa fiu offtopic.
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)
 

Offline grandvitara

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 219
super suzica!se pare ca esti facuta sa fi medic am intalnit oameni ca tine ,dar sant foarte rari!sant curios daca ar pleca toti oamenii cu bun simt din tara ce ar ramane?se vor mai naste altii?
 

Offline sanduraveica

Si eu ma intreb ce o va astepta in tara asta pe nepotica mea Ana venita pe lumea asta ieri si deocamdata sunt cel mai fericit tataie!!! >:D<
  • Ignis
 

Offline Andrei Suzuki

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2982
  • Thanked: 7 times
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
Sa va traiasca!!
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI
 

Offline sanduraveica

Multumesc Andrei,si chiar daca sunt nevoit sa traiesc aici, ca si Suzika prefer sa raman aici si sa citesc nepoatei mele din toate cartile de povesti pastrate de pe vremea mea si a fiicei mele.Si acum beau o bere in cinstea nepoatei mele si a evenimentului asteptat de toti suzukistii care va fi peste citeva minute!!! :cheers:
  • Ignis
 

Offline bogdanb

Sandu, felicitari, sa va traiasca nepotica, si sa va bucure multi ani! :clap:

Ontopic... Tara de kko? Da, este si chiar mai mult decat atat!.
Apropo, @body, absolut excelent manifestul prezentat! :clap:
Ca suntem o tara de loseri, e demonstrat. Ca asa a fost de cand lumea, iar e adevarat. Asa suntem noi.
Din pacate de vreo 20 de ani peste caracterul nostru ca natie, si-asa gaunos, a mai venit un flagel: incompetenta, care accelereaza alunecarea noastra pe rapa istoriei...
Sa fim sinceri, patriotismul e mai mult decat o vorba goala!  Eu recunosc, nu am emigrat, dar nu din patriotism. Nici pe departe! Nici de dragul lui Creanga si nici de dragul mizeriei sociale si morale si cu atat mai putin a coruptiei din Romania.  Nici de dragul de a face aici ce n-as putea face dincolo (de fapt, probabil ca ar fi invers). Ci, pur si simplu din lene. Si pentru ca nu am vrut sa las singur aici pe tatal meu, care are si el o varsta.

Ii inteleg frustrarea lui Cristyy pentru ca si eu o am in aceeasi masura. Din pacate, vom scapa de cocalari si nenoriciti abia atunci cand vom avea legi care sa se si respecte, cand valorile vor reveni la normal, iar nesimtirea, mitocania si incultura nu vor mai fi "cool" Atunci cand banul nu va mai fi criteriul in sine, ci va reveni mijlocul de a-ti alege criteriile. Ca estimare optimista, cam peste vreo 25 de ani se vor intrevede primele zvacniri firave in aceasta directie; bineinteles, daca vom mai prezenta vreun interes pentru UE, sau in general, daca vom rezista pana atunci - chiar daca, daca e sa ma intorc la istorie sunt sigur ca nu vom fi mai destepti decat acum.. sau acum 100 sau 200 de ani...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)
 

Offline hugbear

cand vom avea legi care sa se si respecte
Vom avea legi care sa se respecte atunci cand NOI le vom IMPUNE celor care tin pixul cu care se scriu legile sa le si scrie... Pana atunci nu facem decat sa cerem fara sa ni se dea (si de ce ni s-ar da daca nu stim cum sa cerem?).

cand valorile vor reveni la normal, iar nesimtirea, mitocania si incultura nu vor mai fi "cool"
O generatie isi ia valorile din societatea care o inconjoara; cand tot ce i se baga pe gat e gunoi, nu-i ramane decat sa "sorteze" gunoiul (Bula catre sora-sa: "-Ce alegi, marul mic sau nimic?").

Ca estimare optimista, cam peste vreo 25 de ani se vor intrevede primele zvacniri firave in aceasta directie
Pesimistul : "Mai rau de-atat nu se poate!". Optimistul: "Ba se poate!!!"

bineinteles, daca vom mai prezenta vreun interes pentru UE
Bineinteles ca vom prezenta interes ca forta de munca ieftina, neinstruita si fara pretentii!
« Ultima Modificare: 22.Sep.2009, 01:56:44 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon