Autor Subiect: Accidente...  (Citit de 26782 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Accidente...
« Răspuns #30 : 10.Feb.2013, 03:50:47 p.m. »
Ieri am fost si eu martorul unui accident ...  :D stupid si hilar, pentru ca a fost generat sau "facilitat" de o ambulanta. Pe langa accidentul in sine insa, am remarcat o serie de amanunte ... cel putin interesante, unele amuzante ... altele nu.

Conduceam deci linistit pe o artera laterala care da intr-unul din bulevardele principale si ma apropiam de semafor sa traversez bulevardul, cand din spate venea vijelios o amblanta cu limunile si sirena pornite. Zic vijelios pentru ca de obicei ambulantele merg destul de incet p-aici chiar si cand sunt la interventie. Era pentru prima data cand vedeam una chiar napustindu-se ... Am zis OK, asta CHIAR e urgenta si dupa ce m-am dat la o parte i-am privit din urma cum se tot duceau.

Cand am ajuns la semafor sa treversez bulevardul, ei trecusera deja de primul sens si asteptau sa treaca si de al doilea sens, numai ca ... ghinion, nu oprea nimeni sa-i lase sa treaca. Bulevardul este chiar unul mare si verdele e foarte lung pentru cei care merg pe bulevard. Si am tot stat ... si stat si ma uitam cum nesimtitii nici nu se sinchiseau, isi vedeau mai departe de drum, in timp ce ambulanta statea si astepta in mijlocul intersectiei. Deja priveam de ceva vreme si am inceput sa observ detalii ...

Pun si o poza cu amanuntele relevante  :D; e chiar intersectia cu pricina luata de pe google maps:

La un moment dat ... finally, unul cu un BMW seria 3 sedan, 4 usi, din seria noua de design (dupa 2003 parca) opreste. Din spatele lui o tanti cu o Mazda 3 (323) modelul de prin 2002-2003 n-a fost de aceeasi parere si BUFF, in spatele lui fara nici o intentie de a frana.
Deci impactul a fost intre Mazda 60-70km/h si fara intentie de franare si BMW-ul deja oprit. Mazda s-a facut tandari. Probabil dauna totala din punctul de vedere al asigurarilor. Toata partea din fata s-a facut acordeon pana dupa pasajul rotilor din fata. Airbag-ul n-a sarit, insa tanti care conducea n-a avut in final nimic (sau cel putin asa sper).
BMW-ul nici n-a simtit. Impactul l-a impins cativa metri in fata si-ata, dar ... stupoare:
1) pana sa se dumireasca lumea in cateva secunde soferul BMW-ului a demarat, s-a scurs incet prin intersectie, eu ma gandeam ca vrea sa traga undeva in afara carosabilului, insa apoi ... a calcat-o puternic ... si dus a fost. Deci in mod clar, din motive de el stiute, nu era interesat de intalniri de gradul III cu reprezentantii legii.
2) m-am uitat la BMW cum trecea prin intersectie ... si nu avea nici un semn de accident in spate. Era INTACT. Probabil bara din spate a fost impinsa, dar nu atat de mult incat sa fie si tabla atinsa, apoi a revenit la forma initiala dupa incetarea presiunii ...

Dupa ce toate astea s-au intamplat in cateva secunde ... a urmat 1 minut in are nimeni n-a miscat nimic in intersectie. Stateam si ne uitam unii la altii, asteptand sa vedem ce face ambulanta. Ma gandeam daca merge la urgenta sau ramane la fata locului sa vada ce face tanti din Mazda. Intr-un final, probabil dupa ce s-au intrebat si ei acelasi lucru, au horatat sa ramana si au mers s-o scoata pe tanti din masina. Tanti parea sa fie bine, dupa ce a stat nemiscata un timp la volan, pana s-au hotarat cei din ambulanta, pana s-au dat jos, pana au luat echipamentele etc. ... ea deja se daduse jos din masina si parea pe picioarele ei.

Acum ... stau asa si ma intreb, oare cum s-or imparti vinovatiile aici. Tanti din Mazda, in mod clar nu avea intentia sa opreasca pentru a da prioritate salvarii, motiv pentru care nici nu a schitat vre-un semn de a incetini ... si probabil oprirea "prostului" cu BMW-ul a luat-o prin surprindere. Pe de alta parte, cel cu BMW-ul ... a disparut instantaneu si fara urma de la un accident destul de serios as zice si ... cu O MULTIME de martori. Un alt aspect ar fi legat de cel care era in suferinta si pentru care salvarea era in alerta. Daca (,) ca asigurat si platitor de taxe, ar pati ceva serios in urma faptului ca salvarea nu a mai ajuns acolo in timp util si ar sti cum s-au petrecut lucrurile ... cine ar plati ??!! Ar mai fi apoi si multimea anonima de nesimtiti care au trecut prin fata salvarii minute in sir fara nici cel mai mic semn ca ar da vre-un cent pe prezenta lor. Pacat ca nu a fost un BIG brother in zona, pentru ca toti ar fi meritat sanctionati cu varf si indesat. Ceea ce se va intampla in realitate, cel mai probabil .... toti isi vor vedea de treaba lor; eu sunt probabi lsingurul care si-a pus intrebari in urma "incidentului"

Un alt aspect remarcabil este faptul ca BMW-ul n-a simtit lovitura. O mare bila alba pentru BMW ... si dovada ca banii aia multi se duc totusi pe ceva, nu-i numai brand-ul. Evident, la polul opus se afla Mazda ... care cred ca nu s-a comportat corespunzator cu imaginea pe care o aveam eu (nu stiu altii ce imagine au) despre marca asta.

Una peste alta ... e bine ca nimeni nu a fost serios afectat, cel putin din cate am vazut eu la fata locului.

DRIVE SAFE !!
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019
 

Offline vali22

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 779
  • Thanked: 116 times
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Accidente...
« Răspuns #31 : 10.Feb.2013, 04:04:58 p.m. »
Ce" Big Brother"? N-au nicio treabă! Dumnezeu cu mila! Cine să vadă , ce să vadă ?....
« Ultima Modificare: 10.Feb.2013, 04:06:46 p.m. de vali22 »
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț
 

Offline eduard_b

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
  • Thanked: 6 times
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
Re: Accidente...
« Răspuns #32 : 10.Feb.2013, 04:27:09 p.m. »
Pun si o poza cu amanuntele relevante  :D; e chiar intersectia cu pricina luata de pe google maps:


DRIVE SAFE !!

Dupa cate vad, se intampla si la altii !?!. Poza nu-i din RO,pentru  ca, dupa semne, se cam circula pe partea stanga ( Anglia ?).
Acum nu fi sigur ca BMW-ul ala chiar nu are nimic pe dedesubt.Este  clar ca materialele din care e confectionat au o calitate demna de invidiat, insa, eu as schimba bara aia, m-as duce sigur la o constatare....

60-70km/h viteza de impact si nu au sarit air-bag-urile?  :(
"Fuga" de la locul accidentului... asta m-a dat pe spate pentru o tara din vestul Europei ( poate "baiatu'" era implicat int-o actiune gen: "transport arme, droguri" sau era  baut.... Stai linistit, dau ei de el...au prea multe camere.

P.S: Sau tu te afli in Australia / N.Z ? parca acolo se mai circula pe partea stanga. Scuze daca am facut confuzii...
« Ultima Modificare: 10.Feb.2013, 04:35:00 p.m. de eduard_b »
Today is the first day of the rest of my life
 

Offline miocrl

Re: Accidente...
« Răspuns #33 : 11.Feb.2013, 10:27:11 a.m. »
tanti poate sa spuna mersi BMW-ului ca altfel intra in viteza in salvare.. ceea ce putea genera victime.
impactul la ea e ca si cum s-a lovit de un zid..

Offline ccris

Re: Accidente...
« Răspuns #34 : 11.Feb.2013, 11:21:00 a.m. »
Nu stiu ce aveti cu Mazda aia...

Daca femeia a iesit nevatamata, masina si-a facut treaba foarte bine, femeia putea sa iasa mai sifonata daca-i venea un airbag in fata.

Din cate stiu eu masinile "gandite" pentru a proteja ocupantii au doar pentru accidentele frontale o deformare controlata, pentru a absorbi forta impactului, incat ca socul pe care-l simt ocupantii sa fie un pic redus, pentru ca masina sa nu sara inapoi si sa se invarta cum fac doua bile care se lovesc. Ambii au avut noroc ca BMW-ul n-a avut nimic in fata si s-a putut duce cativa metrii, altfel socul era mai puternic pentru ambii.

De obicei portbagajul si lateralele nu pot fi la fel de deformabile pentru ca nu exista spatiul necesar iar bagajele dintr-un portbagaj plin nu pot fi deformate controlat.

Concluzia mea ar fi: la o masina de aproape 10 ani tabla incepe sa rugineasca, air-bag-urile si capsele de pretensionare a centurilor trebuie verificate si in unele carti de intretinere e specificat ca trebuie inlocuite. Ori ai grija de masina si bagi bani in ea, bani care n-o sa-i vezi in cazul revanzarii, ori iei una mai noua.
 

Offline vali22

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 779
  • Thanked: 116 times
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Accidente...
« Răspuns #35 : 17.Apr.2013, 06:03:33 p.m. »
    Pe scurt: pe 24 ianuarie mergand prin Ploiesti intr-o intersectie mi-a iesit cineva in fata de pe un drum FARA prioritate ( nu a vazut semnul STOP). S-au deschis airbagurile frontale. Nevastamea e gravida in 6 luni. Si-a rupt mana dreapta. Fetita,bebelusul din burtica, nu a fost afectat, asa mi s-a spus. Am vazut ce am lovit dupa ce am coborat din masina. Un Logan, care era rasturnat intr-o parte si din care"vinovatul"(nu-l dusmanesc, i se poate intampla oricui) isi scotea copilul, socat, de 6 ani, prin geamul lateral. Aceasta masina, al meu SX4, pe care il iubesc, mi-a salvat viata...
   

   Azi am scos masina din service .A iesit foarte bine. A durat foarte mult sosirea pieselor
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț
 

Offline vali22

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 779
  • Thanked: 116 times
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Accidente...
« Răspuns #36 : 17.Apr.2013, 06:09:10 p.m. »
Acum conduc, temporar, un Mitsubishi L200,camioneta. Slava Domnului si multa sanatate celui care mi-a imprumutat-o. Dar abia astept sa fie gata masinuta mea.
   M-am urcat in ea si nu mai stiam sa reglez temperatura. Cand am mers cu ea dupa 5 minute mi-au dat lacrimile. E altceva. Te unge la"ficaciori".Merge unsa.Fata de L200 e diferenta foarte mare la usurinta conducerii :good:
   Trebuie sa fac niste curse sa ma reobisnuiesc si s-o observ. Seful de service a zis sa revin peste o saptamana sa se mai uite putin la ea si pe sub ea
« Ultima Modificare: 17.Apr.2013, 06:11:26 p.m. de vali22 »
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț
 

Offline hugbear

Re: Accidente...
« Răspuns #37 : 17.Apr.2013, 06:32:06 p.m. »
S-o stapaniti sanatosi si fara alte evenimente neplacute!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline vali22

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 779
  • Thanked: 116 times
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Accidente...
« Răspuns #38 : 30.Apr.2013, 02:18:07 p.m. »
Multumesc. Si a venit si fetita care era in burtica in timpul accidentului. Deci am incheiat cu bine evenimentul din 24.01.2013 :pardon:
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț
 

Offline hugbear

Re: Accidente...
« Răspuns #39 : 30.Apr.2013, 09:33:03 p.m. »
Sa va creasca frumoasa si sanatoasa!  ;-)
Inseamna ca a venit vremea sa lasi in urma topicul asta si sa incepi sa vizitezi altul.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon