Autor Subiect: Sitemul Bonus Malus la RCA  (Citit de 32724 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline maxwell

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #50 : 21.Sep.2017, 09:57:12 p.m. »
RCA pe un an la Generali prin broker pentru a putea pleca de la dealer cu masina. Inițial, orice mașină nouă e încadrată cu B0. După înmatriculare, am facut demersurile pentru a mă încadra la B8.
Primul RCA  si CASCO făcute pe baza  VIN- ului.
« Ultima Modificare: 21.Sep.2017, 10:07:23 p.m. de maxwell »
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD
 

Offline f.cristi

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #51 : 21.Sep.2017, 10:32:49 p.m. »
Da, dar ce acte ai avut la dispozitie pt. primul RCA ? La cat timp dupa ridicarea masinii ai primit CIV-ul ? Ce balarii imi cer astia cu viza de la administratia fiscala ? Pe ce sa pun viza, pe factura masinii ? Cred ca o sa fac primul RCA pe 30 de zile si apoi o sa incerc sa fac pe 1 an direct cu B8 (chiar daca o sa folosesc numerele provizorii 90 de zile) ca sa nu mai stau sa ma rog de astia.
S-a dat legea prin care te poti folosi de bonusul cel mai mare; nu retin sa scrie in lege ca prima inmatriculare trebuie sa aiba B0.

Offline maxwell

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #52 : 22.Sep.2017, 06:53:16 a.m. »
La dealer am avut doar dosarul pentru rabla unde am depus certificatul de distrugere al mașinii vechi. CIV-ul l-am primit dupa două săptămâni. Viza de la administrația financiară si RCA-ul au fost necesare pentru inmatricularea mașinii la poliție. Apoi am făcut demersurile de recuperare pentru bonusul mașinii date la rabla, unde aveam B8.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD
 

Offline f.cristi

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #53 : 22.Sep.2017, 08:22:22 a.m. »
CIV-ul l-am primit dupa două săptămâni. Viza de la administrația financiară si RCA-ul au fost necesare pentru inmatricularea mașinii la poliție. Apoi am făcut demersurile de recuperare pentru bonusul mașinii date la rabla, unde aveam B8.
Da, dar astea s-au intamplat dupa ce ai ridicat masina. Eu te intrebam in baza caror acte ai facut RCA-ul initial ca sa poti pleca cu masina din curtea dealerului ?
La cele 5-6 masini noi pe care le-am avut pana acum inainte sa ma duc sa ridic masina, dealerul imi dadea un act pe care erau trecute datele minime necesare (daca nu ma insel pe factura fiscala) pt. intocmirea RCA-ului (si faceam intotdeauna RCA direct pe 1 an doar in vaza VIN-ului) ca sa pot sa iau masina de la dealer. Apoi, dupa ce venea CIV-ul ma apucam de mers pe la fisc si politie. Acum, cu ce zic astia, cu ce sa ma duc la fisc sa-mi vizeze ? Sa-mi vizeze factura masinii ?
« Ultima Modificare: 22.Sep.2017, 08:35:27 a.m. de f.cristi »
 

Offline maxwell

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #54 : 22.Sep.2017, 11:25:05 a.m. »
Cu o săptămână înainte de a veni mașina în Râmnicu Vâlcea, am primit 4 oferte de RCA și CASCO, prin amabilitatea directorului de vânzări de la Marshal, domnișoara Diana, la rugămintea mea. Am ales Generali, cu ambele asigurări, si am primit polițele doar pe baza VIN- ului mașinii, facturii, certificatului de radiere si de distrugere a vechii mașini din programul rabla. De asemenea, am scos vechea mașină din evidențele fiscului, înainte de radierea de la poliție.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD
 

Offline f.cristi

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #55 : 22.Sep.2017, 11:43:58 a.m. »
certificatului de radiere si de distrugere a vechii mașini din programul rabla. De asemenea, am scos vechea mașină din evidențele fiscului, înainte de radierea de la poliție.
Astea nu vad ce legatura au cu noul RCA.

Offline maxwell

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #56 : 22.Sep.2017, 11:53:32 a.m. »
Ai întrebat ce acte aveam la dosar în momentul eliberării poltei RCA. În același timp cu polița, am primit si dovada de circulație cu numere provizorii pentru 90 de zile.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD
 

Offline f.cristi

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #57 : 22.Sep.2017, 12:30:14 p.m. »
Da, eu ma refeream doar la actele care conteaza in calculatia RCA la autoturism nou inainte de a ridica masina de la dealer. RCA-ul se poate intocmi la dealer sau sa vii tu cu el "de acasa".
Concluzia e ca chiar si agentii de la marii brokeri nu sunt bine informati si, mai mult, dezinformeaza la randul lor. Deci:
- RCA pt. masina noua se poate incheia doar pe baza facturii si a datelor masinii (in lipsa CIV) cum era si pana acum, fara nu stiu ce viza fiscala si alte balarii
- RCA pt. masina noua se poate incheia si pe 12 luni, nu doar pe 1 luna
- intre timp am aflat de la alti brokeri mai informati ca se poate prelua un bonus mai bun de la o asigurare veche direct in prima asigurare a autoturismului nou, fara sa mai fii nevoit sa faci ulterior, dupa inmatriculare, alta cerere

Deci inainte de a porni la intocmirea noului RCA informati-va bine si nu va bazati doar pe ce va spune brokerul !

Offline jupanul1

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #58 : 22.Sep.2017, 12:38:50 p.m. »
În loc de discuții mai mult sau mai puțin fructuoase cu diverși brokeri (care poate nu au înțeles cum trebuie lucrurile), nu mai bine aruncați un ochi la ce zic ”oficialii”? Decât zic!

https://asfromania.ro/consumatori/consumatori-asigurari/ghidul-rca-aug-2017
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise
 

Offline f.cristi

Re: Sitemul Bonus Malus la RCA
« Răspuns #59 : 22.Sep.2017, 01:01:45 p.m. »
Stii tu ca pana la oficiali de mananca sfintii neinformati ! Din pacate aia care baga datele si scot polita nu sunt oficialii ci brokerii (in general pitipoance preocupate mai degraba de unghii si WhattsApp decat sa citeasca normele). Pe bune, am patit-o de curand cand am intrat intr-un birou de asigurari si cred ca le-am deranjat pe gagici de la chat cu intrebarile mele. Cand le-am aratat legea si normele pe 2017 se uitau ca viteii si tot ele s-au zburlit la mine.
Pai stai sa vezi ca e asa, dar nu-i asa...