Autor Subiect: Despre cutii de viteza AT  (Citit de 6965 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CrisCo

Despre cutii de viteza AT
« : 20.Nov.2020, 10:19:58 a.m. »
Buna ziua,

Sunt posesor de Suzuki sx4 s-croos versiunea 1.4 allgrip cu cutie automata si un amic care a mers cu mine a fost destul de incantat, insa cand a vrut sa caute pe net a vazut ca se vand doar hibride cu cutie manuala.

Intrebarea mea e legata de faptul, daca cei de la Suzuki au renuntat la cutia automata? Vad ca si la Vitara e acelasi lucru pe site la suzi , au decat cu cutii manuale.

Cumva cutia asta automata din pct meu de vedere e cumva priceless.

Imi cer scuze daca am postat in locul necorespunzator, insa nu prea stiam unde sa ma inserez cu intrebarea asta.

Multumesc
  • Suzuki SX4 S-Cross
 

Offline Cristi (XTI)

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #1 : 20.Nov.2020, 10:23:47 a.m. »
Suzuki este acum într-un proces de modernizare/actualizare/hibridizare pentru toate modelele (mai puțin Jimny  :D ) și în acest moment nu sunt disponibile pe scară largă modelele cu cutie automată, fiind de curând puse în fabricație.
Din 2021 ar trebui să revină în listele de prețuri!  :good:
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  
 

Offline CrisCo

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #2 : 20.Nov.2020, 11:08:19 a.m. »
Pai au avut deja cutii de viteze automate, adica eu am masina din 2019 cucutie AT si cred ca si inainte de 2019 au avut.
Adica nu prea inteleg procesul asta de modernizare. Nu era ca si cum nu au avut niciodata si urmeaza sa aiba la o data anume si sunt in curs de modernizare.
Regula progresului spune ca tot timpul tendinta este una pozitiva, adica ma asteptam ca procesul de modernizare sa vina cu o varinata imbunatatita de cutie AT, dar care sa zicem din prea multa graba sa vina cu ceva boli ale copilariei si atunci Suzuki sa zica, da, este ceva inovator, insa in revizia 2 aceeasi cutie va veni cu un semering schimbat sau nu stiu ce bucsa schimbata care va corecta problemele initiale. Sa o scoata cu totul o perioada destul de lunga si sa puna una manuala, deja imi da de gandit ca ceva nu e in regula cu asta actuala pe care o am eu si pe care mai mult ca sigur o au f multi dintre noi.
Iar hibridizarea lor e un mild, adica un motoras electric care invate cureaua de accesorii cu AC_ul, pompa de frana si ce mai e pe acolo, nu e un hibrid in adevaratul sens al cuvantului, adica sa zici ca e o schimbare de la zero.
Au aceeasi motorizare, insa au separat cureaua de accesorii de pe combustie si au pus-o pe electric, iar cutia de viteze AT nu era asa voluminoasa incat sa zici ca nu mai incapea pe masina din cauza motorasului electric suplimentar.
Am intrebat si la DAB auto insa au zis ca mai asteptati.
Insa temerea mea e legata cumva de cutia de viteze automata existenta, poate totusi erau ceva probleme majore de au scos-o din ecuatie complet si nu au venit cu ceva in loc similar. Nu gasesc nici o logica in a scoate din productie o cutie functionala, decat doar daca ea de fapt are niste probleme grave de proiectare care in timp pot conduce la alte probleme, cum ar fi rechemari in service, inlocuiri, etc.
Cumva aceasta temere a mea a aparut o data cu faptul ca amicul dorea sa cumpere ceva similar cu echiparea pe care o aveam eu, iar eu habar nu aveam ca Suzuki nu mai produce decat cu manuale, ca doar nu verificam site-ul suzuki zilnic, o data ce deja aveam o masina luata de la ei.
In fine speram mai mult sa cred ca sunt ceva probleme cu cutia actuala, macar sa ma apuc sa o revand cat inca mai iau ceva pe ea.
  • Suzuki SX4 S-Cross
 

Offline dthem

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #3 : 20.Nov.2020, 11:39:32 a.m. »
Nu e nicio problemă majoră la cutie, merge mult și bine fără mentenanță pe o grămadă de mașini, inclusiv Suzuki. Înțeleg că a fost o problemă de natură tehnică de compatibilizare a sistemului fake hibrid cu cutia de viteze. Cel mai probabil, a fost nevoie de o intervenție software la cutie. Ai răbdare, cutia automată va reapărea, e cerută de foarte multă lume tocmai datorită calităților menționate de mine în introducere.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019
 
The following users thanked this post: Cristi (XTI)

Offline CrisCo

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #4 : 20.Nov.2020, 11:49:26 a.m. »
ok, multumesc frumos pt raspuns :-)
  • Suzuki SX4 S-Cross
 

Offline Bobi

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #5 : 20.Nov.2020, 12:08:38 p.m. »
Este vorba de noxe, cu AT creste consumul si implicit noxele.
 

Offline CrisCo

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #6 : 20.Nov.2020, 12:12:22 p.m. »
@Bobi nu ma pot abtine si o sa ti se para rautacios raspunsul meu, cu toate ca nu asta e intentia mea.
Nu era mai bine daca nu le faceau hybride si le lasau asa cum erau? adica motor boostejet de 1.4 cu cutie automata? ca presupun ca o data cu trecerea la hybrid au inceput sa scoata mai multe noxe....Nu-mi imaginez ce le-ar mai putea scoate cand vor deveni full electrice....
  • Suzuki SX4 S-Cross
 

Offline dthem

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #7 : 20.Nov.2020, 12:13:07 p.m. »
@Bobi Teoretic ai dreptate, practic nu despre asta a fost vorba, drept dovadă vei vedea că vor apărea cutii automate pe k14d cu încadrarea în normele de poluare. Vezi că sunt discuții pe forumul ungar, problema a fost - cum am zis și mai sus - o incompatibilitate intre sistemul fake hibrid si cutie si era de natura mai degraba software. Detalii mai multe gasesti daca intelegi ungara la ei pe forum.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019
 

Offline cristidav

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #8 : 06.Apr.2021, 09:28:20 p.m. »
Azi am aruncat un ochi pe suzuki.ro si am observat ca iarasi NU mai exista in oferta Vitara/S-cross cu cutie automata. Adica or bagat-o in oferta doua luni si or scos-o iar. Oare de ce ?  :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )
 

Offline enicky

Re: Despre cutii de viteza AT
« Răspuns #9 : 06.Apr.2021, 09:51:35 p.m. »
Oare de ce ?  :)
  N-ai sunat si tu sa intrebi ?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip