Suzuki Club ROMANIA

Suzuki - discutii TEHNICE => Suzuki NEW IGNIS => Diverse NEW IGNIS => Subiect creat de: Aarri din 07.Feb.2019, 02:19:02 p.m.

Titlu: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Aarri din 07.Feb.2019, 02:19:02 p.m.
Buna ziua,

Ma adresez dvs cu o mica intrebare. Am achizitionat un Suzuki Ignis GL+ recent(defapt nici nu l-am primit inca). Planul pentru acest autoturism este sa il fac taxi. Problema de care m-am izbit e faptul ca la RAR la agreere voi avea probleme datorita faptului ca modelul GL+ vine dotat cu geamurile spate si luneta mai inchise la culoare(acel privacy glass). Mai am un coleg cu acelasi model care a fost respins la RAR din aceeasi cauza. Intrebarea mea este daca exista vreo modalitate de a face geamurile clare. Sau trebuie shimbate. Din ce stiu la modelul GL aceste geamuri nu sunt inchise la culoare. Trebuie sa le inlocuiesc neaparat? Daca trebuie schimbate toata treaba asta o fac la reprezentanta? Mentionez ca in cazul in care trebuie inlocuite sunt dispus si cu un shimb cu cineva care e interesat. Va multumesc.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Meltdown din 07.Feb.2019, 02:43:17 p.m.
La ce panarame sunt pe strada ma mir sa te respinga fix pentru asta.

Sa nu mai zic ca nu sunt foarte inchise la culoare. Se vede decent prin ele.

Nu poti sa incerci direct sa treci la RAR, vezi care este treaba ?
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: enicky din 07.Feb.2019, 03:01:43 p.m.
   Eu nu cred ca o masina venita din fabrica cu anumite dotari poate fi respinsa la RAR pt. serviciul taxi. Nu stiu cat adevar spune si cata incredere ai in "colegul" respectiv, pentru ca daca chiar iti e coleg , ti-ar fi dat toate detaliile respective si nu intrebai aici, logic nu?
   Pe de alta parte, chiar e o prostie sa demontezi luneta montata de fabrica, ca sa pui alta, ca sa nu mai zic de costuri...
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: duculetu din 07.Feb.2019, 03:26:03 p.m.
Totodata, ca taxi pe Ignis cred ca va trebui sa refuzi curse de la aeroport 😁.
La Suzuki stiu ca nu e ca la nemtesti dar nu poti cere aceasta modificare din fabrica? Stiu ca la precomanda mi-a zis dealerul ca pot alage ce culori vreau in interior dar astept 6 luni sa ajunga asa ca mai bine aleg din ce aveau deja comandat.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Aarri din 07.Feb.2019, 04:22:01 p.m.
Multumesc mult de raspunsurile prompte.

Ideea e in felul urmator:

@Meltdown Sunt perfect constient ca sunt multe panarame pe strada care sunt intr-o stare tehnica deplorabila. Si mult mai multe cu 15 mii de tipuri de folie lipita. Din pacate aceste personaje nici nu au macar vreo agreere pentru a efectua aceasta activitate. Si nici nu prea ii doare sa faca vreodata agreerea. Eu pe de alta parte prefer sa fiu in regula cu toate actele.

@enicky Am aflat si eu recent ca in lege pentru taximetrie scrie expres ca autoturismul trebuie sa fie cu toate geamurile clare. Raportat la problema colegului imi cer scuze ca nu am dat toate detaliile. Am fost personal cu el la RAR si din pacate toti de acolo au spus ca nu este posibil din cauza geamurilor, chiar daca ele asa sunt montate de producator. Stiu ca este costisitor si nu prea bine demontarea geamurilor din fabrica. De asta caut alternative.(montare alte geamuri sau stiu eu... posibilitatea de a le face clare pe cele existente.

@duculetu Cred ca in 10 ani am avut 2 curse la cel mai apropiat aeroport din zona mea(Botosani). Legat de modificare din fabrica inca astept un raspuns din pacate de ceva timp. M-am gandit poate cineva pe aici imi poate da o idee.

Multumesc tuturor de raspunsuri pana acum.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: rexkrokiDAU din 07.Feb.2019, 05:20:45 p.m.
Geamurile fumurii din fabrică nu se pot face transparente.
Singura soluție e să le înlocuiești (schimb cu cineva ce are geamuri transparente sau apelat la Casco/portofel)
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: enicky din 07.Feb.2019, 06:08:57 p.m.
Citat
(defapt nici nu l-am primit inca)
   @Aarri, singura alternativa lipsita de costuri, ar fi sa vorbesti cu dealer-ul sa-ti livreze(daca se mai poate) echiparea de baza, care probabil nu are privacy glass.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Soimu din 07.Feb.2019, 07:51:07 p.m.
Poate ai noroc de o rezolvare si mai simpla:

Gasesti pe aici pe cineva care are varianta cheala si fara geamuri fumurii....ii oferi gratis sa faceti schimb; el se alege cu fumuriile free si tu cu alea clare cum ai nevoie. Ar fi bine sa gasesti cu aceiasi culoare de masina, sa puteti schimba usile toate 3 sa nu mai umblati cu demontari de geamuri...


E posibil? :prty:
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Aarri din 07.Feb.2019, 07:58:00 p.m.
@Soimu Multumesc de raspuns. Da, ar fi o optiune foarte buna sa gasesc pe cineva sa facem schimb. Cred ca e mult mai cost effective pentru mine asa ceva. Daca cineva stie/este interesat de un asemenea schimb ar fi perfect.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: bekxy din 07.Feb.2019, 08:05:23 p.m.
Întreabă dealer-ul dacă nu are vreo livrare de Ignis "chel" în preajma sosirii maşinii tale, explică-i situaţia şi roagă-l să prezinte oferta ta eventualilor clienţi. Căştigă toată lumea: tu îţi rezolvi problema, celălalt îşi upgradează gratis maşina, dealer-ul îţi ia banii pe manoperă.
Doar că, cel puţin la portierele spate, cred că vor fi mai multe diferenţe, nu doar geamurile (poate geam electric, difuzoare etc. - nu ştiu echipările Ignis). Deci probabil tot la schimbat de geamuri vei ajunge.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Soimu din 07.Feb.2019, 08:09:36 p.m.
cred ca daca schimba cu cineva cu GL usile de la un GL+ nu sunt mari probleme; nu are GL+ geamuri electrice pe spate; cred ca doar GLX; sunt sanse ca GL+ e cam cea mai dorita varianta.


Nu stiu daca exista aici o lista a detinatorilor de New Ignis de unde sa culegi userii cu Ignis GL si sa-i contactezi; poate te ajuta moderatorii...
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: gabineg din 07.Feb.2019, 08:25:29 p.m.
Din pacate nu exista recensămînt de New Ignis. Doar jurnale de bord...
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: bekxy din 07.Feb.2019, 08:37:02 p.m.
Ete de ce e bună standardizarea. Că dacă Ignis-ul căutat se ascunde sub "iubita mea japoneză" or smth, îl găseşte... Mutu.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: gabineg din 07.Feb.2019, 08:57:24 p.m.
Sunt exact 7 jurnale de New Ignis identificabile la prima lectura pe primele 5 pagini din sectiunea jurnale de bord.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Soimu din 07.Feb.2019, 09:33:41 p.m.
1)SpritzvonFritz ar fi unul dar e albastru la culoare(daca conteaza)

...cred ca ar trebui cautati posesori la topicul de roti si jante vara/iarna ca acolo aproape TOTI posesorii intra si scriu ca sunt interesatii sa fie in legalitate la sezon...
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: enicky din 08.Feb.2019, 10:04:19 a.m.
... sa-ti livreze(daca se mai poate) echiparea de baza, care probabil nu are privacy glass.
Întreabă dealer-ul dacă nu are vreo livrare de Ignis "chel" în preajma sosirii maşinii tale, explică-i situaţia şi roagă-l să prezinte oferta ta eventualilor clienţi. Căştigă toată lumea: tu îţi rezolvi problema, celălalt îşi upgradează gratis maşina,
  Cred ca nu vrea sau nu poate sa trateze cu dealer-ul...
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: duculetu din 08.Feb.2019, 10:14:19 a.m.
Acum vin si eu cu o intrebare morala. Oare exista careva care si-a cumparat masina noua ca sa bage surubelinta in ea pentru aceasta schimbare? Ma pun in locului cuiva cu GL, nu mai usor pun folie decat sa il las pe nea' Dorel sa prinda alea? Oricat de bun ar fi mecaniul, plasticele astea nu cred ca se mai prind fix pe fix odata desfacute dar poate am eu o abordare pesimista.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: fireburn din 08.Feb.2019, 10:17:09 a.m.
E mai complicat sa schimbi o usa decat un geam.
Geamurile si luneta, chiar daca le cumperi nu costa o avere (banuiesc ca iesi sub 1500 RON cu tot cu manopera, nu stiu exact pretul geamurilor si lunetei).
Dealerii nu-si vor complica viata schimband geamuri la 2 masini.
Apeleaza la o firma specializata cum e Carglass, care-s profesionisti. Aduc ce geamuri vrei tu, le monteaza profi, in timp util ....

Spor.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: FritzVonSpritz din 08.Feb.2019, 11:04:51 a.m.
FritzVonSpritz e doar teoretic detinatorul unui Ignis GL albastru, care trebuia sa vina in Ianuarie si inca nu se stie nimic de el, cica ar fi prin Ungaria de vreo 2 saptamani.......Asa ca pana apare, mai are de asteptat, exact ca initiatorul acestui topic, care si el e in asteptare, dar oare pe cand livrarea? .......Pana la detinator efectiv se pare ca mai este...
Insa am si eu ceva de comentat, adica, omu e tocmai din Dorohoi iar eu din Cluj, deci ne desparte o jumate de tara
Al 2-lea aspect : Mie imi e ca daca demontam/montam usi-geamuri, dealerul, sau la verificari tehnice, nu vor avea nimic de comentat? in sensul ca tu ai GL, de unde ai geamuri fumurii ?.......sau Ai umblat la geamuri / usi.....salut, ai pierdut garantia, ca si daca pui o nevinovata lampa de portbagaj o pierzi, d=apai daca te apuci de demontat.......bine, in cazul in care s-ar face la ei (dealer), ar fi mai "comestibila" problema
3. Nu mai bine am face schimb ?  Iti dau eu Ignis GL chel si imi dai GL+.....mai negociem la diferenta..... ;)
P. S. Nu stiu in ce conditii s-ar putea face schimbul......oare vanzare-cumparare dubla, sau ce modalitate ar fi ?
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Aarri din 08.Feb.2019, 12:02:27 p.m.
@FritzVonSpritz  Si eu sunt in aceeasi situatie. Dealerul mi-a spus ca livrarea la GL+ul meu se va face maxim pana la finalul lunii februarie. Legat de distanta dintre noi(Dorohoi-Cluj) pentru mine nu ar fi o problema sa vizitez Cluj-ul pentru aceasta operatie. Si inteleg perfect posibilele probleme cu aceasta operatiune legate de garantie. Momentan astept un raspuns de la dealer despre cum s-ar putea efectua aceasta operatie spre binele ambilor posibil proprietari. Multumesc mult de oferta de schimb GL cu GL+, insa nu doresc un schimb.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: FritzVonSpritz din 08.Feb.2019, 12:16:58 p.m.
@Aarri, fratele meu.....Eu  maxim in Ianuarie trebuia sa primesc  masina, tu esti programat maxim in Februarie, deci diferenta e de o luna intre noi, daca nu apar si alte intarzieri.
Eu zic ca cel mai bine e sa vorbesti cu dealerul tau sa iti aduca GL+ cu geamuri normale, chiar daca ai avea de renuntat la masina comandata si sa astepti dupa alta, care sa vina asa cum vrei tu ( vor gasi clienti la cea comandata, fii linistit). Inconvenientul este ca ai mai avea de asteptat ceva vreme pana sa vina.
Sincer, nu stiu daca ma incumet sa ma apuc de demontat geamuri / usi la a mea, deci nu vreau sa te incurc si sa iti promit si apoi sa spun nu.....
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: duculetu din 08.Feb.2019, 05:34:33 p.m.
Mi-a mai nazarit mie o intrebare: ca taxi nu este cel mai comod GPL? Oricat de putin ar consuma Ignisul benzina > gaz. Oare ai loc in portbagaj sa pui butelie? Totodata ia in calcul arcuri puternice in spate.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Aarri din 08.Feb.2019, 05:45:20 p.m.
Nu sunt fan-ul GPL-ului si imi pare rau sa spun dar nu am deschis topicul asta pentru asa ceva. Scuze
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Soimu din 08.Feb.2019, 05:46:11 p.m.
Are loc...daca nu e AllGrip incape bine o butelie toroidala. Daca la Dacii e ok GPL fara modificari, nu stiu cum se pupa motorul de Ignis, referitor la supape(racirea si lubrefierea lor); io nu I-as pune la Ignis GPL; la noi la Bucuresti taximetristii pun ca fac sute de mii de km/an....nu cred ca e cazul si la dorohoi...
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: yeti din 08.Feb.2019, 10:37:15 p.m.
Nu sunt fan-ul GPL-ului si imi pare rau sa spun dar nu am deschis topicul asta pentru asa ceva. Scuze
In sprijiniul postarii lui @Aarri, pentru cei atrasi de off topic, va rog (re)cititi titlul topicului.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: macold din 09.Feb.2019, 08:56:33 a.m.
Chestia cu RAR-ul si geamurile nefumurii la taxi ar trebui pusa la rubrica "tara in care traiesc" : adica se bate toba despre privacy, adica sa nu te alerge toti paparazzi daca esti un VIP, sau chiar daca nu esti,  fabricantii pun STANDARD geamuri fumurii si ai nostri vor s-o vada pe Veta in culori natur prin geamurile laterale. Good luck Romania!!!

Revenind la topic: cred ca ar trebui ca vreun coleg forumist sa scrie la un service Suzuki in Ungaria, si sa incerci sa faci operatiunea acolo. Vei avea si garantie (adica nu iti anuleaza garantia de fabrica), iar preturile vor fi sigur mai mici ca la noi... Stiu ca nu e chiar la coltul strazii, dar se merita...
Iar demersul tau e foarte interesant si nu-i rau de loc: multa lume  ar vrea probabil sa mearga cu o masinuta total diferita de restul taxiurilor din zona.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: Aarri din 08.Mar.2019, 12:33:58 p.m.
Buna tuturor,

Revin cu un update la situatia care am avut-o legat de geamuri. Ieri am reusit si am luat masina de la reprezentanta. Precizez ca am schimbat geamurile fumurii cu varianta clara la reprezentanta. Deasemenea am aflat ca nu este o problema asa de mare demontarea lunetei(sa ramana intreaga). Trebuie doar cumparat lipiciul ala pentru montaj. Acest lucru nu a atras dupa sine nici o problema cum ar fi pierderea garantiei sau alte lucruri. Din pacate am ramas cu setul de geamuri fumurii in plus. Daca este cineva interesat sa achizitioneze acest set, putem negocia. :) Atasat sunt pozele cu noua achizitie si setul de geamuri fumurii. Si in cele din urma. Im poate explica cineva va rog cum naiba deschid si inchid farurile de ceata din fata? Pe controlul pentru lumini am doar iconul pentru lampa ceata spate...
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: fireburn din 08.Mar.2019, 12:58:15 p.m.
Salve.

Daca nu ai semnul de proiectoare pe maneta, atunci ai buton separat, de obicei in partea stanga a volanului.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: macold din 08.Mar.2019, 12:59:35 p.m.
La mine farurile de ceata se aprind implicit cand pornesc masina, chiar fara pozitii sau altceva aprins; Dar se sting daca aprins faza mica... Ciudat...
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: rexkrokiDAU din 08.Mar.2019, 01:06:11 p.m.
Nu e ciudat, vezi în manual.:)
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: FritzVonSpritz din 08.Mar.2019, 01:18:34 p.m.
Asa e ......Eu am intrebat la reprezentanta cum sting beculetele din bara si mi-a spus ca alea-s lumini de zi, nu am cum le stinge, decat daca aprind faza scurta  B-)
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: berila_mz din 08.Mar.2019, 10:30:24 p.m.
Ceea ce descrii tu sunt lumini de zi, nu faruri de ceata.

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: duculetu din 15.Mar.2019, 09:47:28 a.m.
Tare curios sunt cum arata masinuta colantata in galben. Daca cumva va ajute, te rog sa pui si o poza.
Titlu: Re: Schimbare geamuri spate + luneta NEW Ignis
Scris de: f.cristi din 16.Mar.2019, 10:12:45 p.m.
Buna tuturor,

Revin cu un update la situatia care am avut-o legat de geamuri. Ieri am reusit si am luat masina de la reprezentanta. Precizez ca am schimbat geamurile fumurii cu varianta clara la reprezentanta. Deasemenea am aflat ca nu este o problema asa de mare demontarea lunetei(sa ramana intreaga). Trebuie doar cumparat lipiciul ala pentru montaj. Acest lucru nu a atras dupa sine nici o problema cum ar fi pierderea garantiei sau alte lucruri. Din pacate am ramas cu setul de geamuri fumurii in plus. Daca este cineva interesat sa achizitioneze acest set, putem negocia. :) Atasat sunt pozele cu noua achizitie si setul de geamuri fumurii. Si in cele din urma. Im poate explica cineva va rog cum naiba deschid si inchid farurile de ceata din fata? Pe controlul pentru lumini am doar iconul pentru lampa ceata spate...
Pt. vopsea ai platit ceva in plus  ?