Autor Subiect: masurare nivel de ulei  (Citit de 4512 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #20 : 05.Aug.2017, 03:03:15 p.m. »

subaru si suzuki la cap suv seamana ca si concept,  constructie; tot asa la dramuirea eficientei motorului; poate cu mentiunea ca diesel-ul de la suzuki e mai bun.

Nu e vorba de luat la misto dar nici o discutie serioasa nu se poate purta daca spui ca cele doua seamna ca si concept si constructie. Nu e clar daca e vorba doar de motoare sau de masini in general, iar ca argument adus e pozitia oblica a jojei de ulei. :)
Daca ne referim doar la motoare sunt total diferite, unul e boxer iar altul e in linie (apropo, dieselul de la Suzuki e de fapt de la Fiat). Primul a avut probleme la primele variante recunoscute si remediate de producator. Pe viitor Subaru a decis sa renunte la perfectionarea motoarelor diesel, acestea vor disparea din oferta lor. Motorul ce echipeaza Suzuki este un motor fiabil, fara consum semnificativ de ulei si fara probleme de fiabilitate.
Daca ne referim la masini in ansamblu, diferentele constructive sunt mult mai numeroase, nu are rost sa intru in detalii.


Revenind la "problema" ta, urmareste ca nivelul uleiului sa nu depaseasca maximul de pe joja, indiferent pe care parte, si nu vei avea probleme. Daca iti intra cumva regenerarea si ajunge combustibil in ulei astfel ca nivelul sa fie peste maxim sau chiar doar mai mare ca la ultima verificare, poti schimba uleiul cu totul.

Offline ciphol

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #21 : 05.Aug.2017, 03:32:33 p.m. »
nu trebuie sa imi explici diferenta dintre un boxer si un alt motor...iti spun ca sunt la al doilea tip de suv suzuki si am avut si forester( pe care mi-a fost rusine sa il vand in halul in care ajunsese(mergea, insa pierdea ulei peste tot...parca era dus; mereu trebuia completat-asa ca l-am dat la dezmembrari), stiu ce vorbesc!
"Primul a avut probleme la primele variante recunoscute si remediate de producator. Pe viitor Subaru a decis sa renunte la perfectionarea motoarelor diesel, acestea vor disparea din oferta lor. Motorul ce echipeaza Suzuki este un motor fiabil, fara consum semnificativ de ulei si fara probleme de fiabilitate."
nu are rost sa repeti ce am vrut eu sa zic... :pardon:
in ciuda diferentelor arhicunoscute de cei de pe acest forum , imi dai  voie sa spun ca am constat si asemanari? X-(   adica strict la cele mentionate- dramuire- adica modul de segmentare a cutiilor care trag intr-un anume fel in treptele inf vs sup,; apoi modul de lucru al tractiunii &esp;sa nu mai spun de joja care era chiar subiectul discutiei-ceea ce interesa de fapt- chiar si conceptia aerodinamica seamana.Si cam atat( ce vreau de fapt sa accentuez aici e  experienta pe care o au japonezii in materie de constructie de suv-uri mai mici- experienta care uneori mai migreaza de la un producator la altul :-)) -desi nu la toate capitolele-doar sunt asiatici, nu?).Cu toate astea acel subaru se afla intr-o alta categorie de masini de teren.(garda la sol, unghi de atac, tip tractiune integrala etc..deh, tot esti ahtiat dupa precizari; si oricum nu pt asa ceva am initiat acest topic; da noi suntem roamni si ne ies treburi romanesti - inrosim randuri si cheltuim cerneala pe langa subiecte- si asta in mai toate domeniile; ce sa facem nu ne putem abtine =)))
asa ca nu mai aveam nevoie sa imi repete nimeni nimic; aici postezi numai daca ai vreo idee care chiar ajuta; altfel e bine sa nu te bagi
asta cautam si eu
« Ultima Modificare: 05.Aug.2017, 03:44:06 p.m. de ciphol »
  • suzuki s-cross 1.6 ddis allgrip
 

Offline enicky

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #22 : 05.Aug.2017, 03:41:58 p.m. »
....aici postezi numai daca ai vreo idee care chiar ajuta; altfel e bine sa nu te bagi
       Asta este general valabila, nu numai aici. Din acest motiv se nasc uneori si polemici nejustificate.
 
   Oricum, inca de la inceput, subiectul(masurat uleiul) mi s-a parut destul de..., hai sa zic minor, ca sa folosesc un cuvant mai elegant. Nu trebuie sa fii un geniu sa verifici uleiul, parerea mea. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline ciphol

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #23 : 05.Aug.2017, 03:54:09 p.m. »
am inteles aluzia! insa uleiul e un cap f important, nu te joci cu el!iar dupa patania mea cu cei de la service( pe care am povestit-o aici) lucrurile s-au complicat pt ca am ajuns in situatia de nu mai sti ce cantitate de ulei am in motor!asta in conditiile in care joja mea la diesel e greu de citit/incerta(lucru confirmat in diferite servisuri si chiar si la ei la repr...de aceea am ridicat problema aici , sa vad daca si la alte dieseluri e la fel, in plus la un motor cu dpf o astfel de joja complica si mai mult situatia, asa ca subiectul, daca cumva l-ai urmarit, nu mai e asa de minor), asa ca am incercat sa evit orientarea strict dupa ea!(la fiecare revizie era suficient sa fiu atent la cantitatea care era introdusa, insa de data asta mi-a fost imposibi-lucru care m-a costat, deh, in romania e sufiecient o singura data si iata ce iese)am avut si eu modelul pe benzina si acolo era alta treaba...
asa ca nu te grabi sa iti dai cu parerea referitor la o situatie pe care nu ai cunoscut-o...aici e f usor sa te crezi destept si sa crezi ca ceilalti sunt..."negenii"
« Ultima Modificare: 05.Aug.2017, 04:27:21 p.m. de ciphol »
  • suzuki s-cross 1.6 ddis allgrip
 

Offline ciphol

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #24 : 05.Aug.2017, 04:10:03 p.m. »
si ca sa ma completez; da nu trebuie sa fi un geniu; insa stiati ca, la controale repetate efectuate in trafic, in romania un procent ingrijorator de mare  de soferi conduc cu niv uleiului pe minim?si mai stiati ca , cam 80-85 % dintre cei controlati erau cu masini de 3-4 ani vechime (sau chiar mai noi), si spuneau:"pai tocmai am facut revizia la reprezentanta"- tocmai de asta s-a ales acest esantion de masini, evitanduse pe cat posibil de la control masinile second de afara"
tocmai de aceea asa negenii fiind - am vrut sa se verifice in special calitatea unor servicii de acest fel in romania
data viitoare va spun de unde am datele; si la ce anume foloseste colectarea lor...
  • suzuki s-cross 1.6 ddis allgrip
 

Offline rexkrokiDAU

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #25 : 05.Aug.2017, 04:43:16 p.m. »
Ok, eu m-am lămurit, spor la măsurat nivelul de ulei pe jojă.

Offline enicky

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #26 : 05.Aug.2017, 06:13:23 p.m. »
.....am inteles aluzia! insa uleiul e un cap f important, nu te joci cu el!iar dupa patania mea cu cei de la service...
asa ca nu te grabi sa iti dai cu parerea referitor la o situatie pe care nu ai cunoscut-o...aici e f usor sa te crezi destept si sa crezi ca ceilalti sunt..."negenii"
       Am spus-o si eu mai sus ca uleiul este un capitol important, atat de important incat necesita un ...specialist. Doar masurarea lui e ceva ...simplist.
   Am citit toate cele 3 pagini dar cred ca mi-a  scapat patania cu service-ul. :)
   Am avut si masina care "s-a dat la ulei" si care pierdea ulei. Din '91 si pana acum... Vreo zece ani am avut chiar 3. Dar ca sa masor uleiul cu joja, asta chiar mi-a iesit(la acest capitol sunt geniu ! :-))). Ce-i drept ca n-am stiut exact niciodata cat ulei am in baie...
   
...da nu trebuie sa fi un geniu; insa stiati ca, la controale repetate efectuate in trafic, in romania un procent ingrijorator de mare  de soferi conduc cu niv uleiului pe minim?si mai stiati ca , cam 80-85 % dintre cei controlati erau cu masini de 3-4 ani vechime....
  Pot sa ma consider norocos deci, n-am prins niciodata un astfel de control.  La Fordul 1,8dci pe care l-am avut 6 ani, cumparat de nou, n-am avut probleme cu pierdere/consum de ulei.
  Acum, sincer, nu stiu, de ce-i  panica daca X% merge cu uleiul la minim? Lipsa uleiului nu provoaca accidente. Poate te referi la faptul ca si-au luat tzeapa cu masinile cumparate.
  Probabil ai participat la controalele tehnice ale echipelor mixte Pol+RAR...
  Oricum, iti doresc si eu masurare usoara(si precisa) a nivelului de ulei. :good:

   P.S. Relatarea din topic se poate modifica/completa astfel incat sa se evite mai multe postari succesive ale aceluias user.
    Deja am scris prea mult. :pardon:
      Weekend placut !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline Laurentiu

Re: masurare nivel de ulei
« Răspuns #27 : 06.Aug.2017, 11:35:25 a.m. »
...am avut si forester (mergea, insa pierdea ulei peste tot...parca era dus; mereu trebuia completat...
Pai, este o diferenta (chiar si teoretic vorbind) intre "pierdere" si "consum" ulei. Pierderea se poate observa cu ochiul liber pe la imbinari sau baltile lasate pe carosabil iar consumul il vezi in masurarea nivelului sau dira de fum albastru din spatele masinii. Daca te inscrii cu consumul intre MIN si MAX, n-are rost sa-ti faci probleme.

P.S. Si inca un amanunt: consumul de ulei (motor) se face la 1000 km. Un consum mai mare de 1L/1000km poate da dureri de cap.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!