Autor Subiect: Corfu  (Citit de 6956 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Corfu
« Răspuns #40 : 18.Iul.2018, 11:51:14 a.m. »
Distractie placuta Cad.
_______________________
Fac ce vreau, dar stiu ce fac ?
 

Offline ...

Re: Corfu
« Răspuns #41 : 18.Iul.2018, 11:56:43 a.m. »
Bun. Până răspund "jantele", postez eu impresia mea de anul acesta din Corfu, zona Vitalades-Gardenos.

Ei bine, cum era poate de aşteptat, preţul mic la cazare este surclasat (din nou) de costul drumului cu maşina, de timpul imens pierdut pe drum şi de scăderea vizibilă a calităţii mâncării la tavernele şi terasele probate. Cu tot cu cazare intermediară 2 nopţi (de fapt 6-8 ore petrecute de fiecare dată în cameră) în sudul Bulgariei (anul acesta am ales Melnik şi rău am făcut, anul trecut am stat în Sandanski şi am dat peste o unitate de cazare la fel de slabă dpdv al calităţii), benzină scumpă (la Avin Kozani de 3 ori a încercat taxatoarea să mă convingă să bag benzină de 100 în loc de 95, mai scumpă cu vreo 20 cenţi. Şi pe frate-meu, la fel) şi taxe de autostradă în Grecia, s-a adunat suma de 400 Euro. Şi pot spune că am mers "la consum" o bucată de traseu. Dar e prea mult stres (chiar şi cu Waze) cu limitări de 60 sau 40 prin intersecţii pustii din Bulgaria, peste 70 de tuneluri cu 80 la oră, mult timp consumat pe traseu.

Cazare la 40 Euro pe noapte, negociere direct cu proprietarul pe mail, din decembrie. Nimic îmbunătăţit în cameră în ultimii ani. Foarte curat, totul funcţional (WiFi fff slab, semnal Vodafone la fel), dar învechit, mai ales baia. Dotări din anii 90, când a fost inaugurată clădirea. Şi în zona respectivă condiţiile sunt cam la fel peste tot. La 2 taverne uleiul de măsline era rânced, a stricat total gustul salatei, porţiile erau vizibil mai mici şi mâncarea mai prost gătită. Reţetă schimbată clar pentru calamari pane, în sens negativ. Până şi la mult-râvnita pizzerie au băgat în pizza o brânză tip gouda care a afectat gustul. Anul ăsta feribotul a fost mai ieftin cu mult, dar tot nu s-a abţinut casiera să taxeze copiii la preţ de adult. Mult mai puţine maşini. Anul trecut am fost în august şi nu a fost plin feribotul. Acum a fost nici pe jumătate plin. Mizerie multă pe străzi, tomberoane arhipline, munţi de saci de gunoi împuţindu-se în soare. Multă delăsare şi terenuri neîngrijite.

De comun acord cu soţia, am zis că la anu' spunem pas acestei destinaţii, în ciuda plajei superbe şi a liniştii pe care o găsim acolo mereu. Simplitate şi gazde primitoare au fost, dar mâncarea a lăsat de dorit, şi parcă îmi doresc o simplitate modernizată puţin.
 

Offline ...

Re: Corfu
« Răspuns #42 : 18.Iul.2018, 11:57:19 a.m. »
Distractie placuta Cad.
Mersi, dar am fost deja. :)
 

Offline jante.otel

Re: Corfu
« Răspuns #43 : 20.Iul.2018, 02:19:41 a.m. »

Unde mergi in Corfu? Intreb, pentru ca feribotul Igoumenitsa-Lefkimmi este mult mai ieftin decat Igoumenitsa-Corfu Town, anul acesta au si promotie la 5 Euro de persoana sau masina.
[/quote]

Corfu: Kerkira
Am gasit si noi oferta aia la 5 €/buc (om sau masina); toata chestia e sa ajungem la timp ca am luat deja biletele online.
Noile reguli de circulatie/viteza in Grecia sigur o sa-si spuna cuvantul in timpul de tranzit.
Cu impresii (de calatorie) revin peste cateva putine_de_tot zile

Trimis de pe al meu SM-J530F folosind Tapatalk

  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972
 

Offline Meltdown

Re: Corfu
« Răspuns #44 : 20.Iul.2018, 10:27:12 a.m. »
Legat de viteza. Ia-te si tu dupa localnici. Ii dadeau fara stres.

Nu cred ca se cramponeaza f tare. Oricum mergi pe autostrada.

Pentru camerele de viteza Waze sau Sygic sunt foarte bune.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl
 

Offline jante.otel

Re: Corfu
« Răspuns #45 : 06.Aug.2018, 12:12:27 p.m. »
S-a fumat si sejurul in Corfu - a fost excelent.
Am facut drumul pana in Kerkira in 2 zile, cu plecare de-acasa la ora 13, via Calafat si popas in Salonic seara.
In Bulgaria Waze ne-a bagat prin munti chiar printr-un sat de tigani - a fost un pic cu fiori pe ceafa; la intoarcere am vazut de ce: pe sensul de mers catre Sofia, Duminica dup-amiaza, sunt cozi imense pe autostrada.
Pe autostrada in Bulgaria e greu de respectat fiecare restrictie de viteza (foarte multe reduceri la 40/60 km/h), dar am avut bafta sa nu fim opriti de Polizei ca sa ne scobim in buzunare.
Cu Grecia e alta poveste: noul cod rutier nu n-a creat nici-un fel de problema, noi nefiind genul de teribilisti pe sosea. Mai mult chiar, ne-au claxonat localnici ca mergeam prea incet (respectand restrictiile) pe autostrada.
In Corfu am cerut relatii la cel ce ne-a pus casa la dispozitie (via AIRBNB): unde sa mergem la plaja, unde sa manca, ce ulei de masline sa luam, cum sa ne umplem timpul liber, etc. Asa incat ne-am prajit la soare pe niste plaje SUPER in sudul insulei - Gardenos si Halikounas (ceva mai retrase), am mancat la tavernele pe plaja la preturi cat se poate de decente fructe de mare si miel excelent.
In Corfu Town este piata de peste - foarte misto de vizitat dimineata (dar nu prea devreme ca grecii nu sunt atat de matinali), centrul vechi cu suveniruri (un fel de Lipscani), dar si cetatea noua si cea veche. Cea mai buna inghetata este aici https://www.facebook.com/papagiorgis1924 (nu stiu sa adaug un link). Mai e de vazut acolo (de fapt asta am vizitat noi) Muzeul de Arta Asiatica (biletul e free pentru students) si cel al scoicilor. De asemenea, ar fi pacat de ratat palatul printesei Sisi - in Achilleion, sau croaziera cu vaporasul cu chila de sticla (aici am negociat pretul biletului de la 15 € la 12 € ca doar eram 6 persoane).
Apusul de soare senzational se vede din satul Pelekas sau de la radarul din Corfu, unul din cele mai inalte puncte de pe insula.
Radarul asta a reprezentat un episod special in sejur ca am urcat cu Zuza pe niste strazi incredibil de inguste si de abrupte in delirul nevestei si copiilor. De sus insa se vede aproape toata insula intr-un mod senzational.
Un alt moment special a fost eclipsa de luna: am vazut-o pe un cer imecabil, pe podul din fata Insulei Mouse in dreptul pistei aeroportului din Corfu (la fiecare 10 min ateriza un avion - un trafic extraordinar). Seara aia cu eclipsa a fost cat se poate de speciala.
Si-a venit intoarcerea acasa  :( Din motive... care-mai-de-care a trebuit sa plecam de la vila dimineata la 5 (primul ferry din Lefkimmi era la 6:30) ca sa ajungem dintr-o bucata acasa. Asa incat la 23:30 intram pe usa (zombies).
O chestie pe care trebuie s-o spun despre masina: am reusit totusi s-o turez atat de tare pe muntii aia din Bulgaria incat la un moment dat am primit mesaj in bord (ceva de genul) "Transmission oil over heated" - cam asa ceva. Am lasat-o mai moale ca tot urma coborarea si totul a revenit la normal. Oricum, m-am cam panicat...
Pentru cei ce mergeti in Corfu, distractie frumoasa si drum bun (inainte si-ndarat)!
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972
 
The following users thanked this post: rexkrokiDAU, toma

Offline ...

Re: Corfu
« Răspuns #46 : 06.Aug.2018, 01:49:07 p.m. »
Pontikonissi este intr-adevar frumoasa. Noi in Gardenos am stat in toate cele 4 dati cand am fost in Corfu. Drumul spre radar l-am facut cu fostul Logan de 1.4 MPI si, in afara de intrarea in functiune a electroventilatorului, n-am supraincins nimic...
Cum Gardenos e relativ aproape de Lidl-ul amplasat pe drumul spre Lefkimmi, inghetata Gelatelli a fost cea mai savurata in randul nostru :)