Autor Subiect: Excursie Paris  (Citit de 8902 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Excursie Paris
« : 28.Iun.2010, 06:00:22 p.m. »
Pe 22 septembrie urmeaza sa imi duc familia la Paris. Am rezervat si platit deja biletele de avion la Wizzair (aterizam pe Beavais) si m-ar ajuta mult orice informatie care ne-ar putea usura acest minsejur de 5 zile.
Scopul principal este vizita la Disneyland (juniorul are 6 ani), unde vom petrece 2 zile in cazul in care cazarea este in afara parcului, sau 4 zile (1 mergem prin Paris)daca ne cazam la unul din hotelurile din parc.
Informatiile care cred ca ne-ar fi utile: oferte bune pt. rezervare de cazare (pt.3 adulti si un copil), solutii pt.transportul catre si in Paris (sa inchiriem masina de la aeroport sau sa folosim mijloacele de transport in comun), informatii legate de bilete (parcuri, Eifel, etc) la preturi promo, etc.


Offline cristyyy2003

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13489
  • Thanked: 238 times
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Excursie Paris
« Răspuns #1 : 28.Iun.2010, 11:48:50 p.m. »
In zona Disneyland gasesti si cateva hoteluri din grupul Accor, diviza Etap (preferatele noastre in Europa).
Au camere la preturi decente, cu 3 locuri (2 adulti, 1 minor). Preturile in zona Disneyland pornesc de la 40E/noapte si ajung pana la 62E/noapte. Mai multe detalii poti afla aici.
Transportul in comun in Paris este unul de invidiat deci eu iti recomand 100% transport in comun. Mai multe informatii oficiale poti afla aici.

Cum ii spuneam si lui @Razvan cand vorbeam despre Paris din punctul meu de vedere (in afara de Disneyland care-i musai  B-)) ar trebui sa...
Cat despre Paris dupa parerea mea:
 - plimbare pe Sena (iti pot veni multe idei daca faci un tur complet, poti alege ce vrei sa vezi si ce sa nu vezi (trece pe langa majoritatea obiectivelor turistice); iti recomand bilete tip hop-on hop-off
- turnul
- Champs-Élysées - inceput de la Arc (pe care il poti vizita, nu e foarte scump 2-3E - privelistea-i faina) si terminand cu Louvre- noi l-am vazut de afara ;)
- daca tot esti acolo zic ca merita catedrala Notre Dame (noi nu ma putut intra :( in perioada in care am fost ..era nu stiu ce soi de priveghi pentru un mare preot catolic ce murise in perioada aia)
- Versailles
- Domul Invalizilor (nu e un must do ...dar arhitectura mie unul mi-a placut)
- La Defence - este cartierul de zgarie nori al Parisului unde gasesti si Grand Arche o chestie care pe mine m-a impresionat.
Sper ca nu am zis prea multe...dar cam asa vad eu Parisul pe scurt.

 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14365
  • Thanked: 3383 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Excursie Paris
« Răspuns #2 : 29.Iun.2010, 09:46:37 a.m. »
Da, transportul in comun este cel mai bun la Paris. Sa va faceti din tara niste poze de pasaport, care va vor fi utile la abonamentul (saptamanal) la metrou.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline ..::Khaos::..

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5819
  • Thanked: 3 times
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Excursie Paris
« Răspuns #3 : 29.Iun.2010, 10:09:46 a.m. »
Sa va faceti din tara niste poze de pasaport, care va vor fi utile la abonamentul (saptamanal) la metrou.
Cand am fost anul trecut, am avut abonament de 5 zile, insa nu a fost necesara poza :-/

@ASZ, transportul in comun este excelent in Paris. Pe mine m-a lasat cu gura cascata - cel putin metroul/trenurile, cele pe care le-am folosit cel mai mult. Daca va decideti sa va plimbati mai multe zile efectiv prin Paris, nu strica sa va faceti abonament. De 5 zile exista sigur, nu mai stiu daca era si de 3. Dar poti afla la o casuta de bilete. Eu zic ca e mai avantajos.
Cazare poti cauta si pe booking.com.
Neaparat sa nu ratezi Turnul Eiffel, si sa urcati pana in varf. Este ceva deosebit!

La aeroport puteti cauta un punct de informare, unde ar trebui sa gasesti harta cu liniile de metrou/tren/autobuz, cam tot ce-ti trebuie. Prima data s-ar putea sa te uiti putin crucis, insa daca circuli putin, iti vei da seama cat de usor e. :)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

 

Offline Leutzu

Re: Excursie Paris
« Răspuns #4 : 29.Iun.2010, 10:26:56 a.m. »
La Etap hotel am stat eu in Aprilie. Daca tin bine minte era 50E pe noapte cazarea. Hotelul este situat in La Defence. Ai mare grija in acea zona pentru ca atunci cand m-am intors din centrul Parisului am orbecait cam 3 ore pe explanada (ca pisiciile) incercand sa ajung la hotel. (in acea zona circulatia pietoniilor se face relativ pe "acoperisul mezaninelor", iar masiniile circula prin tunele printre zgarie norii respectivi - iar gps-ul este total inutil - o experienta faina totusi). Intradevar Grand Arche este impresionanta si este foarte aproape de o gura de metrou.

Daca vrei sa vizitezi Louvre iti trebuiesc cateva zile numai pentru aceasta...

Iti recomand sa folosesti cu cea mai mare incredere metroul pentru ca este cel mai rapid mijloc de la ei.


Offline cristyyy2003

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13489
  • Thanked: 238 times
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Excursie Paris
« Răspuns #5 : 29.Iun.2010, 09:52:18 p.m. »
Da bre @Leutzu dar mai sunt si alte hoteluri Etap.
La cel din La Defence am stat si noi. ETAP - METRO (La Defence) cam 10 min. Din punctul meu de vedere este excelent  :good:. Noi in prima zi am plecat de la hotel pan' la Louvre pe jos. O experienta excelenta ;)
Grand Arche este la statia de metrou La Defense.

  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!
 

Offline bogdanb

Re: Excursie Paris
« Răspuns #6 : 29.Iun.2010, 10:38:02 p.m. »
Nu e neaparat sa cauti cazare aproape de Disneyland - ba as zice dimpotriva, mai ales daca e weekend. (asa am patit eu cautand cazare sambata in Versailles  :-S
Mai degraba as plati o calatorie cu metroul (care e o lume in sine) pentru o cazare mai ieftina intr-o zona mai putin "turistica".
Predferatul meu este Ibis, dar am avut o surpriza placuta cu Premiere Classe. Minimal si ieftin dar suficient de confortabil, mai ales pentru doar cateva nopti. :good:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)
 

Offline ASZ

Re: Excursie Paris
« Răspuns #7 : 08.Iul.2010, 11:48:51 p.m. »
Am cam fost prins in ultima vreme cu delegatii, insa printre ele am mai primit cateva informatii (pentru unele va multumesc).
Pentru ca scopul principal al vizitei este Disneyland (adica vom petrece 3.5 zile acolo si probabil 1 zi prin Paris, as opta asa:
- sa inchiriez masina de la aeroport (pt. transportul de la si catre aeroport a 3 adulti + 1 copil; drumul zilnic de la hotel la parc, pt. ca David Crocket nu are cursa gratuita; pentru cumparaturile din fiecare seara de la Auchan-ul din apropiere); as opta pt. varianta http://www.hertz.com/rentacar/reservation/gaq/index.jsp?targetPage=extrasView.jsp , insa nu mi-e clar ce suma se retine de pe card drept garantie si mai ales ora la care pot preda masina la plecare (avionul pleaca la ora 8:10 din Beauvois ... iar daca ora 8 este cea la care ei deschid ... atunci am o problema serioasa)
- am cautat pe mai multe site-uri cazare in parc si oferta http://www.aholiday.co.uk/disney2/4.asp?cd=43238047616220100706222945 mi s-a parut cea mai atragatoare (daca luam cazare in alta parte a orasului, ne costa ~200 EUR + 465 EUR biletele pe 4 zile la parc ... si la asta s-ar adauga timpul + banii pe drumul zilnic - mult mai lung decat in cazul cazarii in parc - de la hotel la parc si viceversa ...); nu stiu daca sa am sau nu incredere in oferta de pe site si sa rezerv si platesc (de la FNAC.com am primit un raspuns naucitor ... cum ca sa platesc cat apare - desi nu am putut face acest lucru cu Mastercardul meu - apoi ei verifica pretul - pe site-ul oficial acelasi hotel David Crocket costa ~850 EUR, iar la Fnac 625 EUR EUR - si apoi ei imi comunica pretul final)
- bilete pentru turn,as lua direct de pe site-ul turnului Eifel

Programul ar fi: in 22 la amiaza sa ajungem in parc la cazare si sa profitam cat mai mult posibil de distractia din parc si de piscina de la cazare; urmatoarele 2 zile sa fie pline in parc; ultima zi pe la amiaza sa plecam din parc catre oras, sa vizitam ce putem si dupa ceva ture de noapte prin oras, sa plecam catre aeroport, ca dimineata sa pot preda la timp masina (asta presupune sa si dormim vreo 3-4 ore in masina, la aeroport, unde trebuie sa ne prezentam pe la 6-7, ca sa fim in avionul de ora 8)

Cam la asta m-am gandit eu, probelemele la care as dori solutii sunt cele legate de cazare si rezervarea masinii. Ceva idei, sugestii ?

Offline miocrl

Re: Excursie Paris
« Răspuns #8 : 09.Iul.2010, 05:19:40 p.m. »
centrele de inchirieri masini din aeroport au(unele) o parcare unde lasi si masina si o cutiuta postala sa lasi cheia masinii

Offline ASZ

Re: Excursie Paris
« Răspuns #9 : 12.Iul.2010, 11:30:07 a.m. »
Am sa sun la Hertz Romania, poate imi dau in formatii mai exacte vizavi de aceasta tema (predarea masinii in aeroport la ora 7 dimineata); daca nu ma ajuta informatia lor, le scriu direct celora de la punctul de lucru din aeroport.