Autor Subiect: Tinerii la volan !  (Citit de 1782 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cerby

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 392
  • Gen: Bărbat
  • Never drive faster than ur guardian angel can fly
Tinerii la volan !
« : 25.Ian.2012, 02:22:51 a.m. »
In sfarsit am gasit un moment potrivit pentru a impartasi o experienta care m-a marcat si care s-a intamplat de Craciun. In data de 26 decembrie 2011 ma suna fiumeo si imi spune ca vin cinci colegi in vizita, asa ca sa nu imi fac program. Pe la ora 5 au ajuns si i-am poftit inauntru. Au venit doar trei (un baiat si doua fete). Pe ceilalti doi au uitat sa ii mai sune. Ii cunosteam foarte bine pentru ca am fost cu ei in multe iesiri cu cortul si in cluburi. Eu nu am putut sa stau foarte mult cu ei deoarece trebuia sa ajung altundeva. I-am salutat si am plecat. La ora 7 fara 10 minute ma suna fiumeo si ma intreaba daca nu pot sa ma intorc acasa sa ii las niste bani pentru ca voia sa plece cu ei in Hunedoara. Eram la 60 km distanta asa ca iam spus ca nu am cum. In ciuda faptului ca nu avea multi bani a hotarat sa plece cu ei sa se intalneasca cu restul prietenilor. La ora 7 au plecat de la noi. Dupa 5 minute ma suna si imi spune: "Nu am mai mers. I-am spus la Cata (soferul) sa intoarca si sa ma aduca inapoi pentru ca totusi nu ma descurc cu banii". I-am spus ca imi pare rau ca nu l-am putut ajuta. Acum nu regret deloc. Dupa 35 de minute ma suna iarasi si imi spune: "Unde esti? Haide repede acasa sa ma duci in Hunedoara ca astia nu raspund la telefon si imi fac griji". Eram la 2 minute distanta. Am ajuns si am pornit spre Hd. Inainte de intrarea in Hunedoara se zareau din departare multe lumini albastre. Cand am ajuns mai aproape am vazut 3 masini de politie si multa lume. De ce m-am temut mai rau asta am vazut: un Opel Astra H Combi incolacit dupa un copac. Din lipsa experientei (2 luni de cand avea carnetul) si a vitezei excesive (~140km/h) intr-o curba masina a derapat pe polei a rupt parapetul de beton si s-a izbit cu laterala soferului de un copac. Nu ne-am oprit, ci am mers direct la spital. Toti colegii lui fiumeo erau acolo. Ceva nu era in regula. Ne-am dat jos din masina si un baiat s-a apropiat dde noi si ne-a spus: "Din pacate fata din dreapta (Ale) a murit pe loc, iar ceilalti doi sunt in stare grava. Imediat ii vor transporta la TM. Parca nu era adevarat. In scurt timp ceilalti doi au fost urcati in ambulante si transportati la Tm, dar una a facut cale intoarsa. Cel care condusese masina nu a supravietuit.

E traumatizant sa vezi la televizor accidente cu adolescenti, dar cand se intampla ca persoane apropiate sa fie in situatia aceea totul e diferit. Fiumeo inca nu si-a revenit complet. E greu sa mergi la inmormantarea unui prieten foarte bun, dar cand sti ca dupa 10 minute dupa ce se termina incepe urmatoarea e prea mult. Am mers cu el in prima zii de scoala. Cand l-am vazut intre 2 scaune goale, cu lumanari pe ele mi-am spus: "puteau fii trei lumanari. daca eram acolo si ii dadeam bani sa mearga probabil erau 3 lumanari aprinse. Daca nu se intorcea din drum si  mergea si el cu ei?..."

Cand vedeam la televizor cazuri de genul parea traumatizant, dar cand am trait cu adevarat asa ceva totul a fost diferit si prea real. E o experienta incredibil de dura pentru familii, pentru fiumeo, pentru mine si pentru restul cunoscutilor. Tineri plini de viata care erau cu zambetul pana la urechi, cu care am ras si m-am simtit bine, iar un urmatoarea clipa ne-au parasit definitiv. Sunt mii de tineri care iau carnetul si care cred ca detin soselele, care braveaza si incearca sa para duri. Ei s-au dus, nu mai sunt printre noi, dar au lasat in urma ceva de nedescris. E o lectie de viata, dar o lectie de viata prea dura.  
« Ultima Modificare: 25.Ian.2012, 02:26:13 a.m. de Cerby »
Suzuki SX4 1.5 GS :)
 

Offline shpeedy

Re: Tinerii la volan !
« Răspuns #1 : 25.Ian.2012, 09:01:16 a.m. »
Din pacate, in asemenea momente/situatii nu prea ai ce spune ... doar sa tragi invataminte ....

Multa putere baiatului tau sa treaca peste acest moment si sa se bucure de sansa pe care a avut-o.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline 1nu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 167
  • Gen: Bărbat
Re: Tinerii la volan !
« Răspuns #2 : 26.Ian.2012, 12:35:42 a.m. »
M-au trecut fiori pe sira spinarii cand am citit ce ai scris.
 

Offline Laurentiu

Re: Tinerii la volan !
« Răspuns #3 : 26.Ian.2012, 10:29:13 a.m. »
...s-a intamplat de Craciun....un Opel Astra H Combi incolacit dupa un copac. Din lipsa experientei (2 luni de cand avea carnetul) si a vitezei excesive (~140km/h) intr-o curba masina a derapat pe polei...
Nu as dori sa-mi fie luat in nume de rau ceea ce am sa spun dar din pacate este crudul adevar. Unii oameni au doua personalitati: 1. personalitatea normala de care se folosesc 90% cind sint pe "fortele proprii" si 2. personalitatea celor puternici cind sint in spatele unui volan ce apartine unei masini destul de nervoase. D.p.m.d.v. persoanele cu aceste doua personalitati ori cei ce sufera de "boala vitezei", NU ar trebui sa se dedice conducerii autovehiculelor.
Aceasta a doua personalitate impreuna cu factorii: lipsa de experienta, de a arata ce bine "ma descusrc la volan" (teribilism), viteza si "capcanele soselelor", pot duce la astfel de evenimente. Nu este nevoie de un timp indelungat pt a produce un accident. De multe ori si o fractiune de secunda e destul de mare pt a se produce un necaz de acest gen. Din starea de euforie in care esti inainte de producerea accidentului, nici nu mai ai timp sa reactionezi cum trebuie in timpul producerii acestuia. Este timpul fatal ce te pune in fata unui fapt deja implinit.

Banuiesc ca, daca soferul ar fi fost singur in masina, evenimentul NU ar mai fi avut loc.
Niciodata cel aflat in spatele unui volan sa nu spuna: mie nu mi se poate intimpla asa ceva; sint prea stapin pe masina ca sa am parte de asa ceva. Cu fierul si clipa fatala nu e de joaca pe sosea. Tot timpul trebuie sa fii atent nu numai la manevrele pe care tu insuti trebuie sa le faci ci si la ceilalti participanti la trafic ca sa-ti pazesti cit de cit pielea.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline sfichiu

Re: Tinerii la volan !
« Răspuns #4 : 31.Ian.2012, 07:13:10 p.m. »
Cerby, ai relatat o fapta la care te trec fiorii!!....sper sa depasiti cu bine momentul si viata sa decurga pe traiectoria normala!!

Am sa descriu si eu un caz nu neaparat asemanator dar este o speta! In orasul nostru isi facuse aparitia acu cca. 4 ani un HAMMER negru de toata lumea se uita gura-casca ca la" masini straine" cand il vedea!Orasul fiind destul de mic se stia ca alt tip de masina de genul asta nu exista motiv sa iasa in evidenta mai ales ca masinuta era si bine intretinuta
 Prorietarul un tinerel cica sa inbogatit prin vanzarea unor terenuri si paduri care le-ar fi primit mostenire.
 Partea urata acu vine:el circula cu viteza se baga pe "interzis",stationa  unde vroia.....etc.  Zilele trecute omu se intorcea de la un chef iar in Gura Humor la in sens giratoriu avand viteza a luat-o prin aratura de-a dreptu cum zic localnicii avariind alte 3 masini si ranind 3-4 persoane grav.Dupa acest eveniment ies la suprafata niste intrebari la care politia tre sa de axplicatii.
  1- Baiatu avea permis cat.'B' ori la aceasta masica iti trebuie C-ul fiinca masa la Hammer e 3900kg.
  2-dupa ce-a facut isprava a fugit de la locul accidentului.
  3- a condus sub influenta bauturilor alcoolice
  4- in targ se vorbesye ca baiatu se ocupa de afaceri dubioase(droguri,fetite...)

Cica e liber mersi si politia nu zice nimic...
 

  • VITARA S ,Matiz
 

Offline RaZwY

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 156
  • Gen: Bărbat
Re: Tinerii la volan !
« Răspuns #5 : 02.Feb.2012, 12:04:35 a.m. »
mda, 1 la mana Cerby, multa putere baiatului si sper sa treaca cat mai repede peste aceasta incercare, si 2 la mana, pot spune ca am si eu permisul de conducere de 1 an si vreo 5 luni si spun sincer ca si eu am facut multe prostii la volan si depasiri si alte cele cu masina lui tata, in ciuda faptului ca e taximetrist si a 2 a zi afla de la colegii lui :). Dar am inceput sa realizez ca nu e bine ce fac, acum o luna, o luna si ceva cand am inceput sa fac naveta Sighisoara Mures, am vazut multe accidente si majoritatea facute din prostia omeneasca, la fiecare mam oprit si am dat daca sa putut o mana de ajutor pentru ca in ziua de azi, rar se opreste cineva sa iti dea curent, daramite sa te ajute intr'o situatie mai delicata. Cel mai rau ma marcat un accident care sa produs in Sighisoara, probabil ati auzit de el pe la stiri, um BMW 4 baieti decedati doar un supravietuitor care a fost salvat de centura de siguranta. Cunosteam toate aceste 5 persoane, cel care a supravietuit a fost vecin cu mine, an buni, iar unul dintre cei care nu au supravietuit, imi era ca un frate, am facut scoala impreuna, eram prieteni foarte buni, a fost foarte greu pentru mine, nu mai vorbim de parintii si apropriatii lor. Asta e viata, si alcoolul nu se impaca niciodata cu sofatul.