Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 28915 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


Offline shpeedy

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #31 : 15.Mai.2016, 08:31:11 a.m. »
Multumesc pentru raspuns, @hugbear!

Ideea e ca am citit tot topicul, dar - datorita vechimii - cam toate link-urile erau inactive. In plus, si preturile par a se fi modificat in sus in acesti ani - Hannah de care se vorbea a fi pe la 4-500RON nu se gaseste mai ieftin de 650RON.

Referitor la link-urile postate, as vrea sa ma rezum la corturile de 2-3 persoane. Pare interesanta oferta de la corturile.ro .
Referitor la saltea, am vazut ca la Lidl baga de maine un model. Sa vad care-i treaba.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline rexkrokiDAU

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #32 : 15.Mai.2016, 10:30:38 a.m. »
Avem si noi doua din alea autogonflabile de 5 cm si sunt ok, categoric mult mai bine ca pe izopren simplu.  :)

Offline Laurentiu

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #33 : 15.Mai.2016, 12:10:32 p.m. »
De ceva vreme ma bate gandu' la achizitionarea unui cort, cort pe care sa-l folosesc in iesiri de week-end (max 2 nopti, de la sfarsit de Mai la inceput de Septembrie) impreuna cu Junioru' (aproape 6 ani) - doar noi doi.
Ti-as recomanda un Hannah de 2-3 sezoane. Am unul, l-am folosit si e OK. Se monteaza usor, tine la "tavaleala" si ai destul spatiu in interior atit pt odihna cit si pt bagaj.

https://www.mormota.ro/hannah-cort-troll-s.html
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 
The following users thanked this post: shpeedy

Offline cristidav

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #34 : 15.Mai.2016, 03:52:08 p.m. »
O sa incept direct cu sugestia cea mai importanta: daca nu stii cum va reactiona fiul tau si daca-i va placea pe viitor, incearca sa imprumuti un cort de la cineva. Da, sa imprumuti. Din mai multe motive, pe care le voi detalia mai jos.

1.Daca il imprumuti si e, cel mai probabil, un cort low cost, ai MARE grija ca prima iesire e de impact. Daca va prinde furtuna (indiferent de calitatea cortului), sunt mari sanse ca fiul tau sa nu mai vrea in veci la cort. Asa ca fa prima iesire la cort (primele 2-3 pe cat posibil) pe vreme favorabila.
2. Daca il cumperi si e low cost, la 150-200 lei, gen cort de Metro, e un adevarat fiasco nu doar pentru el, dar si pentru tine. Calitate de rahat, nu te poti baza pe el ca te apara decat de furnici si alte bazaconii si poti iesi in natura DOAR pe prognoze favorabile. Daca nu cumva vrei sa sfarsesti dormind in masina. Singura parte buna a acestei variante e ca daca nu-i place fiului, ai aruncat pe geam 200 lei... Vorba vine aruncat, caci il vinzi pe bani de nimic sau il folosesti cu doamna, la pensie :D
3. Daca il cumperi si e mid cost, undeva pe la vreo 350-500 lei, poate si o marca gen Hannah, ai garantia unui cort bunicel, care te va servi cinstit in iesirile in natura (intelege-ma cand spun "natura" ca nu ma refer pe munte, pe creste/culmi alpine, fie ele accesibile si cu masina, ci ma refer la munti josi sau campari pe vai). Dar risti, again, sa dai bani in vant daca nu-i place voinicului. Spre pensie o poti incanta, totusi, pe doamna cu o iesire in siguranta :D
4. Daca il cumperi si e mai profi, cu preturi gen 500-800 lei, ai garantia unui somn linistit oriunde. Dar nu cred ca e cazul vostru la asa corturi (al meu a fost si inca mai e, chiar daca am copil si bebe imediat)

Uita total de corturi super-fast-auto-montabile. Eficienta lor din cauza formei e zero pe vreme nefavorabila, ploi + vant. Incearca sa ramai cu corturi clasice, gen Hannah Troll propus de Laurentiu. Recomandarea lui Hugbear referitoare la supratenda e un must be. NU iti lua cort intr-o bucata ! La cea mai mica diferenta de temperatura, cel mai mic condens se va face pe interior, ajungand pe sacii vostri. Si umiditatea care se face pe partea interioara din cauza udarii cortului la exterior de ploaia sau roua, desigur. Referitor la veranda, e buna nu doar ca poti lasa deschisa usa cand ploua ca sa admiri ploaia (ca doar n-o admiri din masina), dar mai poti lasa una-alta pe acolo, cum ar fi o bluza uda, mizerii, o carpa uda, pungi gunoi (bineinteles, unde nu sunt ursi :D ), ideea e ca poti lasa ceva. Nu lasa peste noapte niciodata lucruri importante, ai masina pentru asta.

Pana nu iti dai seama daca fiul prefera genul asta de iesiri in detrimentul gadget-urilor testate la gura sobei, in cabana, NU cheltui 2x100 lei pe saltele autogonflabile. Du-ti o plapuma si 2-3 paturi pe care sa dormiti 1-2 iesiri, apoi faci cheltuiala. Nu am testat aceste saltele, dar am cunostinte oameni de munte care le folosesc cu brio cand nu cara rucsac ins pate si mi-au zis ca sunt faine. Again, fa cheltuiala dupa ce ai o certitudine. Daca vrei varianta mai ieftina, poti apela la 2 izolire + plapuma (presupunand ca nu dormiti in creste, la km departare de masina, iti poti pune asa ceva de acasa). Un izolir mediu, la 20 lei, iti e suficient. Nu ai nevoie de izolir gros de 12 mm, unul de 6-8 mm e suficient pentru perioada indicata de tine. Am dormit iarna la cort pe izolir de 8 cm si n-am simtit nimic rece, asa ca izolir sa fie si e ok.

Daca anticipezi ca veti merge mereu DOAR voi doi, un cort de 2/3 persoane (150 cm latime) e suficien, mai ales ca vorbim de adult + copil, nu doi adultit. Dezavantajele unui cort mai mare le vei simti pe propria-ti piele la o furtuna / vant mai puternic. Merge un cort pana in 180-200 cm latime, aveti loc de desfasurat si jucat carti mai mult, dar alegerea e a ta. Eu zic sa le vezi pe viu care cat de mare e si apoi sa decizi.

Despre intrari... Consider ca e util sa ai 2 intrari, mai ales noaptea cand nu vrei sa-l deranjezi pe celalalt daca vrei sa iesi sa vezi stelele :D E drept ca esti cu fiul tau, oricum te trezeste daca vrea sa vada... stele, dar e util sa aiba doua. Daca are doar una si restul caracteristicilor iti sunt pe plac, e bun de luat. Iti spune unul care foloseste de ani buni cort cu doua intrari si mai mereu ies toti doar pe o intrare, fiindca in cealalta sunt porcariile enumerate mai sus :)

In viata mea, am fost de doua ori cu cortul, la 2 Mai - so not much of experience...
Circula pe FB o fraza gen "Stress is caused by lack of camping in nature". Damn, confirm cu vehementa ! Ia treci la treaba ! Sa nu mai pomenim de faptul ca ai o masina care iti permite sa campezi in zone de vis  :good:

Corturile de pe Sportstdirect si Decathlon (quechua) sunt 0 dupa parere mea. Cel normal de pe Decathlon merge, dar n-are antreu.
Nici cele de pe emag nu-s mult mai mandre, dar as putea recomanda ceva bunicel.

Nu vreau sa recomand niciun cort (fiindca am trecut prin multe si stiu care ce poate, la ce se preteaza, etc) pana nu te lamuresti tu ce vrei. Cand te-ai hotarat pe ce varianta mergi, te ajut cu drag. Daca mai ai nelamuriri...

Si-acum revin la concluzie: hotaraste-te unde te incadrezi si apoi iei o decizie. Eu consider ca imprumutul + varianta nr 3 sunt decizii trainice si eficiente, pe o durata mai lunga.
Acum, la final, sa fim seriosi, ati vazut voi copii care, motivati cum trebuie si la varsta potrivita (nu la 18 ani prima iesire...) sa nu le placa aventura in natura, la cort ? :D

PS: imi justific afirmatiile  spunand ca am incercat pana acum 2 corturi de Metro low cost, un cort tunel de creasta cica, un cort normal insa fara supratenda (doar cu o foaie), un cort Husky Flame, de iarna, cu fustita de zapada si usor (la care am renuntat ca pe interior avea doar plasa si toti picurii ajungeau inauntru si m-am si lasat de iarna la cort), Hannah Serak cu bete de sticla si, cand 2 furtuni pe creasta Fagarasului m-au smuls din pamant, am stiut ce sa caut. De ani buni (vreo 6) am ramas la un Hannah Covert S, iar acum, stiind ca mai vine un piticot si ca lupu-si schimba parul, dar naravul ba :D mi-am mai cumparat unul tot Hannah S, de 2+1, bete duraluminiu, la 800 lei, fara sa stau pe ganduri o secunda cum ca mi-ar trebui cort de 4 persoane bla bla mai stiu eu ce alte motive "familiste"  :baston:
PPS: citeste de doua ori mesajul, ca si eu m-am pierdut deja  :-))
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )
 
The following users thanked this post: shpeedy

Offline hugbear

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #35 : 15.Mai.2016, 04:18:05 p.m. »
as vrea sa ma rezum la corturile de 2-3 persoane. Pare interesanta oferta de la corturile.ro .
Atunci studiază-l și pe http://www.corturile.ro/corturi-3-persoane/181-cort-3-persoane-kira3.html, e totuși doar 360 lei!

Ca să adaug puțin la ce zicea (bine) cristidav: responsabilitatea ta e maximă, pentru că modul cum reacționează juniorul depinde 99% de ATITUDINEA ta față de toată experiența. Implică-l în toate activitățile (de la pregătitul bagajelor la instalatul cortului, făcutul focului, poate cu ocazia asta primește și primul lui briceag și învață de la tati să-l folosească în siguranță ;)) și e imposibil să nu-l „prindă” microbul.

Iar ideea cu împrumutul e absolut fezabilă, încearcă măcar!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 
The following users thanked this post: shpeedy

Offline Laurentiu

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #36 : 15.Mai.2016, 04:54:14 p.m. »
HANNAH COVERT-S AL http://www.craimont.ro/cort-hannah-covert-s-al



Iar ideea cu împrumutul e absolut fezabilă, încearcă măcar!
Ideea cu imprumutul, nu mi se pare buna (imi place sa am lucrul meu) si in decursul anilor, am invatat sa pun "raul" inainte. E posibil ca in timpul folosirii sa se produca un accident si atunci te vei "bucura" de o plata la un produs nou si de o folosinta "0" (zero).

Cel mai bine e sa stii ca produsul e al tau, nu vei umbla cu frica si daca-l farimi, cel putin il farimi tu si nu un utilizator strain. Daca nu merge experimentul cu juniorul, il poti vinde la SH sau ... cine stie de unde sare iepurele. Am folosit ani buni un Hannah Troll la munte, mare si pescuit cu 2 izoprenuri si 2 saci de dormit in 3 sezoane (primavara, vara si toamna). N-am avut ce sa-i reprosez.
« Ultima Modificare: 15.Mai.2016, 05:13:47 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline hugbear

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #37 : 15.Mai.2016, 05:17:10 p.m. »
O chestie de care uitasem, dar de care mi-a adus aminte filmulețul postat de Laurențiu. Acolo se vede (02:28) cum cortul interior se prinde de vergi cu cârlige-clipsuri. Încearcă să cauți un cort cu acest sistem, pentru că cele cu „mânecă” sunt mai dificil de instalat/demontat, mai ales pe vânt (nu e imposibil, dar clipsurile fac treaba mult mai facilă). Ca să înțelegi cum arată ceea ce trebuie evitat, uită-te la mânecile roșii din poza de mai jos:

« Ultima Modificare: 15.Mai.2016, 05:19:48 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline cristidav

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #38 : 15.Mai.2016, 05:25:29 p.m. »
Odata cu marca sau calitatea vin si aceste prinderi in carlige :)

Ai si tu dreptate, Laurentiu, dar poate avea un prieten bun, o ruda, ceva apropiat care sa aiba un cort si sa i-l dea fara retinere. Daca e sa excludem imprumutul, eu as merge pe un cort intre 400 si 600 lei.

Mai e o varianta, daca esti dispus la ea. Iti iei un cort low cost gen Metro, iesi cu el de 2-3 ori anul asta pe vreme absolut favorabila si apoi il vinzi pe OLX pentru a-ti lua unul mai bun. Daca nu stai in diferenta de pret dintre unul low cost si unul mid, adica inca vreo 200 lei, merita chiar daca piticotului nu-i va placea. Cortul nu-l iei pentru 1-2 ani si, chiar daca se pune praful pe el cu anii, sunt sigur ca risipim mai multi bani in viata decat am pierde pe un cort.

Uita-te, Shpeedy, la niste modele, da-mi o lista cu cerintele voastre de la un cort si-mi dau cu parerea. Eu din oficiu sugerez direct variantele decente, marci de doamne ajuta, nu corturi "de plaja" :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )
 

Offline rexkrokiDAU

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #39 : 15.Mai.2016, 06:42:10 p.m. »
Noi nu avem o experienta prea vasta cu dormitul la cort, dar pentru excursia la Capul Nord ne-am luat un Trimm Frontier D de la un magazin din Bucuresti (nu mai retin acum exact de la care) si pot sa-l recomand. Nu stiu daca e chiar ce cauti tu dar pe noi nu ne-a dezamagit.  :)

Uite si dovada.  :D