Autor Subiect: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h  (Citit de 14438 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Relisis

Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #20 : 17.Oct.2017, 08:41:46 p.m. »
Problem...zgomot care se auzea din fata..am crezut ca este de la siguranta placute..se auzea mai mult cand masina se oprea..ridicand-o pe lift, zgomotul venea de la rulmentul care sustine cardanul..rulmentul are un semering de cauciuc care freca de suportul rulmentului..am rezolvat(provizoriu...) cu wd40 dar la revizia de 2 ani o sa cer schimbarea rulmentului cu tot cu semering..sper sa nu am probleme cu cei de la garantie..
btw..incep sa am dubii visavis de calitatea pieselor..poate  ma insel..(sper!)
« Ultima Modificare: 17.Oct.2017, 08:55:17 p.m. de Relisis »
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion
 

Offline toma

Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #21 : 17.Oct.2017, 10:16:25 p.m. »
Era buna o poza care sa ajute pe cei ca mine (mai putin priceputi in ale mecanicii)  sa identifice in peisaj rulmentul la care faci referire...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline Relisis

Re: Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #22 : 18.Oct.2017, 05:20:17 a.m. »
Este un rulment de sustinere a cardanului cam pe la jumatatea masinii; o sa incerc sa fac si poze.
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion
 

Offline Relisis

Re: Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #23 : 18.Oct.2017, 08:25:19 a.m. »
Si pozele..
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion
 
The following users thanked this post: toma

Offline SPIRIDUSHU

Re: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h
« Răspuns #24 : 10.Nov.2017, 09:53:54 a.m. »
Nu prea ineleg eu bine, dar daca rulmentul ala nu este etans, atunci este o problema din constructia modelului in sine... Daca pe acolo poate intra mult praf fin, nisip, pamant sau orice... nasol. O problema cu rulmentii prosti am avut cu fost masina, la puntea spate, care picau cam dupa 80 - 100 mii, si era costisitor sa-i schimbi. Sper sa nu fie cazul unui astfel de rulment, vedem pe termen lung.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus
 

Offline Relisis

Re: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h
« Răspuns #25 : 10.Nov.2017, 12:55:42 p.m. »
Este posibil sa fie o problema din constructie..acum o luna am rezolvat cu WD 40, nu sa mai auzit scartaitul dar ieri cand am bagat masina in garaj, a inceput iarasi..o sa le zic la revizia de 2 ani-poate il schimba..
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion
 

Offline PetruRares

Re: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h
« Răspuns #26 : 11.Nov.2017, 01:39:31 a.m. »
Salutare.

Si eu aceeasi problema. A fost uns in service prin primavara. A tinut cateva luni. iar acum am inceput sa il ung eu cu wd40. Problema e ca nu tine mult. probabil trebuie ceva si mai lubrifiant de atat. Am incercat azi cu vaselina (sau cum se scrie) ... ideea e ca nu ajungi cu ea unde trebuie si tot scartaie.

...
  • Suzuki Vitara 2016
 

Offline solymir

Re: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h
« Răspuns #27 : 11.Nov.2017, 09:59:31 a.m. »
Problema cardanului aparent e universal valabilă, deși eu am crezut că e după noroc. La 5000km l-am auzit cum chițăie, cei de la AutoNET au cerut imediat piesa și au schimbat axul pe garanție fără nici un comentariu. Iar ungerea lui cu vaselină până vine piesa a ținut fix 2 săptămâni. Operația e simplă, durează cam jumătate de oră. Nu va fie frică, cereți schimbarea axului, de aia avem garanție 5 ani ( minim )...
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...
 
The following users thanked this post: Relisis

Offline AnCh

Re: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h
« Răspuns #28 : 08.Ian.2018, 03:08:14 p.m. »
Buna ziua si La multi ani!

Am dat peste subiectul acesta in timp ce cautam sa vad care ar fi problema unor sunete pe care le aud, de cateva saptamani, la Vitara mea.
Sunetul identificat este sub forma unui sunet de frecare sacadata (metalic sau piata pe metal) pe care l-am auzit/identificat usor in momentul in care deceleram si scoteam masina din viteza (pentru ca sunetul de motor sa nu acopere).
De doua ori l-am auzit pana acum, si de fiecare data a fost dupa ce am folosit modul sport si am mers putin mai sportiv pe o distanta mai lunga de doua semafoare in Bucuresti cand era foarte liber si aveam cum sa o accelerez fara sa fie nevoie sa franez imediat dupa aceea.

Odata aparut sunetul, se auzea si dupa ce puneam masina pe Auto. Insa, curios pentru mine, nu se aude in restul situatiilor de mers.

Mentionez ca ultima oara cand l-am auzit si am avut ocazia sa il verific mai pe indelete, se auzea doar la mersul inainte si nu si cand mergeam in marsalier si nu se aude deloc atunci cand stau pe loc chiar daca accelerez masina. De asemenea se aude usor la viteze pana in 50 de km/h, peste aceasta viteza sunetul de la motor incepe sa il acopere.

Imi puteti spune daca este posibil sa fie aceeasi problema mentionata in acest thread?

Multumesc!
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver
 

Offline solymir

Re: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h
« Răspuns #29 : 08.Ian.2018, 03:17:02 p.m. »
Dap, asa se manifesta: viteze mici si o senzatie de fier pe cauciuc la viteze mici si chitzait la viteze mai mari; undeva pe la 20-30-40 la ora; in special cand o lasi la relanti sa se opreasca in frana de motor; nu se aude decat dupa ce se incalzeste motorul; la dincolo de de 50 la ora tot se aude dar nu mai e sacadat ci monoton si se confunda cu alte zgomote.
Nu te speria, fuguta la service, e o operatie simpla si rapida, temporar iti da cu niste vaselina care tine fix pana cand vine piesa :)
O alta varianta ar fi un rulment de pe la roti, dar dat fiind precedentele, sunt sceptic. Plus ca se aude central spate clar banuiesc, daca ar fi de la roti ar avea sunetul o "directie"
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...
 
The following users thanked this post: AnCh