Si daca istoria se repeta ... de ce nu s-ar repeta si
povestea ... Deci ... pe 22.07.2011 mergind spre Viena am oprit din nou la benzinaria cu pricina, motivele opririi fiind alimentarea cu benzina si cumpararea vinietei austriece. Hotarit sa nu mai alimentez de la pompa 12 (desi in septembrie 2010 am mai alimentat de acolo si n-a fost cu ghinion) ma postez la coada la pompa 2 ... coada care de fapt era o singura masina cu remorca care tinea ocupate pompele 1 si 2. Pompa 12 era libera ... un nenea "pompagiu" imi face semn sa ma duc acolo da' ii declin oferta ... Imi vine rindu' ... alimetez vreo 35 l ... fac o poza cu afisaju' pompei si impreuna cu Monica mergem sa platim. Ma uit sa vad tabelu' cu pretu' vinietei austriece ... da' acesta era maret, era sublim, da' lipsea cu desavirsire. Ii explic casierului ca e vorba de "pump number two" si ca sa fiu sigur ca a priceput ii arat si cu degetele ca e vorba de nr. 2 apoi ii spun si de treaba cu vinieta. Semn ca a inteles despre ce e vorba nenea casieru' (vorbea o boaba de engleza) repeta "number two" apoi se apuca sa mestereasca la casa de marcat ... ii dau cardu' ... marcheaza ... imi da hirtia ... semnez ca primaru' ... iau ce era de luat si plecam spre pompa sa degajez locu'. Am semnat ca primaru' pt. ca am plecat de acasa cu lectia neinvatata ... adica nu stiam decit cu aproximatie mare (chiar exagerat de mare) cit costa vinieta austriaca - mai precis stiam ca face 8 euro da' nu stiam cit inseamna asta in forinti (ca prostu' m-am bazat ca vad pretu' in forinti afisat si calculez la fata locului). Degajez locu' de la ponpa si parchez 30 m mai incolo in parcare si ne apucam sa facem calculele ... care calcule aratau ca am platit vreo 6000 Huf pe vinieta cind ea de fapt costa cca 2400 Huf. Ma duc la nea casieru' ... il intreb cit costa vinieta ... zice ceva de 6000 Huf ... il intreb cit inseamna asta in euro ... zice ca 20 euro ... moment in care realizez ca m-a tepuit ... eu ii spun ca trebuie sa coste mai putin ... el o tine pe a lui ... Ies, oarecum confuz ... ma duc la masina ... linga esics un nenea tocmai lipea pe parbrizu' masini sale (cu nr. de HU) vinieta ... il intreb cit costa ... zice ca nu stie ca a platit impreuna cu benzina ... ii multumesc cu voce tare iar in gind zic "se pare ca asta e mai prost decit mine". Imi iau inca o data avint ... o iau si pe Monica cu mine si mergem la nenea casieru'. Scot telefonu' ... ii arat poza facuta cu afisaju' pompei ... spun raspicat ca pe linga benzina am mai cumparat si vinieta pe care i-o si arat in mina stinga ... il intreb cit costa astea 2 impreuna ... nenea scoate un calculatoras ... mestereste ceva si imi arata pe ecran o suma mult mai aproape de realitate ... ii spun ca vreau sa-mi dea diferenta fata de suma incasata de pe card ... fara sa cricneasca scoate vreo 4000 si ceva de Huf pe care mi-i da, balmojind ceva cum ca ar fi crezut ca e vorba de pompa 12 ... Iau banii si plecam spre masina ... ne imbarcam si ne vedem de drum.
Mai jos ... poza cu pompa si bonu' de casa:

http://postimage.org/image/j7zl3j2dh/
http://postimage.org/image/i4fgrkhqd/