Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 318783 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Soimu

Cred ca problema multor oameni care sunt anti-vaccin este ca nu cunosc mecanismul de actiune al vaccinarii.
Simplist lucrurile stau cam asa:
-mereu din mediul extern sunt atacuri contra organismului uman, de la tot felul de microbi, bacterii, virusi.
-organismul uman raspunde si se apara cu ceea ce se numeste sistem imunitar; acesta are niste componente care sesizeaza prezenta "dusmanilor" care ataca, si formuleaza un raspuns in functie de atac, si de atacator...raspunsul este atat specific(in functie de "cine" ataca") cat si numeric (in functie de cat de repede poate sa produca anticorpii) cazuri in care sansele ca organismul omului sa invinga sunt f. mari. De exemplu, daca e epidemie de gripa A1N1 degeaba te vacinezi pt. poliomielita...la fel daca ti-a patruns in organism si s-au inmultit f.multi virusi si dupa ce ai observat asta te vaccinezi, e posibil sa fie prea tarziu, corpul sa fie deja cucerit si sa mori.
Daca te vaccinezi si nu te intalnesti cu "respectivul atacator specific" sa zicem gripa ca stai pe acasa, nu e nimic, ramai protejat in caz de...
Vaccinarea trebuie sa fie facuta inainte de a fi atacat ca deja sistemul imunitar sa fi apucat sa produca "armata de anticorpi"  specifici care sa te apere.si evident in numar suficient de mare ca sa fie "invingatoare".

Atenie!...vaccinarea nu inseamna ca in corp se introduc "atacanti" vii si puternici, ca poti omora omul; vaccinarea inseamna ca se introduc virusi specifici omorati sau inactivi ca nu fac rau dar provoaca un semnal fals ca este atacat organismul si sistemul imunitar da semnalul de aparare si incepe sa produca anticorpii, adica sa declanseze reactia de aparare. Deci vaccinarea nu este daunatoare. Este drept ca uneori reactia de aparare dupa vaccinare poate fi destul de puternica si sa prezinti simptome ca si cand ai fost atacat de virusii vii(adevarat patogeni), dar si reactiile acestea se trateaza. Personal nu vad nicio motivatie pt. tabara antivaccin...aaaa, ca nu toate vaccinurile nu sunt la fel de bune, sau au ingredient/conservanti presupusi afectanti, este o parte comerciala...


Parerea mea e ca descoperirea "vaccinarii" a reprezentat un mare avans in cunoasterea medicala.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip
 
The following users thanked this post: costin_bad, shpeedy, hippo, toma, ariciul

Offline hugbear

„Argumentația” antivaxerilor echivelează cu:

Ipoteza 1: Există șoferi/pasageri care n-au purtat centură și n-au avut airbag într-un accident și totuși n-au murit.
Ipoteza 2: Există șoferi/pasageri care au purtat centură și au avut airbag într-un accident și totuși au murit.
Concluzie: Centura și airbag-ul sunt inutile (ba chiar periculoase), deci sunt rezultatul unei conspirații a producătorilor auto pentru a experimenta pe banii proprietarilor de mașini.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")
„Natura ne aseamănă. Educația ne deosebește.” (Confucius)
"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win" (Mahatma Gandhi)
 
The following users thanked this post: shpeedy, hippo, toma

Offline shpeedySent from my MI MAX 2 using Tapatalk

 

Offline shpeedy

O as las si eu asta aici...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

 

Offline enicky

  Exprimarea lui Daea n-as pune-o la greseli gramaticale/exprimare, este mai repede un mod de exprimare, ceva specific de  prin Banat sau Ardeal, nu mai stiu sigur, ceva regionalism as zice, deci articolul este tendetios, zic eu.
   Acu' sa mai vedem si partea plina : asta vorbea de pe camp, nu din birou, cand am vazut un ministru al agriculturii pe tarla? C-a dat-o in bara cu piscina, da...
   
"O as las..." ...probabil din graba, sau a dat Daea din deget...
  • Suzuki Vitara NewCool 4WD 1,6 benzina
 

Online toma

  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Când se suie scroafa-n pom,
Cine tace nu e om
 
The following users thanked this post: shpeedy

Offline enicky

  Cam asta ar fi concluzia :
  "Cu alte cuvinte, trebuie să le spunem „ălora micii” că munca poate fi și o chestie faină, un mod fantastic de a învăța și o oportunitate să fie plătiți pentru ceva care chiar le place. Nu de alta, dar facultatea de „câștigători” are milioane de elevi și doar câțiva absolvenți."
 
   Mi se pare demna de retinut, din cauza asta am  reprodus-o, dar a nu se rata  si comentariile !
 @toma  :good:
  • Suzuki Vitara NewCool 4WD 1,6 benzina
 

Online toma

In timp ce Dragnea arunca perdele de fum pe baza de Vitamina D:

Mărirea alocaţiilor copiilor, respinsă de Senat

Citat
O propunere legislativă privind mărirea alocaţiilor copiilor a fost respinsă săptămâna aceasta de senatori.

Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(1), lit.a) şi b) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, iniţiată de 2 deputaţi PNL, a fost respinsă de Senat pe 4 februarie, potrivit site-ului Camerei.

Parlamentarii care au iniţiat modificarea legii propuseseră ca alocaţia pentru copiii până la 2 ani să crească la 300 de lei, iar pentru cei între 2 şi 18 ani, la 150 de lei.

Propunerea a fost avizată favorabil de Consiliul Economic şi Social şi de Consiliul Legislativ. A fost însă respinsă de Guvern. Executivul a invocate, în punctul său de vedere, impactul bugetar – 0,31% din PIB – dar şi faptul că ar crea un vid legislativ şi acela că propunerea nu prevede majorarea alocaţiilor şi pentru copii cu handicap.

Acu' nu stiu daca propunerea legislativa era facuta bine dar tema e valida. Totusi, pare mai important sa despagubim infractorii... >:) 

Inca o data, un calduros Puie MSD!


  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Când se suie scroafa-n pom,
Cine tace nu e om
 


Online toma

Si inca o chestie pe care nu o pot lasa sa treaca neobservata: "Cum au ajuns partidele să primeasă de la buget de 13 ori mai mulţi bani ca acum doi ani. PSD a schimbat un singur cuvânt din lege"

Citat
Până la începutul anului 2018, în funcţie de scorul electoral obţinut la alegerile locale şi parlamentare, partidele primeau o sumă cuprinsă între 0,01% şi 0,04% din „veniturile prevăzute în bugetul de stat“. Astfel, în 2017, toate formaţiunile politice care au trecut pragul electoral au primit în jur de 30 de milioane de lei (6,5 milioane de euro). Suma reprezenta 0,017% din veniturile bugetare, deci mult mai aproape de pragul minim (0,01%) prevăzut de lege, nu de cel maxim (0,04%).   Pe la mijlocul anului - în condiţiile în care partidele primesc subvenţia lunar - PSD a calculat că banii primiţi de la stat sunt prea puţini. Astfel, în luna mai 2017, deputatul PSD Mircea Drăghici, trezorierul partidului, a propus modificarea legii, astfel încât suma minimă primită de partide să nu coboare sub pragul de 0,02% din veniturile colectate de stat. În luna noiembrie 2017, în Comisia Juridică a Senatului, senatorul PSD Marian Pavel a operat o modificare minusculă în lege, dar care a umplut conturile partidelor. Concret, Pavel a propus ca pragul minim să coboare din nou la 0, 01%, însă – atenţie!, nu din veniturile prevăzute la bugetul de stat, ci din Produsul Intern Brut (PIB), o sumă incomparabil mai mare faţă de încasările toatel ale statului. Practic, înlocuind „venituri“ cu „PIB“, Marian Pavel a umlut puşculiţa partidelor.

Legea a fost adoptată de Senat în forma propusă de Marian Pavel, iar la Camera Deputaţilor, forul decizional, PNL a votat cot la cot cu PSD şi ALDE. Singurul partid care a votat împotrivă a fost USR.

În 2019, PSD s-a lăcomit şi mai mult: pe baza unei estimări-record a PIB-ului, Guvernul a prevăzut pentru partide, în bugetul de stat, 409 milioane de lei (87 milioane de euro), de două ori şi jumătate mai mult decât în 2018 şi de peste 13 ori mai mult faţă de 2017. „PSD primeşte subvenţie de la bugetul de stat al României mai mult decât Partidul Socialiştilor Europeni din toată Europa. PSD primeşte cam 35 de milioane de euro şi PES, la nivel european, primeşte 16 milioane“,

Mdeci, PSD-ul ala care moare de grija copiilor din Romania si a romanilor in general si-a dat de la bugetul de stat 35milioane de EUR. Babaieti, daca vreti bani cereti cotizatii de la membri de partid, donatii de la "larga majoritate" care v-a votat.


Cine este curios cum cheltuie partidele banii:

Citat
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale din 13.01.2016

Art. 4.
(1) Transparența veniturilor și cheltuielilor pentru activitatea partidelor politice și campaniile electorale se realizează prin publicarea pe site-ul Autorității Electorale Permanente și în Monitorul Oficial al României, Partea I, a declarațiilor și rapoartelor prevăzute de lege.

(2) Autoritatea Electorală Permanentă asigură publicarea pe site-ul propriu a valorilor absolute ale limitelor prevăzute de lege pentru donații, împrumuturi și cotizații.

(3) Orice persoană are dreptul să obțină de la Autoritatea Electorală Permanentă, în condițiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, informații privind veniturile și cheltuielile partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale și ale candidaților independenți.


Pentru paragraful 1: http://www.roaep.ro/finantare/
O lectura "intersanta": Extrase ale rapoartelor controalelor efectuate la Partidul Social Democrat în anul 2017 - incalcari peste incalcari ale legii din partea organizatiilor judetene PSD...

  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Când se suie scroafa-n pom,
Cine tace nu e om