Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 642400 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Citat
Ce nu crezi? Ca a fost introdusa taxa? Ca a fost suspendata in instanta?
   Voiam sa spun ca nu am incredere in clasa politica actuala indiferent din ce zona.
Ai spus bine intr-o postare si am apreciat ca trebuie sa alegem raul cel mai mic si este posibil ca USR-ul sa fie o alternativa !
  Aflasem si eu de taxa respectiva dar in alta varianta si te cred si sper ca s-a reusit anularea ei. Cat despre sedinta de la primarie cu psd, crede-ma ca sunt satul de intalnirile de zi-cu-zi !!!
 Eu as avea mult mai multe de povestit, dar nu pot, (si poate v-ati minuna) pentru ca am si eu nevoie de o sursa de venit, iar principiul "nu esti cu noi, esti contra" inca se aplica.
  Imi pare rau ca, colegul nostru si-a pierdut cumpatul si a "dat in"/jignit pe toata lumea(bugetara), chiar daca este a nu stiu cata oara, totusi cred ca e bine sa ne respectam, indiferent de unde ne castigam existenta.
  Apropo, n-am inteles, am tot recitit postarile lui @f.cristi, el de ce a primit avertisment ! Adica si jignit si sanctionat, sau si .... si cu banii luati !
  Cat despre deja vesnica deja adversitate intre "stat" si "privat", cred ca deja cele doua entitati nu inteleg ca nu pot trai una fara cealalta ! Mediul privat nu poate exista fara stat, iar statul se "sprijina" pe mediul privat.
   Si din pacate, cu toate ca mediul privat nu se cramponeaza de atatea proceduri si legi ca institutiile  de stat, cel putin in relatia pe care o avem noi cu firmele particulare, chiar daca au contracte mari castigate, trebuie sa ne rugam de ei sa respecte termenele, sa aduca marfa, cand aduce nu corespunde calitativ, sa trimita documentele corect intocmite si aproape ca nu e firma sa nu intre in  penalitati. Iar noi suntem uimiti ca ii rugam cu bani si ei sunt de o lentoare inexplicabila !
  Cat despre finantare fortata, salarii nesustenabile , a celor de la stat, probabil ca toti cei care sunt p-aci pe forum angajati in privat, au salarii de la o mie de euro in sus si nu prea stiu cum e sa traiesti cu 500lei pensie sau cu 1200-1500lei salariu/luna.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline NicNic

[...]

  Cat despre finantare fortata, salarii nesustenabile , a celor de la stat, probabil ca toti cei care sunt p-aci pe forum angajati in privat, au salarii de la o mie de euro in sus si nu prea stiu cum e sa traiesti cu 500lei pensie sau cu 1200-1500lei salariu/luna.

Pensionarii nu provin numai dintre bugetari. Nici macar nu sunt angajati. De ce ii amintim in aceasta comparatie?

Iar despre salarii de 1200 lei, eu unul nu mai am cunostinta in zilele astea. Oricum, nu stiu angajati bugetari care sa se planga despre conditiile de munca de la stat. Fiindca le convine prea mult regimul, programul, certitudinea si toate celelalte beneficii ce nu le poti avea de obicei la privat.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Offline boga81

Daca n-ar mai cumpara, s-ar putea ca si privatii s-o duca mult mai rau (vezi socul pozitiv asupra industriei turismului dupa aparitia vaucherelor de vacanta).

Gabi, aici m-ai nimerit pe subiect. Jumatatea lucreaza la o agentie de turism. A fost o mare tampenie acordarea de tochete de vacanta doar ptr. Romania. Stii ce au facut hotelierii cand s-a aflat de tichete? Au dublat peste noapte preturile. De ce? Pentru ca vindeau oricum. S-a creat o supra-supracerere peste tot in tara, dar in special pe litoral. S-a ajuns ca o noapte la Mamaia sa coste de 4 ori mai mult decat una la Albena, sa zicem, la aceleasi conditii. Ba nu, ca la Albèna aveai all-inclusive. Absurd! Agentiile cu contracte cu primariile si cu firmele de stat si-au crescut veniturile (sanchi, na, contract cu vaca de muls), hotelierii s-au frecat pe maini, iar agentiile celelalte de turism au castigat 3 max 10 eur pe rezervare in conditiile in care ei plateau rezervarea, apoi trimiteau tichetele prin curier cu confirmare la Edenred sau mai stiu eu ce firma de tichete, si apoi asteptau pana la 45 de zile (parca) sa le intre banii. Misto, nu?
Asta e genul de ineptie facuta pe genunchi de guvern. Iar ANATul le-a spus ca o sa fie un rahat. Evident ca nu au ascultat, ca doar cei de la putere le stie pe toate. Plus ca era o chestie evident populista.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: 02.Feb.2019, 08:46:02 a.m. de boga81 »
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm
 
The following users thanked this post: ariciul, ...

Offline shpeedy

Avea dreptate @Leutz cu sondajul, topicurile aste genereaza cam mult scandal si un dialog al surzilor.
Nu e numai politica, e si un conflict intre generatii. Psd vs usr, bugetari vs corporatisti, conservatori vs neomarxisti, alb vs negru. Nu e nimic gri, sunt numai extreme.
Va jigniti aiurea, eu le-as inchide si sterge definitiv.
@cristyyy2003 fa ceva, creatia ta a luat-o razna

Sincer, tu chiar consideri ca cenzura (orice abordare a "pumnului in gura") este una eficienta?!

Am precizat ca sunt pasionat de masini (ceea ce face obiectul acestui forum) si am ajuns sa fiu constrans in aceasta pasiune de diferiti factori de impact. Desigur, putem discuta indelung pe marginea acestor factori, dar eu personal consider ca ar fi mai eficient sa ne aplecam asupra cauzei - mentalitatea oamenilor (si de aici multiplele discutii din topicul de fata si nu numai). Ca tu ai ales sa dai nume (partide/sector de activitate/ideologie) acestor mentalitati este decizia ta - am mai argumentat ca respectiva categorisire a mentalitatilor tine de un nivel superior celui in care se gaseste societatea actuala (in care sa supunem discutiei conceptul - relativ/relativizat pentru unii - de a nu fura sau sa trebuiasca argumentare solida pentru a impamanteni ideea ca sustenabilitatea/progresul/evolutia unei societati se fac prin munca, studiu, adica efort sustinut, nu prin "descurcareli")

Prin prisma mentalitatilor, consider ca Romania se afla in acest moment intr-o forma 'mild' de razboi civil (ca sa-ti dau un exemplu -  daca faci un sondaj aici pe forum cu privire la reprimarea manifestatiei din 10-August-2018, sunt convins ca se vor gasi destui sa spuna ca autoritatile au actionat cu buna-credinta si cum trrbuia, ca protestantii au primit ce meritau, ca asa se procedeaza in orice stat democratic - vezi Franta, fara a distinge nuantele si faptul ca vorbim despre proteste din start violente vs proteste pasnice). Sunt constient de faptul ca sansele de a schimba mentalitatile oamenilor din exterior sunt minime daca omul nu face un declic sa-si doreasca schimbarea, dar sincer consider dialogul asta asa imatur/imperfect/absurd cum il vezi tu (si cum si este pe alocuri) acceptabil oricarei oricarei alte forme de conflict; poate la cineva tot face declic.

Nu-mi face nici o placere ca in ultimii doi ani de zile sa fiu pus - asa cum spune si Boga81 - sa fiu in stare de alerta cu orice lege/orice comunicat dat de nenorocitii astia, sa stau sa le inteleg semnificatia si impactul asupra vietii de maine a mea si a familiei mele; nu din asta imi castig existenta. La fel, timpul pierdut sa scriu postari argumentate, care sa faca sens, nu constituie scopul mele nici pe acest  forum, nici in viata (nu-mi place sa ma aud vorbind), dar daca - prin ele - pot forta un singur individ macar sa faca un declic, consider ca merita.
« Ultima Modificare: 02.Feb.2019, 09:45:24 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: costin_bad

Offline Lerua07

Voi va "bateti" si ursu... merge.  ;)
Intrebare : ce credeti avem sanse sa trecem la euro in 2024, asa cum a anuntat Veorica, la cum merg lucrurile acum ???
Eu nu cred !  :angel:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !
 
The following users thanked this post: Soimu

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2485
  • Thanked: 1291 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Voi va "bateti" si ursu... merge.  ;)
Intrebare : ce credeti avem sanse sa trecem la euro in 2024, asa cum a anuntat Veorica, la cum merg lucrurile acum ???
Eu nu cred !  :angel:

In mod normal - no way. O recesiune vine peste Europa si Romania va avea de suferit din nou. Imprumuturile vin greu si cu dobanzi  mai mari. Nu vad nici o posibilitate sa trecem la euro "pe bune" in 2024. Dar nu uitati ca politica UE facuta de partidele socialiste ce au majoritatea este de integrare fortata asa ca Romaniei i se pot "aranja ploile". Asa cum a trecut Italia si altele la momentul creerii euro. Stiti de cata vreme se chinuie sa-i convinga pe suedezi sa treaca la euro? Politicienii vor, populatia este inca in balans, putin majoritara asa ca nu risca referendum care sa invalideze (caci ii au si pe cei care vor Suedia afara din UE, Suedia e plina de radicali si anarhisti).
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: Lerua07

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2485
  • Thanked: 1291 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22950888-document-autoritatile-publicat-raportul-privind-planul-national-adoptare-euro-vezi-obiective-avem-atins-mai-putea-dura-10-ani-pana-cumparam-painea-romania-euro-nu-lei.htm

Ceva link-uri acolo. Cu cat citesc mai mult, cu atat vad ca este doar un mar otravit pentru urmatoarea guvernare. Daca sunt tot ei, mucles. Daca nu, sa vezi ce are Antena 3 de tocat...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 

Offline toma

Stirea:

Citat
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Parlament, că le-a solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă şi ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să analizeze sumele alocate în proiectul de buget pentru serviciile secrete şi să realoce sume de la acestea către Sănătate.

„Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională”, declarase Liviu Dragnea.

Si demontarea ineptiei:

Citat
"Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toți copiii din România", zice domnul Dragnea vorbind despre un subiect serios cum e bugetul țării, unde nu ar trebui să facă declarații la mișto sau neinformate.

Păi vă gândiți prost (din nou), domnule Dragnea, vă gândiți după ureche sau după interesele afaceriștilor prieteni.

Organizația Mondială a Sănătății spune în prezent că NU există suficiente date care să dovedească că suplimentele de vitamina D acordate copiilor prin programe în masă chiar sunt eficiente în a preveni malnutriția. Deci Organizația Mondială a Sănătății NU recomandă deocamdată astfel de programe! (aici puteți citi recomandările OMS www.who.int/elena/titles/vitamind_infants/en/)

Mai mult, mai spune OMS, vitamina D poate fi utilă doar copiilor cu risc crescut de rahitism care beneficiază de expunere solară limitată (ca cei din zonele arctice) sau la cei cu pigment închis al pielii.

Din ce știm noi, care nu beneficiem de IQ-ul ridicat specific guvernului dumneavoastră, în România nu sunt majoritari nici copiii de eschimoși, nici cei de negri, dar nah... la ce consilieri aveți, ne putem aștepta la orice.

Da, ar fi util un program național pentru stimularea unei alimentații sănătoase a copiilor din România (de pildă prin încurajarea alăptatului la sân, unde stăm rău), ar fi o chestiune de 'siguranță națională'. Dar un program în care să dai, cum făceau comuniștii, vitamina D nediscriminat la tot poporul că deh, vin alegerile și e nevoie de voturi... Așa ceva ar fi util doar pentru siguranța firmelor acoperite ale stimabilului Vâlcov, bun prieten al domnului Dragnea.

-----------
* Precizare pentru părinți: existe diferențe consistente între o recomandare medicală făcută într-un caz particular și o recomandare de politică de sănătate destinată unei populații numeroase (ce face dl Dragnea abuzând de funcția sa). Astfel, deși administrarea de vitamină D bebelușului dumneavoastră poate fi foarte folositoare, un program care să dea gratuit vitamina D "tuturor copiilor din România", nediferențiat pe categorii de vârstă, populație, risc, etc, nu este recomandat în prezent putând produce mai multă risipă inutilă a unor fonduri prețioase care pot fi folosite mai eficient pentru sănătatea românilor.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

Ce mi se pare amuzant e de unde s-au gandit sa taie - de la serviciile secrete... Intr-un context global din ce in ce mai dificil si mai complex, sunt convins ca ne putem apara in fata oricarei amenintari cu ceva vitamina D - gandire strategica a la Teleorman (ce nu putem controla deplin, taiem fondurile)...  #:-S
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline toma

Acu' si serviciile au bubele lor si nu putine dar manevra e strict electorala: luam de la servicii care sunt rele si dam la copii. Ce poate fi mai bine?

Iar bugetul e greu de facut cand cheltuielile sunt mult mai mari decat veniturile si nici de imprumutat nu o mai poti face usor.


  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain