Autor Subiect: Radare fixe  (Citit de 28462 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sony

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1101
 • Gen: Bărbat
 • Most Wanted
Re: Radare fixe
« Răspuns #30 : 16.Apr.2009, 08:43:49 a.m. »
Dupa cum ma asteptam, ai muscat momeala!  =))
Ma distreaza Muppetsii! :)
 

Offline rexkrokiDAU

Re: Radare fixe
« Răspuns #31 : 16.Apr.2009, 09:10:03 a.m. »
Gata, acum ca am inteles pozitia fiecaruia va rog sa ramaneti la subiect, camere radar fixe...
« Ultima Modificare: 16.Apr.2009, 09:17:01 a.m. de rexkroki »
 

Offline Laurentiu

Re: Radare fixe
« Răspuns #32 : 17.Apr.2009, 01:35:26 p.m. »
Azi a aparut ultima reactualizare a camerelor fixe ( http://speedcams.tehnoplus.net/ ).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
 

Offline andrei_a9

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 264
Re: Radare fixe
« Răspuns #33 : 04.Mai.2009, 04:07:32 p.m. »
poate va sunt utile... va trimit cateva metode (neverificate) pt a scapa de amenzi. Eu personal nu-mi ridic recomandatele si nici instiintarile de la curieri, etc

O metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.

va prezintam o metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.

De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.

Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul nostru este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea "constatarea nu corespunde adevarului" care trebuie mentionata de politist.

Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar.

Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata.

Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei.

In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile.

In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor".
 
Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).

Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.

 

 

 Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar:
- Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
- Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!

 

Offline rexkrokiDAU

Re: Radare fixe
« Răspuns #34 : 04.Mai.2009, 04:17:46 p.m. »
Cu riscul de a fi injurat de multa lume mai adaug si eu un sfat, respectati legile de circulatie.
Iar daca se intampla sa fiti prinsi calcand pe bec, intr-un fel sau altul, platiti amenda si nu va mai balacariti in tot felul de tertipluri patetice. Acceptati pur si simplu ideea ca ati gresit, nu sunteti suficient de "smecher" sa nu fiti prinsi si suportati cu demnitate consecintele.


Offline andrei_a9

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 264
Re: Radare fixe
« Răspuns #35 : 05.Mai.2009, 02:59:00 p.m. »
Cu riscul de a fi injurat de multa lume mai adaug si eu un sfat, respectati legile de circulatie.
Iar daca se intampla sa fiti prinsi calcand pe bec, intr-un fel sau altul, platiti amenda si nu va mai balacariti in tot felul de tertipluri patetice. Acceptati pur si simplu ideea ca ati gresit, nu sunteti suficient de "smecher" sa nu fiti prinsi si suportati cu demnitate consecintele.nu te-njura nimeni, e doar parerea ta, dar banuiesc ca ai auzit si tu de scandalul cu aceste camere radar de supraveghere a traficului... practic imbogatesti firme private care fraudeaza statul... in visteria statului nu intra niciun banut... de aici unul din 2 lucruri nu se mai intampla:
1. nu se mai imbogatesc demnitarii pe bani publici
2. nu mai sunt bani publici pentru lucruri de genul reabilitare drumuri sau constructie de autostrazi
 

Offline BrSx4

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 610
 • Thanked: 18 times
 • Gen: Bărbat
 • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
  • Braila
Re: Radare fixe
« Răspuns #36 : 05.Mai.2009, 03:48:39 p.m. »
nu te-njura nimeni, e doar parerea ta, dar banuiesc ca ai auzit si tu de scandalul cu aceste camere radar de supraveghere a traficului... practic imbogatesti firme private care fraudeaza statul... in visteria statului nu intra niciun banut... de aici unul din 2 lucruri nu se mai intampla:
1. nu se mai imbogatesc demnitarii pe bani publici
2. nu mai sunt bani publici pentru lucruri de genul reabilitare drumuri sau constructie de autostrazi
[/quote]

Pina la urma pe tine ce te deranjeaza ca te amendeaza,pentru ca ai incalcat o regula de circulatie si banii se duc in alta parte..................................
Il sustin pe "rexkroki " respectati regulile si nu va sanctioneaza nimeni, ca de "cocalari" care profita de portitele legii, sunte-m satui


Edit: Te rog incearca sa iti susti ideile fara a ataca alte persoane. Multumesc.
« Ultima Modificare: 05.Mai.2009, 04:54:52 p.m. de cristyyy2003 »
 • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Despre prostie,numai bine,despre prosti nu am cuvinte
 

Offline WayOfLife

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 2849
 • Gen: Bărbat
 • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Radare fixe
« Răspuns #37 : 05.Mai.2009, 03:50:44 p.m. »
un pic cam dur exprimat....dar si eu sunt de parere ca daca ai facut-o...o tragi...
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension
 

Offline andrei_a9

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 264
Re: Radare fixe
« Răspuns #38 : 05.Mai.2009, 04:20:12 p.m. »
un pic cam dur exprimat....dar si eu sunt de parere ca daca ai facut-o...o tragi...
nimic mai adevarat. sunt de acord cu tine, insa vreau sa traga toata lumea, si nu numai cei care sunt corecti si se duc sa plateasca. poate sunt eu singurul, dar nu mi se pare corect ca eu sa platesc amenda pentru 62 de km/h in localitate cand se gaseste cate un q7 care face curent pe langa mine cu 90-100 si mai arunca si tigarea din mers... e o situatie intalnita mai mult sau mai putin pe la noi

@BrSX4 te-as ruga politicos sa te adresezi frumos! eu nu te-am jignit in niciun fel ci doar imi exprimam liber parerea... doar d-asta este forum... atatea minti si atatea pareri. dc ceea ce am scris, desi nu te vizeaza direct pe tine, dar totusi te lezeaza in vreun fel, te rog sa iti versi frustrarile pe cine te cunoaste si te suporta. nu stiu cum e la tine in judet, dar la noi exprimarea provinciala nu prea se foloseste.

toate bune tuturor!
 

Offline cristophus

Re: Radare fixe
« Răspuns #39 : 05.Mai.2009, 04:30:56 p.m. »
Suzuki SX4 S-Cross, Luxus 1.4 Boosterjet 4WD 6AT