Welcome Guest , please login or register
Pages: [1] 2 3 ... 7
  Print  
Share this topic on FacebookShare this topic on MySpaceShare this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on RedditShare this topic on StumbleUponShare this topic on TwitterShare this topic on TechnoratiShare this topic on MagnoliaShare this topic on GoogleShare this topic on Yahoo
Author Topic: anvelope 215/65/R16  (Read 1362 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Sakura77
Sr. Member
Thumb Up

« on: October 23, 2011, 10:21:52 AM »

avind in vedere noul model de talon, in care nu mai este specificat tipul de anvelope, a incercat cineva sa monteze pe Sx4 anvelope 215/65/R16 ?

avantaje :
-creste stabilitatea masinii (cauciuc mai lat)
-scade distanta de frinare
-masina este un pic mai inalta si suporta mai bine gropile (talon cauciuc mai mare)

dezavantaje :
-deteriorare bielete directie (cauciuc mai lat)

Sx4 1.6 GS 4WD
roberto
Sr. Member
Thumb Up

be happy

« Reply #1 on: October 23, 2011, 10:26:28 AM »

La dezavantaje intra si eventuala respingere la ITP. Dimensiunile cauciucurilor sunt trecute in cartea de identitate.

SUZUKI SWIFT 1,3GS
SKODA OCTAVIA 1,9TDI powered by Kiss Lorand
Sakura77
Sr. Member
Thumb Up

« Reply #2 on: October 23, 2011, 10:43:07 AM »

La dezavantaje intra si eventuala respingere la ITP. Dimensiunile cauciucurilor sunt trecute in cartea de identitate.

nu e problema la ITP, le pun pe cele de iarna care sunt OK 

Sx4 1.6 GS 4WD
Suzuki Club ROMANIA
« Reply #2 on: October 23, 2011, 10:43:07 AM »

2% pentru SuzukiClub ROMANIA!

rexkrokiDAU
Hero Member
Thumb Up

SX4 1.6 GS 4WD sunlight copper din 06.06.2008

« Reply #3 on: October 23, 2011, 11:08:05 AM »

Parca imi amintesc ca tu ai si instalatie de gpl pe masina. Vezi ca un cauciuc mai lat va duce si la o crestere a consumului. Nu stiu cu cat, probabil procetul e mic, dar el nu poate fi negat.

Dar principala problema ce apare din propunerea ta e ca sunt mai mari, nu doar mai late, ca cele originale. La cauciucurile originale, 205/65 R16 , dimensiunea totala a rotii e de 652 mm iar in cazul celor de 215/65 R16 dimensiunea totala e de 686 mm. E o diferenta de 34 mm, adica de 5.2%. In general e recomandat ca aceasta diferenta sa nu depaseasca 3%.  Poti vedea aceste diferente aici si aici.

Daca vrei sa ai o suprafata de contact mai mare si un talon mai inalt si nu te intereseaza neaparata aspectul estetic solutia e un cauciuc cu dimensiunea 215/65 R15 (nu stiu daca se gasesc cauciucuri cu aceasta dimensiune), dar in acest caz nu mai poti utiliza jantele originale de pe masina.

http://postimage.org/image/2bth1agdg/
http://postimage.org/image/2btiotsv8/

der Weg ist das Ziel
Sakura77
Sr. Member
Thumb Up

« Reply #4 on: October 23, 2011, 11:20:39 AM »

am luat in calcul aceste aspecte, nu ma intereseaza consumul, doar e gpl 

ideea este daca nu cumva imi va atinge pe undeva deoarece am observat ca , cu anvelopele actuale (205/60/16) , la roata stinga spate ramine un spatiu mic (1,5 cm) intre cauciuc si aparatoarea interioara (in zona conductei de alimentare a rezervorului fiind o ridicatura) acolo cred ca ar fi singura problema

Sx4 1.6 GS 4WD
Suzuki Club ROMANIA
« Reply #4 on: October 23, 2011, 11:20:39 AM »

Suzuki goodies: Hanorace SuzukiClub

Vrei si tu?

rexkrokiDAU
Hero Member
Thumb Up

SX4 1.6 GS 4WD sunlight copper din 06.06.2008

« Reply #5 on: October 23, 2011, 11:25:56 AM »

Pai si gpl ti-ai montat pentru ca ai vrut sa ai un cost pe km mai scazut. Acum spui ca nu te intereseaza daca creste acest cost pe km.  Vezi, totul e relativ, si tine de perceptia noastra de moment si de dorintele noastre, in majoritatea cazurilor justificate pe considerente subiective. 

der Weg ist das Ziel
Laurentiu
Hero Member
Thumb Up

« Reply #6 on: October 23, 2011, 11:40:21 AM »

ideea este daca nu cumva imi va atinge pe undeva deoarece am observat ca , cu anvelopele actuale (205/60/16) , la roata stinga spate ramine un spatiu mic (1,5 cm) intre cauciuc si aparatoarea interioara...
Se poate rezolva intarind arcurile (prin diverse metode: inlocuire sau montare de cale intre spire sau sub arc). Cauciucuri (roti) mai mari => intarirea suspensiei.

"Niciodata nu te certa cu un idiot.Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!"
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat ajung sa iubesc mai mult animalele" - A.H.
unde
Hero Member
Thumb Up

« Reply #7 on: October 23, 2011, 02:05:44 PM »

-scade distanta de frinare

Doar pe suprafete cu aderenta buna (asfalt uscat). Daca rulezi cu ele pe suprafete alunecoase, e invers. Doar gindeste-te ca acvaplanarea va fi mult mai usoara, datoria greutatii mai mici care apasa pe cm2.
 Daca le iei pentru iarna, e o idee foarte proasta: creste consumul datorita rezistentei mai mare la inaintare (creste cuplul necesar rotirii, dar si zapada se opune mai cu spor inaintarii cauciucului)
 Indiferent de sezon se vor intimpla urmatoarele:
 - se uzeaza mai mult toata suspensia, nu doar bieletele de directie sau pompa de servo
 - uzezi mai mult transmisia si motorul, datoria eforturilor suplimentare

Totusi, daca vrei sa faci asa ceva asigura-te ca acea dimensiune o sa incapa si ca nu iti atinge pe undeva la cursa maxima a suspensiei, respectiv a rotilor directoare. In cazul tau e vorba de un cauciuc care e cu ~ 3.5 cm mai mare in diametru.

@rexkrokiDAU: pentru a fi folosite jante de 15" trebuie verificat daca incap in interiorul discurilor/sabotilor, deci problema se complica inca si mai mult. Apoi mai trebuie verificat si ET-ul.
1x Cheesy

Suzuki Jimny 1.3i 2004
Pages: [1] 2 3 ... 7
  Print  

Jump to: