O vacanta in Cuba cred ca e cea mai potrivita alegere, am fost acolo vreo doi ani la rand, totul acolo e minunat, inclusiv oamenii, am fost in Havana si in Santiago de Cuba, faleza din Havana e superba, pe malul celalalt (Havana e impartita in doua de un canal ) este un castel f.f. misto si acolo e un loc special pt turisti.
In general turistii sunt cazati in locuri speciale cu preturi ca in europa, dar daca te duci in locuri frecventate de cubanezi, totul e ieftin, iti recomand sa iei rom se toate felurile: Havana de 7 ani, Havana ano especial, Havana de 3 ani...crede-ma ca la gust sunt total difetite de ce gasesti aici, trabucurile sa le iei de la magazin, nu de pe strada, au cam acelasi pret dar de la magazin iti dau chitanta, care e f. importanta, ca trabucuri iti recomand Romeo&Julieta (daca vrei sa fie de efect sa le iei in tuburi de aluminium), nu mai stiu sigur care era pretul (60 usd parca) dar in aeroport in Europa cutia e 325 eur..., iti mai recomand barurile in aer liber (gradinile) unde atmosfera e super, stai tolanit, bei un mojito adevarat si asculti si dansezi pe muzica cubaneza.
Daca vrei sa te duci cu masina, cauta la navlositorii maritimi liniile Europa-Cuba, MSC, CMA CGM, etc si sigur vei gasi ceva, pana acolo parca faci 10-11 zile, depinde de vapor si cate porturi mai are pana acolo, astfel vei vedea si cum e viata pe mare