Am revenit aseara din Bulgaria, fara probleme.
La dus am ales ruta prin Veliko Tarnovo, pasul Republika, Nova Zagora, Stara Zagora, Plovdiv, Pazardjik, Velingrad, Bansko. Am mers duminica, nu prea a fost trafic, putin mai intens intre Pazardjik si Velingrad unde si drumul trece prin niste chei deosebite, ceva asemanator cu defileul Jiului. Am intalnit si vreo 8 echipaje de politie dar nu m-a oprit nici unul. Drumul in general bun, e si o portiune de autostrada intre Stara Zagora si Pazardjik.
La intoarcere am ales varianta prin Blagoevgrad, Sofia, Pleven. Drumul e mai aglomerat, era si intr-o zi lucratoarte, o multime de echipaje de politie, ca le-am pierdut si numarul. Nu m-a oprit nici unul. Am treversat Sofia prin centru, in aproximativ 40 de minute. Nu prea m-am uitat dupa semne ca m-am luat dupa gps.
Prima varianta este putin mai lunga dar trece prin zone mai frumoase si parca nu este asa de plictisitoare si de chinuitoare fiindca are mai putine portiuni drepte kilometrice pe care esti tentat sa o calci si sa te prinda garcea cu radarul. Defapt, cel mai greu la acest drum mi s-a parut sa mentin viteza legala mai ales pe la intersectiile cu drumuri secundare unde de multe ori stau la panda cu radrul masinile de politie. Dar am reusit sa scap cu euro marunti in buzunar.