Sunt 2 cuvinte cheie care fac ca pretul unei mese decente pentru 2 persoane sa nu scada sub 25 EUR: centru si Stuttgart (oras mare, centru industrial si comercial).
Sa scriu si eu cateva randuri despre lumea civilizata si ma refer aici la lumea scandinava.
Concluzia mea, socanta si pentru mine, a fost ca asa cum suntem noi ca civilizatie fata de nemti, tot cam acelasi decalaj este intre nemti si norvegieni!!!

La primele astfel de constatari am zis ca am nimerit eu niste exemplare mai ciudate de nemti prin Norvegia si am inceput sa urmaresc mai atent... Altii si altii au inceput sa imi confirme acelasi lucru.

Ce-am mai remarcat este ca, asa cum ii vedem noi prin Romania pe "jmekerashii" nostri plecati prin Spania, Franta sau Italia cum se dau in spectacol prin trafic facand pe zmeii, tot cam asa se poarta nemtii cand ies din tara lor. Conducere sportiv-agresiva, intrat in fata la cozile de la multele ferry-boat-uri, claxonat, parcari aiurea, etc...

Va rog mult sa ma contraziceti, ca inca am un gust amar dupa cele de mai sus dupa 3 luni jumate de cand am revenit in tara.

Iar ceea ce mi-a placut a fost ca circulatia rutiera este perfecta acolo. Excludem exceptiile de mai sus si ramanem cu niste soferi de o precizie si rigoare foarte naturale. Oamenii aceia privesc regulile ca pe ceva care ii ajuta sa aiba o viata mai buna, asta si pentru ca legile sunt facute in asa fel incat sa fie utile cetatenilor, nu unor politisti pusi pe spagi, ca la noi.
Pacat ca e drumul foarte lung de aici din Bucuresti, ca tare as mai merge acolo pentru o vacanta de relaxare.