Welcome Guest , please login or register
Pages: 1 ... 6 7 [8]
  Print  
Share this topic on FacebookShare this topic on MySpaceShare this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on RedditShare this topic on StumbleUponShare this topic on TwitterShare this topic on TechnoratiShare this topic on MagnoliaShare this topic on GoogleShare this topic on Yahoo
Author Topic: In lumea civilizata  (Read 2167 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
..::Khaos::..
Global Moderator
Hero Member
Thumb Up

Marca: Suzuki
Model: SX4

..::SX4: love at first sight!::..

« Reply #56 on: December 24, 2009, 01:56:41 PM »

In tot centrul Stuttgart-ului am umblat de mi-au iesit ochii ca sa gasesc un restaurant decent (adica un loc unde o masa pentru doi sa coste sub 25 EUR).

N-am fost in Germania si nu le stiu preturile, insa noi in Grecia mancam la taverne cu ~20-25 euro, 2 persoane, deci ma gandesc ca in Germania, unde preturile sigur sunt mai mari, nu prea ai avea cum sa gasesti la preturi asa accesibile Deci nu ma mira ca nu prea gaseai.

SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI
Cristi (XTI)
Hero Member
Thumb Up

Model: Jimny 1.3VVT 86CP

« Reply #57 on: December 24, 2009, 02:25:16 PM »

Sunt 2 cuvinte cheie care fac ca pretul unei mese decente pentru 2 persoane sa nu scada sub 25 EUR: centru si Stuttgart (oras mare, centru industrial si comercial).

Sa scriu si eu cateva randuri despre lumea civilizata si ma refer aici la lumea scandinava.
Concluzia mea, socanta si pentru mine, a fost ca asa cum suntem noi ca civilizatie fata de nemti, tot cam acelasi decalaj este intre nemti si norvegieni!!!  La primele astfel de constatari am zis ca am nimerit eu niste exemplare mai ciudate de nemti prin Norvegia si am inceput sa urmaresc mai atent... Altii si altii au inceput sa imi confirme acelasi lucru. 

Ce-am mai remarcat este ca, asa cum ii vedem noi prin Romania pe "jmekerashii" nostri plecati prin Spania, Franta sau Italia cum se dau in spectacol prin trafic facand pe zmeii, tot cam asa se poarta nemtii cand ies din tara lor. Conducere sportiv-agresiva, intrat in fata la cozile de la multele ferry-boat-uri, claxonat, parcari aiurea, etc... 
Va rog mult sa ma contraziceti, ca inca am un gust amar dupa cele de mai sus dupa 3 luni jumate de cand am revenit in tara. 

Iar ceea ce mi-a placut a fost ca circulatia rutiera este perfecta acolo. Excludem exceptiile de mai sus si ramanem cu niste soferi de o precizie si rigoare foarte naturale. Oamenii aceia privesc regulile ca pe ceva care ii ajuta sa aiba o viata mai buna, asta si pentru ca legile sunt facute in asa fel incat sa fie utile cetatenilor, nu unor politisti pusi pe spagi, ca la noi.

Pacat ca e drumul foarte lung de aici din Bucuresti, ca tare as mai merge acolo pentru o vacanta de relaxare. 

Suzuki Jimny 1.3VVT 86CP MY2010 Twilight Purple - ~ 46,000km

Skoda Octavia 1.9TDI 105CP MY2007 Cappuccino Beige - ~ 221,000km
bogdanb
Echipa Moderatorilor
Hero Member
Thumb Up

« Reply #58 on: December 25, 2009, 12:31:02 AM »

XTI, nemtii ca nemtii, dar ce sa mai spunem despre englezi? Probabil ca la ei sunt atat de urmariti inca profita cum pot de libertate cand sunt prin tari straine.
Cat despre preturi, mi-am dovedit inca o data ca "dincolo" viata nu este nici pe departe mai ieftina decat la noi. Dimpotriva, eu cred ca e mult mai greu; acolo oamenii muncesc pe rupte de dimineata pana seara pentru mai putin decat avem multi dintre noi.
Am vazut oameni in varsta care strangeau la piept o bucata de paine. Am vazut si oameni care mergeau pe strada fiindca daca s-ar fi oprit in loc ar fi inghetat sau i-ar fi saltat politia. Am vazut oameni care trageau dupa ei un carut cu cateva kg de maculatura si cateva PET-uri de valorificat pentru (cel mult) cativa euroi. Sau altadata, doi oameni care isi imparteau pe o banca din parc o cutie de vin si un pachet de mancare...
Una peste alta, ma conving ca asa-zisa "civilizatie" europeana pe care oprivim cu (uneori) atata invidie nu e altceva decat teroare stalinista in forma comerciala - "Sunteti supravegheat pentru linistea dvs" sau "Acest lucru va este impus pentru securitatea dvs"... Asa ca, surprinzator, parca tot mai bine e aici, in tigania noastra!
Si niste poze din Rastatt, un orasel de cateva mii de nemti, care chiar par umanizati, si pe care uneori chiar ii vezi zambind. Si cu Praga, un oras frumos, dominat cat vezi cu ochii de turle de palate si catedrale.

http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1mQNOA
http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1mQQiJ
http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1mQLjr

SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q
Suzuki Club ROMANIA
« Reply #58 on: December 25, 2009, 12:31:02 AM »

2% pentru SuzukiClub ROMANIA!

cristyyy2003
Administrator
Hero Member
Thumb Up

Model: Vitara 1.6 16v '96 (coapta)

Fii tu insuti schimbarea pe care o vrei in lume!

« Reply #59 on: December 25, 2009, 04:00:32 PM »

Nu stiu ce sa zic.....daca tara lui "Tiganca Imputita" ori "Pixel albastru" (ori alte exemple care nu imi vin in minte acum; nu-s nici cu `Tatelu' nici cu Geoana)   pentru tine e mai buna.....Nu stiu sa fi scris cineva pe aici ca prin alte parti umbla cainii cu covrigii in coada dar....totusi ei:
1. Au insitututii ale statului care chiar functionaza (chiar daca nu la modul ideal cum iti doresti tu)
2. Ceva, ceva infrastructura exista
3. Opinie
4. Etc.

Suzuki Vitara Forum
Cristi (XTI)
Hero Member
Thumb Up

Model: Jimny 1.3VVT 86CP

« Reply #60 on: December 26, 2009, 03:48:22 PM »

N-am știut unde să pun asta, dar face parte din lumea civilizată. 

Praga, 360
http://www.360cities.net/prague-18-gigapixels

Suzuki Jimny 1.3VVT 86CP MY2010 Twilight Purple - ~ 46,000km

Skoda Octavia 1.9TDI 105CP MY2007 Cappuccino Beige - ~ 221,000km
Suzuki Club ROMANIA
« Reply #60 on: December 26, 2009, 03:48:22 PM »

Suzuki goodies: Hanorace SuzukiClub

Vrei si tu?

cristyyy2003
Administrator
Hero Member
Thumb Up

Model: Vitara 1.6 16v '96 (coapta)

Fii tu insuti schimbarea pe care o vrei in lume!

« Reply #61 on: December 26, 2009, 04:05:17 PM »

Foarte tare  . Am reusit sa gasesc hotelul unde am fost cazati in Praga .

Suzuki Vitara Forum
cobra20
Hero Member
Thumb Up

Model: Ignis GL; 2WD

GL Albastru (ZCH-Cat's Eye Blue 4)

« Reply #62 on: December 26, 2009, 04:33:27 PM »

Asta da fotografie 

Something, somewhere went terribly wrong.

SJ 88 TAS         Tel.:0754.095.608
http://tutorialesuzukiignis.blogspot.com/

аварийное открытие замков[
FaliT
Hero Member
Thumb Up

Model: SX4

i just lOve the Sx4 ;x

« Reply #63 on: December 26, 2009, 06:12:33 PM »

Foarte frumos , si daca observati ..cate parcuri au ... 

Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008
Culoare : Black
Pages: 1 ... 6 7 [8]
  Print  

Jump to: