Welcome Guest , please login or register
Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 53
  Print  
Share this topic on FacebookShare this topic on MySpaceShare this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on RedditShare this topic on StumbleUponShare this topic on TwitterShare this topic on TechnoratiShare this topic on MagnoliaShare this topic on GoogleShare this topic on Yahoo
Author Topic: REVIZIA 15000KM ori 1 AN  (Read 19784 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
hugbear
Moderator
Hero Member
Thumb Up

Marca: Suzuki
Model: SX4 1.6 GS

« Reply #344 on: August 25, 2010, 12:46:15 AM »

Discutiile despre aparatorile de noroi au fost mutate in topicul dedicat.

Nu-i prost cine nu stie, e prost cine nu-ntreaba!
vidax
Jr. Member
**

Model: SX4 1,5GLX 2WD Galactic Gray Metallic

« Reply #345 on: September 07, 2010, 09:35:06 PM »

SX4-ul meu a implinit un an si trebuie sa-i fac revizia de 12 luni. Precizez ca are numai 2000km rulati, mai avem un Matiz si dupa ce am cumparat Suz-ul, eu am ramas in somaj, asa ca a stat mai mult  in garaj. Cel mai comod pentru mine ar fi sa-i fac revizia in Ploiesti, din acest motiv am trimis um mail la Poliserv Ploiesti in care am intrebat in ce consta revizia, tinand cont ca am numai 2000km, ce ulei de motor folosesc, si care ar fi pretul. Am primit raspuns ca se vor shimba uleiul de motor si filtrul, uleiul din cutia de viteze, ca folosesc uleiuri ELF si ca revizia va costa in jur de 580 RON.
Am trimis din nou un mail in care am intrebat de ce trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze, eu am cutie de viteze manuala, tractiune numai pe fata, daca in Manualul Utilizatorului scrie ca acest lucru trebuie facut la 45000km sau 36 luni? Astept raspunsul lor.
Va solicit un sfat, este uleiul ELF bun, a folosit cineva sau ar fi bine sa ma orientez catre un alt Service, eventual in Bucuresti?
« Last Edit: September 07, 2010, 09:40:41 PM by vidax » Logged

xim
Sr. Member
Thumb Up

« Reply #346 on: September 08, 2010, 07:11:52 PM »

Ideea de aschimba uleiul din cutia de viteze la 1an sau 15 k este chiar "geniala" (comert de criza) , nu cred ca ai sa gaseste alte situatii pe aici ....uleiul folosit de majoritatea celor de aici este mobil1 diferinte variante 5w40 sau 5w30 (formula esp), elf-ul stiu ca este folosit in general de concernul renault...probabil este la fel de calitativ totul este sa fie in parametrii mentionati anterior.

1,6 SX4 GS 4x4 black
Suzuki Club ROMANIA
« Reply #346 on: September 08, 2010, 07:11:52 PM »

Tu pentru SuzukiClub

Fritz Hellerman
Newbie
*

Marca: SUZUKI
Model: SX4

« Reply #347 on: October 08, 2010, 10:29:10 PM »

Salut
Dar n-am inteles niste chestii la reviziile acestea:
1.  Nu au obligatia sa verifice toti aceleasi lucruri si sa schimbe aceleasi consumabile la prima revizie, sau a 2-a sau a X-a?????...la unele mai mult iar la altele mai putin functie de doari si optiuni
2.  De ce costa manopera daca masina este in garantie??? Inteleg sa coste consumabilele. A, daca proprietarul a mers agresiv si mai sunt si alte probleme aparute care trebuiesc rezolvate....OK, plateste manopera pentru
     acelea.

Swithin
Full Member
Thumb Up

Model: SX4 1.6 GLX 4x4

« Reply #348 on: October 09, 2010, 10:50:26 AM »

Garantia e pentru piese: daca se constata ca s-a stricat ceva si nu se demonstreaza ca a fost vina utilizatorului, primesti gratuit piesa noua. Verificarea se plateste insa. Si mie mi s-a parut ciudat la inceput, dar apoi am vazut ca asa e si la alte marci - probabil la toate.

Grow up.
Suzuki Club ROMANIA
« Reply #348 on: October 09, 2010, 10:50:26 AM »

Suzuki goodies: Hanorace SuzukiClub

Vrei si tu?

pentium3d
Full Member
Thumb Up

Model: SX4 GS 4WD

SX4 4WD GS Bright red

« Reply #349 on: October 10, 2010, 11:08:42 PM »

Intrebare retorica:  de ce la autovehicule manopera nu este inclusa in garantie pe cand garantia la electrocasnice/electrice/IT&C acopera si transportul si manopera si piesa defecta ?  Ca sa nu mai subliniez ca nu-s obligat la mentenanta platibila pe perioada garantiei

Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.
Andrei Suzuki
Global Moderator
Hero Member
Thumb Up

Respect a man's car and the man respects you!

« Reply #350 on: October 10, 2010, 11:24:46 PM »

Pai daca la tv ti se arde..nu stiu,ceva din el iti schimba piesa respectiva fara nici un cost suplimentar.
Daca la masina ti se strica...caseta de directie ti-o schimba fara nici un cost suplimentar,nu?
Daca in manualul de la tv scria ca in fiecare an ar trebui sa ii schimbi...nu stiu ce prin el ca sa functioneze in parametrii optimi nu crezi ca te taxau pt asta?

2006 Mazda 6 MPS
pentium3d
Full Member
Thumb Up

Model: SX4 GS 4WD

SX4 4WD GS Bright red

« Reply #351 on: October 13, 2010, 11:28:56 PM »

Pot sa-ti dau un contraexemplu sugestiv zic eu:  la o imprimanta ai cartusele/capul de printare drept consumabile (precum la masina ulei si alte filtre) si nu trebuie sa ma duc la service sa le schimb precum sunt obligat la masina. La un aspirator la fel, sacii+filtrele sunt consumabile, nu ma duc la service sa ii schimbe/curete...

Si eu discutam de un principiu: ca si client sunt obligat la lucrari de mentenanta platite in perioada garantiei, ceea ce in mod firesc acele costuri ar trebui sa se regaseasca in costul de achizitie al masinii. Postgarantie e firesc sa platesti orice interventie.

Spus altfel: la autovehicule puteau la fel de bine sa faca acele consumabile usor de schimbat de catre utilizator, insa in felul acesta se lovea puternic in dealeri/service-uri.  In alta ordine de idei, de ce la o revizie in garantie ti se trec 3 ore de manopera iar la aceeasi revizie inafara garantiei ti se trece doar timpul efectiv de lucru?

Scuze de offtopic.

Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.
Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 53
  Print  

Jump to: