Welcome Guest , please login or register
Pages: 1 ... 18 19 [20]
  Print  
Share this topic on FacebookShare this topic on MySpaceShare this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on RedditShare this topic on StumbleUponShare this topic on TwitterShare this topic on TechnoratiShare this topic on MagnoliaShare this topic on GoogleShare this topic on Yahoo
Author Topic: Despre 4x4  (Read 10334 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
BXXENL
Hero Member
Thumb Up

« Reply #152 on: March 21, 2011, 08:28:08 AM »

Nu intervine nici o uzura in 4x4 suplimentar fata de 4x2 cat timp nu cupleaza spatele. Cand cupleaza spatele, patineaza ambreiajul ala putin si apoi rotile spate se invart.  Cand urci borduri mai inalte sau alte obstacole, spatele cupleaza si apare uzura aia. Daca esti genul ff constiincios si stii ca de fapt nu-ti trebuie 4x4 sa parchezi pe trotuar, o poti tine in 4x2 pt astfel de manevre si scapi de uzura acelui ambreiaj controlat electronic.  Iar masina nu e SUV

Zuzy SX4 1.5 GLX + Smart 44 1.3 pt cand nu trebuie sa urc pe bordura.
hugbear
Moderator
Hero Member
Thumb Up

Marca: Suzuki
Model: SX4 1.6 GS

« Reply #153 on: March 21, 2011, 01:57:20 PM »

ce sens mai are pozitia 2x4?
Marketing

Nu-i prost cine nu stie, e prost cine nu-ntreaba!
costi
Jr. Member
**
Cheesy

Model: SX 4 1.6 4wd GS

« Reply #154 on: March 22, 2011, 08:17:15 PM »

Cu posibilitatea de a fi plictisitor sau a fi banuit de psihopatie,ma incapatanez sa intreb: atunci de ce mai exista modul 2x4?
Daca masina e SUV si nu e nici o uzura,consum samd in plus fata de modul auto,ce sens mai are pozitia 2x4?

pai scrie mai sus:

Tractiunea 4x4 AUTO
In aceasta pozitie puterea motorului este transmisa pe axele din fata si din spate la vieza normala, oferind o putere mai mare de tractiune decat cea pe doua roti. Deasemenea, in conditii normale de conducere pe drumuri pavate, distribuirea cuplului este redusa pentru a ajunge aproape de conditia de tractiune a rotii fata, si prin urmare consumul de carburant este imbunatatit.

Asadar si prin urmare....... pe 2x4 ai consum mai mic (la fel ca si tractiunea..)

Suzuki Club ROMANIA
« Reply #154 on: March 22, 2011, 08:17:15 PM »

2% pentru SuzukiClub ROMANIA!

MrZ
Full Member
Thumb Up

Way of life: follow the sun!

« Reply #155 on: March 25, 2011, 12:17:26 AM »

Cu posibilitatea de a fi plictisitor sau a fi banuit de psihopatie,ma incapatanez sa intreb: atunci de ce mai exista modul 2x4?
Daca masina e SUV si nu e nici o uzura,consum samd in plus fata de modul auto,ce sens mai are pozitia 2x4?

DOAR in modul 2x4 poti folosi frana de mana concomitent cu acceleratia 
Ex. : o intoarcere intr-un spatiu ingust sau o parcare cu drift sau asa:
<a href="http://www.youtube.com/v/lb1awXgoyQE&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lb1awXgoyQE&rel=0</a>

Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP
gabineg
Hero Member
Cheesy

Model: SX4 GLX 4WD

Suzuki SX4 GLX 4WD

« Reply #156 on: July 21, 2011, 06:11:03 PM »

SX4 este pe locul 2 in topul celor mai ieftine 4x4 pe piata romaneasca:

http://www.promotor.ro/masini-noi/dosar-analize/top-10-cele-mai-ieftine-masini-4x4-din-romania-in-2011-8509945/pag3

Suzuki Club ROMANIA
« Reply #156 on: July 21, 2011, 06:11:03 PM »

Suzuki goodies: Hanorace SuzukiClub

Vrei si tu?

bogogica
Sr. Member
Thumb Up

Model: SX4 1.6 GS 4WD ESP 2010

« Reply #157 on: July 23, 2011, 10:21:16 AM »

DOAR in modul 2x4 poti folosi frana de mana concomitent cu acceleratia 

Eu nu am condus nicio masina pana acum care sa aiba o frana de mana atat de "tare" incat sa "sudeze" rotile spate. Nici la plecarea de pe loc (cum este in filmuletul de mai sus) si nici in timpul mersului.
La service-ul Radacini, dar cu un chevrolet chiar am semnalat aspectul asta la o revizie si rapunsul a fost ca "asa este normal sa tina". Adica sa blocheza alunecarea masinii in rampa, dar totusi sa permita alunecarea la un efort suplimentar (tractiunea exagerata a motorului sau inertia provocata de deplasarea masinii).

BXXENL
Hero Member
Thumb Up

« Reply #158 on: July 23, 2011, 03:59:53 PM »

Eu daca trag frana de mana si vreau sa plec de pe loc ard ambreiajul pana fac 1 metru. Frana de mana trebuie sa tina bine. Nu e o scuza ca "asa fac toate". E drept, daca o trag in mers, nu blocheaza rotile, dar in curbe, sau daca e nisip/pietris pe sosea, le blocheaza.

Zuzy SX4 1.5 GLX + Smart 44 1.3 pt cand nu trebuie sa urc pe bordura.
Pages: 1 ... 18 19 [20]
  Print  

Jump to: