Welcome Guest , please login or register
Pages: [1] 2 3 4
  Print  
Share this topic on FacebookShare this topic on MySpaceShare this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on RedditShare this topic on StumbleUponShare this topic on TwitterShare this topic on TechnoratiShare this topic on MagnoliaShare this topic on GoogleShare this topic on Yahoo
Author Topic: Taxa poluare 2012  (Read 569 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Jonah
Newbie
*

Marca: Suzuki
Model: Wagon R+

« on: January 03, 2012, 05:47:05 PM »

Salutare tuturor si La multi Ani !!  Am si eu cateva nelamuriri legate de noua lege si rog pe cei care se pricep mai bine decat mine sa isi spuna parerea .Am sa o iau incet pe puncte :

1.Art 4  .2) spune ca obligatia de plata intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate ,in Romania,asupra unui autovehicul inmatriculat inainte de 1 ian 2007 .   Intrebarea care apare e : daca pe CI apar deja doi proprietari atunci urmatorii cumparatori nu vor mai plati taxa ?

2.Art 12 spune clar ca : in 30 de zile de la data publicarii in MO se vor elabora norme etc etc ce  vor fi aprobate prin hotarare de guvern.intrebare : cum legea nu a fost publicata inca in MO cum poate ea fi valabila de la 1 ian 2012 ,cum se vehiculeaza? Logica mea elementara spune ca acum,pe 3 ian, functionam dupa legea veche .In MO cica ar apare ba pe 6 ian ,ba pe 10 ian.,iar efectle ei vor putea fi vizibile in 30 de zile .

Ar mai fi si altele dar astea mi s-au parut esentiale ! In rest numai de bine ,avem o conducere de tot kktul.

cristyyy2003
Administrator
Hero Member
Thumb Up

Model: Vitara 1.6 16v '96 (coapta)

Fii tu insuti schimbarea pe care o vrei in lume!

« Reply #1 on: January 03, 2012, 05:55:28 PM »

Eu stiu ca o lege nu se aplica pana nu e publicata in MO si pana cand nu exista norme de aplicare ale acesteia....si am convingerea ca asa este.
Dar cum noi traim in tara lui Papura Voda...

Suzuki Vitara Forum
tony83
Newbie
*

Marca: viitor posesor de suzuki
Model: ignis sau sx4

« Reply #2 on: January 03, 2012, 06:14:06 PM »

Salut, sunt intru totul de acord cu ultimele cuvinte; si eu astept sa vad sub ce forma au nascocit-o si de data asta ca si eu vreau sa-mi cumpar ceva undeva in primavara cand ajung acasa ,dar ce stiu e ca vechea taxa a fost cam ilegala si am doi prieteni care unul dintre ei a adus o masina de afara si in loc sa le plateasca astora taxa de vreo 2000 de euroi  a deschis proces si dupa ce au tergiversat-o vreun an a inmatriculat-o fara sa mai plateasca nimic si celalalt prieten a platit in 2008 suma de 6500 de lei si acum a deschis proces si in prima instanta a avut castig dar au facut recurs si a doua infatisare va fi in mai ,unde 100% va castiga pt. ca deja si-au primit bani si despagubiri alti doi prieteni de ai lui . Asa ca astept si eu cu nerabdare sa vad cum se pune in practica si cand ajung acasa vorbesc si eu cu avocatul prietenilor mei pt. ca nu am de gand sa platesc nici o taxa ilegala si nediscriminatorie; pt ca in 2007 am platit o taxa pt o masina care afara din fabrica a iesit E4 numa in tara noastra scumpa si draga a fost considerata E3  dar la randul meu mi-am recuperat o parte din taxa  pt ca stiti nici avocati nu lucreaza pe gratis.Deci multa bafta cu taxa si inainte sa o platiti daca e cazul sa va documentati ca ne e chiar cum pare a fi.

Suzuki Club ROMANIA
« Reply #2 on: January 03, 2012, 06:14:06 PM »

2% pentru SuzukiClub ROMANIA!

Jonah
Newbie
*

« Reply #3 on: January 03, 2012, 06:28:20 PM »

Legea asta blocheaza total asa zisa piata auto ! Nu cred ca va rezista mai mult de 1 an ,exact cum a fost si cu forfetarul ,alta tampenie postcomunista

RoSonic
Jr. Member
**
Thumb Up

Marca: VW
Model: Polo GTI

« Reply #4 on: January 03, 2012, 06:45:31 PM »

1.Art 4  .2) spune ca obligatia de plata intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate ,in Romania,asupra unui autovehicul inmatriculat inainte de 1 ian 2007 .   Intrebarea care apare e : daca pe CI apar deja doi proprietari atunci urmatorii cumparatori nu vor mai plati taxa ?

Nu era cumva textul complet ceva de gemul - "cu ocazia primei transcrieri [...] de dupa intrarea in vigoare a legii" ?  Adica indiferent daca a mai fost reinmatriculata de x ori inainte, tot se plateste la prima transcriere dupa ce a intrat legea in vigoare. Eu parca asa citisem pe undeva, n-am acu' la indemana.

Asa ca astept si eu cu nerabdare sa vad cum se pune in practica si cand ajung acasa vorbesc si eu cu avocatul prietenilor mei pt. ca nu am de gand sa platesc nici o taxa ilegala si nediscriminatorie;
Pai cred ca tocmai asta a fost ideea cu noile modificari - punem taxa la toata lumea ca sa nu mai poata fi contestata taxa pe motiv ca discriminam pe cineva.

Suzuki Club ROMANIA
« Reply #4 on: January 03, 2012, 06:45:31 PM »

Suzuki goodies: Hanorace SuzukiClub

Vrei si tu?

Jonah
Newbie
*

« Reply #5 on: January 03, 2012, 07:06:28 PM »

Nu era cumva textul complet ceva de gemul - "cu ocazia primei transcrieri [...] de dupa intrarea in vigoare a legii" ?  Adica indiferent daca a mai fost reinmatriculata de x ori inainte, tot se plateste la prima transcriere dupa ce a intrat legea in vigoare. Eu parca asa citisem pe undeva, n-am acu' la indemana.

Nu! Eu am downloadat textul original si nu scrie nicaieri de dupa intrarea in vigoare .Scrie exact cum am postat in primul mesaj.De asta m-a si pus pe ganduri  Hmm Hmm Hmm

RoSonic
Jr. Member
**
Thumb Up

Marca: VW
Model: Polo GTI

« Reply #6 on: January 04, 2012, 02:24:44 PM »

Am gasit mentiunea de care ziceam :

Si anume in lege Art.2 i.  defineste "prima transcriere a dreptului de proprietate" – ca fiind:  primul transfer al dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat, realizat după intrarea în vigoare a prezentei legi, în condiţiile art. 11 alin. (2) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

cristyyy2003
Administrator
Hero Member
Thumb Up

Model: Vitara 1.6 16v '96 (coapta)

Fii tu insuti schimbarea pe care o vrei in lume!

« Reply #7 on: January 04, 2012, 03:03:11 PM »

Cu alte cuvinte nu scapa nimeni!

Suzuki Vitara Forum
Pages: [1] 2 3 4
  Print  

Jump to: