Iahim
Sr. Member

Suzeta Splash 1,2
|
 |
« Reply #114 on: January 10, 2012, 05:19:17 PM » |
|
Cautand astazi ceva informatii auto, am gasit pe un forum motivatia de mai jos. Sincer pe mine m-a transpus in fata celebrului Zid al Plangerii:
Gandita ca o firma, Romania are 21,5 mil locuitori / 1 mil = 21,5 angajati. Din totalul de angajati: - 2,5 sunt plecati in strainatate; - 14,5 copii, bolnavi, pensionari, someri, etc. (consumatori); - 4,5 lucreaza; - 1,5 din cei care lucreaza sunt bugetari; - 2 preseteaza diferite servicii; - 1,5 lucreaza in productie; Acuma mergem invers cu calculul: - 1,5 oameni lucreaza - 17,5 stau - 2,5 sunt in concediu in strainatate
echivalam totul la o persoana: Avem o firma in care 1 om munceste si 14 stau. Si toti iau salarii si firma trebuie sa traiasca.
Eu va pun pe oricare 1 din voi sa munciti pentru 14 oameni, sa le asigurati tot ce este necesar pentru ca ei sa supravietuiasca(mancare, case, masini, drumuri, etc) si va garantez ca nu o sa puteti face fata.
Si ce face directorul acestei firme falimentare: Inca se imprumuta la banca mult peste puterile firmei lui. Daca ar fi firma mea, as falimenta-o in secunda urmatoare.
Dar totusi Romania merge inainte cu imprumuturile. Adica cu praf in ochi. Pe langa ca trebuie sa dai inapoi banii imprumitati se aduna si o suma imensa din dobanda. Si cine va plati ? Probabil China. Va cumpara ea imprumuturile si ne va refinanta. Ei au foarte multi bani (cash/lichizi) dar stim cu totii ce inseamna refinantare: marirea perioadei de imprumut cu cresterea valorii finale imprumut + dobanda, deci si mai mare ....cat. Si cine totusi va plati la final ? Pai eu, voi, copiii nostri, copiii copiilor, etc. generatii si generatii de acum incolo. Va spun eu: nimeni nu ne iarta datoriile !
Ati spus mai adineaori ca eu am avut sansa.....e adevarat, cu Canada e cheltuiala foarte mare pentru un cetatean roman....in final se ajunge undeva la 18.000EURO pentru 2 persoane cu taxele de emigrare si primele luni de Canada asigurate. Dar trebuie sa va ganditi ca al 2-lea cel mai adevarat loc de pe planeta unde se poate trai e doar la 800km de Cluj: Viena, Austria. Ai urcat in masina si in 10 ore sari 40 de ani de civilizatie. Eu anii astia nu vreau sa-i petrec aici......E pacat fata de mine, familia si copiii mei......Eu am prieteni care se duc la interviuri de munca in Germania. Au avut curaj pentru o viata mai buna. Am prieten in Vancouver Canada care s-a dus la 44 ani si lucreaza in constructii....si are sotie si 2 copii. Dar am si prieteni, cupluri, care dupa 2-3 ani de munca in Canada stau la poarta vilei lor si conduc ultimul tip de GTR. Pentru ca au vrut si au reusit !
|