Welcome Guest , please login or register
Pages: 1 ... 17 18 [19]
  Print  
Share this topic on FacebookShare this topic on MySpaceShare this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on RedditShare this topic on StumbleUponShare this topic on TwitterShare this topic on TechnoratiShare this topic on MagnoliaShare this topic on GoogleShare this topic on Yahoo
Author Topic: Stiati ca....  (Read 4378 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Leutzu
Full Member
Cheesy

« Reply #144 on: November 14, 2011, 11:29:24 PM »

95,26% dintre români înteleg spontan limba moldoveneasca ?

"Un studiu demarat de comitetul pe probleme de lingvism al Uniunii Europene a relevat, în mod absolut surprinzator, ca 95,26% dintre români înteleg spontan limba oficiala a Republicii Moldova, respectiv, limba moldoveneasca. Fenomenul este cu atât mai teribil cu cât limba în cauza este,  dupa cum probabil se cunoaste, una dintre cele mai noi limbi indo-europene, aparuta pe planeta de abia doua decenii, mai exact, în anul 1990. Uluiti, cercetatorii britanici afirma ca singura explicatie plauzibila este ca românii sunt înzestrati genetic cu inteligenta deosebita, talent în comunicare si o profunda înclinatie spre limbi straine. Un argument invocat în sprijinul acestei teorii este si acela ca procentul de 4,74% din populatie, care nu manifesta o asemenea întelegere spontana, este reprezentată de minoritati nationale, în special ungară, care de asemenea, nu înteleg spontan nici limba româna. Studiul a fost demarat de autoritatile europene în încercarea de a cuantifica necesarul de traducatori autorizati din limba româna în limba moldoveneasca."
  Nu-i banc, dar e bun......

Banc sau nu, fostul meu sef de grupa din facultate era din Chisinau. Cat a stat la facultate aici a cunoscut pe cineva si cam la 2 ani dupa ce am terminat a facut nunta. Pentru acest lucru a avut nevoie de "traducerea certificatului de nastere si a altor cateva acte". Oricat de absurd suna fiind doua limbi "diferite" cel putin in acte este nevoie de parafa unui traducator.
1x Thumb Up

gabyral
Newbie
*
Thumb Up

Marca: Suzuki
Model: Ignis 1.3GL

« Reply #145 on: December 06, 2011, 01:24:44 PM »

Porcii nu sunt capabili fizic sa priveasca cerul?
In ultimii 4000 de ani nici un animal nou nu a fost domesticit?

"Atunci cand te preocupi de "binele" si "raul" tovarasilor tai, deschizi rautatii o poarta spre inima ta."(Arta Pacii – Morihei Ueshiba)
bogogica
Sr. Member
Thumb Up

Model: SX4 1.6 GS 4WD ESP 2010

« Reply #146 on: December 06, 2011, 06:31:45 PM »

4000 de ani? nu cred ca sunt dovezi atat de vaste incat sa fie sustinuta 100% aceasta afirmatie.

Suzuki Club ROMANIA
« Reply #146 on: December 06, 2011, 06:31:45 PM »

2% pentru SuzukiClub ROMANIA!

miocrl
Hero Member
Thumb Up

Model: SX4 1.5 GLX "Metallic Grey"

Love is all around

« Reply #147 on: January 18, 2012, 10:18:20 AM »

in Timisoara soseaua e oglinda(polei) in mare parte iar oameni platiti curata gardul viu de zapada.
am gandit si am gandit si am gandit si cu greu am scos o teorie:
zapada se topeste la mijloc de zi cand se incalzeste afara, se face apa si ingheata omorand planta. asa o fi?

fan al tricoului lui @Myrcea
Silfax
Hero Member
Cheesy

SX4 1.5 GLX Spring Ed.

« Reply #148 on: January 26, 2012, 09:00:30 AM »

Partial adevarata ratiunea, dar pe ei de fapt 'i preocupa faptul ca, apa topita de pe frunze sa nu se scurga in carosabil, unde ar putea genera polei...

Ajutati-ma sa-mi procur un tanc. Nu va spun la ce-mi trebuie, dar promit ca voi intra in istorie...
Suzuki Club ROMANIA
« Reply #148 on: January 26, 2012, 09:00:30 AM »

Suzuki goodies: Hanorace SuzukiClub

Vrei si tu?

Livius
Full Member
Thumb Up

Model: Ignis 1.3 GL 2WD 2004

“The past doesn't equal the future.”

« Reply #149 on: January 26, 2012, 09:35:08 AM »

taxele de drum sa fie platite, combustibil in rezervor...si in rest, nu-i problema, Dumnezeu are grija de toate, deci si de drumurile acoperite de "mantia" iernii

“If you always do what you've always done, you'll only get what you've always gotten"
ulise
Jr. Member
**
Thumb Up

Marca: suzuki
Model: vitara

« Reply #150 on: February 27, 2012, 11:31:58 PM »

In Africa mai exista si acum lumea triburilor cu obiceiurile lor. Este adevarat ca s-au mai cizelat, unii. A se vedea populatia tuareg.
Citeam cu niste ani in urma de niste obiceiuri( nu stiu daca intre timp au disparut sau nu):
- Exista un trib in care 'obligatia dezvirginarii miresei revine ....socrului mare.
- in alt trib mireasa era dezvirginata de o piatra in forma de falus( cred ca era cioplita de populatia tribului- nu cunosc detalii)

Sunt FAN Suzuki. O masina ieftina, ca si achizitie si intretinere. Un NIPON VERITABIL.
Pages: 1 ... 17 18 [19]
  Print  

Jump to: